icon

Prepis domu: Ako si poradiť s rodinným konfliktom?

Včera o 15:45

Prerobili sme si dom po starých rodičoch, ale môj otec ho na nás nechce prepísať už niekoľko rokov. Dobre vie, že máme dve deti, z toho jedno ŤZP, on nám ten dom ponúkol, dali sme do neho peniaze, ale stále sa chová, akoby bol jeho.

Rozhodli sme sa odsťahovať, svokrovci nám kúpili pozemok. Na to, aby sme si mohli vybrať hypotéku a postaviť si vlastný dom, lebo toho už máme plné zuby, potrebujeme peniaze na hypotéku. On dobre vie, že si chceme postaviť dom, mojej sestre na hypotéku dal, ale u nás sa tvári akože nič? Sestra navyše ani nemá deti. Sme zúfalí, staráme sa non stop o choré dieťa, to samo o sebe stojí peniaze a ešte chovanie rodičov do toho. Nevieme, ako z toho von, chodí sem každý deň a kritizuje nás.

Strana
z7
anonym_e7fd9b
Včera o 15:47

prečo ste prerábali cudzí dom?

anonym_7e902c
Včera o 15:49

Tvoja situácia ma mrzí. Ale stále platí, do cudzieho peniaze nevrážať.

anonym_1d1f63

@anonym_autor Pisala som to v inej diskusii: Kým na liste vlastníctva nie je moje meno, dovtedy do nehnuteľnosti neinvestujem ani cent.Skoda, že ste tak nezmyslali aj vy.

anonym_d4685a

@anonym_autor Nechápem prečo ste prerábali dom, ktorý nie je váš. Prišli ste o peniaze, teraz musíte začať od znova, časť prerobeného domu možno raz zdedíte.

anonym_e589da
Včera o 15:57

@anonym_autor a čo tak si na vlastné bývanie zarobiť

anonym_d85433
Včera o 15:58

Keď podám dieťaťu pomocnú ruku, dám aj ďalšiemu . Keď pomohli tvojmu súrodencovi , mali aj tebe.
Keď na to nemajú , mali rozdeliť čiastku medzi obe deti alebo nedávať nič
Nemám rada , keď rodičia niečo jednému dajú a druhému neostane , veď po nás zdediš. Čo z toho dedenia mám (možno až v mojich 60,70 rokoch ,keď si rodič požiije do 90tky) , keď to potrebujem v produktívnom veku?

anonym_7e902c
Včera o 15:58
@anonym_e589da

@anonym_e589da To je zase rada ako hovado. Oni si zarobili, neboj sa nič. Len to vrazili kam nemali.

anonym_e589da
Včera o 16:03
@anonym_7e902c

@anonym_e589da To je zase rada ako hovado. Oni si zarobili, neboj sa nič. Len to vrazili kam nemali.

@anonym_7e902c prerobiť a kúpiť si dve rozdielne veci. Nemám na kúpu vlastného bývania, tak neprerábam niečo čo nie je moje

anonym_7e902c
Včera o 16:04
@anonym_e589da

@anonym_7e902c prerobiť a kúpiť si dve rozdielne veci. Nemám na kúpu vlastného bývania, tak neprerábam niečo čo nie je moje

@anonym_e589da Áno pani neomylná, ďakujeme za komentár.

anonym_e589da
Včera o 16:07
@anonym_7e902c

@anonym_e589da Áno pani neomylná, ďakujeme za komentár.

@anonym_7e902c nemusím byt neomylná. Normálny človek neprerába cudzie. A keď teda otec nechce dať peniaze, aby mohli zobrať hypo, tak si treba zarobiť

anonym_1d1f63
Včera o 16:11
@anonym_e589da

@anonym_e589da Vieš,moja rada stojí za 💩, lebo prišla neskoro, ale tá tvoja stojí za 2💩. Skús byť empatická

januska12323
Včera o 16:13

@anonym_autor no už nič rozmýšľať ste mali pred vrážaním peňazí do cudzieho.

anonym_f601ee
Včera o 16:21

Miestne mudrlantky ti ešte poradia ako vo vedľajšej téme, že mala si peniaze investovať a mala by si aj na dva domy

Škoda ako sa otec zachoval, ale ste pozceni do budúcna. Teraz už len riešiť hypo a splácať

tiezjedna
Včera o 16:22

Vy ste prerobili dom po starých rodičoch, ktorý patrí tvojmu žijúcemu otcovi a k tomu máš sestru??? Snáď máte od všetkého doklady...

anonym_e589da
Včera o 16:22
@anonym_1d1f63

@anonym_e589da Vieš,moja rada stojí za 💩, lebo prišla neskoro, ale tá tvoja stojí za 2💩. Skús byť empatická

@anonym_1d1f63 čo je zlé na mojej rade, že si majú zarobiť? Však otec im nechce dať nič, chcú bývať a stavať, potrebujú 20 %, tak čo im mám iné poradiť? No jedine zarobiť a šetriť.

anonym_1d1f63
Včera o 16:29
@anonym_e589da

@anonym_1d1f63 čo je zlé na mojej rade, že si majú zarobiť? Však otec im nechce dať nič, chcú bývať a stavať, potrebujú 20 %, tak čo im mám iné poradiť? No jedine zarobiť a šetriť.

@anonym_e589da Asi si nepostrehla, že jeden dom už prerobili, čiže zarábali, vrazili do opravy.Predpokladam,ze autorke je jasné,ze vo finále budú musieť robiť, zarobiť,aby mali možnosť zabezpečiť si bývanie.Podla mňa skôr dúfala, že jej niekto poradí,ako sa dostať k peniazom, ktoré dali na opravu domu po starých rodičoch.V tom sme im ani jedna nevedeli poradiť...

autor
Včera o 16:39
@tiezjedna

Vy ste prerobili dom po starých rodičoch, ktorý patrí tvojmu žijúcemu otcovi a k tomu máš sestru??? Snáď máte od všetkého doklady...

@tiezjedna Prečo?

marca12
Včera o 16:42

Preco tam chodi a kritizuje vas? Zaco vas kritizuje? Nechapem ako sa jeden rodic moze takto spravat.

tiezjedna
Včera o 16:45
@anonym_autor

@tiezjedna Prečo?

@anonym_autor pretože pokiaľ by si ich mala a boli by dostatočne relevantné, tak v prípade dedičského konania by si ich mohla uplatniť a svoj podiel navýšiť. Ak sa teda otec nerozhodne dom ešte za života prepísať na niekoho iného...

autor
Včera o 16:51
@tiezjedna

@anonym_autor pretože pokiaľ by si ich mala a boli by dostatočne relevantné, tak v prípade dedičského konania by si ich mohla uplatniť a svoj podiel navýšiť. Ak sa teda otec nerozhodne dom ešte za života prepísať na niekoho iného...

@tiezjedna Papiere ma on a prerabal to svokor.

anonym_df6850
Včera o 16:55

Tu je kazda rada zbytocna. Prerabali ste cudzi dom, doklady o prerabke nemate. Tak uz len dufat, ze otec sa umudri. Bohuzial viac spravit nemozes.

tiezjedna
Včera o 16:58
@anonym_autor

@anonym_autor tak v lepšom prípade musíte dúfať, že otec dom neprepíše na niekoho iného ešte za života...

anonym_57c897
Včera o 17:05

nuz nech ide muz do zahranicia si zarobit
treba sa zacat starat o svoju rodinu

abbey1
Včera o 17:07
@anonym_autor

@anonym_autor Svokor má nejakú firmu? Sám asi ne prerobil celý dom? Kto financoval materiál? Máte faktúry, bločky, výpisy z účtu?

anonym_812314
Včera o 17:14

@anonym_autor ponúkol vám ten dom? A prečo sa ho neopytas ze teda kedy bude oficiálne váš? Ved mu treba povedať ze ho už potrebujete.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Včera o 17:18
@anonym_812314

@anonym_autor ponúkol vám ten dom? A prečo sa ho neopytas ze teda kedy bude oficiálne váš? Ved mu treba povedať ze ho už potrebujete.

@anonym_812314 Hovorili sme mu, ale on to stale odkladal. Az nakoniec sme sa rozhodli odstahovat. Ale stale nam nedal tie peniaze na hypoteku aj ked vie ze ich potrebujeme.

anonym_812314
Včera o 17:18
@anonym_autor

@anonym_812314 Hovorili sme mu, ale on to stale odkladal. Az nakoniec sme sa rozhodli odstahovat. Ale stale nam nedal tie peniaze na hypoteku aj ked vie ze ich potrebujeme.

@anonym_autor a pýtala si si ich?

autor
Včera o 17:19
@abbey1

@anonym_autor Svokor má nejakú firmu? Sám asi ne prerobil celý dom? Kto financoval materiál? Máte faktúry, bločky, výpisy z účtu?

@abbey1 Niečo my, niečo otec - svokor sa prerábaním živí, väčšinu spravil on s manželovou pomocou.

autor
Včera o 17:19
@anonym_812314

@anonym_autor a pýtala si si ich?

@anonym_812314 On vie že ideme stavať dom, prečo sa chce nechať prosiť.

Strana
z7