Ako zvládnuť rozchod, aby ste nestratili deti?
Zdravim, potrebujem poradit, s druhom zijeme 17 rokov mame 2 deti(15,6). Mame nezhody, ktore vyustili do bodu, ze chce aby som sa vystahovala. Deti mi vsak dat nechce. Byt v ktorom zijeme je jeho majetok. Ako dostojne odist, aby som neprisla o deti? Ja nemam rodinu. Musela by som ist do podnajmu. Ceny v BA podanajom 1zbak od 550 2 izbak od 750 cca. Plat mam cca.1300. Na pravnika asi nemam. Otazka co urobit ako prve, aby som neprisla o deti? Prestahovat sa a potom pravnika. Alebo najprv pravnika a potom byvanie. Pripadne, co vsetko potrebujem aby som uspela. Muz bol dlhodobo financne nezodpovedny, nestabilny prijem. Na druhej strane ok, pomohol mi, ked som studovala a rozbiehala sa v praci. No potom dlhe roky akoby on zamrzol.
@evicka226 To čo ti sem radia je právny nezmysel. Po prvé TY deti nevlastníš , on deti nevlastní. Ste rodičia obaja rovnakým dielom. Dokiaľ nemáš rozhodnutie súdu , konkrétne neodkladné opatrenie , ktoré aj tak súd v roku 2024 vydá len v neodkladnom prípade , deti brať nikam nemôžeš , ale to platí aj opačne. Takže , ak niekam chceš odísť , poradil by som ti , čo najbližšie k budúcemu ex a dohodu s ním na starostlivosti o deti. Ak sa odsťahuješ na kraj sveta , reálne v roku 2024 súd dá do osobnej starostlivosti ( ak o to bude stáť a preukáže že to dokáže ) jemu a tebe výživné. Takže ak chceš osobnú starostlivosť - striedavú starostlivosť , odporúčal by som ti nájsť si bývanie nie veľmi ďaleko od súčastného bydliska a do určenie starostlivosti o deti , sa s ním dohodnúť. Nepoviem nič nezvyčajné , ak za poslednú dekádu , pri tak starých deťoch deti ostanú v mieste bydliska a je jedno či je to otec , alebo matka.
@evicka226 Obrat sa na Centrum pravnej pomoci, maju v BA pobocku, ak sa spravne pamatam. Tam by ti mali bezplatne poradit. Asi najskor by som riesila podnajom, potom deti sudnou cestou. Tam uz si vas budu preverovat, kto ma aky zarobok, stabilnu pracu, kde bude detom lepsie. S vyzivnym na deti to bude potom lepsie zvladnutelne aj co sa tyka najmu, pripadne starsi uz moze chodit aj brigadovat obcas.
@majkabambulik on, ma vyzval na odstahovanie na zaklade mojej poslednej afektivnej zlostnej scenky. Ze on nechcel, aby som isla prec, ze to ja som mu povedala, ze chcem odist. Ze to bolo z mojej strany volanie o pomoc nepochopil....vraj velmi krute volanie o pomoc povedal

@evicka226 keď máš možnosť odfot výplatne pásky, výpisy z účtu je zamestnanec či živnostník?