icon

Ako zvládnuť rozvod?

veronickamirko
3. sep 2017

Ahojte Žienky potrebovala by som poradit.
Ako ste zvládli proces odstahovania od partnera/manžela a ako to zvládali vaše deti? .
S mojím manželom to ide velmi dole kopcom a už to dalej nezvládam ťahať. V neúnosnej miere začal hrať automaty, prehrá všetko čo má a začínajú sa mu kopiť nezaplatené účty. A čo je to horšie je čím ďalej tým viac agresívny. Vela krát ma už udrel a často začína zvyšovať aj hlas na malého bojím sa ze mu ublíži. Už to trvá dlhší čas na začiatku som to považovala len tak že si potrebuje oddychnuť tak tam občas 10-20€ hodí. No už nemá problém prehrať denne 100-200€ proste všetko čo zarobí. Keď som mu na to niečo povedala vždy ostal agresívny a potom sa uz len ospravedlnoval źe už to neurobí a takto dookola. Keď som sa viac krát zobrala že teda už je koniec a odchádzam vždy ma napadol a zo strachu že by ublížil malému som s ním radšej ostala. No dnes mi pri hádke (lebo zas prehral peniaze) vykríkol źe ma v noci zareže jak sliepku lebo nemám právo od neho odísť a zobrať mu syna.
Teraz chcem dať malého do škôlky a začat pracovať a našetrit si aspoň na aký-taký štart ale bojím sa źe mi všetko vezme a prehrá aj to a nedovolí mi odísť.
Ako mám postupovať?
Políciu sa volať bojím lebo kým by mu nariadili súd mohlo by sa stať ešte horšie :(

Strana
z2
fadama
3. sep 2017

@adamhana cez je uz aj facka nie to este nejaka bitka ved to je hrozne bát sa vlastneho muza 😢

6699333
3. sep 2017

A čo svokrovci ?

bluka2
3. sep 2017

Ja myslim, ze by ti pomohol iba psycholog. Ocividne dokazes tolerovat netolerovatelne. Pises, ze to trva 7 rokov. Syn ma 2,5r. Za tu dobu sa dalo toho urobit kopec - spojit sa s mamickami, starymi znamymi, kostolom, hocikym, kto by ti na zaciatok podal pomocnu ruku, jasle, praca, ulievat si peniaze na start v podnajme, vylet za otcom, bratom a osobne porozpravanie sa. Z toho mi vychadza, ze hladas nie riesenie, ale prisla si sa iba postazovat 😢 Nemyslim si, ze je to tvoja chyba ani nic zle o tebe, len ze si v tom uz tak hlboko, ze sa z toho sama nedostanes. Vyhladaj pomoc a to kvoli sebe (nezasluzis si toto!!!!) a kvoli synovi (ani on!!!)

vetthy
3. sep 2017

Na svete vsetko sa smeruje k rovnovahe.preto najde tyran svojho obeta a obet neustale hlada svojho tyrana.verite ci nie,su spolu stastni,kazdy ma,co chcel.len ked sa ta rovnovaha narusi...tu prisli financne problemy, a obet sa postavil voci gazde.n o,prakticky neda sa robit nic,odist,zmiznut cim skor cim dalej. Neostat sama.uvedomit,ze zivot ti plynie a mas len jeden.myslis si,ze tvoj syncek,svedok toho vsetkeho,je stastny?!deti vedia o vsetkom,aj ked nerozpravaju.si zanhi,za jeho dusevne zdravie zodpovedna. ten exekutor hrozi tiez. Sos linka,krizovy centrum,hned,jedine riesenie

derdia
4. sep 2017

Problem je len jeden a to ten,ze tvoj manzel je gembler...takze je psychicky chory a zavisly na automatoch...darmo mu budes daco rozpravat...je to ako keby bol zavisly od drog.Myslim si,ze cesta tu jedina aka je je odist od neho...on si vybral zivot aky si vybral...nevybral si byt slusny chlap, starat sa o rodinu a teba...ale vybral si hadzat peniaze do automatov...zbal sa kym je cas,kym nie je dlzny miliony a ty s nim tiez...to by som spravila ja...u mna ZIADNA zavislot...v momente koncim...akakolvek....ci u alkohol, automaty...drogy...s takym clovekom sa neda zit...a ani by som ja osobne nikdy nezila.

mimi1237
4. sep 2017

@derdia ale kdeze ,gemblerstvo je v tomto pripade "to najmenej ,ked ju mlati

duun
4. sep 2017

@mimi1237 to nie je "to najmenej".. z gamblerstva to VŠETKO začalo a hranie ho dohnalo k násiliu. Kým on nepadne na dno (hoci bezdomovec), tak ho ani nenapadne prestať. Poznám to veľmi dobre, bola som vydatá za gamblera, ktorý žije ako žil ďalej, len teraz na úkor rodičov-dôchodcov. Bez hanby. Neplní si záväzky k nikomu a nepracuje - keby totižto začal, exekutori by mu strhávali zo mzdy, kým by nepoplatil dlhy (vrátane výživného). A to on nechce. Myslí si, že ak nebude platiť dlhé roky, nedobehne ho to.

Kým sa on nerozhodne, nezmení sa, ty sa môžeš aj na hlavu postaviť, nespravíš s ním/ za neho TY vôbec NIČ.

Mysli na seba a deti tak, aby ste vy mali budúcnosť. Budú tvoje deti hladovať, pretože on sľúbi, že "sa polepší"? A znovu a znovu.. a čo spravíš, keď deti bude mlátiť? Kto začne bitkou, neprestane, bude sa to stupňovať.

Rátaj s tým, že rozvod môže trvať aj rok.. a dovtedy toto všetko budeš znášať (aj horšie) ak nenájdeš pomoc.

Obráť sa na http://www.centrumpravnejpomoci.sk/ - poradia, ukážu, dajú tlačivá atď.
Nie si sama, pozri si príbehy na: http://www.nehraj.sk/ prípadne sa registruj, napíš, poradia, porozprávajú sa, nasmerujú ťa k psychologickej pomoci, alebo klubu pre závislých a spolu závislých (to sú rodiny ako ty, čo trpia a nevedia ako odísť alebo si pomôcť).

libka1
4. sep 2017

Ja skusenost nemam, ale v tomto pripade co najskor rozvod, uz zajtra by som podavala ziadost ak si este nepodala. Nemas predstavu ake dlzoby ti moze narobit. Aby si cely zivot nemusela za neho splacat.

derdia
4. sep 2017

@mimi1237 ja nemam cas citat vsetky prispevky...to je jasne,staci jedna facka a u mna by bolo dovi dopo navzdy!!!

mimi1237
Autor odpoveď zmazal
veronickamirko
autor
4. sep 2017

@adamhana on bol na začiatku uplne užastny. Same vyletiky, kavičky zalaskovane prechadzky. Vybudovali sme dokonca spoločne celkom prosperujúcu firmičku. Keď sa dozvedel ze som tehotná bol nadšený do 2 mesiacov sme sa stahovali z 1izb. Bytu do 3 izb. Bytu všetko zariadil a o mňa sa staral ako o královnú. Myslela som si že nikdy nemôžem nájst lepšieho chlapa. No bol to strašný omyl bohužial.
Ale aspoň jedno pozitívum na dnes. Malinkého mi prijali do škôlky zajtrá nastupuje. Mám radosť aspoň z neho aj keď som plakala keď mi povedali že ho zoberú. Už som rozoslala asi 50 životopisov do rôznych prác tak dúfam že ma zoberú niekde a všetko sa otočí na dobrý smer.

adamhana
4. sep 2017

@veronickamirko No, to mi je jasne, ze neukazal pravu tvar hned na zaciatku, ale to neznamena, ze napriek tomu co vsetko pekne urobil, ze to nebola len pretvarka. Ale to vies uz len ty resp. mozno nie...a v konecnom dosledkuto je jedno, lebo dnes a uz dlho je tot aketo a vazne. Velmi sa tesim, ze maleho zobrali. A co muz? Ako si mu to vysvetlila, ked teda s tym nesuhlasi? Drzim ti velmi palce aj s tou pracou, Neviem ci poznas socialnu siet LinkedInn, tam sa dnes hlada praca a prezentuje CV. Profesia a pod. uz nemaju taku silu na personalnom trhu ako LinkedInn.

maciatkolulu
4. sep 2017

@veronickamirko ty si schizofrenicka?
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svokra-verzus-ja/
ved ste mali uplne ine problem a to bola svokra a nie ako tu pises, ze sedem rokov sa to stupnuje, svokra uz je ok? 😀 20.5 ste boli na nadhernom vyletiku, tak si myslim, ze ty mas realne vazny problem, ale psychicky....
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svokra-verzus-ja/
Celkovo tvoje temy stoja za to.... Ale ok podla mna nebudes...

veronickamirko
autor
4. sep 2017

@maciatkolulu zle pochopené. 7 rokov trvá to źe sa nebavím poriadne s mamou. Svokra dala ruky preč od neho keď som jej volala na začiatku júna nech teraz príde pomôcť ona finančne nám.

maciatkolulu
4. sep 2017

@veronickamirko aha....😉 takze ta zacal mlatit iba posledne tri mesiace.... no dobreeeeee a preco nejdes k starkej, ked tu tvrdis, ze nemas ku komu. Nuz fajn, celkovo zvlastne, ze ste stihlli minut za tri mesiace tie vase uspory, sama si popisala toho vela, ze mate dost aj usetrene a tak, takze si najprv usporiadaj co chces napisat, skontroluj si to zo starymi temamy a potom pis, to je moja rada.

veronickamirko
autor
4. sep 2017

@maciatkolulu automaty začal postupne hrat ešte keď aj mamu dotoval ale ako som pisala bolo to 10-20€ a to som brala tak źe si potrebuje oddýchnuť. Tak že velmi ich začal hrať niekedy v polke apríla o čom som vôbec nevedela. Na konci mája som prišla na to že su vybielene všetky sporiace účty. Agresívny začal byť keď sme sa museli prestahovať lebo sme nezvládali platit. Stahovali sme sa 1.7. . Od vtedy to znášam no je to čím dalej horšie. Jediná normalna ktora mi bola ochotná pomôcť z ich rodiny bola znova švagrová. Tá bola vždy aniel pre mňa. Rozprávala sa s ním dlhé hodiny ale nepomohlo ani to. Dokonca uź zanevrel aj na firmu v ktorej tak dobre zarábal. Vela krát som sa samej seba pytala či to nemôže byť z jeho strany "pomsta" za to že som si nakoniec "vynútila" aby prestal dotovať mamu. Ale keby to aj pomsta mala byť myslela som si že na určitom bode skončí. Ale neskončil a išiel stale viac a viac dole vodou. Až som tu a riešim rozvod.

veronickamirko
autor
4. sep 2017

@maciatkolulu nemusíš byť namna ironická. Dobre viem že už som tu riešila problém a týkal sa niečoho úplne iného. A nieje mi ani trošku príjemné že máme problém další a sto krát väčší. Ale ludia sa bohužial menia a menia sa k horšiemu. Vela som si toho za tie 4 mesiace preźila. A ver mi źe ked som zistila že dokázal prehrať pomali 30000 našetrených € zatočil sa mi celý svet. Ale chcela som mu pomoct lebo cez to všetko zlé som ho stále lúbila. Ale jeho vdaka za to čo som si pri nom prežila bola agresia. A to už ochotná znášat niesom. Všetci ho v meste poznajú a s "úšklabkami" mi volajú "Čáu a vies že ten tvoj hrá automaty?" A mne pritom do oči vždy tvrdí že nehrá ? Vieš si predstaviť aké je to zničujúce a ponižujúce?
A poradila si mi odbornú pomoc... Vyhladala som ju lebo som na tom bola psychicky až tak zle. Tak ma prosím nesúď kym nevidíš do toho všetkého.

maciatkolulu
4. sep 2017

@veronickamirko nesudim, ale ved v maji ste si trilkovali na zmrzlinkach a kavickach, si tu presne popisovala svoj krasny dnik atd.... ale su to tri mesiace a nie styri, to ste toho opat stihli....lebo aj tvoje druhe temy su tak trochu namet na rosamundu😉 a opat sa pytam, preco nejdes k starkej v tejto teme tvrdis, ze nikoho okrem otca a brata nemas, teda a matky, s ktorou sa nebavis, ale teda pokial by mi islo o zivot a zivot mojho dietat, urcite by som nasla spolocnu rec a teda v neposlednom rade tu nespomenutu starku, ktora vam bola este tento rok schopna strazit dieta, tak by vas asi doma zvladla, ked sa z teba stala tyrana zena....

veronickamirko
autor
4. sep 2017

@maciatkolulu starká už nieje žial medzi nami....

maciatkolulu
4. sep 2017

@veronickamirko myslela som si.... Zabudla si ju tu ale spomenut, ked ti bola taka blizka a taka tragedia sa ti stala v priebehu par mesiacov....Zvlastne, najprv svokra, potom sa manzel zazracne spamata, medzitym zomrie starka, co si ale nespomenula a teraz sa za tie necele tri mesiace muz takto spustil a je z neho az taky agresor, ze ta zmlati, poleje chlastom a vyrazi von a minie vsetky prachy, vlastne aj tie co ste nenasetrili a pod, celkom zvlastne podla mna, ale tak ok. Celkovo dobry namet pre rosamundu

bluka2
4. sep 2017

@maciatkolulu Mas pravdu, toto je bud schizofrenia alebo fake. V tej minulej teme ma kopec kamaratov, znamych, kontaktov, otec "velke zviera" a teraz absolutne nikoho, kto by podal pomocnu ruku v nudzi

maciatkolulu
4. sep 2017

@bluka2 mozno ju treba polutovat....

Strana
z2