icon

Ako zvládnuť samotu, keď je manžel na fuškách?

prosimpekne
2. okt 2024

Ahojte.ja už som sem nedávno písala na túto tému.píšem znova.ja neviem,čo mám robiť...
rok sme manželmi,spolu sme čochvíla 4 roky.ľúbime sa ale problém je inde.
môj manžel pracuje na zmeny,nočné znášam horšie,pretože sa v podstate vyhýbame jeden druhému.denné som si zvykla,aj keď to znamená,že odchádz o 4 a domov príde takmer o 19.00.Dobre,žijem s tým,že proste to je život,takto pracuje.Keď sme sa brali,on mal 42 a ja 38,čiže už pomerne dosť.bývame v meste na byte,pochádzame obaja z dediny.on má v podstate menšiu polovicu mesiaca voľnú,čiže ak voľno padne cez týždeň je u rodičov a pomáha im.hovorím mu,dobre oki ale keĎ máš voľno,príď domov normálne,aby sme boli spolu dlhšie aspoň,keď máš to voľno.snaží sa,nehovorím,že nie...jeho oco už je na dohodku ale je živnostník a tým,že chodí na fušky do rôznych firiem,potrebuje od muža obČas pomôcť.teraz robia jednu zákazku,bola to zákazka na dlhšie.no a proste,mňa ide roztrhnúť,lebo už ráno mi oznámil,že príde dnes večer.včera to bolo zase,že potrebujú si to dokončiť (neprišla som a zrazu mi volal po pol hodine,zlato prídi pre mňa,idem domov),nech prídem k nim,v pondelok to bolo poďme k našim,potrebujem si to od rána s otcom chystať,zajtra idú znova,zase príde neviem kedy...ráno,keď mi oznámil,že príde neskoro,ja som začala hneď plakať a išla som si zapáliť (nefajčím inak,iba keď som nasratá,no v poslednej dobe je to hocikedy).
Nehovorím o tom,že keď je u rodičov a nie je na fuŠke,tak stále je to niečo,čo musí robiť,čo chce pomôcť...ja nehovorím,situácia sa zlepšila ale nieje to také,aké by malo byť.teraz,čo by sa mal snažiť mi vytvoriť pokojné postredie,pretože za pár dní ideme na vklad embrya,pretože sanám nedarí otehotnieť normálnou cestou,tak tie pokojné podmienky nemám...a to mi povie,že sama si vyrábam ten stres.mne ten nአdomov ani ako domov nepripadá,keď je to takto...ja už normálne začínam pochybovať,či som normálna a či by som nemala vyhladať psychológa,pretože trápim seba a aj jeho.
čó mám robiť?toto nie je život

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne prepáč, ale dobre si vedela aký je už pred svadbou. Že ste sa videli 1x do týždňa...
Očakávaš že sa svadbou zmení? Chlap 40+?
Nehrozí.
Ber ho takého aký je....alebo neber....

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@oli18 vies co mi nato povie?to mam nechat otca makat sameho?otec robieva sam,toto su vynimocne situacie,ale ta zakazka nie je na den alebo dva.je to na dlhsie.povedz mi,myslim si zle ze chlap by mal byt so svojou zenou?

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@roberta85 momentalne nie je tolko financii,aby sme riesili dom.to je otazka buducnosti

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@zltalienka rozpraval mi,ako je rad,ze konecne nasiel normalnu zenu,s ktorou moze zit.ale ja mam pocit,ze zijem bez muza.taeto problemi rok po svadbe?

unicornlady
2. okt 2024

Asi myslel, že našiel "normálnu ženu", ktorá mu bude všetko tolerovať a nič od neho nevyžadovať.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@unicornlady myslis,ze nie je normalne,ze mu to nevladzem tolerovat?lebo ja uz zacinam pochybovat o sebe.ci ja som normalna a ci by som nemala vyhladat nejaku pomoc (psycholodga) aby mi pomohol sa cez to preniest

betulinka1
2. okt 2024

@prosimpekne hodiť reč všetci spolu aj s dedom, že proste budes tehotná a chces ho mať doma. Ak nie, tak nejdeš na žiadny vklad. Ale úprimne si myslím, že ti aj tak nebude sedieť doma v byte na zadku. To sú také typy chlapov. Moj muž, ked sa ku mne pristahoval na dom, tak večne vonku na dvore. Dobre robí hlavou v práci a je to pre neho relax ale je to taký typ človeka. Nechodí nikam s kamaratmi, max sem tam na ryby. Potom sme vymenili dom, kupovali sme ho spolu a to isté. Príde a sup je na dvore, niečo robí, vymýšla čo zlepšiť na dvore atd... Výlety, dovolenky nemá problém hocikedy, to vždy máme prednosť pred prácou. Ale napríklad my sme úplne od začiatku nášho vzťahu zaviedli také pravidlo, že večer od 21:00 hod. sme spolu, deti v posteliach, nič sa nerobí okolo domácnosť aj keby ostala bomba v kuchyni, kašleme na to a ani on okolo domu. Čiže tie 2-3 hodiny su len pre nás dvoch. Ale to teda robí okolo nášho domu. Mne by vadilo ak by chodil este hore dole pomáhať, aj keby to bol moj otec alebo jeho otec. Ja by som si s nimi sadla, že takto to nie je v poriadku. A podľa ich rekacie by som sa rozhodla čo dalej.

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne a pred svadbou to bolo iné? Nechodil pomáhať svojmu otcovi?

anketkarka
2. okt 2024

@prosimpekne však otec si môže zohnať iného pomocníka. To nie je argument, že je jediný chlap na planéte, ktorý môže otcovi isť pomáhať. Nepoviem doma pri dome je syn prvoradá pomoc, ale v práci. Živnostnik dôchodca je sám sebe pánom. Chodia na dovolenky, tak sa majú dobre. Nezoberie nejakú zákazku, ktorú nevie urobiť sám bez syna, tak určite nebudú hladní. Alebo vy potrebujete tie otcove peniaze a robí to pre syna??? Nemyslím. To je diagnóza workoholizmus a pravdepodobne bude dedičná. Rodina nie je vysoká priorita pri tejto diagnóze. Buď sa s tým zmier a dúfaj, že aspoň dieťa Ti bude robiť spoločnosť, alebo si žiadne dieťa nerobte, lebo budeš na neho sama.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@betulinka1 mne by nevadilo,keby robi na dvore.ale mala by som ten pocit,ze ho mam doma.myslis,ze je odo mna sebecke,ze mi vadi,ako sa chova??ja uz naozaj neviem...tak s manzelom to mate perfektne nastavene 🙂 .
ja neviem,ci to aj jeho rodicom nepride trapne...ked chcel takto fungovat,nemal sa zenit.a dnes rano,ked som na neho vybehla,ked mi povedal,ze pride neskoro ale zase ,ze to nebude o 10 vecer,tak mi povedal,ci je tot psychicka podpora?

monika2012
2. okt 2024

@prosimpekne Nie si uňho na prvom mieste. Kým budú jeho rodičia žiť, tak asi ani nebudeš. Na Tvojom mieste by som si nerobila dieťa s chlapom, pre ktorého nie je manželka a jeho deti na prvom mieste, lebo potom budeš na všetko sama. Budeš vyčerpaná, vynervovaná, nevyspatá, a čo keď on ani vtedy nepochopí, a stále bude jeho otec s mamou a ich dom na prvom mieste? Dieťa dá poriadne zabrať. Bolí ho bruško, rastú mu zúbky, keď je choré, ani nehovorím. Ak budeš na všetko sama, zblázniš sa z toho.

oli18
2. okt 2024

@prosimpekne povedz mu, ze ma nechat otca makat sameho. Lebo to je otcova praca. On sa rozhodol podnikat a nech da take terminy odberatelovi, ktore stihne sam. Ani on nechodi za syna na nocne, ani mu nepomaha v jeho praci u jeho zamestnavatela. A kedy on vlastne iddychuje? To rodicom nezalezi na zdravi ich syna a zapriahaju ho do dalsej roboty? Ved aj mladi dostavaju infarkty. Ja by som si to so svokrom hned vybavila, ak tvoj muz nedokaze. A dala ultimatum, povyhrazala sa, ak to neide po dobrom.

yoxinka
2. okt 2024

Otec mu za tie fušky aj platí??? Lebo keď nie, tak je tvoj muž preňho lacná pracovná sila. A keď chodia 2-3x ročne na dovolenky a na predĺžené víkendy, tak sa asi tak zle nemajú. Nech si otec nájde iného chlapa na pomáhanie. Ďalšia vec, dieťa by som s takým mužom nemala, to sa problémy ešte vystupňujú, mysli na to.

ivik4
2. okt 2024

Niesi s touto situaciou ok uz teraz, chcem vidiet ako to v tejto situacii budes zvladat uz aj s dietatom 🙄

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@yoxinka ja mam 39 a nemame deti.mam sa vzdat sance mat dieta?

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@yoxinka za túto mu zaplatí,predtým sa velakrat stalo,ze nie,lebo muz nechcel.

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne takže ide o dieťa. Už chápem.

yoxinka
2. okt 2024

@prosimpekne
No pokiaľ chceš dieťa, tak ho maj s niekým iným, lebo s týmto chlapom pekná rodinka nebudete, vždy budú na prvom mieste jeho rodičia. Prečo otcovi nepomáhajú aj ostatní súrodenci, len tvoj muž??? Tvoj muž mi príde hrozný ťuťmák. Bez názoru, bez rozumu, bez postoja. Veľmi nemám rada takých chlapov. To nie je o tom, že je dobrák. Aj môj muž je dobrák, ale debila zo seba robiť nedovolí.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@zltalienka ja ked teraz pockam,ci sa zmeni za rok,dva tak na dieta uz bude neskoro.a ja si neviem predstavit zivot bez deti

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@yoxinka lebo dalsi traja surodenci su baby.on podnika v takej odbornej robote,syn to ovlada,preto mu pomaha.lenze ,ked to nie je fuska,je to okolo domu,ked to nie je okolo domu,tak idu na dovolenku 2 krat k moru a 2-3 na predlzene vikendy.a manzelka je stale bokom...myslis,ze som ja ta zla?ktora nechape veci?aj ja chodim pomahat mame ale toto?ja ked pridem domov,otocim klucikom tak stale ma caka prazdny byt...

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne chápem. Zakrývaš oči pred realitou, lebo chceš dieťa. ON SA NEZMENÍ.

simca06022011
2. okt 2024

Je to dobrak, co ale nie je so svojou zenou, dobrak co je stale v praci alebo s rodicmi. Mna na konci prispevku ani neprekvapilo ze ideme na vklad, lebo sa nam nedari.. a kedy a ako by sa vam malo darit?? kedy sa v tej hektike, nocne/denne, rodicia, behacky, cirkusy ako mate stat rodicmi? Ak chce robit s otcom, nech si vezme zivnost a orbi to riadne ako platenu pracu. A da vypoved. Ak chce robit sovju pracu co doteraz, tak nech robi to.. uz si musi utriedit priority. Ano niekedy musime povedat rodicom dost. Ze otec/mama, ja mam toho dost, pomoct ked treba okolo domu jasne, pomozem, brigada jar/jesen/pripadne leto, pripadne ked je choroba, problem, urobime a ideme. ALE nechodim rodicom robit ich pracu, nevladze uz? nestiha uz? tak nech ide na dochodok. Moji rodicia podnikaju, dlho sme im pomahali kadejako v praci, v podsate sme tam aj niektori zacali svoje kariery, ale prisla doba sa odlepit. Rodicia si nasli brigadnikov / zamestnancov... a vybavene.
Takato vystresovana, so silami na konci ako pises,s nedostatkom pozornosti a tak, ist na vklad...Ja napr. si nemyslim, ze aj DOM pomoze, pretoze, budete mat kopu roboty okolo domu s domom a este bude aj utekat pomahat rodicom. budete to mat 2x...

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne skús sa spýtať svokry ako fungoval jeho otec, keď mali malé deti...

monika2012
2. okt 2024

@prosimpekne Nie, nepočkáš si rok alebo dva, či sa zmení. On má šancu sa zmeniť až vtedy, keď jeho rodičia umrú. Je to tvrdé, ale je to tak. A ani vtedy nebudeš mať záruku, že si na prvé miesto pred Teba a vaše dieťa nepostaví zase niečo alebo niekoho iného. Je to asi ten typ muža. Možno sa mýlim, ale mala by som takéto pochybnosti.

colsami
2. okt 2024

Nerozumiem naco Ti je druha, identicka tema. Pre tych co nezaregistrovali, pisaneho uz bolo autorke dost. Neviem co viac sa da vo vasom pripade, i tak si stale ides svoje.

https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/je-vas-manzelstvo-naozaj-prvorade-diskutujme/#post-88185492

yoxinka
2. okt 2024

Nie si zlá, len totálne zaslepená túžbou po dieťati. Chceš dieťa a absolútne si zakrývaš oči pred realitou. Tento chlap iný nebude. Nikdy preňho nebudeš na prvom mieste. Keď sa ti podarí otehotnieť a dieťa sa narodí, stále budeš na tom tak ako teraz, ale ešte aj s dieťaťom na krku. Na všetko budeš sama, on bude riešiť primárne rodičov.

betulinka1
2. okt 2024

@prosimpekne Ono si aj trošku nervozna, ked si pred vkladom. Hormony máš hore dole, si nervozna z ocakavania a citis sa sama, lebo nemas s kým zdielať ten pocit. Ale si uvedom, že on ti nebude sedieť proste pri zadku. Toto treba prijať....ak o nechces prijat ukonci to....nezmení sa to....Ked budes tehotna, tvoje hormóny budu tiež katastrofa, po porode tiez a potom od roka sa to ukludní. Plus si uvedom, že čo si napísala....on nefunguje podľa teba a tvojich predstav akoby to malo fungovať. Ale to je tvoja predstava. Skús sa ukludniť, prípadne vybehni za nejakou psychologickou, čo robieva aj parove terapie, ona ti niektoré veci vysvetlí. Lebo muzi niektore veci vnimajú inak. Nepíšem, že zle ale inak ako my ženy. S týmto sa musís zmieriť. Čo by som ale riešila ja, je určite dedo a jeho fušky. Lebo to je už zasahovanie do vasho mazelstva. Same od seba sa to nezmení. Čiže rozhovor dedo, babka, muž a ty. Všetci aby ste boli spolu pri tom. Povedz im všetkým, že takto ti to nevyhovuje aby bol viac muž u nich ako doma. Okrem toho, ked príde dieťa, tak chceš aby ti muž pomáhal, nechces byt na to sama a muž na fuškách s dedom. Že si to musia uvedomiť všetci. Inak môžeš kludne ostať aj sama a bude to to isté ale aspon nebudes sklamaná z očakavania od tvojho muža.

doriiis
2. okt 2024

A načo si sa za neho vydala?

ivik4
2. okt 2024

Super takze chces dieta stoj co stoj nech su podmienky akekolvek 😃
Paradicka

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@colsami ja som hovorila,ze uz som tu o tom pisala.kebyze sa nepotrebujem o tom rozpravat a nie som z toho zufala,tak to sem nepisem.