icon

Ako zvládnuť samotu, keď je manžel na fuškách?

prosimpekne
2. okt 2024

Ahojte.ja už som sem nedávno písala na túto tému.píšem znova.ja neviem,čo mám robiť...
rok sme manželmi,spolu sme čochvíla 4 roky.ľúbime sa ale problém je inde.
môj manžel pracuje na zmeny,nočné znášam horšie,pretože sa v podstate vyhýbame jeden druhému.denné som si zvykla,aj keď to znamená,že odchádz o 4 a domov príde takmer o 19.00.Dobre,žijem s tým,že proste to je život,takto pracuje.Keď sme sa brali,on mal 42 a ja 38,čiže už pomerne dosť.bývame v meste na byte,pochádzame obaja z dediny.on má v podstate menšiu polovicu mesiaca voľnú,čiže ak voľno padne cez týždeň je u rodičov a pomáha im.hovorím mu,dobre oki ale keĎ máš voľno,príď domov normálne,aby sme boli spolu dlhšie aspoň,keď máš to voľno.snaží sa,nehovorím,že nie...jeho oco už je na dohodku ale je živnostník a tým,že chodí na fušky do rôznych firiem,potrebuje od muža obČas pomôcť.teraz robia jednu zákazku,bola to zákazka na dlhšie.no a proste,mňa ide roztrhnúť,lebo už ráno mi oznámil,že príde dnes večer.včera to bolo zase,že potrebujú si to dokončiť (neprišla som a zrazu mi volal po pol hodine,zlato prídi pre mňa,idem domov),nech prídem k nim,v pondelok to bolo poďme k našim,potrebujem si to od rána s otcom chystať,zajtra idú znova,zase príde neviem kedy...ráno,keď mi oznámil,že príde neskoro,ja som začala hneď plakať a išla som si zapáliť (nefajčím inak,iba keď som nasratá,no v poslednej dobe je to hocikedy).
Nehovorím o tom,že keď je u rodičov a nie je na fuŠke,tak stále je to niečo,čo musí robiť,čo chce pomôcť...ja nehovorím,situácia sa zlepšila ale nieje to také,aké by malo byť.teraz,čo by sa mal snažiť mi vytvoriť pokojné postredie,pretože za pár dní ideme na vklad embrya,pretože sanám nedarí otehotnieť normálnou cestou,tak tie pokojné podmienky nemám...a to mi povie,že sama si vyrábam ten stres.mne ten nአdomov ani ako domov nepripadá,keď je to takto...ja už normálne začínam pochybovať,či som normálna a či by som nemala vyhladať psychológa,pretože trápim seba a aj jeho.
čó mám robiť?toto nie je život

lucka_ke
2. okt 2024

39 na prvé dieťa je už veľa, navyše s chlapom, s ktorým už teraz máte veľký problém... on vôbec chce dieťa? alebo ho chce preto aby si ty bola spokojná? budeš ho vychovávať sama

madeincssr
2. okt 2024

@prosimpekne nechod do dietata za kazdu cenu, iba ak si vyrovnana s tym, ze (mozno) budes na dieta sama. Tvoj partner nemusi byt zly chlap (kazdy mame aj nedobre vlastnosti), ale mozno navzajom ste nesuladni.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
prosimpekne
autor
2. okt 2024

@lucka_ke ano,chce dieta.chceme obaja.on aj rodicom velakrat povedal predomnou,ze ak pride rodina,bude sa treba starat o rodinu.ale nedam za nho ruku do ohna,ze to tak bude

sima234
2. okt 2024

Ty si na ňom úplne závislá a on tým, že ste sa vzali v celkom neskoršom veku je na takýto spôsob života zvyknutý. Pravdepodobne tak fungoval aj pred svadbou a proste sa doma nudí. Môj manžel je tiež taký, tiež chodí stále niekam.

unicornlady
2. okt 2024

Ak by si naplánovala na víkend napr. nejaký výlet (možno aj s prespatím niekde v hoteli), že idete na turistiku, hrady, zámky, niečo aktívne (keďže má rád pohyb).
Tak by išiel? Alebo by to zamietol, lebo rodičia majú prednosť?
Lebo som si nevšimla, či tu spomínaš nejaké víkendy spoločné pre vás, ale nemyslím sedieť na byte či ísť sa len tak prejsť, ale niečo ďalej, kam idete autom, zmeníte prostredie...

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@1ryba moj muz nie je zivnostnik.on pracuje na zmeny.cize toho casu mame tak vseliako.a do toho pomaha otcovi - on je zivnostnik.aktivity?na prechadzku sa mu so mnou nechce.mne vzduch chyba,nakolko som stale v kancli.

madeincssr
2. okt 2024

@prosimpekne skus ist s nim na jeho aktivity (prace), ak mas vtedy volno. Mozno si tam obaja najdete svoje a mozno to jemu aj tebe dobre padne. Za vyskusanie nic nedas.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@unicornlady on takyto pohyb nema rad (hrady,zamky).skor wellness.on sa vikendom nebrani ale vzdy si povieme,ze teraz setrime,ze mame ine zavazky teraz.ja mam pocit,ze tymto sa strasne vzdalujeme

1ryba
Odpoveď bola odstránená
unicornlady
2. okt 2024

Tak ak chce wellness, tak majte wellness.
Ak môžu jeho rodičia chodiť (lebo ušetria vďaka nemu, čo veľakrát pre jeho otca robil zadarmo), môžete aj vy. Veď nech mu otec normálne platí a za našetrené si urobte víkend pre seba.

katulienkax
2. okt 2024

Nehodite sa k sebe, ked s nim budes mat dieta, budes vecne sama. Ale je zaujimave, ze jeho rodicia si dopraju dovolenky a on tebe nedopraje, hoci zjavne ty by si rada sla. Mal by robit kompromisy aj dovolenky a vikendy s tebou a isty cas pomahat rodicom

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@1ryba vies preco?toho casu travim dost sama a vtedy,ked ma volno,tak si predstavujem,ze budeme veci riesit spolu...mam manzela ale pritom ho nemam.je normalne,pocas volna pomaha bud u rodicov alebo s ocom na fuskach a ja som kde?ja si nemyslim,ze sa na neho prislis fixujem.takyto sposobom budeme zachvilku dvaja cudzi ludia

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne takže vy šetríte, ale pre otca robí zadarmo? Sa nehanbí otec takto využívať syna? Otec chodí viac krát do roka na dovolenky a syn si nemôže dovoliť ani wellness cez víkend?

dharmasanata
2. okt 2024

Mne by to nevadilo, myslím, že dosť na ňom vysíš, nájdi si nejaké aktivity, alebo choď aj ty ku svokrovi. Mne by sa páčilo že má dobrý vzťah s rodičmi, že má tak postavené hodnoty, že sa pozerá na to aby zabezpečil rodinu finančne, že si váži rodičov. Pomáha im teraz, kým vie, lebo si uvedomuje, že keď sa pošťastí tak sa bude starať viac o vás..
Teraz si vezmi že od neho odídeš, mám tiež 39 a som slobodná a bezdetná, tak ti poviem, že nájsť muža s hodnotami a takého čo pasuje, povahovo, fizycky, je skoro nemožné.. v tomto veku už nebudeme s niekým len preto že sa nám páči ako keď sme mali 20 rokov. Takže kým by si niekoho stretla, spoznala, tvoje šance na rodinu, na dieťa by boli menej reálne. Ak sa teda ľúbite, skús sa ukľudniť, respektuj to aký je

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@unicornlady ja teraz wellness nemozem,kvoli tomu umelemu.teda este 2 dni mozem.ja zacinam mat pocit,ze je to od nich strasne bezohladne

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@zltalienka teraz mu zaplati,predtym coo viem to bolo velakrat tak,ze nemal zato peniaze.teraz sme manzelia,nova domacnost,tak peniaze mu da.najradsej by som sa zavrela medzi styri steny a revala do nemoty.nevladzem uz takto dalej.pride domov,naje,osprchuje a zaspi.a rano znovu.kde je manzelka?a nehovorim,ze velakrat ani na sex nie je chut,lebo je unaveny.

simca06022011
2. okt 2024

mozno skus inu vec, zacni na neho kaslat, myslim v takom slusnom zmysle. Chod von, nevar doma, na co.. nech sa naje u mamy. Najdi si zaujmy, ma byt doma, chod do mesta, na kavu, cvicit, plavat.. nech doma vyckava sam. chod k mame, babke, tetke, kamoske... na sex bud unavena.
Ono ak fakt dva ludia netravia spolu ziaden cas, tak na co su spolu? podla mna to nie je len vysenie na druhom. Ja som napr rada sama, ale je fakt, ze ked ludia spolu nefunguju, ochladne cely vztah, nie je sa o com bavit, nie je co riesit...

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne lomcuju s Tebou hormóny.
Keď ste sa vzali, asi ste videli realitu aká je. Aj Ty, aj on.
Škoda, že jemu nikto nepovedal, že práve teraz ho potrebuješ a veľmi. Že prežívaš veľmi psychicky náročné obdobie.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@dharmasanata ja chodim ku svokrovi.aj ked je pravda,ze teraz menej ,ako to bolo kedysi.aj som povedala,ze pomozem,ked je treba.aj som pomohla velakrat.len ono to nie je len o tom byt u svokrovcov,sme rok manzelia,clovek chce mat aj sukromie,pocit,ze si vo svojej domacnosti...ja viem,ze samej je tazko.ja som si velmi vazila,ze som konecne stretla cloveka,s ktorym mi je dobre a ktoreho moc lubim.ale on chce sediet s jednym zadkom na viacerych miestach a to sa neda.ved on ked ma kratky tyzden,ze mu vidu nocne,tak je u rodicov od pondelka do piatku cely den a aj to je malo.myslis,ze takto je to uplne oki?ja viem,ze samej je tazko,ja som donedavna tiez tak fungovala,preto som si vazila,ze mam konecne chlapa s hodnotami na mieste.ale uz je toho proste vela.mam pocit,ze som viac sama,ako ked som manzela nemala

1ryba
Odpoveď bola odstránená
prosimpekne
autor
2. okt 2024

@simca06022011 ja sa bojim,ze keby som zacala takymto sposobom na nho kaslat,tak by sa to zhorsilo a chodil by domov este neskor,dokonca si myslim,ze by mu to vyhovalo,ze by to bral ako volne pole.velakrat mi povedal,ze si mam najst nejake aktivity...

hellwant
2. okt 2024

Ma aspon peniaze zato, ze pomaha otcovi vo firme?
Inak navrhni mu strednu cestu. Nie ukoncit pomahanie uplne, ale nemôze si otec aspon na polku dni, co tam chodi manzel najat brigadnika? Ak plati aj synovi nie je to o peniazoch, ak neplati, len ho vyuziva, vie ze pride a zalezi mu iba na firme.

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@1ryba ja by som povedala,ze ten 40 nik si bude vazit,ze konecne stretol niekoho,kto ho lubi a bude si to vazit.velakrat mi to aj tak povedal,ze si vazi,ze ma ma,pretoze samemu mu bolo tazko.

zltalienka
2. okt 2024

@prosimpekne a co si robila kým si nebola vydatá vo voľnom čase?

simca06022011
2. okt 2024

@prosimpekne a coho sa bojis? vsak potom je jasne ze mate vztah na ** a nie je o co stat. CI chces sa hrat na nieco? Mozno sa naopak preberie alebo bude ziarlit alebo nieco a vytiahnes kartu = netravis so mnou cas

bonboniera
2. okt 2024

@janinah fascinujúce ze pri každej téme kde sa riešia svokrovci začneš riešiť dedičstvo … normálnemu človeku toto ani nenapadne

prosimpekne
autor
2. okt 2024

@hellwant aj to bola rec.povedali,ze najst niekoho spolahliveho je velmi tazke a pojde zase o cas,kym ho nauci.manzela ma hotovu pracovnu silu

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
hellwant
2. okt 2024

@prosimpekne ale ved ked ho bude zaucat nech to je pri manzelovi a o nic nepride, nie ze manzel nepride a svokor ma minus jedneho cloveka a musi aj zaucat. Tie dni este by si vydrzala. To je vyhovorka.