icon

Ako zvládnuť situáciu, keď muž nesplní sľub sobáša?

19. okt 2025

Máte tu niektoré skúsenosť že vám muž povedal že si vás vezme ak by ste otehotneli ale nakoniec k tomu z jeho strany nedošlo? Ako ste sa k tomu postavili? Dali ste dieťaťu vaše priezvisko?

Strana
z2
hopsas
19. okt 2025

@anonym_autor ach moja zlatá čo všetko chlap dokáže sľúbiť aby mal sex...už vieš teraz celkom.presne

hopsas
19. okt 2025
@lucia147852

Ja som maká vzdy podmienku, že rodim deti len manželovi. Nikdy by som sa o dieťa nesnažila s chlapom, ktorý nemá gule vstúpiť do manželstva

@lucia147852 konečne niekto so zdravým rozumom ..lebo toto čo tu niekedy čítam..na zaplakanie

anonym_dfe641
19. okt 2025

Dala som svoje priezvisko, hlavne v krajine, kde sa maly narodil je priezvisko automaticky po mame a nikto sa nad tym nepozastavuje. Aj rodny list mam jednu verziu s otcom a druhu bez … ja nejdem dohromady ani so svadbou, ani so vztahmi, takze som nikdy neuvazpvala nad inou alternativou

beronsche
19. okt 2025

@anonym_autor na to, aby vzťah fungoval musia byť priority zladené...ty chces svadbu, on nie. Túto otázku musite vyriešiť a ideálne pred dieťaťom..
Keby mi chlap povedal, že si ma vezme až keď otehotniem, trvala by som na tom, aby mi povedal dôvod, prečo až potom. Tak buď so mnou ráta, alebo nie..
A moje dieťa by sa vždy volalo ako ja.

michaela329
19. okt 2025

Frajerovi som deti rodiť nechcela, môj o tom vedel veľmi skoro, brali sme sa ešte predtým ako sme dieťa skúšali - dokonca sa nám nedarilo a bojovali sme oň ako manželia. No keby som otehotnela slobodná, dieťa sa volá po mne. Aj v škole by to malo ľahšie.

cyneric
19. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis nie je to môj prípad. Nie som tehotná a ani sa nesnažíme. Aj ochrana môže zlyhať a mali sme nedávno rozhovor a povedal mi že keby som otehotnela tak by ma požiadal o ruku. A teraz nad tým trochu premýšľam či by to naozaj urobil? Čo keby nie? Deti chceme mať a myslím že na ďalší rok by sme o tom pouvazovali ale napadlo ma že prečo ma nepožiada skôr keď plánujeme že by sme mali deti? Ono keby k tomu došlo že príde za mnou s tým že by sme mohli skúsiť dieťa tak jasne by som mu povedala že deti chcem s manželom. Ja sa len tak zamýšľam nad tým všetkým

@anonym_autor Na mňa to pôsobí pozitívne, antikoncepcia môže (nemusí) zlyhať. To že má v hlave ujasnené že by s tebou zostal a rozhodol sa to vyjadriť [slovne!] predsa automaticky neznamená, že by si ťa nevzal aj bez toho aby sa niečo také udialo. Na to aby si mala dieťa nepotrebuješ ani svadbu, ani manželstvo a v dnešnej dobe s prepáčením už aj ten partner je nahraditeľný element.

anonym_bb3728
20. okt 2025

Nezamyslaj sa, ak sa úprimne lubite tak si ta bude chcieť vziať kľudne este aj pred otehotnenim.
Ja by som sa s nikým len tak o dieťa nesnažila. Len s manželom

0kristina0
20. okt 2025

To zalezi na tebe ci je pre teba svadba dolezita. Ak netrvas na tom, aby ste boli manzelia (aj take zeny sa najdu) tak s nim maj dieta ale ak ti na tom zalezi, tak mu povedz, ze dieta chces porodit do manzelskeho zvazku, nie aby bolo dovodom svadby dieta. Spravna a idealna postupnost by mala byt takato: spolocna nehnutelnost - byvanie, svadba a potomkovia.

belllinka
20. okt 2025
@michaela329

Frajerovi som deti rodiť nechcela, môj o tom vedel veľmi skoro, brali sme sa ešte predtým ako sme dieťa skúšali - dokonca sa nám nedarilo a bojovali sme oň ako manželia. No keby som otehotnela slobodná, dieťa sa volá po mne. Aj v škole by to malo ľahšie.

@michaela329 v čom to má v škole ťažké dieťa, ktoré sa nevolá po matke?

michaela329
20. okt 2025
@belllinka

@michaela329 v čom to má v škole ťažké dieťa, ktoré sa nevolá po matke?

@belllinka nevolá sa po matke, druhé deti sa obvykle pýtajú prečo a ony vysvetľujú.

sense
20. okt 2025
@michaela329

@belllinka nevolá sa po matke, druhé deti sa obvykle pýtajú prečo a ony vysvetľujú.

@michaela329 to máš odkiaľ veď tie deti nevedia či sú rodičia manželia alebo nie a či majú iné priezvisko alebo nie
Či tvoje deti sa bežne pytaju ako sa volaju ich rodičia celým menom spolužiakov?

belllinka
20. okt 2025
@michaela329

@michaela329 máš takú skúsenosť so svojím dieťaťom? Asi nie, tak netrep. Jedno moje dieťa sa volá inak ako ja, a nikto to v živote neriešil. Poviem ti novinku, asi tretina detí v triede sa volá inak ako matka alebo otec, je to úplne bežná vec. A hlavne tie deti ani netušia ako sa volajú rodičia ich spolužiakov.

vroni
20. okt 2025
@belllinka

@michaela329 máš takú skúsenosť so svojím dieťaťom? Asi nie, tak netrep. Jedno moje dieťa sa volá inak ako ja, a nikto to v živote neriešil. Poviem ti novinku, asi tretina detí v triede sa volá inak ako matka alebo otec, je to úplne bežná vec. A hlavne tie deti ani netušia ako sa volajú rodičia ich spolužiakov.

@belllinka, nevysvetlis. Moje obe deti sa volajú inak ako ja a stále počúvam, ako "uvidim, ako som sebe aj im skomplikovala zivot". Už 20 rokov čakám na to "uvidenie" a nič. Ani v škôlke, ani v škole a ani nikde inde nikto neriešil rôzne priezviská. Mňa tiež plno ľudí oslovuje manzelovym priezviskom a nijako ma to neruší. Ale trhne so mnou vždy, keď muža oslovia mojim priezviskom. 😳

anonym_bc9009
20. okt 2025

@anonym_autor ja som urobila chybu...sľuboval spoločne bývanie svadbu tak som dala jeho priezvisko a skutek žiadny dokonca mi povedal ze jemu vyhovuje nás len navštevovať tak ozaj enurob taku chybu

danica2711
20. okt 2025

@anonym_autor a čo iné by si chcela urobiť? Snáď nechceš dať dieťaťu meno po chlapovi, čo napriek sľubom zdupkal, keď si naozaj otehotnela?! Skôr by som sa snažila vyrovnať s hrôzou, akú genetickú informáciu možno odovzdal dieťaťu, o jeho mene by som ani vo sne neuvažovala!!!

autor
20. okt 2025
@0kristina0

To zalezi na tebe ci je pre teba svadba dolezita. Ak netrvas na tom, aby ste boli manzelia (aj take zeny sa najdu) tak s nim maj dieta ale ak ti na tom zalezi, tak mu povedz, ze dieta chces porodit do manzelskeho zvazku, nie aby bolo dovodom svadby dieta. Spravna a idealna postupnost by mala byt takato: spolocna nehnutelnost - byvanie, svadba a potomkovia.

@0kristina0 svadbu ako takú nechcem. Sobáš a manželstvo áno. Za mňa sú to vyhodené peniaze za svadbu a on o tom vie a zdieľal môj názor asi aj preto že sme obaja introverti a nechceme ceremónie. Spoločné bývanie už máme tak som sama zvedavá ako to bude potom aj ohľadom tých detí. Keď k tomu príde tak viem že neustúpim pokiaľ sa nevezmeme

silvike
20. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis nie je to môj prípad. Nie som tehotná a ani sa nesnažíme. Aj ochrana môže zlyhať a mali sme nedávno rozhovor a povedal mi že keby som otehotnela tak by ma požiadal o ruku. A teraz nad tým trochu premýšľam či by to naozaj urobil? Čo keby nie? Deti chceme mať a myslím že na ďalší rok by sme o tom pouvazovali ale napadlo ma že prečo ma nepožiada skôr keď plánujeme že by sme mali deti? Ono keby k tomu došlo že príde za mnou s tým že by sme mohli skúsiť dieťa tak jasne by som mu povedala že deti chcem s manželom. Ja sa len tak zamýšľam nad tým všetkým

@anonym_autor Ja by som napr. ani takeho ,uza nechcela, co by mi toto povedal. Ze keby otehotniem, tak ma poziada o ruku...to uz co ? Sak nech poziada pekne krasne mna o ruku, sak chce mna predsa za zenu nie ? Ci ako to az ked su deti tak ma chce za manzelku ? Take nijake, pre mna by to bola skor kontrolka ze mna ako zenu vlastne ani nemiluje a nie som pre neho tá vyvolená, ked si ma vlastne kym neotehotnie ani nechce za zenu zobrat.

michaela329
20. okt 2025
@belllinka

@belllinka ja mám takú skúsenosť práve z tej školy a nie jednu. Ale tak pokojne sa klam, že sa deti nepýtajú - pýtajú.

belllinka
20. okt 2025
@michaela329

@belllinka ja mám takú skúsenosť práve z tej školy a nie jednu. Ale tak pokojne sa klam, že sa deti nepýtajú - pýtajú.

@michaela329 tak možno, ak žiješ niekde na lazoch v minulom storočí, v malej dedinke, kde je 10 detí v triede a všetky sa poznajú, tak to možno tvoje susedky riešia 😂
Ako neviem si predstaviť, ako to prebieha. Sadneš si so svojím dieťaťom na začiatku školského roka a prečítaš mu z Edupagu mená detí a rodičov?

0kristina0
20. okt 2025
@anonym_autor

@0kristina0 svadbu ako takú nechcem. Sobáš a manželstvo áno. Za mňa sú to vyhodené peniaze za svadbu a on o tom vie a zdieľal môj názor asi aj preto že sme obaja introverti a nechceme ceremónie. Spoločné bývanie už máme tak som sama zvedavá ako to bude potom aj ohľadom tých detí. Keď k tomu príde tak viem že neustúpim pokiaľ sa nevezmeme

@anonym_autor pozri sa, ja keby mam cakat kedy ma muz poziada o ruku tak doteraz som slobodna. Po 9 rokoch chodenia som mu navrhla svadbu v zahranici o dvoch svedkoch. Napad sa mu pacil, suhlasil s tym, ja som to vybavila a vzali sme sa. Niekedy nie je na skodu aby bola iniciativna zena, lebo ti muzi su taki spomaleni a natvrdli, ze im to ani nedojde.

michaela329
20. okt 2025
@belllinka

@michaela329 tak možno, ak žiješ niekde na lazoch v minulom storočí, v malej dedinke, kde je 10 detí v triede a všetky sa poznajú, tak to možno tvoje susedky riešia 😂
Ako neviem si predstaviť, ako to prebieha. Sadneš si so svojím dieťaťom na začiatku školského roka a prečítaš mu z Edupagu mená detí a rodičov?

@belllinka pozri, mne je absolútne jedno, ako si kto zariadi život - pokojne nech má každé jeho dieťa iného otca a iné priezvisko. Odpovedala som za seba, ja by som si dieťa po chlapovi, čo nemá chochmes si ma vziať, nenechala pomenované. Že Ty máš nutkavú potrebu si svoje rozhodnutie odôvodňovať, je opäť len a len Tvoj problém. Ja mám skúsenosť a viem, ako reálne to deti riešiť vedia.

anonym_156bb0
20. okt 2025

Ja som v tomto puritanka, ale vždy som bola nastavená tak, že deti porodim len manželovi a nie frajerovi. Ak je pre niekoho manželstvo len papier, nemal by mať problém si ho kvôli mne zadovážiť kľudne o dvoch svedkoch na úrade. Takže v tomto je to pre mňa skrátka prevencia 😅

belllinka
20. okt 2025
@michaela329

@belllinka pozri, mne je absolútne jedno, ako si kto zariadi život - pokojne nech má každé jeho dieťa iného otca a iné priezvisko. Odpovedala som za seba, ja by som si dieťa po chlapovi, čo nemá chochmes si ma vziať, nenechala pomenované. Že Ty máš nutkavú potrebu si svoje rozhodnutie odôvodňovať, je opäť len a len Tvoj problém. Ja mám skúsenosť a viem, ako reálne to deti riešiť vedia.

@michaela329 ja ťa nepresviečam, iba sa pýtam, akú máš vlastne skúsenosť? Veď máš dieťa pomenované po sebe, takže?

michaela329
20. okt 2025
@belllinka

@michaela329 ja ťa nepresviečam, iba sa pýtam, akú máš vlastne skúsenosť? Veď máš dieťa pomenované po sebe, takže?

@belllinka mám 15 ročnú skúsenosť ako vychovávateľka a túto situáciu som zažila nie raz - tie deti sa totyspolu o rodine bavia. A práve preto by som v prípade, že by som bola slobodná matka, nikdy nedala iné ako svoje. Že Ty to máš inak, je Tvoj problém. A dieťa mám s manželom, takže máme spoločné priezvisko.

autor
20. okt 2025
@0kristina0

@anonym_autor pozri sa, ja keby mam cakat kedy ma muz poziada o ruku tak doteraz som slobodna. Po 9 rokoch chodenia som mu navrhla svadbu v zahranici o dvoch svedkoch. Napad sa mu pacil, suhlasil s tym, ja som to vybavila a vzali sme sa. Niekedy nie je na skodu aby bola iniciativna zena, lebo ti muzi su taki spomaleni a natvrdli, ze im to ani nedojde.

@0kristina0 sú spomalený niekedy. Môj bývalý bol taký spomalený ze sme boli spolu 7 rokov a vravel o svadbe že keď doštudujem. Ešte 2 mesiace pred rozchodom som počula ako sa niečo bavil s mojími rodičmi keď sme sedeli u nás doma že na ďalší rok keď doštudujem že by bola svadba a o 2 mesiace na to bum.. že on si nie je istý či vlastne somnou chce byť a to vyliezlo z neho po mojej otázke že aké budú plány keď o rok skončím školu. Je to stará záležitosť už asi 8 rokov čo sme sa rozišli.
Nie je to tak že hneď súrne sa potrebujem so svojím aktuálnym priateľom zosobášiť, ale určite chcem aby k tomu došlo keď si máme založiť raz rodinu. Možno sa niekde v hĺbke bojím aby sa nezopakovala situácia z minulosti. Teda ak by chcel už deti tak mu poviem že by som chcela aby sme sa aj zosobášili. Príde mi to z jednej strany rozumné a ale z druhej strany zvláštne, akokeby som ho ja mala nútiť alebo dokopať k tomu lebo to nechce z vlastnej vôle.

0kristina0
20. okt 2025
@anonym_autor

@0kristina0 sú spomalený niekedy. Môj bývalý bol taký spomalený ze sme boli spolu 7 rokov a vravel o svadbe že keď doštudujem. Ešte 2 mesiace pred rozchodom som počula ako sa niečo bavil s mojími rodičmi keď sme sedeli u nás doma že na ďalší rok keď doštudujem že by bola svadba a o 2 mesiace na to bum.. že on si nie je istý či vlastne somnou chce byť a to vyliezlo z neho po mojej otázke že aké budú plány keď o rok skončím školu. Je to stará záležitosť už asi 8 rokov čo sme sa rozišli.
Nie je to tak že hneď súrne sa potrebujem so svojím aktuálnym priateľom zosobášiť, ale určite chcem aby k tomu došlo keď si máme založiť raz rodinu. Možno sa niekde v hĺbke bojím aby sa nezopakovala situácia z minulosti. Teda ak by chcel už deti tak mu poviem že by som chcela aby sme sa aj zosobášili. Príde mi to z jednej strany rozumné a ale z druhej strany zvláštne, akokeby som ho ja mala nútiť alebo dokopať k tomu lebo to nechce z vlastnej vôle.

@anonym_autor to nie je nutenie, keby nechcel tak si ta urcite nevezme, on by si uz dovod nasiel preco nie.

anonym_7a15fe
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor podla mna znova strácas cas. Kolko ste spolu rokov?

anonym_b2249a
20. okt 2025

@anonym_autor aký sľub manželstva? to sú také kydy. Buď si ťa chce chlap zobrať aj bez dieťaťa alebo vôbec. Manželstvo nie je istota zábezpeky keď ostaneš tehotná, nezaručuje ti to nič, môže ťa pokojne po roku poslať preč. Aj skôr. Aj tehotnú. Spoliehať sa na toto je naivita najvyššieho stupňa. Tiež som bola taká naivná keď mi ex tvrdil, že sa raz vezmeme. Ak tam je to slovíčko "raz" znamená to nechce sa mi do toho. Teraz viem, že nikdy nemal v úmysle si ma vziať. Chvalabohu. Každopádne bez manžela by som dala meno po sebe. Jedine ak by sme mali skvelý vzťah a dohodli sa na tom.

Strana
z2