Ako zvládnuť situáciu, keď muž nesplní sľub sobáša?
Máte tu niektoré skúsenosť že vám muž povedal že si vás vezme ak by ste otehotneli ale nakoniec k tomu z jeho strany nedošlo? Ako ste sa k tomu postavili? Dali ste dieťaťu vaše priezvisko?
Jasne ze hej, mnohe maju tuto skusenost, je tu milion takych tem. A o rok po porode uz je ta zena velakrat sama aj s batolatom. To su take slubotechny chlapici, divim sa zenam, co na to skocia.
To je tak, keď si nejaka robí dieťa iba kvôli tomu, aby si udržala chlapa. Nikdy to nefungovalo a ani nebude.
Nie. Najskôr som sa vydala a potom dieťa.
Druha vec, že dieťa nemá byt prostriedok manipulácie a vybavovania si účtov
S manzelom sme sa pred zacatim snahy o dieta dohodli, ze ked otehotniem bud sa vezme alebo sa nevezmeme (boli sme s tym okej) ale v tom pripade sa dieta vola po mne.
Svadbu sme zacali planovat skor, otehotnela som, prisiel covid, nechceli sme cakat, vydavala som sa tehotna. Cize nemam taku skusenost, kazdopadne dieta by sa volalo po mne ak by nebola.
@anonym_autor nechcela by som, aby si ma muž vzal za manželku, lebo som s ním otehotnela, chela som, aby si ma zobral preto, lebo chce so mnou byť, bez ohľadu na t, či budeme mať deti, alebo nie. Kým sme neboli manželia, tak som sa chránila, takže toto som nemusela riešiť. Ale keby sa náhodou zadarilo aj tak, lebo žiadna antikoncepcia nie je 100%, a on by so svadbou váhal, ani by ma nenapadlo dať dieťaťu jeho priezvisko, Prečo by som sa ja mala volať ináč ako dieťa, keď on tým, že si ma vezme, dá mne možnosť volať sa tak, ako on aj dieťa?
Nie, nie som plemenná krava, aby najskôr skúšal či otehotniem.
Nie, najskôr som sa vydala
Ale ak by mi muž dal takúto podmienku tak s ním ani neplánujem otehotnieť
dieta ma mat rovnake priezvisko ako matka
Nie,ja som rovno povedala,že ja porodim dieťa len manželovi. Čiže sme sa vzali a hneď po svadbe som otehotnela . Bohužiaľ tehotenstvo sa skončilo MA,no o par mesiacov potom prišlo ďalšie tehotenstvo a to už bolo v poriadku.
@anonym_autor vzdy ma mať dieta meno ako matka a je jedno či pred svadbou alebo po svadbe
ak to zena spravi-je hlupa a hlupa zena dava priezvisko po otcovi plus zije v nadeji,ze raz si ju vezme-nevezme... ak si uz bola naolko hlupa a si tehotna tak aspon daj dietatu svoje priezvisko... velka pravdepodobnost ,ze budes mat aj ine dieta s inym muzom bez svadby a ako by bolo -ty jedno priezvisko,dieta c1 druhe a c2 dalsie? uz cista osada ....
Nie, nie som plemenná krava, aby najskôr skúšal či otehotniem.
@anonym_bd97dd pokiaľ viem otehotnenie je vzdy na žene
chcela by som aby sa dieta volalo rovnako ako ja. a muza ktory si kladie podmienky a skusa ci otehotniem by som ani nechcela.
Moji znami sa takto smiali, ze sa zoberu az po tretom dietati. To tretie ma uz on s milenkou kvoli ktorej ju opustil a ona sa mohla vratit s dvoma detmi do svojej detskej izby. Deti maju samozrejme priezvisko po tatkovi roka.
Cez toto u mna nejde vlak. Deti rodim do manzelstva.
Keď si sprostá, daj mužove.
@anonym_autor a ako dlho už “čakáš”?
To je tak, keď si nejaka robí dieťa iba kvôli tomu, aby si udržala chlapa. Nikdy to nefungovalo a ani nebude.
@doriiis nie je to môj prípad. Nie som tehotná a ani sa nesnažíme. Aj ochrana môže zlyhať a mali sme nedávno rozhovor a povedal mi že keby som otehotnela tak by ma požiadal o ruku. A teraz nad tým trochu premýšľam či by to naozaj urobil? Čo keby nie? Deti chceme mať a myslím že na ďalší rok by sme o tom pouvazovali ale napadlo ma že prečo ma nepožiada skôr keď plánujeme že by sme mali deti? Ono keby k tomu došlo že príde za mnou s tým že by sme mohli skúsiť dieťa tak jasne by som mu povedala že deti chcem s manželom. Ja sa len tak zamýšľam nad tým všetkým
@doriiis nie je to môj prípad. Nie som tehotná a ani sa nesnažíme. Aj ochrana môže zlyhať a mali sme nedávno rozhovor a povedal mi že keby som otehotnela tak by ma požiadal o ruku. A teraz nad tým trochu premýšľam či by to naozaj urobil? Čo keby nie? Deti chceme mať a myslím že na ďalší rok by sme o tom pouvazovali ale napadlo ma že prečo ma nepožiada skôr keď plánujeme že by sme mali deti? Ono keby k tomu došlo že príde za mnou s tým že by sme mohli skúsiť dieťa tak jasne by som mu povedala že deti chcem s manželom. Ja sa len tak zamýšľam nad tým všetkým
@anonym_autor .... Chápem. Takže bez toho, aby si nečakala dieťa ťa nepožiada?
No otázka je, či on vie, že sa túžiš vydávať alebo to u vás bude iba o tom, že si budete jeden druhému dávať takéto ultimáta.
Ja sa napríklad netúžim vydávať, preto som tieto veci nikdy nejak extra neprežívala a neriešila
@anonym_autor tak hadam sa rozpravate a vie,ze decko robite az po svadbe.. teda ak to mas v hlave tak nastavene... takto to dopada ked chyba komunikacia
ak to zena spravi-je hlupa a hlupa zena dava priezvisko po otcovi plus zije v nadeji,ze raz si ju vezme-nevezme... ak si uz bola naolko hlupa a si tehotna tak aspon daj dietatu svoje priezvisko... velka pravdepodobnost ,ze budes mat aj ine dieta s inym muzom bez svadby a ako by bolo -ty jedno priezvisko,dieta c1 druhe a c2 dalsie? uz cista osada ....
@anonym_2fa15c Presne takych zufaliek je dosť.Kazde dieta s inym muzom a kazde ma iné meno😁
Autorka dieta sa plodí v manželstve.
Nebola som v takej situácii, neviem. Ale asi by ma urážalo, že by ma chcel žiadať o ruku až keď by som bola tehotna. (Mali sme dieta pred manzelstvom, ale pre mňa vtedy svadba neprichádzala do úvahy a tehotná by som sa nevydavala z princípu)
Mali sme najskor zasnuby,ale tiez sme si povedali,ze svadba az ked budem tehotna,lebo sme mali na 9m cas.A ked sme sa uz zacali snazit a boli prve 2ciarky na teste,hned som povedala datum a zacali sme riesit svadbu,aby mali sa narodil uz do manzelstva.Ale ty si musis poznat svojho muza,ci ta ozaj miluje a ci robi vsetko preto,aby si bola stastna a naozaj nemala ziadne pochybnosti ci to mysli,nemysli vazne.
Ja som maká vzdy podmienku, že rodim deti len manželovi. Nikdy by som sa o dieťa nesnažila s chlapom, ktorý nemá gule vstúpiť do manželstva
Nie nedala by som dieťa po otcovi. Ale teda chlapa ktorý by podmieňoval sobáš dieťaťom by som za muža nechcela
@anonym_autor my sme plánovali svadbu neskôr, nechcela som sa vydávať s bruchom. Lenze narodením malej začali u nás strasne problémy, dokonca sme boli aj rozideni na istý cas. Potom sme si zase našli k sebe cestu a sme rodina ale bez svadby. Odvtedy sme túto tému neotvorili a ja neviem čo bude ďalej. Na jednej strane by som aj chcela, na druhej viem, že keby nebolo dcéry už s tým mužom nie som, okolnosti to zariadili takto.
@anonym_autor my sme plánovali svadbu neskôr, nechcela som sa vydávať s bruchom. Lenze narodením malej začali u nás strasne problémy, dokonca sme boli aj rozideni na istý cas. Potom sme si zase našli k sebe cestu a sme rodina ale bez svadby. Odvtedy sme túto tému neotvorili a ja neviem čo bude ďalej. Na jednej strane by som aj chcela, na druhej viem, že keby nebolo dcéry už s tým mužom nie som, okolnosti to zariadili takto.
@anonym_2a157c dieta je obrovska skuska vztahu. keby dieta nebolo mozno by ste si spokojne zili.
@anonym_autor dala by som svoje priezvisko. Ja som svadbu ako bezdetna tiez neriesila.
Nikdy by som taka blba nebola, aby som porodila dieta kamosovi, totizto to ste len - Kamosi, ktori spolu spia. Ak si ta nechce zobrat aj bez dietata, tak ta inak ako kamosku, od ktorej moze kedykolvek ujst, nebere ;)

nestalo sa mi to, ale určite by som dala priezvisko také aké mám ja ako matka