icon

Ako zvládnuť situáciu so svokrou na vystúpení vnučky?

thendka
10. dec 2024

Ahojte, prosím Vás ako zareagovať keď svokra chce ísť na Vianočné vystúpenie dcéry, na ktoré ju nikto nepozval, len jej to spomenula dcéra., že bude mať vystúpenie v triede. Na minuloročné vystúpenie som ju zavolala, ale bola tam sama ako starý rodič. Proste chodia len rodičia a ja ju ešte aj tam nepotrebujem mať, pretože je to ten typ ženy, že ju "vyhodíš cez dvere a vojde oknom". Jej určite nebude prekážať, že tam bude jediná babka, čiže ani tento argument asi neobstojí. Viete mi nejako poradiť ako jej to normálne ale jasne oznámiť? Len dodám, že dcéra by bola asi rada, keby tam bola, skôr ide o to, že je to pre nás ako rodičov.

Strana
z7
victory1
14. dec 2024

Ved normalne svokru zamkni doma a kluc hod do Dunaja 🙈😵‍💫

pocahontas63
14. dec 2024

@enmery zato 99 percent žien v tejto diskusii je domýšľavých

aliziana
14. dec 2024

@pocahontas63 no podľa mňa si domýšľavá Ty, veď autorka sama píše: "Na minuloročné vystúpenie som ju zavolala, ale bola tam sama ako starý rodič. Proste chodia len rodičia..."
Čiže asi to nemajú špecifikované že je to iba pre rodičov. Ak ostatní chodia len rodičia, no a čo, však to je zas na nich...
Nášmu tiež chodíme len rodičia, keďže starí rodičia bývajú ďaleko, ale samozrejme nebránila by som im.

amazonka13
15. dec 2024

Thendka, ty tu riešiš svoj vzťah - odpor ku svokre. Určite ju pozvi. Nesebecky si uvedom, aká šťastná bude dcérka, keď sa celá rodina , do ktorej patrí aj svokra, zúčastní na jej veľkom dni, na ktorý sa pripravovala. Vzťah svokra - nevesta je často problematický. Ver mi, nedávam ti za vinu, že nefunguje. Porozmýšľaj - raz tvoja dcérka bude mať svokru, odkopíruje presne tvoje správanie a ani jej vzťah s jej svokrou nebude fungovať. Uč svoje dieťa znášanlivosti, láske, dobrým úmyslom. Viem, svokry vedia byť ... Je to ťažké, ale možno by si sa mohla pokúsiť v tomto vianočnom čase zázrakov o ten zázrak aj ty. Všade okolo nás je energia, šíri sa aj našimi myšlienkami. Čo vyšleme, vracia sa nám späť. Zváž, neskúsiš svokre vysielať pozitívne myšlienky, skúsiť jej povedať slovo uznania, vďaky,... vieš ak protistrana cíti uznanie, rešpekt, dobrý úmysel, často sa veci - vzťahy upravia. Z mrcha svokry môže byť možno nápomocná, láskavá druhá mama, keď jej dáš šancu. Skúsiť môžeš. Predsa aj ty budeš raz chcieť byť dobrou svokrou pre zaťa a možno presne po tom túži aj tvoja svokra, len nevie ako na to... Viem, že sa rozhodneš správne, lebo nie si nanič mama a šťastie dcérky uprednostňuješ pred svojím. 😇 Amazonka.

alzbetka2011
15. dec 2024

@thendka ja by som bola šťastná a dcéra tiež keby babka mala záujem. Jedna je už moc stara a zle sa jej chodi, a druhá nemá záujem.

evkatk
15. dec 2024

Je to samozrejmé, že starý rodič sa teší zo šikovností svojich vnúčat, občas aj viac ako rodič. A deti sa veľmi tešia, ak ich vystúpenie vidí čo najviac blízkych. Tvoj postoj je sebecký, lebo ti svokra nevyhovuje a neberieš preto ani ohľad na radosť vlastného dieťaťa. Proste máš svoje dieťa na háku. Nech sa trápy, však ho to prejde, ale svokra to neuvidí. To sa ti raz veľmi ľahko môže vrátiť. Aj ty budeš mať vnúčatá a budeš sa im tešiť. A možná pri svojej sebeckosti ani nie. Možno aj tie budeš mať na háku.

thendka
autor
16. dec 2024

@roberta27 preto si aj myslím, že nikde v pozvánkach pani učiteľky nespomínajú, starých rodičov, pretože dobre vedia, že kapacitne to je príliš. Rodičia a súrodenci je pre tu triedu akurát. Minulý rok som sa aj pýtala učiteľky, či ju môžem zavolať lebo som z pozvánky vycítila, presne tento dôvod.

thendka
autor
16. dec 2024

@amazonka13 ďakujem za pekný názor.

thendka
autor
16. dec 2024

Vďaka za názor všetkým, aj ja som si ten urobila na základe niektorých komentárov. Každá máme iné okolností, vzťahy, takže ťažko asi niektoré veci pochopia tie ženy, ktoré to majú inak. Ale zobrala som si pár rozumných názorov a budem z nich čerpať do budúcna.

lacibo
16. dec 2024

@thendka vykasli sa na kapacitu triedy to nie je tvoj problem ale školy, ty besiedku neorganizujes..pozeraj sa iba na svoju dceru, ak by sa potesila, tak preco jej to nedopriat..a aj babka sa zrejme potesi zo sikovnosti vnučky..ak mozes dopraj dvom osobam radosť a nerieš somariny a malichernosti ako kapacita triedy..typicke zastupne problemy ineho vacsieho a hlavneho problemu, ze nemas rada svoju svokru..preco, to vies iba ty a nikto ta nema pravo sudit..pytala si sa na konkretnu vec tak ti ponukam riesenie..vsetko dobre prajem

gabrielamodrykonik
16. dec 2024

@thendka preco by mala byt skromna a pokorna, co to je za odpoved. Staci, ze je normalna. Vy nie ste Boh, aby ste vyzadovala od vsetkych, aby sa vam klanali a podriadovali. Evidentne aj vy mate kopu chyb, ktore by sa na vas dali skritizovat, myslim, ze vam tu dost zien napisalo na to svoj nazor a je jasne, ze na vasej strane nie su. Mozno sa k svokre staci normalne spravat a nevyzadovat od nej len podriadenost a bude vsetko ok.

mimka1402
16. dec 2024

@thendka Ako učiteľka som písala takýto oznam, nepiseme starých rodičov z toho dôvodu, lebo vieme, že nemá každý starých rodičov, ale každý krát prídu aj starí rodičia, je to samozrejme. Ba práve naopak sme rady. Aspoň ja. V dobe, kedy starí rodičia nepomahaju až tak ako kedysi, tak je super vidieť babku, dedka, ktorý sa zaujíma o svoje vnúčatá. Nie každý rodič ma po blízku st. rodičov . Samozrejme nie je to napísané ale nie je to zakázané. Ono by nič nebolo keby jej to dcéra nespomenula a nechcela ju tam. Ale záleží na deťoch, ona ju tam chce tak odlož ego. Aj mne povedali decká koho chcú aby prišiel a boli to súrodenci, babky atď. Vždy sa každý pomestil. Síce natesno, ale pomestil. Každý si vždy môže vziať hocikoho. 🙂 Tak nerob rozbroje, ale nechaj nech sa babka príde pozrieť a hoc aj skritizovať. Dcérka si to bude pamätať, ak ta to poteší svokra nebude navždy v tvojom živote. 😉

amazonka13
17. dec 2024

😎 Déžo a ty čo sypeš na svokrušu do hrobu sódu bikarbónu ? Áľe no pan farár, ta, aby ju tá matička zem ľahšie strávila 😂

nikenzi
17. dec 2024

Ja som kedysi robila na smeny a ked bolo v skolke vystupenie deti a nemohla som ist, sla tam moja babka! Moja! Cize prababka. Syn sa tesil ze tam ma svoju prababku a ozaj nik to neriesil. Aj teraz ma syn skoro 10 a prababka ho caka na chodniku a vykukuje ako ide zo skoly. Ma 80r, nebude tu vecne tak nech si uzije jedine pravnuca a synovi ostanu pekne spomienky. Prekonaj svoje pocity voči svokre a vytvor stastne spomienky pre tvoje dieta 🙂

earlgrey
17. dec 2024

No a už bolo vystúpenie?

Strana
z7