Ako zvládnuť sklamanie v manželstve po zdravotných ťažkostiach?
Možno napíšete že sa do toho nemám starať ale musím napísať ako to cítim ja. Mám už iba staršieho brata, rodičov už nie. Brat so švagrinou sa brali v roku 1991 majú tri dospelé deti, žijúce v zahraničí. Doteraz to vyzeralo ako vzorné šťastné manželstvo všade chodili spolu. Stovky výletov a dovoleniek. Len si zmysleli sadli na motorku a boli v Tatrách či pri mori. Brat mal pred pár týždňami infarkt, vychodil na nohách potom ďalší a bol na tom zle, nasledovala operácia srdca. Už je doma z nemocnice pár dní doma sám sa z postele iba ťažko postaví, skoro pri všetkom potrebuje pomoc. Chlap čo nepije, nefajčí, nemá nadváhu, neje blbosti a dopadol takto. Švagriná dokopy ani doma není. Zo starej práce by mala čerpať dovolenku do novej sa teoreticky chodí pokukať nastupuje od prvého. Toto všetko je ich vec, ale ona bola minulý týždeň s kamoškou v Rumunsku a teraz sa potuluje po Athénach. Ani toto by ma neštvalo, pracuje na vedúcej pozícii.zarobila.si na to. Čo ma štve, že v akom stave nechala doma brata. Nechať mu navarené na dva dni nie je všetko, minulý týždeň spadol na nevládal vsať, údel si hlavu nejak sa doplazil k mobilu a volal mi o desiatej večer, samozrejme sadla som do auta a letela k nemu. Dnes sa pošmykol a znovu spadol má zlomenú ruku. Viac krát som sa musela vypýtať z práce. Akoby sa z niekdajšieho ukážkového manželstva stali iba spolubývajúci. Ona je večne preč, učí sa hrať na hudobnom nástroji, robí dobrovoľníčku, organizuje zbierky miestnych skupinách pre rodiny (napríklad keď prišli o strechu nad hlavou, o živiteľa rodiny), robí workshopy, píše články do regionálnych médií, prekladá, a mohla by som pokračovať
Nemám otázku...som len sklamaná.
Ako by sa sa z ulá
Ty nemusis vobec vediet, co medzi nimi v skutocnosti je. Aka minulost, dohoda, atd..
A o to viac mi je to ľúto,keď tu niekedy čítam,keď má žena, manželka komplikovaný pôrod, musí ležať a veľa krát sa spomenie,že ich muži musia kolo nich lietať,kmitať,musia byť trpezliví,laskaví,tolerantní,lebo sa to musí a patrí na dobrého manžela. Aj to je ten nepomer, rozloženia zodpovednosti a pomoci tomu druhému.
Opatrovala som mamku za občasnej pomoci brata kým sa dalo ale mala demenciu a parkinsona ku koncu som to už nedávala, aj ja som hľadala nejakú opatrovateľku ktorá by prišla raz za deň ale v tej dobe som nenašla, mama musela do zariadenia. Brat je technicky typ ani nie je dieťaťom internetovej doby, pravdepodobne by si nedokázal zaobstarať opatrovateľku, Švagriná príde domov v nedeľu do vtedy tu s ním zostanem.
Autorka, píšeš, že majú tri dospelé deti. Prečo sa pri otcovi nepredtriedali, keď mama bola odcestovana a nemohla byť j dispozícii otcovi. Ja, si myslím, že taka dokonalá rodina to nebude ako sa prezentovali, kým bolo všetko ok. Ja, osobne nechápem, ako sa švagrina mohla takto zachovať, ale pod pokrievku im nikto nevidí. Ako na túto situáciu reaguje tvoj brat?
Autorka, píšeš, že majú tri dospelé deti. Prečo sa pri otcovi nepredtriedali, keď mama bola odcestovana a nemohla byť j dispozícii otcovi. Ja, si myslím, že taka dokonalá rodina to nebude ako sa prezentovali, kým bolo všetko ok. Ja, osobne nechápem, ako sa švagrina mohla takto zachovať, ale pod pokrievku im nikto nevidí. Ako na túto situáciu reaguje tvoj brat?
@anna777115 s jedným z detí je švagriná na dovolenke, ďalšie dve bývajú v niekoľko tisíc km od domova. Ty by si zrejme hneď kúpila letenky, letela domov zo zámoria.
Tak je fajn, ze brat ma teba a pomozes ked mozes. Svoju zenu si brat dobrovolne vybral, nepomoze nikomu, ked sa tu nad nou budeme rozhorcovat, lebo jednoznacne sa nezachovala empaticky, to vsetci vieme. Tak aspon brat zistil, koho ma pri sebe v dobrom aj v zlom.
Ja,som túto informáciu, ktorú si napísala až teraz, nemala, ako vedieť. Ja, som sa len opytala na deti.
Stále si nenapísala, ako to vidí brat...Vadí mu to, alebo len drží hubu a krok? Lebo evidentne to vyzerá, že TAM nosí žena nohavice, velí a prikazuje...A on ako také psíča, sklopí uši a ani nemukne🙈 Ešte taká otázočka, že čo stvára, keď sústavne padá a láme si kosti? Moja mamina mala tri IM, chodila pomaly, ťažko dýchala, ale nikdy nepadala.
Ja tu vidím minimálne 3 potenciálne scenáre
1. Muž ju poslal na dovolenku, nech len ide, lebo on je ok a nič nepotrebuje
2. Ich manželstvo už nefunguje, majú jeden druhého na háku a žena sa nemieni pretvarovať
3. Žena je bezcitná a má muža na háku
Čo mňa najviac zaujalo, že za posledné 2-3 týždne sa tu rozsypalo vrece so sestrami a ich chudákmi bratmi.
Ja,som túto informáciu, ktorú si napísala až teraz, nemala, ako vedieť. Ja, som sa len opytala na deti.
@anna777115 píše to hneď v úvode ze sú v zahraničí.
@anna777115 píše to hneď v úvode ze sú v zahraničí.
@bielasovicka Tak, záleží aj kde v zahraničí. Niekedy zahraničie môže byť bližšie k nášmu domovu, ako niektoré mestá v rámci Slovenska.
@anna777115 veď to píšem hneď 🙀
Stále si nenapísala, ako to vidí brat...Vadí mu to, alebo len drží hubu a krok? Lebo evidentne to vyzerá, že TAM nosí žena nohavice, velí a prikazuje...A on ako také psíča, sklopí uši a ani nemukne🙈 Ešte taká otázočka, že čo stvára, keď sústavne padá a láme si kosti? Moja mamina mala tri IM, chodila pomaly, ťažko dýchala, ale nikdy nepadala.
@mandarinka555 povedal aby som to nechal a tak. Neláme si sústavne kosti, má zlomenú jednu jedinú kosť.On spadol prvý krát ešte pred operáciou(pravdepodobne pri prvom infarkte)krýva jednu nohu nevládze riadne zdvyhnúť skôr ťahá tak mu spôsobí problémy prah či koberec. Má v pláne rehabko aj kúpele.
Ja tu vidím minimálne 3 potenciálne scenáre
1. Muž ju poslal na dovolenku, nech len ide, lebo on je ok a nič nepotrebuje
2. Ich manželstvo už nefunguje, majú jeden druhého na háku a žena sa nemieni pretvarovať
3. Žena je bezcitná a má muža na háku
Čo mňa najviac zaujalo, že za posledné 2-3 týždne sa tu rozsypalo vrece so sestrami a ich chudákmi bratmi.
@sisaka ,,Čo mňa najviac zaujalo, že za posledné 2-3 týždne sa tu rozsypalo vrece so sestrami a ich chudákmi bratmi,,
Čože koľko ich má , desať? Nechápem s tým sleduješ?
Takže švagrinka je filantropka len keď sa jedná o cudzich ľudí.... vlastný manžel už zaujímavý nie je. Z toho čo si autorka napísala mne vychádza len jedno, že ten ich vzťah bol ideálny len na sociálnych sieťach. Je úplne perfektné, že sa staráš o brata kým tu jeho žienka nie je ale potom si svoj život musia poriesit sami.
Smutny pribeh, co dodat
Tak toto je strasne, moj stary otec - mojho oca otec tiez bol v nemocnici a davali mu poslednu sancu tak otcov brat odisiel na dovolenku s rodinov a iba ja s ocinom a s babkou sme ho chodili pozerat… vobec im nezalezalo na nom asi ako aj svagrinej. Nech jej povie zavola napise ci jej to pride vpohode. Mne keby toto spravi partner, no tak to by bolo. Mala si ona v praci zobrat okamzite dovolenku. A na hentie vyletiky sa vytentovat. Nie nechat muza doma sameho, ked je v takomto stave mu mala nosit jedlo do postele.!
@jankalukasova Prepac ale nesuhlasim. To on je nesvojpravny, ze to za neho musi riesit manzelka? Opakujem, nevieme, ako sa doma dohodli.
@zuzanita1609
@rejka7
Chytate sa toho zivotneho stylu. Ved pisem, ze sa to zda tak alebo onak, ale my nevieme ako to naozaj je. Je to len domnienka na zaklade 4 viet, co napisala autorka. Mozgove porazky su uplne ina kategoria, rakovina detto. Ochoriet clovek moze zo dna na den, ale ked je v rekonvalescencii, tak snad dokaze povedat ci manzelka musi ostat doma alebo moze ist na vylet.
A hlavne, pokial je ten clovek mentalne v poriadku, vie si zabezpecit pomoc ak potrebuje, ktora ale nemusi byt vyhradne poskytnuta manzelkou. Vsetko je to o komunikacii.
Co jedine mozeme uzavriet je, ze to asi s tou kominikaciou nemaju najlepsie, ako medzi sebiu tak v rodine. Ale hadzat to len na tu manzelku mi pride nefer, to je vsetko.
@veselo_neveselo je úplne jedno ako sa dohodol brať so švarginou. Nemohli sa bez autorky dohodnúť, že to bude ťahať ona, kým bude švagriná preč.
tazko sudit…. ktovie ako sa spraval on k nej ked bol v poriadku. Ci nema tolko aktivit prave koli tomu ze on na nu kaslal tak sa zariadila a naucila sa zit bez neho. Teraz je on doma a aj ju potrebuje ale ona uz ma svoj zivot ….. mozno taky isty ako mal on predtym. Toto je iba moje uvazovanie. V normalnom vztahu sa toto nedeje.
tazko sudit…. ktovie ako sa spraval on k nej ked bol v poriadku. Ci nema tolko aktivit prave koli tomu ze on na nu kaslal tak sa zariadila a naucila sa zit bez neho. Teraz je on doma a aj ju potrebuje ale ona uz ma svoj zivot ….. mozno taky isty ako mal on predtym. Toto je iba moje uvazovanie. V normalnom vztahu sa toto nedeje.
@alan1234 to kam chodíš na takéto informácie?
@alan1234 on by ju bral na motorke skoro každý víkend niekam kávy na ňu kaslal?
V normálnom manželstve sa to nestane. Poznáš roky švagrinú, akú má povahu?
Autor - píšem, že za posledné týždne tu pribudlo veľa podobnych tém, ako tá tvoja. Starostlivá sestra a chudák brat v pazúroch hnusnej švagrinej.
Preto ma tvoja téma zaujala, lebo je ďalšia v poradí.
Podľa tvojich reakcii im do manželstva nevidíš, namyšlaš si, domýšľaš si, spýtaj sa na rovinu brata, keď ťa to tak sere, možno bude k tebe úprimný a možno nie, keď sa 30 rokov hrajú na šťastné manželstvo
Akoze, niečo s tým človekom prežila, a určite aj veľa krásnych chvíľ a len tak sa vysrať na svojho blízkeho, s ktorým mám tri zdravé dobre vychované deti, sa proste nerobí a môžete to tu obhajovať ako chcete.. Je to krava, keď odišla s kamarátkami ruka hore, mala mu zabezpečiť opatrovanie, cudzieho človeka by som hentak nenechala, nieto svojho muža..

Toto by som neurobila ani psovi, nieto ešte svojmu mužovi. Alebo komukoľvek. Tvoja švagriná je beštia.