Švagrinina pretvárka

16. jún 2023

Len taký môj výlev, lebo ma to dusí už dlhú dobu.
Píšem anonymne, pretože sa jedna o osobu, ktorá je "varená, pečená" tu na MK. Je to moja švagrina. Možno sa v tomto príspevku spozná, ale chcem, aby moje meno ostalo utajené, pretože doteraz nevie, kto som. Možno vám to príde divné, čudné, netaktické, ale potrebujem to zo seba dať von.

Pozriem sem na MK denne, priznávam sa, a skoro v každej diskusii vidím, ako radí ostatným ženám, ako píše, čo by ona na ich mieste spravila, čo ona robí v danej situácii a neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Je to hrozná pretvárka a nikdy nepochopím ľudí, ktorí sa hrajú na niečo, čo v skutočnosti nie sú.

Nemáme veľmi dobre vzťahy, ale rešpektujem ju ako ženu môjho brata. Lenže...bývame v rovnakom meste, cca 15 minút pešo od seba. Odkedy sa brat oženil a splodil deti, tak sa nám ako rodine vyhýba. On pracuje v zahraničí, aby uživil rodinu, robí na turnusy a doma je cca týždeň a potom zase je preč. Švagrina k nám nepríde, moje dieťa a jej deti sa skutočne nepoznajú, snažila som sa veľmi, aby aspoň tie deti sa poznali, aby sa spolu zahrali, veď sú skoro v rovnakom veku. Volala som jej, nikdy nezdvíhla, písala som jej, či ideme von, alebo do parku, alebo na ihrisko, niekam s deťmi, vždy nejaká výhovorka (pritom som sa rozprávala s jej najstarším synom, ktorého ma z prvého manželstva a ten sa toľko smial, že nič nie je pravda, čo mi jeho mama píše, že sa len vyhovára, že si vymýšľa, atď.)
Keď príde brat domov z práce, zamestná ho na celý týždeň, že nemá čas na znás ako rodinu.

autor
16. jún 2023

A po pravde, jej syn mi povedal, že "zakázala" bratovi, aby k nám bez nej chodil a ona k nám nepríde. S bratom som sa rozprávala a popiera to, len vraj nemá čas, máme chorú maminu a ani za ňou už 4 roky nebol. Je mi z toho smutno. Úplny nezáujem a nikdy sa nič nestalo, čo ho mohlo od nás odstrihnúť.

No ale nie o tom som chcela, proste tu na MK vystupuje ako dokonalá ženská, radí iným čo a ako a skutočnosť je úplne iná.
Prečo sa ľudia pretvarujú? K čomu to je dobre?

autor
16. jún 2023

Jeden, jediny krát som bola s mojím dieťaťom u nej doma, vlastne ani nie doma, na záhrade, do domu mňa a ani moje dieťa nepustila. Moje dieťa potrebovalo na WC a švagrina len povedala, že veď nech sa vyciká v záhrade do trávy 🙄 vravím jej, prosím ťa, nemôžeš mi doniesť pohár s vodou? nemala som pri sebe vodu a jej otázky...Aký pohár? šálku? alebo sklenený, či plastový? Nechápala som. Vzala som dieťa a išla som preč. A tu na MK vypisuje ako ona pohostí návštevu, ako urobí kávu, upečie koláč, ponúkne s tým a tým 🙄 alebo ako riešiť vzťahy v rodine, ako urobiť to a to a pritom ona robí pravý opak, že od seba celú rodinu odháňa.

divokykonik
16. jún 2023

Však jej to šplechni do ksichtu, aj tak máte vzťahy na bode mrazu. Asi jej nie si skrátka po chuti, možno sa k iným správa tak, ako sa prezentuje na internete. Internet toho však veľa znesie, ľudia sa často opeknievajú a veci prifarbujú. A aj keby sa pretvaruje, nám je to jedno, ty sa s tým musíš nejako zmieriť a nekydať tu na ňu anonymne. 🙂

dskjhfdlkdjhl
16. jún 2023

Tak Ty asi tiez nie si velmi priamy clovek, ked to musis takto na MK zo seba dostat. Ved jej povedz praimo, co si myslis, nepretvaruj sa😉

vamajka
16. jún 2023

internet znesie vsetko

autor
16. jún 2023

Dámy, ja som to s ňou veľa krát preberala. Nikdy to nebola pravda 🙄 a aj s bratom. Aj som sa pýtala, čo sa stalo, že sa prestal zaujímať o našu maminu, keďže keď bol ženatý prvýkrát, tak maminu navštevoval vždy a aj sa zaujímal. Ja mám tiež malé dieťa, ale čas si nájdem.

ckocka
16. jún 2023

Prečo by si nemohla vymýšlať? Trestné ani zakázané to nie je.

autor
16. jún 2023

Ja som priamy človek, čo na srdci to na jazyku, preto som aj písala, že možno sa v tomto príspevku spozná. A aj bude vedieť, že to píšem ja (len moje meno na MK nechcem, aby vedela a mám na to svoje dôvody)

autor
16. jún 2023

@ckocka veď nie, ale k čomu to je dobre?

ckocka
16. jún 2023

Precvičuje si fantáziu.
K čomu je to dobré práve jej netuším, musíš sa informovať u zdroja.

madbeth1
16. jún 2023

No aspoň nám napíš začiatočné písmenko jej Nicku ja mám tip😅inak ja to mám podobne v rodine a nepomohlo nič. Ani po dobrom ani po zlom..takí ľudia si idú svoje a toto ich naivne radošinské im zhltne len niekto kto ich nepozná..

tosaneda
16. jún 2023

..tiez si myslim, ze internet znesie vela.. resp. vsetko. Ja ked tu citam niektore diskusie sem-tam, takto v noci hlavne (take moje guilty pleasure ako aj zamena manzeliek 🫣😅) tak nestacim sa divit kolko niektore za 24 hodin zvladnu (praca, deti, manzel, domacnost atd. a vo vsetkom su uzasne) a este su "strcene" pomaly v kazdej diskusii (tie nicky sa proste opakuju v kazdej teme). Ja mat tolko casu cez den byt na nete. 🫠🙄 ..net vela znesie fakt..

autor
16. jún 2023

@madbeth1 myslím, že tu zajtra prispeje, keď si to prečíta a nebudem musieť ani začiatočné písmeno písať, teda ak mi niekto nenahlási príspevok 🙄

autor
16. jún 2023

@tosaneda
Náhodou, zámena manželiek je super 😁

mimka1402
17. jún 2023

Ja to mam takto so ženou, ktorá chrapala so ženatým mužom ktorého manželka ležala v nemocnici na vážnu chorobu ktorej žiaľ aj podľahla, tá sa po jej smrti hneď nasťahovala k nemu a obmedzuje mu kontakt s jeho deťmi. No a tu dáva citáty a príspevky o kráse rodiny a sama inú rodinu zničila. Tiež mi je z nej na grcanie, keď ju vidim. 😀
A hlavne, keď je tu celkom "známa" na tejto platforme.

deti95060810
17. jún 2023

to by bola zábava keby si aspoň poniektorým napísala do IP jej nick... 😀😝

miadi
17. jún 2023

Ja ti Neviem preco sa ludia pretvaruju a klamu.. Hlavne nechapem ked klamu uplne o malichernych blbostiach. Priklad Mala som jednu spolubyvajucu este si pamatam ze sme si naraz robievali make up a vravela mi x krat ze si mam aj spodne mihalnice dat mascaru .. ako ona.. vidim jej fotky na nete mihalnice ako ferdo mravec aj spodne na 100% mascara . Tak sa jej pytam aku znacku pouziva nie som spokojna s mojou a ona mi odpovedala ze ona ziadnu nepouziva ze mà len svoje prirodzene “mini” mihalnice 😂to Asi aby som si myslela “ Mozno sa tak narodila Mozno je to maybellin. “ K tvojej teme den mà 24h da sa stihnut vela popri mk zavislosti. Mozno sa nepretvaruje Mozno si o sebe mysli ze je taka uzasna .. a realita je trochu ina. Tvoj uhol pohladu moze byt tiez iny. Mozno ta nepustila k nej domov Lebo mala mega bordel.. zas na cikani do travy u malych deti nevidim nic Strasne. A zas tvoj brat je nejaky nesvojpravny ? Mate choru mamu a on ju Nebol 4r pozriet? ???To je Hlavne jeho hanba. A ze k vam nechodi tiez je jeho volba. Nemoze byt taky podpapučou ze zena ho “ nepusti.” Ked robi v zahranici skor sa mu nechce. Je doma a relaxuje. Ked mal tu predoslu zenu Asi nerobil v zahranici. S nou by som to neriesila Mozno ta nema vobec rada ani nemusi . Ale s bratom by som si pokecala. Asi nebude len svagrina ta co klame ale aj on . Najviac by mi vadilo ze brat nechodi za chorou mamou. Nie svagrina a jej kecy .

mjk40
17. jún 2023

Brat nebol pozrieť chorú mamičku 4 roky? To mu akože ona zakazuje? To bude aj jeho chyba v tomto prípade by ženušku nemal až tak poslúchať.

mogaa
17. jún 2023

Autorka to čo píšeš je trošku v rozpore....vaše deti sa nepoznajú, ale jej syn z prvého manželstva zakazuje svojmu bratovi k vám chodiť.....nestýkate sa a pritom keď príde tvoj muž domov tak ho skoro na týždeň "zamestná"....asi nie si jej"krvná skupina" , tak to nechaj jednoducho tak, ani deti sa nemusia kamarátiť len preto že ste rodina....

andreatytler
17. jún 2023

Tak po tomto prispevku budu vase vztahy v hlbokom minuse. Ja by som bola nesmierne nahnevana, keby som toto o sebe citala (aj keby to bola pravda).
Nerozumiem celkom co si tym chcela dosiahnut. Chcela si to zo seba dostat, ale my stale nevieme o koho ide a tym padom si ona nadalej moze pisat svoje fantazmagorie. Akurat ona sa v tomto urcite najde a bude na teba nesmierne nastvana. Akoby si to pisala len preto aby si ju nahnevala.
Odmietas sem dat svoj nick, aj ked svoju skutocnu identitu pred nou neutajis. Ale umozni ti to zit nadalej imaginarny zivot tu na konikovi. Len ci aj ty nezijes nahodou taky dvojaky zivot ked mas taku velku potrebu tajit svoju identitu.
Inac na tom rozhovore v zahrade mi nepride nic hrozne. Akurat tu bola debata o verejnych WC a cela kopa zien povedala ze radsej nechaju deti cikat vonku do travy ako by mali ist na verejny zachod. A ten pohar sa ta normalne opytala v akom pohari ti ma doniest vodu. Mala si povedat ze v hocijakom. Ale ty sa zoberies a ides prec. To ona by sa skor mala cudovat tvojej reakcii.

petulda333
17. jún 2023

@mogaa precitaj si to este raz. Jej syn svojmu bratovi nic nezakazuje 😉

janinah
17. jún 2023

Nijaký chlap nemôže byť tak veľmi pod papučou.aby 4 roky nenavštívil chorú matku.Je to jeho rozhodnutie.nie manželkin zákaz Švagrina tá nemusí.tak sa s tým zmier a ži si svoj život.Myslim.ze tu sú stovky žien.ktore si vymýšľajú.hraju sa na dokonalé.radia ku veciam.o ktorých nemajú šajnu...ale je to virtuálny svet.Skutocny život je o inom a tie inteligentnejšie to aj tak berú .

mogaa
17. jún 2023

@petulda333 "A po pravde, jej syn mi povedal, že "zakázala" bratovi, aby k nám bez nej chodil a ona k nám nepríde. "

andreatytler
17. jún 2023

@mogaa Svagrina zakazala svojmu muzovi (brat autorky) aby chodil k autorke na navstevyu bez nej (svagrinej) a kedze svagrina k autorke nikdy nejde, tym padom brat autorky nema sancu ju navstivit. Je to take matuce lebo raz hovori autorka o svojom bratovi a ako o bratovi a raz ako o muzovi zvagrinej. On je oboje ale ked ho v kazdej vete inac oznaci, clovek ma z toho gulas.

petulda333
17. jún 2023

@mogaa zakazala (svagrina) svojmu muzovi (brat autorky)

diewcatqoo
17. jún 2023

Tak svagrina ta ocividne nemusi. Ved to nie je pravidlo, ze svagrine musia spolu vychadzat a ze deti (bratranci a sestrernice) musia mat tiez super vztahy za kazdych okolnosti. Neviem, preco sa jej vnucujes. A co sa tyka tvojho brata.. zamyslela si sa nad tym, ze je to asi jeho rozhodnutie nechodit k vam? Ak by chcel sam, urcite by aspon raz za tie 4 roky za mamou zasiel. A ze dieta povedalo, ze mama to zakazuje? Neviem no, ja beriem s velkou rezervou, co deti povedia, ze sa zakazuje.

miadi
17. jún 2023

@mogaa mas v tom gulas. Svagrinej syn z prveho manzelstva autorke povedal ze jej brat mà zakazane jeho matkou ist k nim. Ale mas pravdu v tom ze je to divne ze by syn na mamu takto vytruboval ako to “ naozaj je “ a preco by mal on mat pravdu ? V konecnom dosledku autorky brata nikto nedrzi so zbranou ze nesmie ist choru mamu pozriet,

katarinka89
17. jún 2023

Za každým takýmto odstrihnutim sa od rodiny, zväčša býva nejaká krivda možno z minulosti. Každý rozpor ma 2 uhly pohľadu a z tvojej strany je ,,vadna,, švagriná a z tej druhej ste na chybe možno vy. Nemám rada takéto dokonavacky, na nete, píšem z vlastnej skúsenosti. Ak ti na tom vzťahu zalezi- urob preto niečo, sadnite si s bratom a svagrinou. Toto nieje riešenie. Len verejné špinenie, prepáč....držím palce

lenkakravcova
17. jún 2023

To, čo píšeš - záleží ako sa pri tom správa.
Opýtať sa na typ pohára nie je nič zlé. Ak je to skutočne otázka.
Byt v záhrade s návštevou je tiež okej, jedine ak návšteva nesúhlasí (ale to treba dat vedieť, niekomu je lepšie von inému dnu v dome).
A ze je brat s nou a deťmi keď sa vráti zo zahraničia a nie je s vami tak toto teda snáď nemyslíš vážne ako výčitku. S kým má byť prvoradou keď nie so ženou a deťmi keď ich xy dní nevidel?
Brata keď navštívi 2x do roka, tak by to bolo v poriadku. Jeho manželka má byť pre neho prvoradou. Neoženil sa s bratom ale s ňou.

elmivelmi
17. jún 2023

Tak chcu mat svoj klud,nie stale byt s vami.Otazne je kolko pravdy je v tvojim prispevku.Ved napis nick,nech sa aj dotycna vyjadri.
A vasa mama je v akom stave,ona nemoze ist za nim alebo je imobilna?