Ako zvládnuť štedrú večeru s problémovým strýkom?
Ahojte zienky, prosim povzbudte ma trosku a dajte tipy, ako sa obrnit na Stedry den. Manzel k nam pozval svojho stryka, ktory je pohadany so svojimi detmi, je rozvedeny a tento rok by ostal sam. Problem pre mna je, ze je to alkoholik a rad rype. Samozrejme, ze pride k nam uz v "naladicke" a uz teraz pocujem tie frflave reci na nase jedlo, nase zvyky a pod., ktore su ine ako jeho a samozrejme, co je ine, to je zle.
Jasne, ze nechcem, aby ostal na stedry vecer sam, ale aj ja chcem mat pokojne Vianoce.
Prefackajte ma tu troska komentarmi, nech sa skludnim 😀
Ja len že....nik z nas to asi nema idealne... ja tiez tento vecer vobec nemusim.... kvoli nasej starkej... otras....drzim palce.
Manžel vás nemá rád, že vám toto spravil?
@margotka17 Ja nie som autorka. A toto nie je skutočne na obdiv. Kaziť svojim deťom Vianoce. Na obdiv by bolo prizvať k stolu napr tú chudobnú mamičku s dieťaťom, nie alkoholika, ktorý už naubližoval svojím deťom.
Niektoré to máte v hlave dobre pomiešané.
@enmery ja som to myslela tak, že napriek tomu, že strýko je alkoholik, vzali ho o ním.
Ja by som ho strpela len pokiaľ by nefrflal...treba ho vopred upozorniť. Alebo pri prvom frflani mu treba povedať bez servítky, že dnes nech si podobné komentáre odpustí, lebo nebudete tolerovať kazenie vianočnej nálady.
Názory, že nikto nemá ostať sám nech si nechajú ti čo nepoznajú asociálov.
Jednoducho sú ľudia, ktorí si nevážia čo pre nich robíš. A áno, 5-rocny syn môže mať z toho traumu.
Ja by som manželovi povedala, keď si si ho pozval, budeš usmerňovať jeho frflanie...lebo inak večeru u nás nedoje.
Treba sa jasne dohodnut s manželom, aby mu stanovil vopred pravidlá slušneho spravania sa. A ak ich nedodrzi ani na mavsteve po upozorneni, pekne sa rozlucit. Idealne, aby to riesil manzel a boli ste v tomto zajedno. Ale ak bude najhorsie, zasiahni ty. Asertivne a bez emocii. Nenecháte si pokaziť predsa vianoce, najma ked mate detičky, nejakym takymto človekom, ktory by mal byt v prvom rade vdacny, ze ste ho pozvala a v druhom rade slusny na navsteve.
No ako bolo? 😅🎄🍄
@ahhola tiež som zvedavá, ako to dopadlo 🎄🤔
Aj ja som zvedavá. 😁
No zienky, skoro som odpadla, cakal manzela doma triezvy (rano ze bol na pive, ale potom si pospal a pretriezvel), takze vsetko bolo ok, pocas vecere bol slusny, ozaj to dobre dopadlo, ani manzel nechapal, ze asi vianocny zazrak. Po veceri si dal jedno pivo, ze na pretravenie, bola som s tym ok, posedeli sme, pokecali a potom ho muz isiel zaviezt. No ale nie domov, ale do krcmy chcel ist, ale tak to mi uz bolo jedno.
👍 tak to sa teším s vami, že z veľkej obavy, bol v skutku celkom pohodový večer. Asi fakt sa dejú aj zázraky 😍
No super. Tak to dobre dopadlo. 👍👍
Parada, stryko si vstupil do svedomia a co robil potom je uz jeho vec. Hlavne, ze sa snazil pocas vecere.
a kde su krcmy otvorene vecer 24.12?:astonished:
@princkrason napr moji rodicia žijú v dedine kde je 24.12. otvorena krcma 🙂 cez den zatvorené, otvaraju az okolo 18tej
Som rada že to šlo dobre🙂.
@princkrason u nas v meste kazda druha bola otvorena, myslim, ze po 20.00 otvarali 😀
@cimage ano, som povedala, ze aj buduci rok je vitany, este mi aj tak vazne podakoval, ked odchadzal
Vieš, myslím že cítil že je vítaný. Ja som stále toho názoru, že každý si zaslúži ďalšiu šancu. Skúste ho aj počas roku navštíviť, zapojiť... môže mu to veľmi psychicky pomôcť.

@enmery myslím si, že jediné obavy máš z toho, či bude triezvy, aby netaral pred deťmi niečo, čo by tvoje deti pochytili od neho. To či mu bude chutiť tvoja stedrovecerna večera nech ťa netrápi, podstatné je, že tvoj muž aj deti sa dobre najedia. On nech zje len to, čo mu vyhovuje, je dospelý, nech to rieši po svojom. Máš môj obdiv, že napriek všetkému ste s manželom dali šancu strýkovi pri stole, keď jeho deti ho nechali samého.