icon

Ako zvládnuť stratu rodiča a narodenie dieťaťa?

19. nov 2023

Ahojte, pred rokom som prišla o jedného z rodičov…teraz sa mi narodilo dieťa…pre mňa to je krásny čistý človiečik, nespájam si to nijako s mŕtvym rodičom, ale z každej strany počúvam, že to sa ti vrátil rodič naspäť, duša sa prevtelila a rôzne dristy 🙄 Už mi tieto blbé reči lezú na nervy, povedala som partnerovi, že keď ešte raz mi niekto niečo také povie, tak budem veľmi nepríjemná. Prosím komentujte tí, čo ste niečo také zažili, počúvali ste tiež takéto reči? Je to maximálne otravné a podľa mňa aj sprosté zo strany okolia. Vďaka.

Strana
z2
danyelia
19. nov 2023

Ahoj, nám sa do roka od smrti svokry narodil syn, no čo je zaujímavé, bolo to presne na deň babkiných nedožitých narodenín...brali sme to všetci trošku ako nejaké ,,znamenie,, ale žeby som sa nad tým a tými rečami ostatných nejako trápila, to nie, neber si to tak, určite to nie je myslené v zlom...

miadi
19. nov 2023

@zabka1124 matky povedia aj čertik opica tornado na dieta a neznamena to ze to mas chapat doslova. Ze maju svoje dieta za demona zviera ci prirodny živel. .. ludom vsetko vadi kazda blbosti . Zbytocne.

romi2706
19. nov 2023

Áno, mne zomrel brat a teraz keď sa malý narodil tak počúvam ako je tu zaňho a dokonca ako sa naňho malý veľmi podobá 😃 a tiež mi to lezie na nervy 😃

lucyluska
19. nov 2023

V okolí sa hovorí že keď niekto v rodine zomrie, tak sa aj narodí dieťa...u nás tak bolo, po babke prišiel hneď vnuk. A nejaké prevtelovanie či čo, keby som počula poviem ze sme veriaci, praktizujúci kresťania a bludy nepočúvam.

andreatytler
20. nov 2023

Toto pocujem prvy krat a akoze som sokovana. Mne by to len raz niekto povedal a hned by som ich zrusila. Moje dieta je moje dieta a je jedinecne a nie nejaka nahrada za rodica. Lebo tak isto aj rodic je jedinecny, nic ho nemoze nahradit a urcite nie dieta. To je chore, nech je to myslelne v akejkolvek forme. Nikdy by som nechcela aby sa moje dieta spajalo z mrtvym.
Treba sa razne ohradit.

sidicek
20. nov 2023

Slováci sú náchylní veriť kadejakym poveram a sme aj na čele konspiracnych tabuliek.Je to ozaj nepríjemné a treba sa razne ohradit ak ti to vadí, lebo im to príde ako intelektuálny premet ,spojiť smrť a život 2 členov rodiny.

babulkomale
20. nov 2023

Ja by som ich zacala konfrontovat a vypytovat sa, ako to vedia, ako to zistili, ci pocuju hlasy, ci sa im to stava casto atd.
Velmi rychlo sklapnu.

babulkomale
20. nov 2023

@sidicek Slovaci? A vyse miliarda Indov veri v co? 😂

ema22270
20. nov 2023

Ja som taketo tiez pocula, ze sa to hovori, ale skor take, ze ked pride novy zivot do rodiny, niekto umrie a podobne, ze je to akoby kolobeh zivota, ale tiez mi to pride take pritiahnute za vlasy to niekomu hovorit a este babatko zamienat s tym, kto umrel. Nepacilo by sa mi to tiez.

sidicek
20. nov 2023

@babulkomale áno samozrejme, súvisí to so vzdelaním, čo je v Indii ešte oveľa biednejsie ako u nás .Myslela som Slovákov v rámci Európy

stanulienkat
20. nov 2023

@babulkomale Indovia to maju ako vieru. U slovakov je to obycajna primitivnost. Ja som tiez takuto hlupost este nepocula a teda rychlo by som taketo dedinske povery z 15. storocia zrusila, keby mi niekto vravel.

valikadzm
20. nov 2023

Zomrel mi otec a o rok sa narodil synček. Ja sama som si povedala,že aké je pekné, že k nám prišla akoby náhrada, alebo radosť za to, čo sme prežili. Ale nikoho teda nenapadlo, že by niečo také hovoril. A už vôbec nie o prevteľovaní.

karolinakr
20. nov 2023

To zas ne, že človek sa prevtelil, ale tu je vidieť krasne kolobeh života, starí odchádzajú a noví sa rodia na svet..na reinkarnaciu ja neverím

seitna
Autor odpoveď zmazal
babulkomale
20. nov 2023

@stanulienkat nevidim rozdiel vo viere v rozpravky v ramci sveta.
Trpis nenavistou voci vlastnemu narodu? Ci ty nie si Slovenka?

stanulienkat
20. nov 2023

@babulkomale som slovenka. Bohuzial hrda nemam byt na co. Ale nenavist necitim. Nic to nemeni na mentalite Slovakov. Sme medzi prvymi, co uveria kazdej blbine-to o nas vela vypoveda. A ano, viera je svojim sposobom rozpravka.

Strana
z2