icon

Ako zvládnuť stres a izoláciu zo štúdia?

9. apr 2024

Možno je to tým, že mam momentálne menštruáciu ale mam toho veľa v škole, plačem, nevládzem už psychicky. Mam náročnú školu na čas, nemôžem robiť to čo má baví pretože stále riešim školu, rovnako nemam vzťah keďže by som sa partnerovi nemohla plnohodnotne venovať (áno viem ze sa da všetko keď sa chce), no mam povahu ze ak je toho veľa, tak som nervózna a nezvládam to ze sa venujem partnerovi:škole 50:50 preto radšej nikoho nemám pretože viem ze by som to nezvládala psychicky, no zároveň pociťujem smútok ze som sama, nemám na nič poriadne čas a mam pocit že celé tieto vysokoškolské obdobie len nejak prežívam a život mi uteká pomedzi prsty. Za 2 roky končím vš, viem ze už je za chvíľu koniec no tieto posledné roky pociťujem prilisny tlak ...

Prešiel si týmto niekto?

Strana
z2
janulka420
Odpoveď bola odstránená
dismonika
13. apr 2024

Autorka, ja som bola presne taká istá ako ty. Neber to takto, že život ti uteká pomedzi prsty. Študuješ, makáš na sebe a sú to dôležité roky. Všetko raz skončí a bude fajn. Aj chlapca si nájdeš. 😉

autor
14. apr 2024

@dismonika tiež si počas celej vš skole nemala partnera? A potom sa našiel? 😀

lulu0123
14. apr 2024

Podla mna by si sa naozaj mala naucit aj oddychovat. Ze by si vobec nemala cas na ine, len na skolu je strasne nezdrave. Aby si tu o dva roky nezakladala diskusiu,aka tu bola nedavno,ze ci ma baba ukoncit zivot, ked neskonci skolu. Mala pred sebou poslednu statnicu a nervy strasne. Samozrejme ju spravila.
Ak pride aj nejaky chlap, nebran sa vztahu. Statisticky po ukonceni vysokej skoly sanca najst si vhodneho partnera klesa dost vyrazne.
Ved nemusi chodit domov kazdy vikend,ci?Mala by si aj viac casu na oddych.

autor
14. apr 2024

@lulu0123 Aj keď prišiel nejaký muž do môjho života, tak to nedošlo ku vztahu... a keď sa nad tým zamyslím, tak mi je dobre samej 🙂 vždy som sa len rozptylovala a mala hlavu inde než som mala mať 😀 takže asi je to dobre tak ako to je.

dismonika
15. apr 2024

Áno a nič mi neušlo. Mala som kamaráta, na turistiku. A myslím tým fakt turistiku, nič iné. 😉🤭

autor
15. apr 2024

@dismonika tak som rada, že to má niekto rovnako ako ja 🙂 Ja mam rovnako len kamaratov a to je tak všetko 🙂

Strana
z2