icon

Ako zvládnuť stres z neohlásenej návštevy?

1. jún 2026

Ahojte, mám problém s tým, že ma strašne stresuje, keď sa niekto ohlási na návštevu na poslednú chvíľu. Vždy mám pocit, že musím upratať celý byt, pripraviť občerstvenie a som z toho nervózna. Ostatní to berú úplne v pohode. Má to niekto podobne a ako ste sa naučili to zvládať? Alebo je to len povaha a s tým sa len zmieriť? Ďakujem

anonym_d7e831
1. jún 2026

@anonym_autor je to normalne, ja som tiez v strese. Ked ti zalezi na tom, aky urobis dojem, tak ta to bude vzdy stresovat

autor
1. jún 2026
@anonym_d7e831

@anonym_autor je to normalne, ja som tiez v strese. Ked ti zalezi na tom, aky urobis dojem, tak ta to bude vzdy stresovat

@anonym_d7e831 Len ja už potom ani nevnímam tú návštevu, dokonca nie som rada, že niekto príde "zase" :-/

huxy
1. jún 2026

Každého stresuje niečo iné.
Mňa osobne ale návšteva nestresuje. Poriadok sa snažím stále udržiavať, čiže návšteva ma nezaskočí. A čo sa týka občerstvenia, tiež by som extra neriešila, nejaké sušienky, čipsy či dezert sa vždy nájdu, čo by som mohla vyložiť. A ak by to bolo ako píšeš, na poslednú chvíľu, o to menej by ma zaujímalo, čo si dotyční pomyslia o takom občerstvení.

anonym_f2a5bb
1. jún 2026

Tak udržiavajú byť v stave, že nemusíš upratovať... takto pred ideš stresu😊 a teš sa, že niekomu na vás záleží tak, že vás príde osobne pozrieť
PS: ja si myslím, že ak nekto ide na návštevu "neohlásene" , tak preto, aby ťa videl a mohol s tebou ( s vami) stráviť čas a ako neočakávaný hosť nebude posudzovať, či máš upratané a napečené 😉

anonym_b8d134
1. jún 2026

@anonym_autor nechapem preco by sa mala navsteva ohlasit na poslednu chvilu. Akoze chapem ak niekto zavola a pozve niekoho na poslednu chvilu. Ale napchat sa niekomu do sukromia povazujem v dnesnej dobe mobilov, internetu a zdielania kazdeho prdu za maximalnu drzost.
A rada, neprijimat taketo navstevy. OK mozeme vybehnut na zmrzku alebo na prechadzku ci do kaviarne ale nemusis nikomu robit program na poslednu chvilu lebo mu bud vybuchol nejaky iny program alebo sa nudi tak sa ide k tebe vyvencit. A je jedno ci mas vyupratovane a zasobenu chladnicku alebo nie.

anonym_03e2e9
1. jún 2026

Kedysi som mala podobné pocity v prípade návštevy, ktorá prišla neohlásene alebo sa ohlásila na poslednú chvíľu a to najmä, keď som vedela, že to sú ľudia, ktorí okritizuju všetko, ktorí možno niekde v kabelke majú biele rukavice, ktoré si navlecu na ruku a tak kontrolujú prítomnosť prachu na nábytku.Casom som si uvedomila, že návšteva, ktorá nepríde k nám kvôli nám, ale kvôli potrebe kontrolovať,mi nestojí za to, aby ma trápilo, že natrafila na nejaký prevádzkový neporiadok.Zaroven, faktom je, že keďže u nás sa žije v byte, čo znamená, že môže byť prádlo na sušiči, môžem mať riad v drese , môžem mať rozložené žehlenie a na nábytku môže byť prach,lebo nemám silu a čas denne upratovať.. Iná je situácia v prípade návštevy, ktorá sa ohlási s dostatočným predstihom.Tam je na mieste upratať tak, aby bolo všetko tip-top.

danica2711
1. jún 2026

skús sa nastaviť na režim "keď nejde o život, ide o h....o", pomáha to

anonym_511d15
1. jún 2026

Kto sa ohlasi na poslednu chvilu nemoze ocakavat trojchodovu hostinu, dostane len to co mame doma, kavu, keksik, nieco na pitie. A upratane mame vzdy do tej miery, ze sa hanbit nemusism. Skontrolujem ci je na WC dost papiera a nachystam do kupelne cisty uterak pre navstevu.

denithestrange1993
1. jún 2026

@anonym_autor tak povedz - nie sme doma. Len neokrôchanec sa ozve 5 minut pred tym ako ma prist. Preco by si mala stresovat kvoli niekomu kto ti urobi prepadovku? Zvlast ked mas male deti a prace az nad hlavu. Normalny clovek ti da vediet ze pride a vies pripravit byt aj prislusne pohostenie. Ked ta nabuduce niekto tak prepadne a napr manzelovi to pride normalne vytiahni vysavac aj pred navstevou a zaprac ich do roboty. Garantujem ti ze nabuduce nepridu...

anonym_652798
1. jún 2026

@anonym_autor ja som v strese aj z ohlásenej navstevy, aj ked ja mam niekam ist. Podla mna vela robi aj povaha

anonym_e4ba75
1. jún 2026

ta neohlasena navsteva je svokra? 😉

mandzula
1. jún 2026

Mozeme sa zastavit? Nie, mame uz iny program, nabuduce dajte vediet skor. A je po strese.

anonym_c7f20a
1. jún 2026

@anonym_autor nestresujem, neprijmam take navstevy na poslednu chvilu. Dtaci navsteve povedat, ze uz mas iny program a nemoze prist a problem vyrieseny

motylik2559
1. jún 2026

@anonym_autor Nestresujem z takeho niecoho, lebo navstevu na poslednu chvilu odmietam a presuvam na ine dni po vzajomnej dohode🤷‍♀️🙂

januska12323
1. jún 2026

@anonym_autor nauč sa povedať nie a nebudeš sa stresovať z návštevy.

nekonecna_katastrofa
1. jún 2026

Nestresujem sa. Nevadia mi neohlasene navstevy, v bordeli nezijeme. Takze ak mi niekto vola, ze je nablizku, ci sa moze stavit, poviem Ano/Nie podla toho, ako mi to vyhovuje. Chodia k nam ludia, ktorych mame radi, takze to je fakt len o tom, ci mame iny program alebo nie. Max prebehnem vysavacom zem, ponuknem kavu + keksy, chipsy. Nastastie aj nasi priatelia su pricetni a uvedomuju si, ze ked zvrtneme takuto narychlo navstevu, tak nemozeme mat doma pripravene oblozene misy a tacku plnu zakuskov. Viac ma stresuju ohlasene navstevy, lebo vtedy chcem mat vsetko tip top pripravene. Takze pre moju psychicku pohodu su tie neplanovane omnoho lepsie.

anonym_8afc31
1. jún 2026

Mám to tak isto
Byt ako v tanku za bežného pochodu s deťmi
A aj ked pride ohlásená návšteva, tak pulirujem o dušu 😅

danieli
1. jún 2026

Stale este existuju donasky ak chces travit cas s navstevou a nie v hrncoch v kuchyni…napoje su bezne doma, caj, kava, nejaky dzus, domaci sirup ponuknem, jedlo ak prave nemam navarene objednavame, navsteva neprisla na inspekciu, ale stravit pekny cas s tebou, ak svokra tak plati inspekcia😂

anonym_f9dfe8
1. jún 2026

Sprav to ty raz že bez ohlásenia prídeš či budú stým ok .V mojej rodine je samozrejmost zavolať niekomu a povedať vtedy a vtedy by sme prišli budete doma ?inde si myslia že čakáš iba na to kedy kto príde

anonym_f3577c
1. jún 2026

@anonym_autor ja to mam tak a dospelo to k tomu, ze uz dlhoooo aj 12 rokov nemame ziadnu navstevu! Vzdy som sa vyhovarala a radsej isla do mesta na kavu a kolac,restiku 🙃 deti ked maju kamosov, to mi nevadi,ale musia mat ako tak upratane izby.Ja osobne zavidim v dobrom ludom, ktori su pohostinni, nic neriesia..a vzdy som si predstavovala grilovacky na terase s kamosmi a teraz sa sa tam valam sama s detmi a muzom,aby navsteva nahodou ‘nekritizivala’ nedorobeny dom..neporiadok.. atd.Takto nic nemusim riesit.

marca12
1. jún 2026

@anonym_autor Volakedy ma to stresovalo,lebo som mala pocit,ze musim nachystat poriadne pohostenie. Dnes ma uz nestresuje. Nechystam nic,ak sa niekto nahlasi na poslednu chvilu. Ponuknem kavou,pitim,niecim slanym a sladkym kupenym.

marca12
1. jún 2026
@nekonecna_katastrofa

Nestresujem sa. Nevadia mi neohlasene navstevy, v bordeli nezijeme. Takze ak mi niekto vola, ze je nablizku, ci sa moze stavit, poviem Ano/Nie podla toho, ako mi to vyhovuje. Chodia k nam ludia, ktorych mame radi, takze to je fakt len o tom, ci mame iny program alebo nie. Max prebehnem vysavacom zem, ponuknem kavu + keksy, chipsy. Nastastie aj nasi priatelia su pricetni a uvedomuju si, ze ked zvrtneme takuto narychlo navstevu, tak nemozeme mat doma pripravene oblozene misy a tacku plnu zakuskov. Viac ma stresuju ohlasene navstevy, lebo vtedy chcem mat vsetko tip top pripravene. Takze pre moju psychicku pohodu su tie neplanovane omnoho lepsie.

@nekonecna_katastrofa V tomto mas pravdu. Na tie ohlasene navstevy clovek stravi pripravami viacej casu. Takto som sa na to nikdy nepozerala.

anonym_0223e5
Včera o 06:19

Chodte s nimi do kaviarne a nechaj ich zaplatiť, už druhýkrát neprídu 🙂