icon

Ako zvládnuť svadbu s postihnutou neterou?

lentonie
Dnes o 07:14

Moja budúca švagriná má ťažko postihnuté dieťa, s priateľom máme zanedlho svadbu, on sa s tým ešte nezmieril a keď sú niekde v reštaurácii a neter začne vydávať pazvuky hanbí sa, kvôli nej sa rozviedla aj jeho sestra a ostala sama a dieťaťom, nasťahovala sa do veľkého domu k mame kde býval aj môj budúci manžel s vtedy ešte z manželkou a kvôli tomu ako museli žiť a prispôsobiť sa postihnutej sa nakoniec aj oni rozviedli potom sa budúci manžel ostahoval a domov k mame a sestre chodí len na sviatky, keď jej dávme darček začne nás kopať, vyplazuje jazyk tak nepríjemne že sa mi až hnusi, stále sa pokaka a pocika tak je u nich stále smrad, je chodiaca ale je úplne mimo, švagriná s ňou nemôže ísť nikde ani pešo lebo ju už niekoľko krát strčila pod idúce auto a skoro ju zrazili, hocikedy začne vydávať nepríjemne zvuky a dupat a hádzať sa o zem, odmieta ju tlmiť liekmi lebo potom je utlmená... Ako jej povedať že ak by na svadobnom obrade začala robiť scény aby ju vyviedla zo sály nech nám nepokazí svadbu. Ja ju rešpektovať nemienim ani sa nenechám kopať lebo ona je mimo ju treba pochopiť... Je to naša svadba a už sme sa rozprávali, že sa toho strašne bojíme ale ani jeden nemáme odvahu to jeho sestre povedať a bojíme sa ako nám zničí svadbu lebo ona nevydrží sedieť celý obrad pokojne.

Strana
z7
biba_18
Dnes o 07:18

tak ja by som možno poprosila sestru nech s ňou na obrad nejde vôbec ☹ až potom na veselku ...

janak92
Dnes o 07:19

No pozri, skúsila by som povedať sestre nech si zabezpečí stráženie ak sa dá. Ak nie, nebrať ju na obrad... Vybavené

anonym_02d18f
Dnes o 07:20

Zvážila by som vôbec či je vhodné aby išla. Nech to je akokoľvek hnusné ja by som si svadbu pokaziť nedala.

anonym_44b580
Dnes o 07:23

A uz ste mali v rodine nejakú väčšiu oslavu? Ako to vtedy buduca svagrina riesila? A ako to riesi ked si napr sama potrebuje vybavit lekara? Pomaha jej niekto s dietatom okrem mamy?

beata_k
Dnes o 07:24

Musis nabrat odvahu a otvorene jej povedat, ze sa na svadbu tesis, ale spravanie jej dcery je velmi rusive. Treba so dohodnut nech s nou pocka vonku.
Neostava ti nic ine, nez otvorene, ale slusne komunikovat. Nenechat vec zajst do stavu, ze ved "hadam si domysli"

unicornlady
Dnes o 07:28

Ja som sa trochu stratila v popise.

Tvoju "švagrinú" opustil manžel kvôli postihnutej dcére. To rozumiem.
Ale spomínaš, že aj tvoj snúbenec bol už raz ženatý, a tiež mu stroskotalo manželstvo kvôli postihnutej neteri? (kde býval aj môj budúci manžel s vtedy ešte z manželkou a kvôli tomu ako museli žiť a prispôsobiť sa postihnutej sa nakoniec aj oni rozviedli)

Nerozumiem, prečo sa teda neodsťahovali. A tvoj chlap sa odsťahoval až po rozvode.
Viem, že o tom nie je téma. Len mi to príde zvláštne.

anonym_1c2610
Dnes o 07:28

Povedz jej normálne
Len to tvoje zhnusenie sa,nerespektovanie a bla bla
Ľudskosť a empatia z teba srší
Snáď tvoje deti budú zdravé a nieje to nieco genetické aby si potom nemusela to zažívať sama

anonym_e6a1b6
Dnes o 07:30
@anonym_1c2610

Povedz jej normálne
Len to tvoje zhnusenie sa,nerespektovanie a bla bla
Ľudskosť a empatia z teba srší
Snáď tvoje deti budú zdravé a nieje to nieco genetické aby si potom nemusela to zažívať sama

@anonym_1c2610 tiez si myslim, ze by tam mali ist len krasni mladi ludia... mali by mat nejaku sablonu, kto ano a kto nie...

lindusss2016
Dnes o 07:31
@unicornlady

Ale spomínaš, že aj tvoj snúbenec bol už raz ženatý, a tiež mu stroskotalo manželstvo kvôli postihnutej neteri? (kde býval aj môj budúci manžel s vtedy ešte z manželkou a kvôli tomu ako museli žiť a prispôsobiť sa postihnutej sa nakoniec aj oni rozviedli)

Nerozumiem, prečo sa teda neodsťahovali. A tvoj chlap sa odsťahoval až po rozvode.

@unicornlady aj mna toto zarazilo, aby jeden chlap riesil svoje problemy v manzelstve rozvodom, ak teda problemom je postihnuta neter 🙈 preco vobec zil v domacnosti s mamou, sestrou a jej tazko postihnutou dcerou? To mi hlava neberie. Podla opisu k nej nema ani vztah, takze kvoli pomoci to nebolo.

lucylaw
Dnes o 07:34
@unicornlady

@unicornlady Presne toto zarazilo aj mňa,tak jej budúci manžel žil u mamy v dome so svojou manželkou a s jeho rozvedenou sestrou a jej postihnutou dcérou a kvôli tej postihnutej sa rozviedol,lebo tam MUSELI s manželkou žiť a prispôsobovať svoj život postihnutej,ale po rozvode sa odtiaľ odsťahoval? Akože nedáva to vôbec žiadnu logiku,pretože žiť tam nemuseli,mohol sa odsťahovať spolu s manželkou a nemusel sa prispôsobovať žiadnej postihnutej neteri..Takže toto musí byť naozaj skvelý adept na ženenie,ale chápem,že o tom téma nie je..

Každopádne autorka,neviem,ako inak by si to chcela zariadiť ako tak,že sa so švagrinou normálne porozprávate,povedala by som jej,že buď nech tú dcéru utlmí liekmi na obrad a celú svadbu,raz to snáď prežije alebo nech na obrad nejdú vôbec..Je riziko,že sa urazí,ale keď nepoviete nič,jej to podľa mňa samej nepríde a na obrad príde aj s dcérou a je tam riziko,že vám ten obrad pokazí..Rozhodnutie už je na vás..

anonym_cfff26
Dnes o 07:35

@unicornlady hej toto aj mne pride zvlastne. Ze jej buduci byval s exmanzelkou u rodicov v "detskej izbe", kde vo "vedlajsej" zila este jeho sestra s postihnutym dietatom, a chlap miesto toho aby sa osamostatnili tak este im aj stroskotalo manzelstvo (bohvie sice, ci kvoli cudziemu dietatu, ako to autorka opisuje, no verim tomu, ze minimalne z dovodu ze nebol schopny vziat zenu a postarat sa im o normalny domov a byvanie). A ano, vyhlasujem moj prispevok za uplny offtopic.

Trochu k teme: ak obaja nemate odvahu poprosit aby dcere zohnala tu chvilu strazenie alebo bola s nou pocas obradu pomimo, tak ake rady ocakavas? 😃 Trochu sa vzchopte, v zivote zazijete realne situacie, ktore bude treba riesit, nie tuto trivialnu vec...

anonym_dcdc7f
Dnes o 07:35

normálne povedz že na obrade to nie je vhodne, aj tak to dieta z toho nič nevníma
mám kamamošky čo maju pas , same my povedali že nepridu aby sme mali kludny obrad,
bud nech si vybavi straženie alebo nech pride až na hostinu , aj ked reálne ani ona ani to dieta nebude mat z toho nič
ona by mala chapat že cely komplet svet vo všetkom sa nemôže podriadovat - trochu hnusne napísané ale je to tak

anonym_cbf259
Dnes o 07:36

Povedz, nech dcerke zozenu strazenie a ona si UZIJE svadbu bez dozorovania dietata, ktore s toho nic nema.

moonlight1210
Dnes o 07:37

@lentonie Musite nabrat odvahu. Nemozete to nechat otvorene do poslednej chvile, a potom zacat narychlo riesit, ze tam teda nema chodit.
Tak chodte za nou spolocne, ak sa obaja bojite

Kazdopadne sa zamysli, lebo tvoj buduci muz uz raz pre zbabelost riesit veci, zahodil rodinu.
A tuto sa to jemne crta na obzore zas, ze nie je extra ochotny celit neprijemnostiam (resp. emotivne nepohodlnym veciam) v mene buducej rodiny.

Mozes ho chapat az za horizont a byt ustretova, ale moze sa to otocit proti tebe, ak na neho nezatlacis, aby riesil hlavne on (je to JEHO sestra).
Na druhej strane, taketo zatlacenie este pred svadbou moze ukazat, koho si to vlastne beries. Budes menej prekvapena potom.

anonym_cf8df1
Dnes o 07:39

@lentonie ak je to možné pozvite švagrinú bez dieťaťa
Nech vybaví stráženie , pomôžte jej nájsť niekoho kto postráži dieťa
Ona si oddýchne zrelaxuje sa a bude sa zas cítiť ako človek
Nenechajte sa odradiť
Vaša svadba vaše pravidlá
A žiaľ pokazila by vám to a ak by to tak bolo zničilo by to už aj tak všelijaké vzťahy rodinné

patrike
Dnes o 07:39

Poziadaj ju strucne a vecne, aby dieta na svadbe nebolo.
Zazivam take nieco, opravujem cosi pri dome a kazdy den prejdu na prechadzke rodicia s postihnutym chlapcom, nerozprava, len vyraza hlasne rusive zvuky, tomu nic nevysvetlis a on neobsedi.

anonym_97fb4f
Dnes o 07:45

Pár týždňov dozadu tu bola téma o tom ako sa nevesta bála že niekto z jej rodiny čo trpí častými epileptickými záchvatmi, dostane záchvat na obrade a zvozili ste ju tu pod čiernu zem a želali jej všetko "pekné" a hľa teraz zrazu ako ste otočili niektoré...

anonym_09eb7b
Dnes o 07:45

Ak máš takýto postoj k iným deťom a ľuďom zvazila by som mat vlastne deti keby bolo tvoje takéto dáš ho do ústavu? Mala to nerobí preto aby vás nasrala a pokazila vám deň v to v tomto mi prídeš ty ako postihnuta robí to lebo ma takýto zdravotný stav. A zamyslieť nad sebou by ste sa mali všetci. Tej matke to vôbec nie je príjemné ako sa správate k jej dieťaťu už tak to má posratym navrch.

anonym_16225f
Dnes o 07:48

Tak dufajme, ze buduci manzel sa uz vzchopil a autorka sa nenastahuje k nemu do detskej izby k rodicom a nebudu sa rozvadzat kvoli postihnutej svagrininej dcere🙃

andulka220989
Dnes o 07:50

Švagriná necháva dcéru robiť čo chce? Mám syna autistu. Bol na x svadbách. Ak bol nejaký problém tak sme s ním vyšli pred kostol (vždy išiel ten druhý - keď sa mne vydavala sestra tak vyšiel manžel, keď sa mužovi ženil bratranec tak som vyšla ja. U nej to je ľahšie, výjde ona.s dcérou.) Tie pazvuky určite nie sú také hlasné, že prehlusia dj. A pochybujem, že sestra bude aj na oslave do rána. A teda ešte jedna vec. Ak má tvoj muž so sestrou dobrý vzťah,tak im ho nekaz kvôli dieťaťu. To dieťa zato nemôže 😭 A pred svadbou by som sa zmierila s tým, že na 50% možno aj vy budete mať také dieťa. Ak to už raz máte v rodine, je to proste vždy buď alebo.......

petik22
Dnes o 07:50

poprosím info, kde sa dá zohnať stráženie k takto postihnutým deťom 🙈 Muž ju nechal, lebo evidentne to nezvládal a vy si myslíte, že toto dieťa zostane deň s cudzím človekom, ktorého nepozná a cudzí človek si ju zoberie na starosť, keď nevie čo starostlivosť o takéto dieťa obnáša+ čo všetko sa môže stať.

januska12323
Dnes o 07:53

@lentonie to dieťa za nič nemôže, ona sa taká narodila a zamyslela by som sa ako sa bude správať tvoj budúci ak sa aj vám podarí nedokonalé dieťa. Normálne sa porozprávať ako to vidí švagriná sa neviete?

julish
Dnes o 07:57

@lentonie strasne je, ze na neter hadzes vsetky zlyhania dospelych pricetnych ludi. Alebo ze si taketo zdovodnenia buducemu manzelovi zhltla. Mne by sa tym zhnusil v prvom rade on

anonym_308106
Dnes o 07:58
@anonym_97fb4f

Pár týždňov dozadu tu bola téma o tom ako sa nevesta bála že niekto z jej rodiny čo trpí častými epileptickými záchvatmi, dostane záchvat na obrade a zvozili ste ju tu pod čiernu zem a želali jej všetko "pekné" a hľa teraz zrazu ako ste otočili niektoré...

@anonym_97fb4f presne toto isté mi hneď napadlo

lentonie
autor
Dnes o 08:01
@unicornlady

@unicornlady lebo dali do prerábky podkrovia 15ooo€ a tiež som mu povedala, že keby sa odsťahovali hneď ešte mohol byť ženatý s prvou ženou.

mamaaja82
Dnes o 08:08
@lentonie

@unicornlady lebo dali do prerábky podkrovia 15ooo€ a tiež som mu povedala, že keby sa odsťahovali hneď ešte mohol byť ženatý s prvou ženou.

@lentonie nic zle ti neprajem ale tvoj postoj k tomu dietatu je priam desivy.Snad ti budu dopriate len zdrave deti.Tej zene skoncil zivot a este jej pride do rodiny nieco take ako ty,teba nazvat clovekom sa ani neda.

anonym_40b4bd
Dnes o 08:09

Viaceré píšete že nech si matka nájde pre to dieťa stráženie
Ale evidentne nemáte ani prestavu čo je to strážiť takéto dieťa a že nájsť takého človeka asi nebude úplne jednoduché

marsmykkok
Dnes o 08:09

@lentonie Neviem ako znáša tvoja budúca neter nové situácie, ak zle nech tam s ňou nejde vôbec, ak ako kedy nech stoja von a nejdú dnu na obrad, myslím že by jej to mal povedať brat že proste sa toho obávate a nechcete ju tam mať, je to Vaša svadba a Vaše pravidlá. Ako sa ona zachová či sa urazí alebo nie je na nej už.

anonym_16225f
Dnes o 08:10
@lentonie

@lentonie Tak vedel, do coho ide. Neter sa iste nezmenila zo dna na den.

lienka.7
Dnes o 08:11

@lentonie myslím si, že v tomto prípade by sestra mala pochopiť sama co a ako. Ak aj nie, normalne jej to povedať.

Strana
z7