icon

Ako zvládnuť sviatky, keď je muž preč?

17. dec 2023

Baby ako by ste reagovali ak by bol vás muž každý rok celý december preč? Môj pracuje v medzinárodnej firme kde kvôli biznisu cestujú niekoľkokrát do roka do ďalekej cudziny. V priemere je preč každý každý treti mesiac na približne 3-3,5 týždňa. Je to dobre platená robota, ale časovo e náročná a každý rok je od 1.12. do .1.1. preč. Kým sme boli slobodní, dalo sa to. Vhodila som s kamoškami na lyžovačky, brala som vianočné služby a tak. Teraz máme dve deti a je to dosť citeľne, že s nami nieje doma 🙁

Strana
z7
martinka13
17. dec 2023

Všetko má svoju cenu. Asi by si nebola spokojná, keby zmení prácu, inak by ste to už dávno riešili....

jazula
17. dec 2023

To by ma mrzelo, najmä ak nemáš rodičov, s ktorými by ste tie sviatky strávili… Keď je ta práca tak dobre platená, zožeňte letenky a choďte za ním.

pribinak
17. dec 2023

Asi tak ako ty, by som to cítila. Muž máva pohotovosti a už sa párkrát stalo, že mal na Vianoce službu
Kým sme nemali dieťa, tak to bolo v pohode. Buď som šla k našim, alebo kamosky.
Teraz je však už služobne starší a už službu na Štedrý deň nemá.

U vás buď zmeniť muž musí zmeniť prácu, alebo sa s tým zmieriť
Nemôžeš ost napr k svojim rodičom aj s deťmi?

vanilkovazmrzka
17. dec 2023

Mozno ma druhu rodinu, s ktorou travi vianoce 🫣

Ale nie, to ja len pozeravam hlupe kriminalne serialy 😃

betulinka1
17. dec 2023

Neviem do akej krajiny cestuje alebo aku nadnárodnú spolocnost robi a poznam vela mužov, co su pracovne viac roka prec ale hadam vianoce rešpektuje kazda nadnárodná spolocnost. Druha moznost je, ze ak je vyssi managment tak maju svoje prenajaté byty alebo hotelové izby a ked nepridu oni, tak idu zeny s detmi za nimi na obdobie Vianoc. Dokonca niektore firmy im platia letenky komplet celej rodine, z nalietaných kilometrov, co maju bonusy. Ked nemoze prist on, zbaľ deti a chod ty tam. Takto si mozes pochodit cely svet a stráviť sviatky vzdy v inej krajine.

autor
17. dec 2023

@martinka13 riešime, hľadal aj novú robotu, ale zatiaľ neúspešne.. problém je, že je na pozícii, ktorých nie je na SK veľa a pracuje za nejakých podmienok.. v jednej práci mu ponúkli polovičný plat a to by sme nevykryli hypotéku a ďalšie veci

autor
17. dec 2023

@jazula chodím k rodičom, starým rodičom a tak, len ma to mrzi kvôli deťom

missdiva
17. dec 2023

@vanilkovazmrzka aj ja si myslim, ze ma druhu rodinu ale vazne bez tych serialov.
A ak nahodou nema druhu rodinu, tak by som kazdy rok pre seba a deti bookla letenky za nim. Videla by som to pozitivne, s tym, ze s muzom a detmi kazde sviatky stravime niekde na dovolenke.

autor
17. dec 2023

@vanilkovazmrzka čakala som podobne komentare 🤦‍♀️ nemá, keďže som d ním v minulosti tieto cesty absolvovala

vanilkovazmrzka
17. dec 2023

A ake velke su deti? Ved mozte na nejaky cas ist za nim vsetci, aj ked nie ja cely mesiac, tak aspon na par dni?

majlo1234
17. dec 2023

Chodte s nim, problem solved. Ak vam to nepreplati firma, nech vam manzel zacvaka hotel ako odskodne za vianoce mimo domu

syslik81
17. dec 2023

a neda sa vam vianoce travit s nim v zahranici?alebo ak nieje prilis daleko da sa na sk letiet aj na otocku ... hold ine nik neporadi-vedela si do coho idete a v podstate tu ziadna rada nieje

danica2711
17. dec 2023

nie je to bohviečo, ale keď píšeš, že to tak bolo vždy, bolo to asi treba riešiť predtým, než ste mali deti, je jasné, že s deťmi je to horšia situácia. A nemôžete ísť na sviatky za ním? Cez vianočné sviatky asi nepracuje (ak sa práve nenachádza v moslimskej krajine), tak budete proste mať Vianoce v hoteli

autor
17. dec 2023

Baby my máme problém dostať deti do lietadla a na dvojhodinový let.. stráviť 16-20 hodín na letiskach a v lietadlách, zmeniť časové pásma a podnebie, by bola čistá katastrofa.. neviem či by sme vôbec Európu opustili 🙈

autor
17. dec 2023

Mal prísľub pridelenia na iné oddelenie a posilnenie tejto vyťaženej pozície, no keďže prisla korona, začalo sa prepúšťať a všetky plány padli.. na všetko ostal sám

catherinah
17. dec 2023

Nikto nemôže mať všetko. Ber to tak, ze vacsina ma doma manžela za cenu, ze nemajú tolko peňazí. Sama si napisala, ze na SK by mal polovičný plat. Chápem Ťa, ale je to daň za to, že nemusíš počítať každú korunu ako mnohé ine mamičky.

autor
17. dec 2023

@missdiva paneboze, ženy to za všetkým musíte hľadať neveru, druhu rodinu a podobne?? Opakujem, v minulosti sme niekolkokrat trávili Vianoce aj iné časti roka spolu na jeho sluzoblach, viem akú ma prácu, čo tam robí. Teraz to nie je možné keďže deti sú malé a takú dlhu cestu by nezvládli. My aj cestu do Tatier, ktorá trvá normálne dve hodiny, urobíme s nimi za 4 hodiny..

missdiva
17. dec 2023

Ved zabookuj nocne lety nech to vsetci prespite a tu chvilu co budu deti hore im pusti rozpravku. Neviem si predstavit stravit Vianoce oddelene kvoli tomu, ze detom je dlho v lietadle. Mnohym detom je dlho aj v skolke a dospelym v praci ale skratka to musia prezit...
Teda takto by som to urcite riesila ja.

deti95060810
17. dec 2023

@vanilkovazmrzka tiež ma to napadlo... v dnešných časoch nie tak neobvyklé

oslo1
17. dec 2023

Sustred sa na to, co mas. Mas dobreho manzela, dobre je Vela v zahranici, ale potom je doma. Financne ste na tom tiez ok. Tak si urobte vianoce, ked sa vrati v January. Deti maju teba, tak in tie vianoce urob cim prijemnejsie.
Mne manzel zomrel, kazde vianoce robim, syn ide Ku kamaratke. Vdaka tomu, ze robim na vianoce, tak zbytok sviatkov sa rozhodujem, ci mam starostlivost o syna, alebo nie a podla toho robim. Vianoce tento rok budeme slavit 23 December a darceky davat ramp, aby sa syn stihol odhrat.
Sustred sa na to, co mas a bud za to vdacna.

mondolina
17. dec 2023

keď to neviete momentálne zmeniť, prečo sa pýtaš ako by kto reagoval. počkať kým deti podrastú, zmeniť prácu...atď

adrianap83
17. dec 2023

Urobte si ešte druhé spoločne Vianoce 6.1.

alickapusinka
17. dec 2023

Divne že vždy na štedrý večer je v robote. Aj ostatný pracujú ale domov chodia. Vždy na sviatky na štedrý večer také divne však v každej robote sa na sviatky striedajú podľa mňa blbosť že každý štedrý večer každý rok robí. Neverím tomu. Sám robí len v tej firme že nemá žiadnych kolegov čo sa striedajú. V každom zamestnaní sa ľudia striedajú aj na sviatky. Takže mu vyjde vždy na Vianoce robiť na štedrý večer len tvojmu mužovi je pre mňa čudné. Na neuverenie.

autor
17. dec 2023

@missdiva išli sme na jeeen nočný let a nepomohlo, druhé dieťa spí v noci asi tak 5 hodín.. naozaj skús cestovať 20hodin (plus dva prestupy) s deťmi ktoré nedokážu zvládnuť ani cestu do Tatier.. chapem, že niektorým sa to ľahlo hovorí, ale odporúčam vyskúšať si to na vlastnej koži.. a to nie je nočný let.. to je ceste počas celého dňa

mikadooo
17. dec 2023

Ak sú deti malé, posuňte si Vianoce na neskôr. Oni nevedia "koľkatého" je. A ja by som z toho spravila zvyk - vždy keď priletí v zime ocino domov, tak to znamená, že cez víkend budú "Vianoce" 😁. Jednoducho ježiško počká, aby aj ockovi mohol dať darčeky pod stromček, nie len vám.

sima234
17. dec 2023

Prepáč, ale aké odpovede čakáš. Zmeniť prácu zatiaľ nemôže, vy za ním ísť nemôžete, on nemôže prísť domov, tak čo vlastne chceš počuť. Mne by sa to nepáčilo, nesúhlasila by som s tým, ale ja niesom ty.

autor
17. dec 2023

@alickapusinka robí v medzinárodnej firme a nie každá krajina má Vianoce 24.12. Druha vec, on nerobí priamo v ten deň, ale je celý mesiac preč. Keďže je na opčnej strane zemegule, nie je reálne aby sa vrátil na dva dni domov. A áno, na oddelení pre daný trh je momentálne sám. Covid im zrušil veľa pozícii, veď prakticky vtedy sa cestovalo veľmi výnimočne.

autor
17. dec 2023

@sima234 ale veď ja necakam že to tu niekto za mňa vyrieši.. len ma zaujíma pohľad nezainteresovaných

eliska13
17. dec 2023

Prácu nezmení, lebo ste sa dali opiť vysokou hypo, deti máte a nedokážu tam letieť čo chces radiť?Budeš sviatkovat bez muža a vynahradite si to v januári.Muzi na vyššej pozícii to tak majú.Vzdy je niečo za niečo.On nemá možnosť robiť len pol mesiaca a vybrať si ostatok voľno?Jeho pozícia sa mi zdá nenahraditelna🤔

mondolina
17. dec 2023

a možno to mužovi vyhovuje a nechce to meniť. je rád, že má kľud.
a nie nechcela by som to takto, hlavne keď sú deti malé.

Strana
z7