Ako zvládnuť sviatky, keď je muž preč?
Baby ako by ste reagovali ak by bol vás muž každý rok celý december preč? Môj pracuje v medzinárodnej firme kde kvôli biznisu cestujú niekoľkokrát do roka do ďalekej cudziny. V priemere je preč každý každý treti mesiac na približne 3-3,5 týždňa. Je to dobre platená robota, ale časovo e náročná a každý rok je od 1.12. do .1.1. preč. Kým sme boli slobodní, dalo sa to. Vhodila som s kamoškami na lyžovačky, brala som vianočné služby a tak. Teraz máme dve deti a je to dosť citeľne, že s nami nieje doma 🙁
1500 euro? To nemyslíš vážne toto. 😂Pobavilo.
a co keby si takto vycestovala za manzelom aj s nejakym rodinnym prislusnikom, ktorý ti s detmi pomoze?
Osobne si myslim, ze tvojmu manzelovi toto vyhovuje, prave kvoli tym extra priplatkom k platu. Darmo, niektorí chlapi vidia len peniaze a rodina ide bokom. Najma ak su v produktivnom veku, co vzhľadom na to, ako mate male deti, tipujem ze je. Dodava im to na dolezitosti a hladka im to ego.
Ked je taky nenahraditelny, chcela by som vediet, co by sa stalo keby nedajboze ochorel a na mesiac z firmy vypadol. Asi by spadla cela spolocnost.
Byt tebou, skôr by som sa zamyslela, akeho to mam vlastne manzela a ci ta praca nie je nad rodinu.
neviem ako velke su deti ako velmi
vnimaju uz co sa deje okolo vianoc… ci by bol mozny pokus tie vianoce posunut ked pride muz domov…
@ivana11155 a vy môžete v práci povedať, že nepridete daný týždeň do prace ale až ten ďalší? Alebo že nejdete na sluzobku teraz, ale až o mesiac? 🤦♀️🤦♀️ to fakt si myslite, že sám si môže určovať kedy kam pôjde? Však je viazaný nejakými termínmi, projektami, zodpovednosťou za ne a za ľudí na druhom konci sveta. Keď sú raz veci fixné, tak asi ťažko si môže sám hovoriť čo a ako. A posledná vec - v úvode píšem, že chodí cca každé tri mesiace preč, niekedy aj každé 2,5 mesiaca. To nie je jedna vianočná sluzobka, to je celoročný kolobeh.
no ano v momentoch kym sa hladali kolegovia pre mna do prace, a ja som sa stala takouto nenahraditelnou osobou na nejaky cas ako to ma tvoj muz, tak som si tie podmienky kladla a upravovali sa terminy aj podla mojho osobneho casu, pretoze som v praci hlasila, ze nemozem robit/cestovat nonstop a na vsetky sviatky a rodinne oslavy a choroby a cokolvek doma chybat a bohuzial bud najdu ku mne kolegov na prestriedanie alebo sa budeme musiet rozlucit a nebudu mat nikoho a terminy mozu rovno popresuvat do casu kym ludi najdu a zaucia ... spolocnu rec sme vsak v praci nasli, ak to je naozaj tak ako popisujes a tvoj muz sa stal docasne nenahraditelnym z dovodu prepustania, tak ma priestor na nejaku dohodu urcite
No ja by som s tym nebola ok. Peniaze nie su vsetko. Pri tejto frekvencii cestovania sa skor ci neskor odcudzite. Neverim, ze keby chcel, by si nedokazal najst inu pracu v inej firme. Alebo by si nevyjednal lepsie podmienkyv tej sucasnej. Sama som v minulosti z rodinnych dovodov odmietla sluzobku na opacny koniec zemegule a svet sa nezrutil.
@autorka neviem,co si v poslednom prispevku tak rozohnila, jednoducho mas dce moznosti - bud sa zmieris so situaciou ako je aktualne, ze je manzel tak casto na sluzobkach a nieco vymyslis,aby ste vianoce spolu oslavili /bud neskor alebo pojdete s nim na mesiac/ alebo si manzel najde novu pracu a vy sa doma uskromnite,kym nezacnes naspat pracovat aj ty. Proste tudy ina cesta nevede, vy doma si musite zvazit,ci to utiahnete aj s nizsim financnym prijmom alebo teda este par rokov obetujete 🤷♀️
Pokial tak nadpriemerne zaraba neriesila by som to a zbalila by som deti a isla za nim urobila si vianoce tam. Je hovadina iba kvolibtomu aby bol na vianoce doma prist o velku cast prijimu. Alebo by som zbalila deti a vyrazila s nimi niekam na dovolenku si riadne uzit ale to zalezi ake stare mas deti..
@kulumulu123 keby si čítala s porozumením vieš že má maličké deti jednému zarába mlieko ďalšiemu zavádza príkrmy, deti majú problém cestovať čo len do Tatier, raz leteli 5 hodín a dieťa v kuse vrieskalo a let k manželovi je na 20 hodín s 2 prestupmi.
Takto by prišla cestovaním jedine o nervy.
@lentilka46 nerozohnila, ale už som aj oľutovala, že som sem niečo napísala.. všetky mamičky sa od počítača tvária ako najmúdrejšie na svete a najodvážnejšie.. ako skvele je vycestovať za mužom na druhý koniec sveta s 2 malými deťmi.. jasné, polovica tu nebola ani na jednej leteckej dovolenke v Európe, nie to ešte letieť na druhý koniec sveta s 50kg batožinou, sedieť 20 hodín v lietadle sama s 2 malými deťmi, ktoré každé ma svoj režim a každý má svoje potreby, jedno neobsadí ani pol minúty, od malička je extrémne živé.. a komentare typu, že si má sám určovať kedy kam pôjde 🤦♀️ no comment, som zvedavá koľko žien tu píšucich a ich mužov môže rozkazovať svojmu šéfovi kedy kam pôjdu a robiť si vo firme, čo chcú.. ťažko niečo vysvetlím ľudom, ktorí nemajú skúsenosť s prácou pre špecifickú oblasť a zahraničný trh.. na druhej strane ja nestojím o moralizovanie a poučovanie, či riešenie nasej situácie.. pýtam sa, ako by ste reagovali.. len ma zaujíma, či by väčšina žien zaťala zuby a pár rokov to zvládla alebo nie sú až také tolerantne.. ja ozaj nepotrebujem poučovanie od žien, ktorých muži sú každý den doma o štvrtej poobede a celé sviatky sedia doma.. a vidím, že sa len opakujem dokola v tých komentároch
Deti sú malé, let s nimi je masaker, čo ti verím.. Tu ti radia sadni a let, cez pol republiky sama, dve deti.. Dva x prestup.. Tie co rádia zrejme majú za sebou let do grécka, kde si kszdy pubos tlači svoj kufor a muž je vedúci skupiny.
Jedine počkať, kým deti vyrastú a zvládnu dlhý let.
Zatiaľ len vydržať, hľadať prácu a vážiť si to co máš..
Urobiť si Vianoce po jeho návrate, mé deti to zatiaľ tak nevnímajú, presný dátum.. Neskôr, už by mato mrzelo.. Lebo zamrzí ta, keď ti ako pubertaci splechnu ze tato nikdy na Vianoce nebol doma..
Čítam Co si napísala v rovnakom čase ako ja.. To isté.. Polovica letela egypt Tunis Grécko a gulaju očami.. O com tocis ze dve malé deti batožina, prestupy..
@zuzuliennka1 neviem nájsť kde autorka píše ze jej muž zarába 1500e?
Ja nechapem len to, co je to za pracu, ze musi roky rokuce bytvzdy a kazde Vianoce mimo domu…
@autorka ano, opakujes sa, evidentne ta situacia trapi a viacere sme ti tu dali rozne navrhy, lenze ty so ziadnym z nich nesuhlasis,hladas argumenty,preco nie. Netvrdim teraz, ze tie argumenty,nie su spravne,ci logicke, nikto nechodi v tvojich topankach,najlepsie si rozumies ty, ty vies, ci to este zvladnes, potiahnes alebo je to nad tvoje sily /fyzicke aj psychicke/. Bola som 3x v situacii, ked muz takto odisiel na dlhsie, vzdy to bolo 2-3mesiace, 3roky po sebe, vacsinou od maja/juna do polky augusta/septembra. Leto v prdeli, ale mohla som si vybrat, ci pojde pocas sk.roka alebo takto viacmenej cez prazdniny. Pracujem v skolstve, cez sk.rok by som to utiahla jedine prvykrat,kef som bola na RD. nepacilo sa mi to, no musela som zatat zuby a nejako to s detmi zvladnut. Posilnilo nas to, aj mna ako mamu, aj moj vztah s detmi, s manzelom. No bolo to len 3x pocas 3rokov, ty to mas narocnejsie. Ako sa k tomu stavia tvoj manzel? Je ochotny zmenit pracu, ak najde inu, s dobrym platom alebo mu tato praca vyhovuje? Rozpravate sa o tom,ako to vnimas ty?
@mk22 nepise to, pise,ze aktualne zaraba standard plus nejake bonusy a priplatky za sluzobky. 1500€ mu ponukli v inej praci, co mu pride malo oproti aktualnemu zarobku
mne pride 3t plat za taketo vytazenie a cestovanie, odlucenie od rodiny malo.. ak je to tak ako to tu nado mnou pisu. Keby to bolo 6t+, pochopim vydrzim.. ale kvoli 3t zit s otcom na dialku, riskovat odcudzenie, ziadnu rodinu.. no neviem. Asi by som max vydrzala kym deti maju vek skolkarov, viac nie a zacne on pracovat tu.
@lentilka46 to som prečítala aj ja.. A teda hádam on sám vie akú má "cenu"
Pýtala som sa zuzulienka keďže napisala
veru, opisuje tu jeho pracu, akokeby zarabal aspon 3000 mesacne a bol riaditelom neviemcoho
pritom plat uplny priemer, 1500? clovek sediaci v kancelarii za pc, faktury/administrativa tolko zarobí.
Že kde k tomu prišla ze ma plat 1500
Moze mat v pohode tých 3000 ak nie aj viac..
@mk22 jasne, chapem, necitala som vsetky najnovsie komentare
@mk22 môj muž nezarába 1500 eur.. halooo, čítame s porozumením, čo píšem.. 1500 muponukli v inej firme a jadné, že za to by túto robotu nešiel robiť.. aký zmysle ma tu diskutovať, keď niektoré diskutujúce si nevedia s porozumením prečítať čo píšem?
V podstate inu možnosť nemáš, len vydržať. Keď píšeš, že manžel prácu zmeniť teraz nemôže, ani vy nemôžete cestovať za ním. 🤷🏻♀️ Ja by som si Stedry večer urobila keď sa vrati toho 1veho. Poznám viac ľudí v mojom okoli, ktorým profesia nedovoli aj viac rokov za sebou byt na Štedrý deň doma. Vynahraďte si to potom. A ty keď máš možnosť chod s detmi k starým rodičom. Bohužiaľ v živote vždy nevychádza podľa našich predstáv. No bud vďačná, že vdaka praci si zaplatíte hypo aj všetky výdavky s nemusíte sa nejako trápiť. Všetko ma svoju daň.
@autorka @
@mk22 si vie precitat s porozumenim, len zrejme nenaskakuju tie komentare okamzite...kuk prispevok vyssie, vysvetluje mi to tam,ze reagovala na iny prispevok od @zuzulienka
Ak ti to takto vyhovuje a s mužom nechcete/nemôžete nič meniť, tak len zatni zuby a vydrž...síce neviem celkom čo presne bude potom keď deti vyrastú...ide ti len o tie Vianoce strávené v zahraničí? Že ak deti podrastú tak budete tráviť Vianoce s ním a vybavené? Ak len toto je problém, tak skutočne len vydržať. 😏
Ako sa ja poznám, mne by to nevyhovovalo a hlavne by som sa obávala odcudzenia, ochladnutia vzťahu voči mne aj deťom. Tam je už potom len krôčik k nevere. Takže tie peniaze by mi nestáli za rozvrat rodiny...načo toľko zarábať? Na alimenty?
A tu nejde len o Vianoce keď píšeš že chodí pravidelne na takéto dlhšie služobky.
Viem že rovnako tu sú ženy kamionistov alebo mužov, čo chodia na turnusy a mnohé napíšu že tak v pohode fungujú, ale určite to závisí od povahy a toto by som ja fakt nedala.
Zbytočne sa rozčuľuješ. Mohla si len napísať že sa chceš vyrozprávať a nepotrebuješ žiadne rady ani názory ...lebo ty ani ten názor akosi neberieš. 😏
Autorka.. Tu otázku som položila nie tebe, ja čítam.. Pýtala som sa druhej kočky, kde na to prišla ze 1500 a píšem ze 3000 v pohode áno..
Ty čítaj mňa, čo a ako píšem a koho sa pýtam
Zivoj je otazka priorit.
Bud sa chcete, aby muz nadstandartne zarabal, za cenu, ze nie je doma, alebo znizite z financnych narokov a budete mat muza doma.
@mk22 ospravedlňujem sa, nepochopila som, že to bola správa mierená inde
@mk22 ja lietam v pohode aziu a menim akykolvek iny cestovny prostriedok- a nie som jedina matka takto, co ide bez muza/pomoci. Akonahle ta ci na stanici, ci na letisku zbadaju s 2 malymi detmi (ja ich mam 4, i ked najvacsie nie su uz tak male), tisic ludi ti pomoze so vsetkym. A urcite sa ako sama matka cestovatelka nenabalis na cestovanie so surodeneckym kocikom a 3 kuframi=> minimalizujes cokolvek sa da. Ja som napriklad plienky a mlieka (ktore som nechcela menit) poslala postou vopred... Velka cast zien neleti len letoviska, ale aj normalne cestuje po svete, kam potrebuje...
@vevesh letime pravidelne so surodeneckym kočíkom a 2-3 kuframi, väčšinou 3. Neviem si predstaviť ísť s jedným kufrom. Veď len jeden je plný umelého mlieka, fliaš, sterilizatorov, dojčenskej stravy, hračiek. Raz sme vopred poslali jeden kufor do USA a jasne, že sme sa k nemu ďalších 10 dni nevedeli dopátrať. A to je super, že vaše deti zvládajú cestovanie, no nie je to pravidlo pre každé dieťa. Každé je iné a teda nie je to výhovorka. Máme za sebou čo to odcestované..
@vevesh Véd v poriadku.. Ty to dáš, si šikovná.. Autorka je zrejmé na materskej takže sa jedna o fakt malé deti.. A skúsila to, zatiaľ to nejde.. Možno neskôr..
Nie každá má gule sa lietadlom presúvať s 2 malými deťmi cez pol sveta..
Zase sa tu netvarme ze je to úplne bežné..
Ty to zvládas, palec hore.
A zase veľká časť žien nemá ani vodicak nikdy necestovali vlakom, busom..

@zuzuliennka1 ale autorka nepisala ze zarobi 1500 teraz, ale ze mu druhu pracu ponukaju len za 1500, co je malo.