icon

Ako zvládnuť svokru a zachovať rodinný pokoj?

8. jan 2025

Nebudem vam vedieť všetko vysvetlit lebo to by bol veľmi dlhý článok na čítanie , skúsim to skrátiť , žijeme v Košiciach mame pol ročnú dcérku (prvé a jedine vnúča) , svokrovci žijú vo Zvolene tak asi viete že to nie je na skok. Od kedy som otehotnela jej preplo začala sa chovať ako by sa ona išla stať matkou , všetko čítala a učila sa ako keby na materstvo ako strihať nechty atď. Kontrolovala ma cez telefon ci mám ponožky na nohách lebo prechladnem. Nemajú žiadny život žiadne hobby len jediného syna a vnúča , každý deň by chceli volať, a čo mi vadí ešte viac že dosť často k nám chcú chodiť , teraz chcú prísť po 3 týždňoch … povedala som mužovi že ako si ich naučí tak ich bude mať , ak by od začiatku nastavil nejaké “pravidla” že každé 2 mesiace tak by mi to nerobilo problém ale oni pravidelne každý mesiac sa k nám dotrepú a mne to už lezie na nervy lebo viem že svokra nie je psychicky v poriadku a je narušená nonstop len že malej je určite zima , furt sa pýta či kakala , každý deň si neodpustí otázku “a kakuškala už?” A nonstop s tou zimou mi už tiež lezie na nervy , potom ten tón hlasu ako hovorí k nej , no proste je toho veľmi veľa ale nebudem to tu písať všetko to sa ani nedá , no naserie každý deň s niečim vždy plačem potom od nervov po telefonáte , rozhodena som z nej každý deň aj cez mobil , nechcem aby chodili k nám každý mesiac ale ja nemôžem povedať mužovi že nenavidim jeho matku tak ako to vyriešiť inak sa už obesim …. Potom aj muž nadáva že tiež sa neteší že prídu že tiež z toho nie je nadšený ale keď sa ho spýtajú či môžu tak povie “samozrejme kedykolvek môžte” namiesto toho aby povedal aby nechodili tak často , ide ma poraziť už naozaj

Strana
z4
simca06022011
9. jan 2025

@xenia65 zdvihnúť môže a za minútu hovor ukončiť s tým, ze nemá čas... 😂 nechápem trpitelky co nedobrovoľne kvakaju na telefóne a nevedia si vymyslieť niečo. Keby bola svokra nebodaj " ostrejsia" poviem s kľudom nech vola synovi. A chlapovi poviem rovnako = nech sa s rodičmi dohodne ze volať budú jemu = ja na to nemám čas.

autor
9. jan 2025

Ženy ďakujem za všetky komentáre pozitívne aj negatívne , každá sme iná , ja napríklad nemám rada návštevy na prespanie , milujem svoj kľud , svoje súkromie , z návštevy na prespanie som rozhodená týždeň pred a ešte aj týždeň po , niekto to tak má a niekto nie , nič s tým nenarobím.
Mne pripadá raz za mesiac často , vám zas nie. Mne ten mesiac totiž ubehne tak neskutočne rýchlo že mám pocit akoby tu boli každý týždeň chápete 😁 že síce prešiel mesiac ale pocitovo že “Ach zase sem idu veď teraz tu boli”

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
lija22
9. jan 2025

Ahoj zlatko. Ja by som takto, na telefonaty nemam cas ( v dnesnej dobe je to uz otravne predsa) takze svokranech pise muzovi na messenger, on jej bude odpivedat aj posielat fotky a videa. No a co sa tyka navstev, zial neraz den pred navstevou ochories a nie nepotrebujes pomoc, len svoju rutinu a nezvladas upratovat a varit pre navstevu ;) Zacni tym messengerom, hod to na stareho a uvidis ze mu to bude viac lieztna nervy a bude viac na tvojej strane

simca06022011
9. jan 2025

autorka, mas tento posit lebo s nou denne telefonujes.. skus to obmedzit a isteee to bude lepsie

Strana
z4