Ako zvládnuť svokru, ktorá ma nemá rada?
Je to taka celosvetovo znama tema …. No ta moja ma ohovara pred manzelom …. Vadi jej vsetko na mne … vyska, farba oci , kde pracujem co robim , ze viem varit , ze sa viem postarat o dceru … skratka uplne vsetko … moj manzel je na mojej strane samozrejme no uz vidim ako mu to prekaza a je z toho nestastny .. tvrdi o nej ze je to zla zavistliva zena …. Vsetci v jej okoli sa citia velmi zle pri nej … kazdeho buzeruje a o sebe si mysli ze je najdokonalejsia … jedine preco s nou udrziavame kontakt je nasa mala dcerka … mna asi serie len to ze ma ociernuje pred zvyskom rodiny /znamych … vymysla si veci … viem, zeby som sa nato mala vykaslat … nezazila som este takuto osobu .. nikdy som nemala s nikym zle vztahy … som taky ten empat , spravam sa k nej vzdy slusne …preto to asi nedokazem pochopit … rozprava mi o byvalych mojho manzela … ake boli pekne … 😁 je mi to trapne pocuvat …. Manzel keby to pocul tak ju ,,zabije”. Neviem sa ale chovat ako svina … ako sa to mam naucit ? Vzdy si poviem v danom momente ze kaslem na nu nech si porozprava uvedomujem si ze sa to mna netyka a ze jednym uchom dnu druhym von … robi to predsa kazdemu … no prejde den dva a mna to zacne zozierat
Prečo chceš aby sa dcéra stretávala s niekym kto má k tebe takýto postoj ?
@anonym_autor ak tak veľmi chceš kontakt tak k nej pošli dieťa s mužom.
Ani mňa nemala svokra rada, a ja som ju pred smrťou nevidela viac ako desať rokov. Načo je do života malému dieťaťu tak toxická osoba
Načo sa s ňou vôbec stretávas? Ak je dobrá babka, tak nech ma kontakt iba s dieťaťom. Nech si vnúča berie k sebe, alebo nech k nej chodí iba muž s dieťaťom.
Ja som svojho svokra osobne nevidela 13 rokov. A všetko je ok.
@anonym_autor svokru nezmeníš, viem, je to ťažké. Môžeš zmeniť svoj prístup k nej. Ľudia si dovolia len toľko, koľko im sama dovolíš. Kúp si knihy o asertivite a nerieš, čo kde rozpráva pred inými. Keď je brzda, určite to vedia a neriešia tvoju osobu. Myslia si o tej brzde svoje 😀
Udržujete kontakt kvôli dcere ? Potom tu budeš písať ako ta ohovára pred vlastným dieťaťom🙂
@anonym_autor "jedine preco s nou udrziavame kontakt je nasa mala dcerka"
Preco? Preco je dcerka dovod na udrziavanie vztahu s takouto osobou?
@anonym_autor tiež nerozumiem, prečo je dcéra dôvodom, že udržuješ kontakt s osobou, o ktorej jej vlastný syn hovorí, že je zlá, Možno sa mýlim, ale že by preto, že sa občas zíde na to, aby postrážila?
neudržiavala by som kontakt s takouto svokrou a ani by som nechcela aby moje dieťa videlo a preberalo chovanie od takejto osoby, ktorá ma ohovára pre všetko. Časom bude proti tebe huckať tvoje vlastné dieťa a sama sa bude vyhlasovať za lepšiu než ty. To potrebuješ?
Ja ti uplne rozumiem, moja svokra mnou tiez nie je nadsena. A ja som tak isto chcela, aby mala babka vztah so svojim vnukom, ja nie som za rodinne roztrzky, prenasane na deti a osobu ako je ta moja som za cely zivot nestretla nikde. Za tu dobu som sa ale naucila ju odpinknut celkom rychlo, ked zacne rozpravat, ze je niekto skaredy, tak jej poviem, aby sme nesudili ved my tiez niesme ziadne modelky. Ked mi povie, ze sme mamonari a stale sa nahaname za peniazmi tak jej poviem, ze ja sa z usmevu nenajem atd. Tieto zeny su jednoducho len nestastne same so sebou a s tym, ze sme si zobrali ich synov, neboli by spokojne so ziadnou nevestou, to mi ver. Ja tu svoju polutujem, ze je to dusa nestastna, takto na starobu ja dopadnut nechcem a idem dalej 🙂
@anonym_autor ani mňa nemá svokra rada, dokonca mi to aj povedala. Vraj som namyslená, naveľa, nedám si povedať... začalo to tým, že mi povedala, že nemôžem tak vedieť variť, lebo ona také jedla len v reštaurácii 🙄 a že huckam deti proti nej,lebo ona keď sa ich opýta , či ju majú radi, oni jej povedia že nie 😳 a nech k nám nejde, lebo im nič nedovolí. Chodí k nám raz za rok aj to na víkend, viac 7 mňa nezvláda, lebo vetrám naschvál, aby ju bolela hlava a kvôli mne má zápchu, lebo jej nedovolím byť na wc 3 hodiny vkuse, lebo ona potrebuje čas na 💩
A nemá kde spať, lebo hotel je drahy a rodín pekne, na Slovensku máme šváby v hoteloch a v obývačke sa jej zle spí, lebo ona má aj v obývačke posteľ a ako to že my nie.
bud rada ze je muz na tvojej strane a odmedz kontakt ak ho aj chces udrziavat kvoli dcerke
Zakazdym jej povedz ignorujuce vety. Napr. Co ste hovorili, bola som myslienkami inde
Jaaaj, to ma nezaujima. Ja som lepsia, krajsia, ako Anca, ked si vybral vas syn mna. Pimpinguj s nou, protirec jej. Vyzivaj sa v tom. Ale slusne, s usmevom na tvari. Normalny clovek by to mal pochopit.
@anonym_autor uvedom si, že úbohé správanie svokry má veľmi zlý vplyv na výchovu vašej dcéry, práve naopak obmedzila by som dcérin kontakt s ňou na minimum.
Chápem, že ju nevieš stopnúť, nevieš byť asertívna a nechceš sa dostať do konfliktu, preto si k tebe dovoľuje takéto správanie.
Načo sa s ňou vôbec stretávas? Ak je dobrá babka, tak nech ma kontakt iba s dieťaťom. Nech si vnúča berie k sebe, alebo nech k nej chodí iba muž s dieťaťom.
Ja som svojho svokra osobne nevidela 13 rokov. A všetko je ok.
@anonym_5a4465 ano, súhlas, len pokiaľ neohovara matku pred dieťaťom. Aj také býva.
Normalne som sa chvilami zastavila ze mame rovnaku svokru... takze ta tvoja istotne nie je jedina.
Musis sa za seba postavit. Aj manzel za teba. A urcit hranice. Lebo zas uprimne-isto nechces aby si tvoja dcera pamatala toto.
Ta moja az rokmi pochopila kde su hranice. Aj to sa niekedy snazi prekrocit-hned ju uzemnime.
@anonym_autor obmedzte kontakt na minimum a keď sa bude pýtať povedzte prečo. Nepotrebujete aby začala kydať aj na dcéru keď nebude podľa jej predstáv.
takato zena ma zial stala 10rocne manzelstvo😢
Žiaľ, moja mama je taká ista…. Pani dokonala😳 raz som jej povedala, že by mala navštíviť odborníka na psychiku, aj suhlasila, ale nebola tam. 🤷♀️ a presne z tohto dôvodu sa stretávam 2-3x s vlastnou matkou 😵💫
Tvoje dieťa potrebuje takú toxicku starú mamu ?
Nepotrebuje, veď aj muž vie aká je, tak načo to sakra silíš ?
@anonym_autor ani mňa nemá svokra rada, dokonca mi to aj povedala. Vraj som namyslená, naveľa, nedám si povedať... začalo to tým, že mi povedala, že nemôžem tak vedieť variť, lebo ona také jedla len v reštaurácii 🙄 a že huckam deti proti nej,lebo ona keď sa ich opýta , či ju majú radi, oni jej povedia že nie 😳 a nech k nám nejde, lebo im nič nedovolí. Chodí k nám raz za rok aj to na víkend, viac 7 mňa nezvláda, lebo vetrám naschvál, aby ju bolela hlava a kvôli mne má zápchu, lebo jej nedovolím byť na wc 3 hodiny vkuse, lebo ona potrebuje čas na 💩
A nemá kde spať, lebo hotel je drahy a rodín pekne, na Slovensku máme šváby v hoteloch a v obývačke sa jej zle spí, lebo ona má aj v obývačke posteľ a ako to že my nie.
@anonym_3fb15e a potom ti tu napíše úderka urazených svokier, ktorým si nevesty dovolili ozvať sa a napíšu ti, ako si to dovoľuješ, nevážiš si matku svojho manžela a nemáš úctu k starším, a aj ty raz budeš svokra 😀😀😀Kto nezažil, nepochopí
@anonym_3fb15e a potom ti tu napíše úderka urazených svokier, ktorým si nevesty dovolili ozvať sa a napíšu ti, ako si to dovoľuješ, nevážiš si matku svojho manžela a nemáš úctu k starším, a aj ty raz budeš svokra 😀😀😀Kto nezažil, nepochopí
Dakujem za vase vyjadrenia … a je mi luto niektorych co si museli kvoli svokram prezit … uprimne .. ❤️
@anonym_autor tiež nerozumiem, prečo je dcéra dôvodom, že udržuješ kontakt s osobou, o ktorej jej vlastný syn hovorí, že je zlá, Možno sa mýlim, ale že by preto, že sa občas zíde na to, aby postrážila?
@danica2711 zial ano … k malej sa chova zatial naozaj pekne … dva mesiace nebola v skolke kvoli chorobe a posledny mesiac nam ju sem tam postrazila … vsetci pracuju este … aj moji rodicia … takze toto je jediny dovod zial
@danica2711 zial ano … k malej sa chova zatial naozaj pekne … dva mesiace nebola v skolke kvoli chorobe a posledny mesiac nam ju sem tam postrazila … vsetci pracuju este … aj moji rodicia … takze toto je jediny dovod zial
@anonym_autor tak potom si musíš vybrať - buď prehltnúť, čo o tebe hovorí a nekydať na ňu (aj keď sa nechová správne), pretože ju potrebuješ alebo si starostlivosť o dcéru zabezpečiť inak. Oboje naraz nejde
@anonym_autor tak potom si musíš vybrať - buď prehltnúť, čo o tebe hovorí a nekydať na ňu (aj keď sa nechová správne), pretože ju potrebuješ alebo si starostlivosť o dcéru zabezpečiť inak. Oboje naraz nejde
@danica2711 trošku blbý argument. Kedže svokra opatruje dieťa, neznamená, že sa má správať ako brzda a nevesta má čušať. Tak si to väčšinou pribrzdené svokry želajú, lebo vedia všetko najlepšie 😃
@anonym_autor nevidim dovod urdziavat s nou kontaktn kvoli dcerke, ked cela rodina tu zenu nemusi a vam zneprijemnuje zivot. najdite si iny sposob opatery o dieta, ved pises, ze sa postarta vies = a prestante ju trpiet a tiez ohovarat v podstate. Treba to proste vyriesit. Jednak ona sa neuvdomi, ako sa sprava, ked nie su z toho ziadne nasledky ale rovnako vy sa stavqate v podstate rovnakymi, len ohovarate ju...
Pokial by javila zaujem o dcerku a venovala sa jej bez intrig, pestovala s nou pekny vztah nevidim dovod na nestretavanie, ale ak by to prenasala uz aj na dieta, viac by ma nebolo, cloveka ovplyvnuje prostredie a ludia, ktorych ma okolo seba viac nez by sme chceli, podvedome som vzdy vyberala detom miesta a ludi, kde nam je vsetkym fajn

@anonym_autor Ju to zoziera viec, inak by sa v tom nevrtala. Vzdy ked to vytiahne tam sa v duchu pousmej ako ju to musi vnutorne serinkat, ze ked jej to prislo na um 😉