Ako zvládnuť svokru, ktorá ma nemá rada?
Je to taka celosvetovo znama tema …. No ta moja ma ohovara pred manzelom …. Vadi jej vsetko na mne … vyska, farba oci , kde pracujem co robim , ze viem varit , ze sa viem postarat o dceru … skratka uplne vsetko … moj manzel je na mojej strane samozrejme no uz vidim ako mu to prekaza a je z toho nestastny .. tvrdi o nej ze je to zla zavistliva zena …. Vsetci v jej okoli sa citia velmi zle pri nej … kazdeho buzeruje a o sebe si mysli ze je najdokonalejsia … jedine preco s nou udrziavame kontakt je nasa mala dcerka … mna asi serie len to ze ma ociernuje pred zvyskom rodiny /znamych … vymysla si veci … viem, zeby som sa nato mala vykaslat … nezazila som este takuto osobu .. nikdy som nemala s nikym zle vztahy … som taky ten empat , spravam sa k nej vzdy slusne …preto to asi nedokazem pochopit … rozprava mi o byvalych mojho manzela … ake boli pekne … 😁 je mi to trapne pocuvat …. Manzel keby to pocul tak ju ,,zabije”. Neviem sa ale chovat ako svina … ako sa to mam naucit ? Vzdy si poviem v danom momente ze kaslem na nu nech si porozprava uvedomujem si ze sa to mna netyka a ze jednym uchom dnu druhym von … robi to predsa kazdemu … no prejde den dva a mna to zacne zozierat

@anonym_autor Každý človek aj tvoja svokra má v sebe obrovskú ( tvoja svokra nenaplnenú) túžbu vyniknúť,túžbu po pocite dôležitost , túžbu po hodnote, túžbu po pocite " som dosť" .
Ak toto človek vo svojom živote nedostane, nastáva.....peklo,alebo inak povedané taký človek sa stáva tŕňovým kríkom, ktorý pichá a zraňuje všetkých naokolo.
Takýto človek kritizuje,zhadzuje, ohovára a ponižuje ľudí okolo seba.V mysli tvojej svokry ide zvrátená myšlienka: keď nevestu ponížiš,ona bude " menej ' a ty vynikneš ty budeš" viac " . Vtedy budeš mať hodnotu a budeš dôležitá.
Alebo inak: tvoja svokra má obrovský hlad po uznaní a dôležitosti.A keďže ho nevie inak zahnať, stáva sa z nej" duševná kanibalka ", ktorá požiera tvoju dôstojnosť,slobodu a radosť zo života.
POZOR: TY NIE SI POVINNÁ takéto správanie znášať.Ako píšeš musíš sa naučiť byť ' zlá" aj keď je ti to proti srsti.Ale " zlá" znamená, milovať svokru ako seba, NIE VIAC!!! Mne to tiež musela jedna známa vysvetliť.Inak ubližujeme sami sebe a strácame sami seba.Strácame svoju slobodu a dôstojnosť. Proste pasívny odpor, minimálny kontakt alebo vôbec a pod. Ako ti aj písali; naštudovať si asertivne správanie.
Pravdepodobne aj to, že k nej chodíš k vôli dieťaťu je" pekný dôvod " . Skutočný je ten , že ti blbé svokru odstrihnúť,lebo si dobrý človek,tak si hľadáš nejaké rozumné ospravedlnenie.To ti nevyčítam, to len ti píšem aby si vedela pomenovať problém.Drzime ti palce aby si bola asertivna a zároveň nemala k vôli tomu pocit viny.