icon

Ako zvládnuť svokru, ktorá ma nemá rada?

11. júl 2026

Je to taka celosvetovo znama tema …. No ta moja ma ohovara pred manzelom …. Vadi jej vsetko na mne … vyska, farba oci , kde pracujem co robim , ze viem varit , ze sa viem postarat o dceru … skratka uplne vsetko … moj manzel je na mojej strane samozrejme no uz vidim ako mu to prekaza a je z toho nestastny .. tvrdi o nej ze je to zla zavistliva zena …. Vsetci v jej okoli sa citia velmi zle pri nej … kazdeho buzeruje a o sebe si mysli ze je najdokonalejsia … jedine preco s nou udrziavame kontakt je nasa mala dcerka … mna asi serie len to ze ma ociernuje pred zvyskom rodiny /znamych … vymysla si veci … viem, zeby som sa nato mala vykaslat … nezazila som este takuto osobu .. nikdy som nemala s nikym zle vztahy … som taky ten empat , spravam sa k nej vzdy slusne …preto to asi nedokazem pochopit … rozprava mi o byvalych mojho manzela … ake boli pekne … 😁 je mi to trapne pocuvat …. Manzel keby to pocul tak ju ,,zabije”. Neviem sa ale chovat ako svina … ako sa to mam naucit ? Vzdy si poviem v danom momente ze kaslem na nu nech si porozprava uvedomujem si ze sa to mna netyka a ze jednym uchom dnu druhym von … robi to predsa kazdemu … no prejde den dva a mna to zacne zozierat

Strana
z2
marijan2025
13. júl 2026

@anonym_autor Každý človek aj tvoja svokra má v sebe obrovskú ( tvoja svokra nenaplnenú) túžbu vyniknúť,túžbu po pocite dôležitost , túžbu po hodnote, túžbu po pocite " som dosť" .

Ak toto človek vo svojom živote nedostane, nastáva.....peklo,alebo inak povedané taký človek sa stáva tŕňovým kríkom, ktorý pichá a zraňuje všetkých naokolo.

Takýto človek kritizuje,zhadzuje, ohovára a ponižuje ľudí okolo seba.V mysli tvojej svokry ide zvrátená myšlienka: keď nevestu ponížiš,ona bude " menej ' a ty vynikneš ty budeš" viac " . Vtedy budeš mať hodnotu a budeš dôležitá.

Alebo inak: tvoja svokra má obrovský hlad po uznaní a dôležitosti.A keďže ho nevie inak zahnať, stáva sa z nej" duševná kanibalka ", ktorá požiera tvoju dôstojnosť,slobodu a radosť zo života.

POZOR: TY NIE SI POVINNÁ takéto správanie znášať.Ako píšeš musíš sa naučiť byť ' zlá" aj keď je ti to proti srsti.Ale " zlá" znamená, milovať svokru ako seba, NIE VIAC!!! Mne to tiež musela jedna známa vysvetliť.Inak ubližujeme sami sebe a strácame sami seba.Strácame svoju slobodu a dôstojnosť. Proste pasívny odpor, minimálny kontakt alebo vôbec a pod. Ako ti aj písali; naštudovať si asertivne správanie.

Pravdepodobne aj to, že k nej chodíš k vôli dieťaťu je" pekný dôvod " . Skutočný je ten , že ti blbé svokru odstrihnúť,lebo si dobrý človek,tak si hľadáš nejaké rozumné ospravedlnenie.To ti nevyčítam, to len ti píšem aby si vedela pomenovať problém.Drzime ti palce aby si bola asertivna a zároveň nemala k vôli tomu pocit viny.

Strana
z2