icon

Ako zvládnuť svokru, ktorá neposlúcha?

3. júl 2024

Ahojte , prosím vás ako prvé chcem aby písali iba mamičky ktoré skúsenosť majú alebo skôr aby ma nejak nabudili na to ako to cele zmeniť .
Len aby ste vedeli , nie som drsná povaha alebo ako by som to povedala , skôr som celý život akoby utiahnutá a a všetko riešim s kľudom , no tu už neviem či budem za zlu alebo skončím na psychiatrii
Mám ročného synčeka rok aj 4 mesiace , bývame so SVOKROV , dočasne , platíme jej nie malé peniaze za to že tu bývame , muž jej aj dom prerobil ( teda jej syn ) , ja tu upratujem , v záhrade sa starám o všetko , varím , proste sa snažím byt vďačná keďže nás tu nechala bývať ,
No ona absolútne nerobi nič ale to som nechcela riešiť , ide o to ako ste riešili situáciu alebo akoby ste riešili keby vas neposluchne svokra. Poviem že nedávajte synovi sladké ona ho dá ( poza môj chrbát ) , taktiež som varila , malý sa pýtal k nej tak hovorím okj choď ale poviem babke aby ta nepúšťala k vode je chladnejšie a zachvilu pôjdeš buvať , stojí pri bazéne svokra a pozerá ako sa syn máča vo vode , tak som vybehla von a v zapäti som počula svokru ako synovi hovorí no rýchlo pod od bazéna ide mama bude zle , syn ma babku rad všetko mu dovolí , a preto keď ho beriem od svokry syn plače ako o život , robí mi svokra akoby napriek , vždy keď jej vysvetlím že čo a ako robí zle vždy sa tvári akoby to počula prvý krát .
Sťahovanie nepripadá do úvahy , keďže firma nám dokončuje dom .
Budem rana za radu alebo nejaký typ , prosím aby mamičky ktoré radi píšu aj keď nemusia lebo radu alebo typ dať nevedia aby zbytočne nepísali to o čo ich človek nepoprosil , pekne si pýtam radu či nejaká mamička mala skúsenosť s takotou svokrou aj napriek tomu že povahu máte utiahnutú ako ja .
Cítim sa tu ako otrok ! Nevladzem , v noci mi syn nespínká cez den sa venujem aj jemu no musím robiť aj okolo domu , zatiaľ čo svokra ma iba mobil v ruke a cíti sa ako v hoteli .

Strana
z2
autor
3. júl 2024

@evita2222 prosím vás až sa vám tu niečo nepáči tak radšej ani nič nepíšte , o dcérku sa snažíme takže mám preklepy , nemám si čo vymýšľať , pýtala som radu nič viac , a ak to pochopiť nevie bude lepšie ak nič nenapíšete nie ste v mojej situácii a možno ste takú situáciu nezažili neviem nesúdim , no keby ste pýtala radu určite by som do vás nerypala , to si človek ani radu nemôže vypýtať alebo ako to cele je , mám pocit ako aj čitavam druhé príbehy že na tomto modrom Moniku človek podpory a rady sa nedočká sama hnus doba ktorá útočí jedna na druhu pritom nevedia ako sa dana osoba cíti čo prežíva a podobne . Nikdy som nikomu zle nenapisala proste ak sa mi niečo nepáčilo opýtala som sa slušne , alebo som ani nič nepísala 🙂
Ďakujem za odpoveď alebo radu ? 🫶 prajem všetko pekne v živote , aby ste sa nikdy do zlej situácie nedostali 🤗

adabise683
3. júl 2024

Je mi luto ze ti rodicia zomreli a aj to v akej situacii si sa ocitla ... asi by som radila podobne ako @martul ... a myslet na to ze je to "uz len" docasne a potom bude vsetko podla toho ako si zariadite s muzom ... urcite by vsak bolo dobre zapracovat na komunikacii s ludmi a vyjadreni svojich nazorov a postojov ak vies ze si povahy, ktora ma s tym urcity problem...nie len kvoli svokre..clovek sa stretava s roznymi ludmi v zivote a ked sa medzi nimi nechce citit zle "musi sa vediet ubranit, obhajit a presadit" ... niekedy clovek neovplyvni to co sa mu stane (napriklad vyrasta v detskom domove) , ale vie ovplyvnit to ako sa k tomu postavi ... "vyhovorka" ze to preto sa ti nieco nedari (bo ta tam tak vychovali) ti nijak nepomoze ... treba na sebe zapracovat ..drzim palce !!!

rozculena
3. júl 2024

ty si toto tu už písala....

vler
3. júl 2024

@autorka utocis ty

ahhola
4. júl 2024

A musis to riesit, kedze vam firma dostavuje dom? Vydrz a hotovo. To je taky narodny sport, vypocut si, co si nevesta nepraje a just to spravit. To by ti mozno objasnil Freud, Pkzak🤣a mozno boli aj oni na svokry kratky. To musi byt nieco v DNA.... naseriem nevestu, lebo mozem, kebo ju mam v moci, lebo nema kam ist. Precitaj si Dom v strani...Brac ako Horna Dolna... Uz Kukucin to presne vypozoroval a popisal. 🥀

mimi3008
4. júl 2024

My sice nebyvame s rodicmi, alepodobny problem mame s mojimi rodicmi, preto im deti osamote bez nas nenechavam a aj ked pridu oni ku nam alebo my k nim, vyslovene si deti strazim. Proste nepustit syna za svokrou bez teba. To bude dalsia z kategorie posahanych babiciek...

autor
4. júl 2024

@mimi3008 Ďakujem , už so svokrou nebude , ideme do podnájmu nakoniec veľmi sme sa s mužom hádali tak to konečne aj pochopil

any_soj
5. júl 2024

V minulom príspevku si písala celý čas o dcére. Ak je to naozaj pravda, že o dcéru sa snažíte, a nie je toto celé len domyslene, tak ti odporúčam nefixovat sa tak na myšlienku dcéry, že už aj píšeš o svojom dieťati ako o dcére. Ublíži to synovi, ďalším deťom aj tebe. Okrem toho aj keby ste mali 5 detí, dcéra to byť nemusí (známi majú 5 synov, druhí známi 4, ďalší známi 3 synov, žiadne dcéry...).

autor
5. júl 2024

@any_soj neviem o akom príspevku píšete , mám svoj príspevok prvý krát napísaný na modrom koniku , väčšinou som písala iba do skupín na Fb .
A áno máte pravdu , snažíme sa o dcérku je to môj sen , a áno súhlasím s vami mala by som sa tým miernit , čo určite budem ďakujem 🫶

vierkainka
5. júl 2024

@any_soj presne si toto myslim aj ja....je to ra istá osoba 👍

autor
6. júl 2024

@any_soj Tak toto absolútne neni môj príbeh , môžu sa vám zdať podobne no neni môj , okrem toho je nás tu milión ľudí , ktorí nie každý ma dobrý život a príbehy sa môžu podobať nie som pravdepodobne jediná ktorá žije so svokrovcami , okrem toho tam v príbehu slečna nespomína svokra , ja žijem aj so svokrom a aj svokrov

Ale nie somm tu od toho aby som to tu vysvetľovala či sa obhajovala , sú mamičky ktoré chcú poradiť a sú mamičky ktoré hľadajú iba problémy v probléme 🙂
Takže absolútne vám nemám čo vysvetľovať 😊 čítam iba odpovede mamičiek ktoré poradia 😇 takže si ďalej nemusíš robiť námahu odpísania 😊

autor
6. júl 2024

@vierkainka Nie nie som to ja , nie som blbá že by som dva krát písala príbeh ako blbá , okrem toho aj keby ? Keď tak nechceš poradiť nepíš vôbec 😊 to sa vždy musia nájsť ženy ktoré musia byť múdre za každú cenu 😂

vierkainka
6. júl 2024

No ja tu písať môžem koľko chcem,toto je diskusné fórum.😊

liv1
6. júl 2024

Autorka pocuj. My tu nie sme hlupe, podla stylu pisania, interpunkcie, chyb, stylizacie, okolnosti zivotnych vieme takmer s istotou povedat, ze ten predosly pribeh je tvoj. Este aj si sa pomylila, ze zo syna je dcera. Sama si chcela, aby sme to nespoznali, tak to bol zrazu syn. Nemusis sa za to hanbit, ze hladas rady u inych matiek, ani ze napises viac diskusii… zamotavas sa do toho uz uplne.

A teraz k veci. Stahujete sa do podnajmu, super. Z predoslej diskusie ti poradim, to ze nebrat dieta na ruky je sprostost ako brno, to je z minuleho storocia aby akoze deti neboli rozmaznane. Nemusis svojmu dietatu dat vsetko aby ta milovalo. Ale aj to nie by malo byt s kludom nie krikom. Ked sa odstahujete, aj jej vztah so svokrou ochladne. Bud dobra mama, a vsetko sa da nanporiadok. Mas dietatko ktore sa uci hraniciam, bojuje ale len pokial ty dovolis. Ak nieco velmi chce a reve ze to nema, skus zamerat jeho pozornost na nieco uplne ine.
A co sa tyka domu, proste zlav a hotovo. Skus sa prestat nervovat, to dieta to z teba citi a potom aj ono je nervne.

mmoni89
6. júl 2024

No veľmi podobné príbehy teda,ešte aj tam prerobil syn matke dom za 15tis 🙂😃zaujímavé

any_soj
6. júl 2024

@liv1 súhlasím, nemusí sa hanbiť, že tu hľadá radu, stačí len keď už byť úprimná, klamstvá vždy zamotaju.

vierkainka
6. júl 2024

@liv1 súhlasím,presne ako píšeš.👍🙂

Strana
z2