icon

Ako zvládnuť svokru nárokujúcu si Štedrý večer?

15. jan 2024

Je normalne, ze si svokra narokuje travit s nami Stedry vecer (raz u nas, druhy krat u svagra), prikazala si takto od zaciatku, a trva to uz 11 rokov. Moja rodina toto absolutne neriesi, kludne si mozeme robit na Vianoce co chceme. Najpv som to vela neriesila, ale zacina aj mne, aj svagrine vyslovene vadit, lebo sa strasne hneva ak nahodou to chceme zmenit. Manzel to chape, my by sme ju totiz obcas aj zavolali, obcas mojich, ale obcas by sme chceli byt sami, aspon to vyskusat, ale ked je to takto prikazane, a narokuje si to bez debaty, a ina cesta neexistuje, vytvara to v nas, hlavne nevestach silny odpor, Toto nie je jediny problem, ona si dost veci takto vnucuje nasilu, na priklad prilis caste navstevy, proste si vedela urcit pravidelny rozvrch, a nepytat sa, ci sme s tym v pohode. Pride mi to ako nerespekt voci neveste. Nase komenty v tomto smere absolutne ignoruje (takze, jej je uplne jedno ci sa jej synovia kvoli tomu doma budu so zenami hadat). Ani my, ani svagrovci nie sme veriaci, ale chceli by sme si obcas uzit Stedry vecer aj sami, a travit to po svojom. Na priklad, ist na lyzovacku, alebo zostat doma so svojimi detmi a uzivat si klud.
Jej argument je, ze "takto to zvykneme robit". Asi ma problem zostat sama doma na Stedry den, co si ja myslim, ze prehana, lebo ma aj sestru ktora je uplne sama, a dokonca, ak ma taky problem byt sama, uz 20 rokov mala na to aby si nasla priatela. Zijeme pomerne blizko, a stretavame sa cely rok. Namiesto toho, upiri sa takto na nas. Preco by bol problem dopriat mladej rodine slobodu, a najst nejaky kompromis? Zaujimaju ma nazory tych, ktori tiez preferuju aspon obcas travit Stedry vecer sami. Mate s tymto skusenost? Ako jej vysvetlit, aby sa neurazila na smrt?

Strana
z11
karolinakr
25. dec 2024

@cacianka ja som bola v Bille v pondelok a vdaka tebe som si všímala take stojany s darcekovymi predmetmi a mali tam ozaj krasne šalky, to bolo v Eurovea, ale zrovna Katarinu nemali..mali ste jej tu ŠPZ kupit, bola by sranda

cacianka
25. dec 2024

@karolinakr nič iné mi netreba, my všetci máme hrnčeky s menami, ona mala dostať svoj, že patrí k nám a je vítaná aj u babky

mmmt
27. dec 2024

@gelifil ja žiadna egoistka nie som zato že chcem pokoj pre seba a svoje deti a muža… egoisti sú naši rodičia keď vydierajú aby docielili svoje… uvediem ti len 1 príklad a rozvíjať nebudem … narodil sa nás syn bývali sme už 5 rokov vo svojom. Tak sme chceli urobiť také uvítanie malého pozvali sme všetkých členov rodiny z mojej strany (nezmestili by sa všetci naraz tak 2 dni sme mali rozdelené pre moju a mužovu rodinu) na určitý čas v určitý deň. A vieš čo? Napr z mojej strany nikto neprišiel vieš prečo? Lebo moja mama sa rozhodla že ona urobí túto oslavu u seba všetkým zavolala že je to na koniec u nej tak k nám nikto neprišiel. Ja som o ničom nevedela len doslova hodinu pred tým ako mali všetci prísť mi zavolala aby som prišla k nej aj s malým že oslava je u nej. Neprišla som…. A doma som mala všetko pripravené … a takýchto situácii je z oboch strán tak veľa že nie ani jeden z nás nemá zaujem s takýmito ľuďmi tráviť svoj čas a sme radšej sami … tak kto je egoista? Lahke je hodnotiť a urážať ma veď predsa rodičia sú len jedny atd …. Stále na tom trvas ? Pretože nech to znie ako koľvek hnusne ja o svojich rodičov žiaľ nestojím …. A manžel to ma rovnako ale tak tam zas boli bitky na dennom poriadku aj v dospelosti ….

karolinakr
28. dec 2024

@cacianka tu máš Katke na privítanie do rodiny

Strana
z11