icon

Ako zvládnuť svokry a ich nevyžiadané rady?

7. júl 2025

Ahojte, aj vam vzdy svokry radia, aj ked o to nestojite? Ide o to, ze moja svokra si mysli, ze vie vsetko najlepsie, lebo mala 5 deti. Vzdy je to jej trapny argument, akoby to bol patent na rozum. Najprv som to nepocuvala alebo neriesila, niekedy som jej povedala svoj nazor a len mi odvetila, ze som biomatka z internetu alebo nieco v tomto zmysle. Pretoze nedam rocnemu dietatu rezen, nechcem zbytocne sladit caj, ked ho bez problemu vypije bez cukru, mam mu dat cumel, ked cumel nechce a vypluva, preco ho neobkladam vankusmi “aby sedel”, preco nechcem chodak, preco ho nedavam 4mesacneho na nocnik.
Preco mu nedam jej uzasny “vyvar” plny glutamanovej vegety a maggi, ktory chuti ako vyzmykana ponozka a nedala by som ho ani psovi👌 ona o svoje zdravie nedba, ma problem so stitnou zlazou, fajci dve krabicky denne ale bude vzdy mudrovat.
Najviac sa mi stara do dojcenia, syn ma 14mesiacov a podla nej je uz velky a mam ho odstavit, mam mu davat na noc krupicu s grankom. Vraj mi takto prespi celu noc. Nie som ani zastancom plnenia na noc bruska krupicou, ved aj mne je po nej tazko. Granko je tiez sajrajt, ktory nepijem a nejem.
Stale s tym do mna huci, ci ho chcem dojcit do puberty. Ona nikdy nedojcila, pretoze vraj nemala mlieko ale neraz svokor spomenul, ze cigareta bola prednejsia…no ale ma prehlad o vsetkom. Samozrejme za vnukom nepride aj dva mesiace, ale je najmudrejsia vyzivova aj laktacna poradkyna na svete. Co mam robit, aby sa mi nestarala do vsetkeho a neradila mi, ked su to uplne nepodlozene somariny? Ak jej aj poviem svoj nazor, nezaujima ju. Minule som jej teda odvetila, ze mala moznost vychovavat a krmit svoje deti cim chcela, ale neznamena to, ze je to spravne a zdrave. Urazila sa a vraj casom pride na jej slova… no niekedy uz len poviem dobre, nech je spokojna a pomyslim si svoje. Muz mi hovori, ze ju nemam riesit, ze to s nou nema zmysel a mam robit ako chcem ja. Nechcem s nou byt ani na noze, ani jej vzdy prikyvovat ako hlucha. Samozrejme po dedine, kamoskam i susedkam sa strasne na mna stazuje, ze co z toho maleho chudacika vyrastie, lebo ja som internetova biomatka. Podporia ju asi len podobne typy ako je ona, alebo len prehanam?

Strana
z3
biba_18
7. júl 2025

tak ako hovorí tvoj muž - nerieš... jedným uchom dnu druhým von ...
ja si síce tiež myslím že to preháňaš - ale je to tvoja vec...

really8
7. júl 2025

@author keby len svokry. Jasne ze ta druha tretia xta generacia drzia spolu ako oni vsetko robili spravne a najlepsie. Bla bla bla. Jednym uchom dnu druhym von

diewcatqoo
7. júl 2025

Jasne, aj mama, aj svokra radia. Ja som potom uz na vsetko len prikyvovala a urobila som si aj tak po svojom. Nema zmysel vysvetlovat cokolvek. Nezijem s nimi, takze ma nekontrolovali, ci idem podla ich rad. Snad ty s nou nebyvas?

vikkia
7. júl 2025

jasne, ze muz ma pravdu tentokrat. nepocuvala by som ju. ved ju to prestane bavit. ono to proste vzdy bude takto, ta starsia generacia ma jednoducho svoju pravdu a vsetko ostatne je zle.

kacena4
7. júl 2025

no vidíš ona má svoje múdrosti ty máš svoje múdrosti ste 1 :1 obe chcete mať svoju pravdu

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
rachel36a
7. júl 2025

Nerieš...takéto banality som vždy brala jedným učím dnu, druhým von..

jana_eyre_2
7. júl 2025

Nie, ani nie.. moja síce veľmi veľa rozpráva, niekedy ma ani nepočúva, ale zase neposudzuje moju výchovu, resp. Zväčša mám pocit že somnou súhlasí.. ale jej dcéry mali asi iný názor keď mali malé deti, tým povedala viac..

hellionka
7. júl 2025

Sama píšeš, že ju Tvoj názor keď jej povieš nezaujíma … prečo Teba zaujíma jej názor? … buď viac asertívna prosím Ťa.

hellionka
7. júl 2025
@kacena4

no vidíš ona má svoje múdrosti ty máš svoje múdrosti ste 1 :1 obe chcete mať svoju pravdu

@kacena4 áno … no až nato že dieta je moje a svokra si tie jej múdrosti a pravdy nech nechá pre svoje deti …

modra_kolobezka
7. júl 2025

Mas to tazke... prestane ale len vtedy, ked jej ukazes, ze to tebou to nic nerobi. Ani ta tym nenaserie, ani jej nebudes protirecit, ani pritakavat. Proste mat na haku a ist si svoje. Manzel ma pravdu, svokru nezmenis. Drzim ti palce!

mdse
7. júl 2025

Občas ignoruj, zmeň tému a občas povedz "vy ste to robili tak, ja to robím inak. Vy si myslíte, že máte pravdu, ja si myslím, ze nie a aj tak si urobím po svojom". Toto ja vravím.
Takmer všetky svokry a aj mamy to robia a myslia to dobre.

januska12323
7. júl 2025

Však ju nechaj nech sa vykecá a začni o počasí. Tvoj muž má pravdu. Nemusíš na všetko reagovať.

monicazbb
7. júl 2025

@author neporadím ti, len ti držim palce ❤️ , ja by som to nedávala tak s prehľadom 😳, tiez som internetova biomatka 😆

autor
7. júl 2025
@kacena4

@monsterablue praveze jej nehovorim nic, ona sama zacne a ani sa jej nikto nic nepyta. Vidi, ze este dojcim.
@kacena4 Ja sa nepotrebujem natahovat, kto ma pravdu. Urobim podla seba. Len mi vadia jej neustale rady, ktore su uplne bludy.

autor
7. júl 2025
@mdse

Občas ignoruj, zmeň tému a občas povedz "vy ste to robili tak, ja to robím inak. Vy si myslíte, že máte pravdu, ja si myslím, ze nie a aj tak si urobím po svojom". Toto ja vravím.
Takmer všetky svokry a aj mamy to robia a myslia to dobre.

@mdse neviem ci to mysli dobre, ked ju ani velmi nezaujima vnuk ale neustale ma potrebu zo mna urobit neschopnu. Minule mi povedala nieco v zmysle, ze jasne, ze nechce krupicu, lebo ju neviem urobit ako ona. A ze jej deti uz 10mesacne chodili, tak ona to vnuka nauci. Tak vzala nejaku latkovu plienku a tu mu dala medzi nohy a zacala ho ucit chodit. No nenechala som ju a zase ja velmi prehanam. No take pokusy nech robi s niekym inym.

autor
7. júl 2025
@monicazbb

@author neporadím ti, len ti držim palce ❤️ , ja by som to nedávala tak s prehľadom 😳, tiez som internetova biomatka 😆

@monicazbb a ked nie biomatka tak mi bucha mlieko do hlavy😀

biba_18
7. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_author to najskôr to posledné 🙂 čosi, proste koj koľko chceš ...

lenkakravcova
7. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_author to nie sú rady, ale "nadávky". Proste to ignoruj. Iného človeka nezmeníš. Nezmeníš ani to čo si o tebe myslí. Môžeš to len odignorovať, pre svoje duševné zdravie 🙂

kikusenka1
7. júl 2025

Kazdy si vychovava dieta po svojom. Kazdy dava rady (velakrat nechcené) iným - svokry ,mamy, kamosky. Ja som odchovana na umelom mlieku, sladkom caji, krupici a glutamanovej vegete, mam skoro 40 a som živá a zdravá a čudujem sa ze nemám ani nadvahu😂

autor
7. júl 2025
@kikusenka1

Kazdy si vychovava dieta po svojom. Kazdy dava rady (velakrat nechcené) iným - svokry ,mamy, kamosky. Ja som odchovana na umelom mlieku, sladkom caji, krupici a glutamanovej vegete, mam skoro 40 a som živá a zdravá a čudujem sa ze nemám ani nadvahu😂

@kikusenka1 okej, mozno v tom case nemali tolko informacii ako teraz. Aj mne davali med na cumel, obkladali ma vankusmi a bola som v choditku. Neznamena to vsak, ze je to spravne a vhodne pre vyvoj dietata. A ze to co robili niekedy nase mamy je jedina spravna cesta.

mdse
7. júl 2025
@anonym_autor

@kikusenka1 okej, mozno v tom case nemali tolko informacii ako teraz. Aj mne davali med na cumel, obkladali ma vankusmi a bola som v choditku. Neznamena to vsak, ze je to spravne a vhodne pre vyvoj dietata. A ze to co robili niekedy nase mamy je jedina spravna cesta.

@anonym_author svokra minule pred všetkými na návšteve začala o medovom cumli a muž ju zahriakol a že jej ďakuje za problémy so zubami, že mal všetky vyhnité.

ibrunova
7. júl 2025

Jedným uchom dnu, druhým von.. Aj mňa to kedysi vytáčalo, ale keď sa na to pozriem teraz spätne, tak to boli naozaj úplne nepodstatné drobnosti.

sevrin
7. júl 2025

Raz aj vy budete svokry a rovnako budete buzerovať svoje nevesty 😂

janetinka27
7. júl 2025

@author vdacna tema.co je dnes, pondelok

biba_18
7. júl 2025
@sevrin

Raz aj vy budete svokry a rovnako budete buzerovať svoje nevesty 😂

@sevrin ja nebudem. sľubujem!

kikusenka1
7. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_author jasne ze to nebola správna cesta ale vtedy to tak robili a deti sú zdravé. Svokra možno chce len pomôcť len žiaľ ide na to nestastne

sevrin
7. júl 2025
@biba_18

@sevrin ja nebudem. sľubujem!

@biba_18 spýtam sa tvojej nevesty 😅

kikusenka1
7. júl 2025
@sevrin

@biba_18 spýtam sa tvojej nevesty 😅

@sevrin 😂😂😂😂😂😂😂

777januska777
7. júl 2025

Ja som vždy povedala, ze áno som, každému prikyvnem. Keď niekto povie, že mám nevychovane deti, poviem no áno mam, nejde mi to nejako ta vychova. Keď niekto povie, že robím niečo zle poviem áno robím, nie som dokonalá a nevie to tak ako iní a podobne. To často druhého človek tak vypne, ze ďalej nevie ako reagovať. A možno to skus aj u svokry, keď ti povie, že vychovala 5 deti a vie ona lepšie povedz áno, verím, ze viete. Keď ti povie, že robíš, zle povedz áno je to mozne, tak co každý nemôžeme zvládať veci ako vy. A podobne, uvidíš potom už nebudú nejako ludia mať tendenciu riešiť. Ale nehovor to ako úrazku ale s pokorou.

Strana
z3