Ako zvládnuť tlak rodiny na pohlavie dieťaťa?
Ahojte, chcem sa tu vyžalovat a vyliať si srdce :(.
Čakáme s manželom 2.babatko a ja radím čo to bude.
Máme prvého chlapčeka ktorý je úžasný, nadovšetko ho všetci lubime..je to taky mojkacik s každým.
No keď som bola tehotná uz s nim tak manželova rodina chceli dievčatko.. manžel je zo 4roch súrodencov a všetci sú chlapci..samozrejme ze chcú dievčatko...no teraz som tehotná a včera som sa dozvedela ze to bude opäť chlapček..manžel dúfa ze to bude dievčatko,pripravuje na to synčeka ze bude mat sestričku, z jeho rodiny o nátlaku na dievčatko aní nehovorím...
Na jednej strane aj ja (asi ako každá matka by si priala mat dievčatko) no na druhej strane si hovorím ze niesom povinná plniť túžby iných..dyncek chce bračeka aby mal s kým hrať futbal...neviem ako to oznámiť.. každý bude určite sklamaní..
@maja210 Tvoja rodina je tvoj muž a synček. Ak chce synček bračeka tak ho bude mať 🥰 rodinu si nevšímaj. Keď budú mať blbe reči, že dievčatko tak odíď alebo reaguj, že od nich to nezáleží a nech sa nestarajú 🤦♀️ ešte by som povedala, chcete dievča? Urobte si ho a mne dajte pokoj 💪💪💪
Z rodiny by som si absolutne nic nerobila. Ale muž je totálny debil. Prepáč. To by ma mrzelo najviac,že sa takto chová.
@levandul_ka chlapec ma byt prvy? Preco? Lebo mu visia medzi nohami gule?
Alebo preto, lebo tvoj otec POVEDAL, ze to tak ma byt a dievcata su len do poctu?
???????
Tvoj otec je kto? Riaditel demografickeho institutu? Alebo dokonca riaditel zemegule?
Poviem ti tajomstvo, mame rok 2024, a tvoj otec sa moze aj po...at, ale buducnost patri hlavne nam zenam, aj ked on je stale zaseknuty v 19.storoci. Uz netreba syna otroka aby makal na poli alebo zabezpecil rodicov na starobu. Lebo to uz davno neexistuje.
Nevysvetlis.
Nepochopi.
Ale je pravda, ze nam bude treba stale obidve pohlavia, dovody nebudem rozvadzat, a vdakabohu plebs nemoze ovplyvnit pohlavie pred pocatim. Inak by sa rodili z 90% dievcatka. Lebo je to skratka TAK. Ano, vacsina zien chce dceru. Chlapom je to v podstate jedno, len aby to mali v zivote co najjednoduchsie a nemuseli riesit
To su v rodine pekni pripecenci! Ja som pri prvom myslela, ze dievca. Aj 2 je chlapec. V rodinevmame okrem jedneho dievcatka vsetko chalanov. Tak sa smejeme, ze bratrancovi treba 2x2jicky baby 🙂
Ale su u vas taki vysadeni na dievča, nech pozru na youtube chore deti, aby si uvedomili ake stastie vlastne máte. A muz nech si uprace v hlave aj v rodine. Pokial chcu dievcatko na istotu, nech si adoptuju.
@maja210 su take rodiny, co snivaju o dievcati, rodicia tvojho muza asi velmi snivali o dievcati, ked mali tolko deti asi stale dufali, ze uz to bude dievca a stale nic, tvoj muz by chcel asi zaroven spravit tadost aj im, ale to ich prejde, poznam podobnu rodinu, potom sa s tym zmierili.
Ak bude mat rodina pripomienky povedz im, nech staznosti posielaju manzelovi, lebo chlap je zodpovedny za pohlavie dietata.
Ale vsak to je super. Syn bude mat partaka a nebude sa citit odstrceny, ako by mohol byt keby druhe bolo dievca.
@maja210 jaaaj, mozu tlacit na dievcatko kolko chcu aj tak im to je vies co platne 🤦🏻♀️😀
Ja som z rodiny kde sa hlavne chlapci rodia 🤷🏻♀️ aj z maminej strany aj z otcovej mam len samych starsich bratrancov a aj ja mam 2 bratov 😀 v oboch rodinach snivali o dievcatach roky, kym som sa narodila a cele detstvo som pocuvala ze som ako chalanisko 😀 kolena odrate, modriny vsade, najradsej som hrala futbal 😀…no nebola som taka ta klasicka princeznicka a zase niektori neboli spokojni 😀
@maja210 O tom, či sa narodí chlapček alebo dievčatko, rozhoduje mužská spermia. Či je nositeľom chromozómu X alebo Y. Ty ako matka to neovplyvníš. A vlastne ani muž. Vždy je to lotéria.
Ako keby sa to dalo ovplyvniť,že? ;D Tiež máme v rodine samých chlapcov. Svokrovci majú len jednu vnučku.
Mám 5 bratov z nich dvaja majú 2 synov a ja mám 3 synov čo mám povedať ja😂😂😂všetci sme si mysleli, že môj tretí syn bude dievčatko všetci sme boli nateseni, lebo je u nás dievča vzácnosť (lekári tvrdili) a je chlapček. Všetci z neho padáme do kolien 🥰 je to diablik s anjelskym výrazom. Bud v kľude aj keď to bdue chlapček budú ho ľúbiť všetci.
@maja210 Ahoj. Ja vždy hovorím, že pribitých rodín je na Slovensku naozaj dosť. To odkedy takéto uvažovanie je oki? Akože rozumiem túžbe, aké toto je choré. Tvoj manžel sa tiež chová ako nepričetný. Sorry. Zakáž mu, aby takto syna ovplyvňoval. Je to choré.
Rázne to stopni už od začiatku, aj svojho muža, ak máš potvrdené naisto že je to chlapec, tak to všetkým oznám a že sa naňho tešíš aj starší syn sa teší, že bude veľký brat a bude sa mať s kým hrať futbal. Nech si svoje sklamanie a nereálne očakávania prežijú predtým ako sa malý narodí a nech sa uvedomia, hlavné je aby bolo dieťa zdravé. Ja som si užila svoje v rodine ako nechcené dievča a nič príjemné to nie je.
Veď im povedz, že ty nemôžeš za to, že tvoj muž nevie robiť dievčatá. Asi to maju v rodine 😀 ty to neovplyvníš. “Nositeľom” pohlavia su spermie, takže keď chce byt niekto z niekoho sklamaný, tak z muža. Inak je pochopiteľne, že po toľkých chlapcoch by chceli dievča. Ale toto správanie je maximálne nevhodne. A podľa mňa už ani nevedia, čo by s takým dievcatkom robili, po toľkých chalaniskach
Oznam im to, ty nesi vyrobna deti a pohlavie neurcujes, ja som tie chcela hrozne chlapceka mala som doma 2dievcata normalne z inym pohlavim som sa nechcela ani zmierit prisli sme na ultrazvuk a dievcatko no trosku mi to trvalo ale teraz mam 3krasne dcery a chlapec uz nebudem beriem to tak ze raz budem svokra dufam ze dobra tak budem mat 3chlapoch 😂neries ci su sklamany to neovplyvnis mozno na chvilku ostatnu taky ze ups chlapec a jich to prejde
@maja210 nielen že nie si povinná plniť túžby,dokonca to nevieš ani ovplyvniť čo to bude. Vždy je to 50:50. Navyše chromozómy v spermiách určuju pohlavie potomka. Ak má spermia oplodňujúca vajíčko chromozóm Y, potomka bude chlapec, ak má chromozóm X, dievča. Takže môžeš povedať že tvoj manžel zariadil chlapca. A vyzerá že to je dedične keď svokrovci mali iba synov. Hovorí sa že spermie s mužskou DNA sú rýchlejšie, zatiaľ čo s ženskou viac vydržia, tak tie partnerove vyhrali preteky. Hlavne že to bude zdravé nech je to čo chce.
😂 ja sa niekedy čudujem mentálnej výbave niektorých ľudí. Akože tlaky, aby to bolo dievčatko? A to je ako možné? Veď je to vždy 50:50. Poslať ich všetkých kade ľahšie.
Sklamaní,nesklamani hlavne,aby bol chlapček zdravy🙂. Podľa mňa budú rovnako ľúbiť ako prvého tak i druhého. Je mi ľúto,že na Vás vyvíjajú nátlak a ako oznámiť? Rovnako ako keby bolo dievčatko ;). Veď narodenie bábätka je predsa úžasná správa ♥️♥️
@maja210 Mozu ti byt vsetci ukradnuti. A dovolim si nesuhlasit, ze "asi ako každá matka by si priala mat dievčatko". Mam 2 chlapcov, pri prvom mi to bolo jedno, ze ake pohlavie bude, samozrejme mi zalezalo na tom, ako kazdemu rodicovi, aby bolo zdrave. Jedine to, ze sme mali s manzelom obaja tusenie, ze to bude dievcatko, no to sa nepotvrdilo. Pri druhom tehotenstve som zas dufala, ze bude chlapcek - partak pre starsieho. A ozaj su to partaci, jasne, ze sa aj skriepia a natahuju, urcite aj so sestrickou by sa lubili, ale bol by to kusok iny vztah asi. Keby som mala mat este 3., tiez by som myslim nemala silnu tuzbu po dievcatku. Potesilo by ma to rovnako, ako chlapec. Svagrina ma 3 chlapcov a caka 4 babo. Bude to dievcatko, kazdy o nej hovori, ze super, ze im to vyslo konecne, ze uz si daju s detmi pokoj, ked uz dosiahli, po com tuzoli, teda po dievcatku a podobne reci. Pri tom toto ozaj nebolo ich cielom, proste chceli mat 4 deti, dokonca kym este nevedela pohlavie 4., vyjadrila sa parkrat, ze by uvitala chlapceka
@maja210 logicky ked maju v rodine chlapcov, tak tazko bude dievcatko, nemaju to nejako v genetike, moj muz tiez hned povedal, ze u nich chalani vsetko, ze podla neho to bude chlapec a mame chlapca. Tak to je, neviem co si myslia, ze vycarujes. Nech si kupia Barbie, alebo tie reborn babiky a daju pokoj

Tak im povedz že im dávaš späť syna lebo nie je schopný počať dievča 🤭🤣nech si rodičia a všetci v rodine prestuduju anatómiu a hlavne ako to je z reprodukciou 🥴