Ako zvládnuť urážky o váhe od matky?
Ako sa s tým vysporiadať ? Páčim sa samej sebe, ale nerobí mi dobre keď do mňa niekto zapára, vacsinou sa mi darí odignorovať to, ale niekdy keď mám horšie dni to zabolí. Netuším prečo zapára. Pozerali sme si fotky z detstva a rypla do mňa, že aká som bola pekná a teraz som tučná. Pritom nechápem vôbec prečo, mám veľkosť M. Nečakala som že takúto poznámku jej napadne poznamenať pri prezeraní albumu. Prišlo mi to ľúto.
A ona je predpokladam vo veku zrejme po menopauze uplna modelka 😀 no stiplava poznamka by uz isla a dalsia potom este za odmenu
@anonym_autor narovinu jej povedat, ze "mami, zranuje ma to, prosím, nekomentuj nepekne moje telo, lebo sa budeme musiet rozlučit,
a nebudem vládať s tebou hovoriť. Bolí ma, keď tak hovoríš o mne.
Mami, ja tebe nehovorim, či si škaredá, či si tučná, či si ostarla a si škaredšia ako kedysi... či máš viac vrások...
Ani iným ľuďom to nehovorím.
O svoje zdravie sa starať budem, ale moju krásu ty nekomnetuj."
....
Ak by bola agresívna, ja by som aj dodala: ak ti nie som dosť dobrá,
adoptuj si teda krajšiu dcéru...
... takže tak.
A pamataj,mama je len chybný človek! Vylieva si na tebe niečo, čo je jej vlastný problém.
Možno si myslí, že ona zle vyzerá, že má tučnú dcéru, ale to je jej zlyhanie,
že nevie bez podmienok milovať a povzbudzovať,
a namiesto toho ponižuje.
Je to tvoje telo a tvoje zdravie. Je normálne, že také poznámky ťa bolia, tak to máme všetci, ale ver mi, dá sa naučiť viac ľúbiť seba,
a viac kašlať na to, čo komentujú druhí 🌹
A ona je predpokladam vo veku zrejme po menopauze uplna modelka 😀 no stiplava poznamka by uz isla a dalsia potom este za odmenu
@bluka2 moja mama je po menopauze, ma takmer 60r a postavu jej mozu aj 30tnicky zavidiet. Nevieme, ako vyzera a ako v skutocnosti vyzera autorka.
Ja mam narocne ztp dieta a hoci som po porode uz skoro 8rokov, veru mala by som takych 30kg dat dole. Takze z vlastnej skusenosti to viem trochu pochopit, aj s tym, ako vyzeram oproti mojej mame a to mam len 34r. A tiez nosim velkost M. To o nicom nevypoveda.
Takze autorka si bud vstupi do svedomia alebo sa ako rovnocenna dospela zena rovnocenne porozprava s mamou a nastavia si pravidla. Kedze sa autorky mamina poznamka dotkla, az tak super to nebude, ako pise. Inak by to neriesila
S tymto bojujem dlho. Tento rok som zacala rychlou chodzou 2x na den,upravila stravu. Za mesiac som schudla 4,2kg....a potom jedno stretko s mamou to zakopalo pod zem. Ked som si nechcela dat jest u nich,tak otazk ci konecne chudnem...ja,ze ano,mesiac...nestihla som ani dopovedat a skocila mi do toho....ze dajak nevidno,tlsta som stale ,alebo ked som si dvakrat nabrala dve polievkove lyzice salatu,ze ci zas zerem,ci uz po diete.......zial ma to tak sklamalo,ze som prestala.....a bojujem s tym neuspesne
@bluka2 moja mama je po menopauze, ma takmer 60r a postavu jej mozu aj 30tnicky zavidiet. Nevieme, ako vyzera a ako v skutocnosti vyzera autorka.
Ja mam narocne ztp dieta a hoci som po porode uz skoro 8rokov, veru mala by som takych 30kg dat dole. Takze z vlastnej skusenosti to viem trochu pochopit, aj s tym, ako vyzeram oproti mojej mame a to mam len 34r. A tiez nosim velkost M. To o nicom nevypoveda.
Takze autorka si bud vstupi do svedomia alebo sa ako rovnocenna dospela zena rovnocenne porozprava s mamou a nastavia si pravidla. Kedze sa autorky mamina poznamka dotkla, az tak super to nebude, ako pise. Inak by to neriesila
@anonym_d1a961 tak samozrejme moze to byt aj tak obratene, ze vyzera matka lepsie nez dcera a chce ju nakopnut k zmene. Chcela som este napisat, nech da fotku, ale ked ju zoberie takato poznamka, tu sa mozno tiez docka nejakych “recenzii”, ktore ju nepotesia, tak radsej mozno nie
S tymto bojujem dlho. Tento rok som zacala rychlou chodzou 2x na den,upravila stravu. Za mesiac som schudla 4,2kg....a potom jedno stretko s mamou to zakopalo pod zem. Ked som si nechcela dat jest u nich,tak otazk ci konecne chudnem...ja,ze ano,mesiac...nestihla som ani dopovedat a skocila mi do toho....ze dajak nevidno,tlsta som stale ,alebo ked som si dvakrat nabrala dve polievkove lyzice salatu,ze ci zas zerem,ci uz po diete.......zial ma to tak sklamalo,ze som prestala.....a bojujem s tym neuspesne
@anonym_ee2f59 velmi ma to mrzi.
Z vlastnej skusenosti viem, ze proste na to treba mat uz pripravene odpovede. Uz
sa nebojim aj povedat ze o tom nechcem hovorit, ty mama a ty teta, vy dve hovorte co len chcete, aj o svojej vahe, ale nie o mne. Ak nerespektuju,
odidem,
kludne aj koniec stretka, idem na autobus a naspat domov k sebe, koniec. Clovek
musi proste byt sam sebe najlepsi priatel, ochranca a laskavy rodic.
Ako ja viem že mám tuk na čo by niekto možno povedal že je navyše. Ale nechápem prečo to ma akože niekomu vadiť keď mne sa páči. Ja viem, že nie som úplne štíhlučká, ale neviem prečo by moja postava mala byť vnímaná ako škaredšia než dávnejšie kvôli tomu. Ale nevadí , rozumiem že každý ma iné preferencie, iba mi je ľúto že ma takto hodnotí mama. Ja takéto poznámky nemávam na nikoho adresu, mne je to proti srsti, keby jej mám niečo škaredé na to odpovedať bolo by mi to nepríjemne.
@anonym_autor pri veľkosti M je to fakt zarazajuce... Musíte mame jasne povedať nech sa nevyjadruje na vašu postavu že vy ste spokojná.
Iné by bolo keby vás upozorní lebo ste 3xl a jete 3 margotku za sebou .. čo by iné ženy ako ja napr dala za veľkosť M. Ste kočka taká aká ste
@anonym_autor pri veľkosti M je to fakt zarazajuce... Musíte mame jasne povedať nech sa nevyjadruje na vašu postavu že vy ste spokojná.
Iné by bolo keby vás upozorní lebo ste 3xl a jete 3 margotku za sebou .. čo by iné ženy ako ja napr dala za veľkosť M. Ste kočka taká aká ste
@anonym_8ac86a to je milé čítať, ďakujem.
Niečím podobným som si prešla aj ja, na rovinu som mame povedala, že čo si to dovoľuje vôbec mi niečo také hovoriť, a odišla som....o sebe som vedela, že mám pár kg navyše aj som s tým začala niečo robiť, ale verím, že tie reči sú naozaj demotivujúce, keď mi neskôr manžel začal rozprávať podobne narážky, tomu som takisto jasne vysvetlila, že je to vrchol a z jeho strany už tobôž, keďže som sa roky snažila mu dodať sebavedomie, nech si viac sám seba váži, takže sebavedomie manželovi neskôr naozaj narástlo no a teraz vám to sebavedomie tento človek, resp títo najbližší ľudia, podkopávaju podobnými narážkami, tak to naozaj nie ... Toto si nikto nezaslúži....a už vôbec nie, keď je človek sám frustrovaný a potrebuje pozitívne nakopnutie a nie takéto reči...podotýkam takisto som nebola lenivá niečo so sebou robiť, robila som, no do toho tie reči, otras...a takisto ťa chápem, keby mám ten tuk správne rozložený v takých ženských partiách tiež by som sa cítila pekne a sexy mne sa páčia ženy ktoré sú pekné plnšie tvarované, no bohužiaľ som mala ten tuk nie moc prívetivo usadený....takže mne to tiež vadilo, preto som so sebou aj začala robiť, len ma proste tie reči takisto sklamali ako teba
@anonym_d1a961 máš veľkosť M a máš 30 kíl nadváhu?
@biba_18 tých 30 kíl si zobrala odkiaľ? Ja mám tiež veľkosť M a mám nadváhu 8 kg a je to na mne aj vidno.
Zapracuj na sebavedomi. A nebude ta to trapit 👍maj rada samu seba.
Ja som opak pocuvala, ze som moc chuda .
U mna to slo jednym uchom dnu , druhym von.citim sa fajn a iny nazor ma vobec nezaujima 🤷🏼♀️
@anonym_c0ea04 citujem: "veru mala by som takych 30kg dat dole.... a to mam len 34r. A tiez nosim velkost M." koniec citátu ... tak odtiaľ ...
@anonym_d1a961 tak samozrejme moze to byt aj tak obratene, ze vyzera matka lepsie nez dcera a chce ju nakopnut k zmene. Chcela som este napisat, nech da fotku, ale ked ju zoberie takato poznamka, tu sa mozno tiez docka nejakych “recenzii”, ktore ju nepotesia, tak radsej mozno nie
@bluka2 ale uprimne neviem, ci je toto spravny sposob "nakopnutia". Mna to skor napriklad zakope pod zem. Ako neviem, ze moj otec ma tiez poznamky, ale sam bol tucny a vie, ake je narocne zhodit alebo prestat fajcit a piy, to prestal, ale az potom, ako ho vystrasilo, ked skoro zomrel na upchatu cievu, museli mu robit zakrok. Inak by tu uz nebol. A nakoniec, ma cukrovku a zacala mu potom, co preatal fajcit a pribral z arasidov, co namiesto cigarety vyjedal, aj obezny bol vtedy. A potom ako dosla cukrovka, tak je ako kost a koza. Uz ma po 70-ke a kopu dalsich diagnoz, ale rypnut musi. Nuz, neporodil 4 deti a nebeha okolo nich cele dni. Raz sa vymanim z toho kolotoca a pojde to, hlavne, ked sa mi spanok zlepsi. Ja neviem, naco je dobre rypat a snazit sa akoze "nakopavat". To si skor svoje sebavedomie potrebuju nakopnut na ukor niekoho ineho. A este, ked je to moje dieta. Svojej nastnorcnej dcere tiez nebudem hadzat na oci, aka je tucna, vsak to aj sama vidi. Snazime sa upravit stravu a viac sa hybat. Slusne a s respektom, citlivo.
@biba_18 tých 30 kíl si zobrala odkiaľ? Ja mám tiež veľkosť M a mám nadváhu 8 kg a je to na mne aj vidno.
@anonym_c0ea04 ja mam nadvahu 20 kil a jasne, ze to vidno, ale morbidne obezna teda nie som, hoci som aj nizka a obcas obleciem veru M, najma veci z Lidla, Kik a Bonprix. Take to nemecke cislovanie maju vacsie veci. A aj to preto niekedy potrebujem L, lebo mam velke prsia a cez prsia obvod 110 cm. Tie obchody ako Gate, New Yorker a Reserved, no tak to pomlcim, tam je S ko male aj mojej 10 rocnej dcere, niektore neelasticke veci...🤷♀️
Zenam sa po porodoch meni aj cela postava niekedy. Ja mam 4 deti a boky som mala sirsie vzdy, ale teraz som ako autobus po 4 detoch. Tie kosti sa nestiahli uplne a vidiet to na panve, plus trocha nadvahy a hned posobi zena mohutnejsie, proste je ina. Vaha rovnaka, ale gate niekedy nosit nemozem, co som nosila predtym. A moja sestra je typicka hruska a po 2 detoch vyzera veeeelmi siroko v bokoch, ale kto ma rozum, tak nebude komentovat ako pripeceny.
@anonym_autor podla mna problem nie je poznamka tvojej mamy, ale to, ze vlastne ani nie si sama zo sebou tak spokojna ako to prezentujes. keby si bola, tak jednym uchom dnu a druhym von. Ak sa ta poznamka tvojej mamy dotkla , to znamena, ze ty sama nie si zo sebou spokojna.
Pisali ti tu ine, ze mama je len clovek, ma svoje predstavy, svoje nazory a jednym z nich je aj predstava o tvojej postave. Neospravedlnujem jej nevhodnu poznamku, ale ak by si ty bola ok s tym ako vyzeras, tak by sa ta to nedotklo az tak velmi.
@anonym_autor podla mna problem nie je poznamka tvojej mamy, ale to, ze vlastne ani nie si sama zo sebou tak spokojna ako to prezentujes. keby si bola, tak jednym uchom dnu a druhym von. Ak sa ta poznamka tvojej mamy dotkla , to znamena, ze ty sama nie si zo sebou spokojna.
Pisali ti tu ine, ze mama je len clovek, ma svoje predstavy, svoje nazory a jednym z nich je aj predstava o tvojej postave. Neospravedlnujem jej nevhodnu poznamku, ale ak by si ty bola ok s tym ako vyzeras, tak by sa ta to nedotklo az tak velmi.
@jennky13 to si vôbec nemyslím. Mňa to nezamrzelo zato, že by som sa cítila škaredá alebo čo. Mňa to zámrzelo z dôvodu, ze sa cítim hodnotená. Ako sa ma človek cítiť pohodlne a uvoľnene u niekoho kto ho hodnotí za postavu? Bola to celkom pekná chvíľka nostalgie ako sme pozerali tie fotky, a nejak som nečakala, že to takto zaklincuje takou poznámkou.
@jennky13 môj si ma doťahuje kvôli všeličomu, aj kvôli váhe a nijak sa ma to nedotýka - až na jednu situáciu keď som bola s kamoškou na wellnesse a skákala som na trampolíne a jej nenapadlo nič lepšie ako ma natočiť ... ja som mu to poslala a on zas zadrel že či som sa nebála že sa zlomí .. to ma fakt dožralo - tak ale odpísala som mu či si je vedomý že za toto ma dlho bude odprosovať - lenže on to neurobil s tým cieľom ma zhodiť, proste je taký sarkastický - a aj tak sa ma to vtedy v tom jednom prípade dotklo ...
Vôbec by som sa tým netrápila. Aj moja mama mala už pár pripomienok že som väčšia a ja jedným uchom dnu a druhým von. Ale súhlasím, sama má nejaký komplex. Aj od chlapa niekedy počujem narážku na to ako vyzerám. A veľakrát som povedala že nech sa pozre najprv na seba🙂))) Hlavne že ty sa máš rada a cítiš sa dobre taká aká si.
@anonym_autor mňa si doťahovali odmalička a trvá to doteraz "to teraz ideš jesť?", "máš postavu ako zápasník" "taká baba, nie ako ty, to bola polovica z teba" a mohla by som pokračovaaaaaaať. Ani neviem kedy som to prestala brať vážne a prestalo ma to zraňovať, ale proste som si uvedomila ze také reči budem počúvať vždy, či už v rodine, vonku, od iných ľudí. Nemusia to myslieť zle, proste je to humor ktorý majú a ja som sa s ním naučila žiť, nebudem sa meniť pre druhých, nebudem ráno o štvrtej hodinu behať aby som sa vyhla poznámkam. Podľa mňa mám normálnu postavu, odmalička som bola plnšia a proste sa tak beriem. Nech si povie čo chce, mňa sa to nedotkne, sú to len slová. Nebudem si nimi kaziť deň a ani ty by si nemala.
@jennky13 to si vôbec nemyslím. Mňa to nezamrzelo zato, že by som sa cítila škaredá alebo čo. Mňa to zámrzelo z dôvodu, ze sa cítim hodnotená. Ako sa ma človek cítiť pohodlne a uvoľnene u niekoho kto ho hodnotí za postavu? Bola to celkom pekná chvíľka nostalgie ako sme pozerali tie fotky, a nejak som nečakala, že to takto zaklincuje takou poznámkou.
@anonym_autor ak si ty slobodna a stastna, tak teda to, ze jej nazor je iny, je len jej nazor. Nemusi to byt klasifikovane ako urazka - nechcela ta urazit, ale ma nazor.
@anonym_autor ak si ty slobodna a stastna, tak teda to, ze jej nazor je iny, je len jej nazor. Nemusi to byt klasifikovane ako urazka - nechcela ta urazit, ale ma nazor.
@jennky13 Fuha, no sú ľudia čo prezentujú urážky ako názor, ale ja som skôr za to pomenovať to pravdivo.
@anonym_autor mňa si doťahovali odmalička a trvá to doteraz "to teraz ideš jesť?", "máš postavu ako zápasník" "taká baba, nie ako ty, to bola polovica z teba" a mohla by som pokračovaaaaaaať. Ani neviem kedy som to prestala brať vážne a prestalo ma to zraňovať, ale proste som si uvedomila ze také reči budem počúvať vždy, či už v rodine, vonku, od iných ľudí. Nemusia to myslieť zle, proste je to humor ktorý majú a ja som sa s ním naučila žiť, nebudem sa meniť pre druhých, nebudem ráno o štvrtej hodinu behať aby som sa vyhla poznámkam. Podľa mňa mám normálnu postavu, odmalička som bola plnšia a proste sa tak beriem. Nech si povie čo chce, mňa sa to nedotkne, sú to len slová. Nebudem si nimi kaziť deň a ani ty by si nemala.
@marryliese presne! Toto nie su veci na dotknutie. Nasa hodnota nespociva v tom, ci akurat nejakemu jednemu cloveku pasujeme do jeho estetickeho standardu. Tie poznamky sa daju vyuzit na to, aby sa clovek stal silnejsi a odolnejsi
@jennky13 Môj názor je, že zbytočne do autorky rýpeš a aj tak by si jej vysvetlenie nepochopila. Ak som ťa tým urazila, tak sorry.
@zuzitko74 mrzi ma ak to vyznelo tak, ze do autorky rypem, ja si len stale viac uvedomujem, ze sme nezrelí v kominikacii a pritom o sebe vyhlasujeme, ze mame vsetko vyriesene. Sama som bojovala s nadvahou a viem ako taketo poznamky bolia. Boleli preto, ze ja som mala problem, ale nie preto, ze ten druhy mal v umysle ma urazit a keby aj mal, to, co citim je moja zodpovednost a ja musim riesit svoje pocity a nie to zvalovat na toho druheho.
Proste ja som zodpovedna ako sa citim, co do svojho srdca pustim a co nie a to je zrelost, ku ktorej by sme sa mali chciet aspon priblizovat.
V tom som jej chcela pomoct, aby to uvidela a mohla byt slobodnejsia.

Ona sama sa cíti neisto a ma z niecoho komplexy alebo strach.