Ako zvládnuť vyhadzov partnerom z bytu?
Ahojte prosím neviete poradiť co mam robiť ked mam polročné dieťa a partner/frajer ma vyhadzuje z bytu (byt je jeho) . Vyhráža sa ze mi malého zoberie a takéto reči ale toho sa nebojím, viem ze reálne by sa ani postarať nevedel a ja som dobra mama, nikdy som nepila nefajcila, mam úspory, trvaly pracovný pomer. Len trpim teraz hlavne urazky, ponižovanie, zosmiesnovanie. Pride mi to akoby mal nejaku psychicku poruchu ktorá sa teraz zacala prejavovať lebo zacal rozprávať také veci ako nikdy predtým.
Bol normalny aspon kym sa maly nenarodil a teraz neviem co sa mu porobilo, je hlučný, nepríjemný, malého si nevšíma.
Nechcem aby v takomto prostredi syn vyrastal.
K rodine ist nemozem... Otec je alkoholik.
Podnajom je tak od 300€ za garzonku, z 200 zvyšných eur žiť by sa tak skromne dalo nie?
Nechcem ist do ziadneho centra pre ženy, su na tom ine horšie ako ja takze nechcem nikomu zabrať miesto.
Mala by som asi ist naspäť do roboty ze? Take malicke dieťa mam dat do jaslí? Dokedy vlastne byvaju jasle otvorené? 😔 Viem ze to bolo kedysi na Slovensku normalne, a v inych štátoch chodia do roboty skôr a nesedia doma 3 roky. Len som si predstavovala ako si toto obdobie uzijem a budem sa naplno venovať synovi.
Ak je tu niekto kto bol v rovnakej situacii ako ste to zvládli?
Autorka, komunikuj to s jeho rodičmi, nech zasiahnu. Ak sú normálni, pomôžu tebe
@stanulienkat to nie je tradičná rodina. Tradičná rodina je taká, kde sa manželia milujú a podporujú a sú v nej zdravé vzťahy.
@zmrzlinka2021 to bola ironia. Preto uvodzovky. Mnohe zeny este doteraz trpia hadky, bitku, agresiu, len aby uchovali obraz tradicnej "sudrznej" rodiny. "Tradicna" rodina s krestanskymi hodnotami- mama, otec, deti. To je jedno, ze sa mlatia, tyraju, ale rozvod je hanba a hriech.
@stanulienkat chápem ťa, ale ver tomu, že dnesne kresťanské ženy už toto netoleruju
Nič nemusí byť také zlé ako sa na prvý pohľad zdá. Ja som so svojím mala hotové peklo prvý rok co sa mala narodila. Potom sa to postupne menilo. Teraz ma mala 6 a nemenila by som. Vtedy som len "cumela" co za ...... mam a ako to ze som to predtým nevidela (dieťa sme mali spolu po 11 rokoch vztahu) ja ani neviem ako ale ustáli sme to. Teraz ma mala 6 a je to naše zlatíčko, on sa o nás stará, zabezpečuje veľa vecí a keď ho potrebujem je tu pre nás aj mňa stále. Co sa udialo za tých 6 rokov co sa mala narodila netuším ale viem ze ak by bol rovnaký ako ten prvý rok balím kufre, zabuchnem dvere a odchádzam . Co tak v okolí vnímam tak veľa ľudí- párov ma ten prvý rok doma šialenstvo predsa len je to extrémna zmena vo vzťahu 2 ľudí a veľa párov sa vtedy aj rozchadza. Píšem ti len ako podporu. Tiež som si hovorila ze nechcem aby dcéra videla ako sa ku jej matke chlap správa a považovala to za normálnu vec. Namiesto toho moja mala je šťastná ze nás má aj ocka aj mamu a nedá ani na jedného z nás dopustiť ❤ zvlášť na svojho ocka 🙂 som rada ze to obdobie mame za sebou a o obaja sme ho zvládli a ver ze som nemala ďaleko k tomu zbaliť malu aj seba a odísť..... nehovorím ze to mam rovnaké ako ty nepoznám ťa ani tvojho muža možno to máš horšie neviem len chcem aby si videla aj to ze sa sa môže jednať len o strašne zle obdobie ktoré môže odísť.....

Ahoj, prežila som podobný príbeh, tiez dieťa po 10 tich tokoch vzťahu, tiez som nechápala co je to za človeka, kde sa vzal a co spravil s mojim chlapom🤷🏿♀️ . Spätne viem ze nejaké náznaky tam boli, len to si ako slobodná vzdy zarabajuca žena proste nevsimnes.
A niektorim chlapom tiez hrabne z rodičovstva, zrazu už niesu centrom pozornosti, finančne sa musia starať atd
Odišla som, bývala som v zdieľanom podnájme (veľa ľudi si takéto bývanie nevie predstaviť, ja som bola veľmi spokojná, byvala som so známymi, veľký rodinný dom so záhradou v centre mesta mala som dve izby pre seba ) sla som do prace, dcéra do jaslí, našla som si druhý vztah ktorý trvá doteraz
Ja som príliš hrdá aby som ostala vo vzťahu kde po mne niekto kričí, neváži si ma, nedovolila by som aby dcéra vyrastala v takomto prostredí a vnímala to ako štandard
Ja som z harmonickej rodiny, našťastie mám vďaka detstvu predstavu ako vyzerá láska a ako by to rozhodne vyzerať nemalo