Ako zvládnuť vzťah so svokrovcami s financovaním?
Ahojte, moja otázka bude trosku čudná ale veľmi by má zaujímala jedna vec… Moja svokra trpí schizofréniou už niekoľko rokov, odkedy s ním žijem tak som s ním šťastná je veľmi pracovitý usilovný vie sa o rodinu postarať každú prácu je schopný sa naučiť. Ale nemám veľmi dobrý vzťah s ňou ani so svokrom ozivaju sa len vtedy keď potrebuju finančnú pomoc ostatne im je ukradnuté. Nemajú žiadny záujem o nás veď viete ako to chodi v bežných rodinách, rodičia aspoň zavolajú opytaju sa ako mame alebo či si neprídeme na návštevu a td… Mám 25 rokov no je to môj prvý vzťah kedy som vlastne začala bývať s priateľom, mojim rodičom to v podstate vadi že si má nevedia vážiť jeho rodičia pretože moji rodičia mu dali všetko dali mu na javo že ho majú radi že sa môže na ne hocikedy obrátiť ak bude potrebovať nejakú pomoc alebo niečo… ked som prišla k nim na návštevu prvý krát nezáležalo mi na tom či je jeho mama chorá alebo taká proste som to rešpektovala jednoducho nemôže za to, bola som k ním veľmi mila nikdy som k ním neprišla z prázdnymi rukami vždy som jej kúpila aspoň nejakú cokoladu kvietok a svokrovi tiež niečo no nechápem prečo majú take divne správanie, vždy som im vedela ukázať môj dobrý charakter ale oni mne nikdy 🙂 im to bolo jedno že som dobrá a že viem sa zachovať keď niekde prídem na návštevu, zaujímavé je to že jeho mamu každú ľutuje že je chorá že bola na liečení niekoľko rokov ale vždy si vie spomenúť len na jednu vec že nemá peniaze tak akože to kde sme? Mne jej príde ľúto aj som ju ľutovala ale ozvať sa vie presne vtedy len keď potrebuje peniaze ale vlastného syna sa ani neopyta ako sa ma a ani na mna… tak potom asi až na tom takto zle nie je no nie? Potrebujem radu, potrebujem od vás aby ste mi poradili niečo lebo už som z toho na nervy a ja icj nebudem financovať ani môj priateľ pretože svokor robí v Rakúsku a má peniaze a to že má nejaké dlhy má nezaujíma je to jeho problém proste, znie to hnusne ale my si spolu šetríme peniaze a niesom povinná sa o nich starať a už dupľom po tom ako sa správajú aj ku mne 🙂 chcú môjho priateľa iba vykorisťovať z peňazí lebo keď vidia že sa má dobre a sa mu dari aj v práci tak mu to ani nedoprajú ale skôr závidia že sa má dobre, len už neviem ako reagovať na take niečo… nezažili ste si niečo podobne ako ja?
Veľa v jej správaní asi vyplýva z jej choroby, s tým nič nenarobís. A áno, prestala by som ju dotovať. Otázne a hlavné je, čo urobí jej syn.
@lukbe áno samozrejme ja to rešpektujem, s tým ani sa nič nedá robiť len môj priateľ už tiež proste nechce sa o nich starať lebo už zažil na vlastnej kozi ake majú správanie nemajú ten správny charakter voči nám ani jemu dávajú mu na javo že im ide len o peniaze a liškaju sa k nám iba vtedy keď niečo potrebuju, ináč nemáme žiadny kontakt už s nimi proste ako keby neexistovali, chcel to takto on.
Rodicia tvojho partnera su na konci dna jeho rodicia, on je ten, ktory rozhoduje ci a kolko penazi im da. Vztah maju aky maju, ty to nezmenis. Ani by som sa tym netrapila. Partner to ma evidentne upratane. Teba nemusia mat radi, nemusia si ta vazit, zial nemas to ako ovplyvnit.
Okej, ale z tohto mi vobec nedoslo, ci teda tie peniaze tvoj priatel rodicom dava alebo nie? Ako to vlastne vnima partner? Je v poriadku respektovat ich takych, aki su a jednoducho nepodliehat ich natlaku...ak to tak aj riesi partner, tak je vsetko OK. Pokial ale podlieha natlaku rodicom, tak by ma to tiez trapilo, hlavne kvoli tomu, ako by to bolo v pripade manzelstva...
Ak ti iba vadi ich spravanie, partner si je plne vedomi, aki su a v podstate ich vydieranie je mu ukradnute, tak ani neviem co riesis...rodinu si clovek nevybera.
Je fajn, že máte rovnaký názor. Jednoducho nedať, nemáte, nech sa naučia hospodáriť.
No pozri, hlavne pocitaj s tym, ze to takto alebo horsie bude cely zivot, ak s nim ostanes.
Je to jediny syn? Treba ratat s tym, ze ak maju schizofreniu (a dlzoby) su to veci ktore sa budu nabalovat, zhorsovat, a vzdy sa budu obracat na svojho syna. Jedna vec je nenechat si znicit zivot, druha, ze rodicia su len jedni a nie kazdy ich dokaze odstrihnut a naozaj v najhorsich chvilach nepomoct. Co narobis? Takze ak v tom aj Tvoj frajer na jasno co ako s rodicmi ano a nie, priprav sa na rozne zivotne situacie a obmedzenia, ktore mozu prist.
Hovorim z vlastnej, podobnej skusenosti. Vedela som so coho idem pred manzelstvom a chvalabohu moj muz ma na 1.mieste nas s detmi. Ale ze by sa nas (vazne) veci jeho rodicov netykali a velakrat nas nepostavili do tazkych situacii, nemozem povedat. A to nie je jedine dieta. Takze tak.
Ahoj, podla mna by sa mal tvoj partner s rodicmi o financiach porozpravat. Nepises aky maju jeho rodicia vzajomny vztah. Otec zaraba a mama z coho zije? Su ochotni s nim prebrat financne zalezitosti?
Matka je teda chora, za chorobu asi nemoze, nemaju to s touto diagnozou lahke. Nesudila by som ju na zaklade spravania, kedze je ovplyvnene chorobou.
Chapem, ze ti to je neprijemne, no treba s nimi riesit financne zalezitosti, aby mali peniaze na jedlo, byvanie, lieky a zakladne potreby.
ono v podstate nieje Tvoja vec, čo Tvoj priateľ robí s peniazmi ktoré si zarobí … ale ak s ním planujes budúcnosť bude lepšie sa s ním porozpravať ako chce v manželstve riešiť vaše spolocne financie a podľa toho sa potom rozhodni, či do toho pôjdeš …

Veľa v jej správaní asi vyplýva z jej choroby, s tým nič nenarobís. A áno, prestala by som ju dotovať. Otázne a hlavné je, čo urobí jej syn.