Ako zvládnuť život bez vodičského preukazu?
Ahojte, poraďte, čo mám robiť, som úplne zúfalá a v koncoch. Prešla som na červenú na železničnom priecestí, vôbec som si ju nevšimla, ani zvukové znamenie tam nebolo žiadne. Oslňovalo ma Slnko oproti, proste som si červenú nevšimla. Navše auto 50 metrov predo mnou ešte prešlo, tak ma to nejak nenapadlo, že môže naskočiť červená a tak. Hneď za prvou zákrutou ma zastavili policajti a zadržali mi vodičský preukaz. Dali mi papier, na základe ktorého môžem ešte max. 15 dní šoférovať resp. dovtedy, kým mi nepríde poštou oznam o zadržaní vodičáku. Keď som sa spýtala policajta, na ako dlho mi zadržia vodičák, povedal že "asi rok". Skoro som doslova odpadla, normálne som si musela sadnúť 😕 Na auto som odkázaná, rozvážam deti do školy a na krúžky, bývam na predmesti BA mimo dosahu MHD. Ako to mám zvládnuť? Mám normálne nutkanie odísť z domu a niečo si urobiť, aby som ukončila toto trápenie. Ako ste vy alebo vaši partneri zvládli odobratie vodičáku? Dá sa zvyknúť na život bez auta, keď ste dovtedy denne šoférovali? Manžel šoférovať nemôže, začiatkom roka si roztrhol achilovku a nemá to ešte dobre, nemôže šoférovať, robí z domu.
Koľko ročné máš deti?
Prepáč, ale si normálna? Odist z domu? Ukončit trápenie??? Wtf? Spamataj sa! Co znamená "mimo dosahu MHD" ? Že máte 10 min peso na bus?
Za chyby sa platí, budete sa musiet uskromnit na určity čas ...
Chorá doba toto...
Určite je to ťažká situácia,, ale skús nezúfať. V lete deti školu a krúžky nemajú, po lete už možno aj mužovi bude lepšie. Po polovici času sa tuším dá požiadať o skrátenie.
sucitim s tebou. Bola by som, cela rodina by bola v podobnych srackach. Dufam, ze sa to nejak vyriesi
Kks. Vyhľadaj odbornu pomoc. Nieco si urobit kvoli vodicaku? Zenska, dakuj Bohu, ze ta v zivote nestretlo nic horšie. Ludia zomieraju na rakovinu, pri autonehodach a ty sa tu rutis, kvoli tomu, ze si nedodrzala predpisy? Chore.
Mam znamych, ktorym vzali VP na rok, nakoniec si po polroku poziadali o vratenie, museli ist znova na skusky. Teraz ide leto, minimalne do septembra skolu riesit netreba a potom by som sa dohodla s polovickou/kamosmi, co maju deti/etc. Takisto si uplne nemyslim, ze tam nemate ziadne spoje, ja busom niekedy chodim aj na chalupu nachadzajucej sa v dedine pod lesom a aj tam jazdia busy :D okolie BA bude urcite aspon scasti pokryte..
Prepáč, ale si normálna? Odist z domu? Ukončit trápenie??? Wtf? Spamataj sa! Co znamená "mimo dosahu MHD" ? Že máte 10 min peso na bus?
Za chyby sa platí, budete sa musiet uskromnit na určity čas ...
Chorá doba toto...
@barka1 Ale mňa to fakt napadlo, som úplne zúfalá, život sa mi otočil o 180°. Kým mi nepríde vyrozumenie, ešte budem môcť šoférovať, ale vôbec neviem, čo budem robiť potom. Deti, nákupy, lekári, všetko od ruky, všade som odkázaná na auto. Kam mi to autom trvalo 17 minút mi bude vlakom / prímestskou dopravou trvať hodinu a pol. Neviem, ako to zvládnem. Aj keď mi vezmú len na pol roka, podľa toho, čo som si naštudovala to bude ešte oveľa viac, lebo po uplynutí polovice trestu musím požiadať o odpustenie zvýšku a polícia má až 60 dní na vyjadrenie. Potom sa treba objednať na skúšky, to tiež asi nebude okamžite, takže rátam tam 8 mesiacov, vrátia mi ho dakedy v polovici febrára 2026, to si FAKT neviem predstaviť!
Ty ozaj nevieš, co je to tvrdy život a vazne problémy.
Toto je len a len o pohodlí. O ničom inom... Kiez by sa ti v živote nestali horšie veci.
Sucitim sa s tebou, dost trvda pokuta :(
Bude to tazke,ale brat si zivot a vziat detom mamu kvoli vodicaku? Neblazni. Poziadaj pisomne a zmiernenie trestu. Ak to nevyjde teraz tak po pol roku poziadaj znova. Idu prazdniny,nejako to zvladnete. Po prazdninach sa mozno muzovi polepsi a bude moct soferovat. Urcite su v okoli ludia,ktori vozia deti do zariadeni,verim,ze ti niekto pomoze.
Nechcem zľahčovať ale prejsť na červenú na priecestí mi nepríde ako priestupok na zobratie vodičáku..dala by som ti 250 eur pokutu.
Radšej keby brali vodičáky hajzlom, ktorí predbiehajú do neprehľadnej zákruty a riskujú čelnú zrážku.
Mam znamych, ktorym vzali VP na rok, nakoniec si po polroku poziadali o vratenie, museli ist znova na skusky. Teraz ide leto, minimalne do septembra skolu riesit netreba a potom by som sa dohodla s polovickou/kamosmi, co maju deti/etc. Takisto si uplne nemyslim, ze tam nemate ziadne spoje, ja busom niekedy chodim aj na chalupu nachadzajucej sa v dedine pod lesom a aj tam jazdia busy :D okolie BA bude urcite aspon scasti pokryte..
@black_wolf Bývame v Šamoríne, pracujem a deti chodia do školy v Starom meste, autom to trvá asi 17 minút po R7 a D4, verejnou dopravou asi hodinu a pol.
A neda sa potom odvolat? Ci?
A prestan sa rucat, btw, uz si to pre svoju nepozornost nemusela byt. Takze radsej prist o vodicak ako o zivot, ci?
Autorka ja ťa chapem,ja keby pridem o vodičak/auto tak som v riti. Nie až tak, že si chcem nieco spravit ale moja existencia by utrpela, lebo bez auta som stratena. Že som asi rozmaznana? Noačo, byvame mimo mesta a spoje nam idu tak 4x denne a vobec nie tak aby som stihala pracu, skolku a kruzky.
Ja by som urobila vsetko pre to, aby som ho co najskor dostala späť, skusala znamych, informacie na policii atbd
Hlavne sa upokoj, do konca školského roka to nejak dokopeš, muž sa dá dokopy a budete chodiť ako sa dá.
Tak mas poucenie aspon a naucis sa pouzivat vlaky a primestku dopravu ako iny ludia
Autorka ja ťa chapem,ja keby pridem o vodičak/auto tak som v riti. Nie až tak, že si chcem nieco spravit ale moja existencia by utrpela, lebo bez auta som stratena. Že som asi rozmaznana? Noačo, byvame mimo mesta a spoje nam idu tak 4x denne a vobec nie tak aby som stihala pracu, skolku a kruzky.
Ja by som urobila vsetko pre to, aby som ho co najskor dostala späť, skusala znamych, informacie na policii atbd
@nykkushka Ja by som urobila všetko preto, aby mi vodičak nezadržali.
No ty dakuj bohu, ze prave nesiel vlak. Ostatne sa da vyriesit, nemusis sa hned rutit.
@nykkushka Ja by som urobila všetko preto, aby mi vodičak nezadržali.
@mamamasama ano, to je sice pravda ale ako tu bolo spominane, pride mi to ako prehnany trest,netusim ci adekvatny a bezne sa to takto riesi, nemam to nastudovane, ale kiezby boli najvacsou hrozbou na ceste soferi, co prejdu cez priecestie na cervenu (nezlahcujem to, pre autorku tato nerozvaznost mohla mat fatalne nasledky)…
No ty dakuj bohu, ze prave nesiel vlak. Ostatne sa da vyriesit, nemusis sa hned rutit.
@martinkatinka Tá červená musela prebliknúť krátko predo mnou, lebo to auto čo šlo predo mnou ešte nezastavili. A vlak šiel dobre tri minúty po tom, čo ma zastavili. Nemyslím, že som nejak brutálne niekoho ohrozila.
Akoze to auto vie jazdit aj bez papierov, v najhorsich situaciach. Ale tak sa ti trosku zmeni rezim, budete skor vstavat. Alebo nevies o niekom kto chodi vasou trasou? Ze by ste sa pridali? Nejaka kamoska.. teraz to vyzera hrozne ale tak vysla si z komfortnej zony. Zivot ta prefackal len papiermi, mohol aj vlakom. Drz sa
Bože môj! Ľudia skutočne bláznia z blahobytu.
Ty máš takéto myšlienky, lebo ti zadržali vodičský preukaz?
Môžeš byť nasratá, môže ti to byť ľúto. Ale rúcať sa?
Spadol svet? Zomrel ti niekto? Je niekto blízky nevyliečiteľne chorý? Tak kľud.
Milióny ľudí nemajú auto a žijú. Chodia aj do prace, aj deti do školy, na krúžky. Dokonca ľudia bez áut cestujú.
Bože môj! Ľudia skutočne bláznia z blahobytu.
Ty máš takéto myšlienky, lebo ti zadržali vodičský preukaz?
Môžeš byť nasratá, môže ti to byť ľúto. Ale rúcať sa?
Spadol svet? Zomrel ti niekto? Je niekto blízky nevyliečiteľne chorý? Tak kľud.
Milióny ľudí nemajú auto a žijú. Chodia aj do prace, aj deti do školy, na krúžky. Dokonca ľudia bez áut cestujú.
@abbey1 To je možné, ale neviem si predstaviť, ako budem vstávať o hodinu a pol skôr a domov budem prichádzať o hodinu a pol neskôr. Už teraz to stíhame len tak tak, máme denný harmonogram dosť napätý. Neviem vôbec, ako to bude, idem sa ešte dnes von vyvetrať, prejsť a uvidím, čo ma napadne, snáď sa vrátim domov.
Akoze prepac, snad sa vratis domov??? To co su za reci??? Daj si par faciek a chod sa pozriet napriklad na detsku onkologiu, aby si vedela, co su problemy!
Trosku sa zamyslime, ako vedeli, ze si presla na cervenu? Ukazali ti nejaky dokaz? Maju fotku?
Prechod na cervenu mi nepride ako dostatocny dovod na odobratie VP. Ten sa odobera pri zavaznych skutkoch. Zober zakon, nastuduj ako to je. Alebo vyhladaj pravnika.
Rozumiem, ze cesta zo Samorina do BA je masaker plus 2 deti...
Zacni riesit ci mali pravo na odobratie VP.
No áno, keď sa matka deťom nevráti domov, tak už budú stíhať.
Neblázni, prosim ťa!!!
Ja neviem, ale dufam, ze aj toto je len vymyslene. Lebo take reci, ze si nieco urobis alebo sa nevratis domov.. ako sorry, ale ked je toto pravda, tak vazne vyhladaj odbornika a liec sa. Vazne by si sa radsej zabila ako vstavala o hodinu a pol skor a sla vlakom? Normalne by si nechala deti uz do konca ich zivota, nech su polosiroty, len kvoli tomu, ze nemas vodicak?
Život sa Ti otočil o 180 st.? ... kvôli tomu, že Ti zobrali vodičské oprávnenie za to, že si prešla cez priecestie na červenú? ... mne sa život otočil o 180 st., keď som bola v 30. týždni tehotenstva a môjmu otcovi diagnostikovali rakovinu pankreasu a max. 2 mesiace života ... v prvom rade je to Tvoja chyba, ktorá, chvalabohu, nemala fatálne následky ... žiaľ budeš musieť vyjsť zo svojej komfortnej zóny a prispôsobiť sa ... nefňukaj a začni veci riešiť, kde je vôľa, tam je cesta ... hádam sa z toho poučíš.

Nuž treba dávať pri šoférovaní veľký pozor lebo jedna mala chyba vedie ku katastrofe, vodicak zobratý na dobu určitú nie je take hrozne, treba hladat inú alternatívu ako robiť tieto každodenne činnosti