icon

Ako sa zbaviť opuchnutej tváre po alkohole?

24. máj 2026

Ahojte už rok cca v noci som pila alkohol tak 3-5 píva,to bolo moje bežanie od reality,už v minulosti som tiež píla alkohol ale som prestala,aj teraz už týždeň nepijem a vôbec ani neplánujem sa do toho vracať.Jedine čo má trapi je že od alkoholu sa mi vytvorila taká opadnuta,alebo opuchnutá tvár.Zbavim sa toho niekedy? Máte niekto skúsenosti,alebo som si tým alkoholom úplne už zničila tvár ?

martinmmartin
24. máj 2026

opuchnuta tvar je znak problemu s metabolizmom tekutin alebo ich transportom
Oblicky, pecen, srdce nestihaju alebo vsetko naraz trosku
Alkohol funguje ako "utlmovak" a ak si telo na neho zvykne a potom ho vysadis tak zrazu vsetky systemy pracuju na plny plyn lebo nemaju nad sebou ten utlmovak na ktory si zvykli
Srdce ide rychlejsie a v extremnych pripadoch svaly dostavaju signaly z mozgu lebo mozog nevie co zo sebou ked nema alkoholovy dekel ( delirium tremens)

anonym_0271dd
24. máj 2026

Ja práveže nepijem alkohol, ak mám problémy, pretože to zhoršuje situáciu. A opuchnutu tvar mám keď som zavodnena. Zvyknem si kupovať lieky na odvodnenie

anonym_1ef620
24. máj 2026

@anonym_autor magnézium pôsobí ako prírodné diuretikum + púpava, žihľava, praslička, zelený čaj, uhorka, stonkový zeler... stimulujú činnosť obličiek, treba obmedziť soľ. Lieky na odvodnenie môžu spôsobovať stratu dôležitých minerálov.

tanika
24. máj 2026

Opuchnuta tvar po alkohole moze byť klune problem s histaminom hlavne pivo , vino , ostré palenky koñak . Preštuduj si histamínovú intoleranciu .

anonym_b09277
24. máj 2026

Alkoholici mavaju spuchnutu tvar. Ci to prejde neviem.

anonym_4d971d
24. máj 2026

Ja si myslím že sa tvár vráti do povodného stavu, alkohol rozťahuje cievy, preto je aj tvár opuchnutá.
Alkohol je démon, držím palce nech mu nepodľahneš🍀

anonym_b8bda3
24. máj 2026

ja nemam problem s alkoholom,ja mam problem bez neho

thirstymonk
25. máj 2026

Určite sa to časom znormalizuje. Tak ako fajčiar má žlté prsty a o nejakú dobu to proste zmizne.