icon

Ako zvládnuť život so skúpym manželom?

10. nov 2025

Momentálne som bez práce a dvakrát do týždňa chodím do školy. Mala som nedávno takú prácu kde som chodila na záskok a pracovný čas bol pružný. Raz som odrobila 6 hodín,raz 9 hodín a bolo to ako majiteľ potreboval a nebolo to každý deň,preto môj príjem bol od počtu odpracovaných hodín. Bol to taký polovičný úväzok. Syn zostal chorý,tak som s ním musela byť doma takže to znamenalo málo odpracovaných hodín a malá výplata. Jedného krásneho dňa mi majiteľ oznámil že so mnou končí a zatiaľ som nenašla takú prácu kde mi umožnia dvakrát do týždňa študovať. = Ja bez práce. Môj muž bol s tým oboznámený a bol s tým ok, aspoň sa môžem venovať domácnosti,synovi a on sa môže realizovať pracovne ,tak sa vyjadril. Robím si ďalšiu strednú školu ale iný smer v ktorom budem pracovať keď budem mať maturitné v ruke. Momentálne mi dochádzajú už prostriedky na mesačný chod domácnosti... Platím telefón, benzín atď jednoducho potrebujem peniaze. Povedala som že by som potrebovala na december a január nejaké peniaze. Dá mi ale chce ich vrátiť. Neviem no. Zostala som zaskočená a rozhodla som sa že od decembra radšej pôjdem do práce ale zatiaľ sa mi ozvali len z Kauflandu že ma neberú lebo som prekvalifikovaná. Práca v nedohľadne a ja neviem z čoho vrátim peniaze manželovi....

ninka99865
10. nov 2025

Hlavne si s ním nerob ďalšie dieťa..

anonym_e3dbee
10. nov 2025
@viestta

@anonym_e3dbee no moze. Nedajboze suhlasis s tym, ze sa jej napocitava dlzna ciastka, kazdym dnom co je bez prijmu? Za vodu, ktoru vypila, za elektriku, ktoru minula, za opotrebenie podlahy, po ktorej chodi...

@viestta samozrejme ze nesuhlasim. Je to trapne, ponizujuce a ubohr od neho. Ale tak hladajme riesenie na zlepsenie situacie. Rozvod a este v zlom nikomu neprospeje.

maryetta
10. nov 2025

Dnad sa mu nikdy nic nestane ze bude on bez prijmu a ty mu budes poziviavat... on sa v tvojom aute nevozi? Ani vase deti?
To nie je skupe. To je ubohe ze vlastnu zenu nebude podporovat ked to potrebuje.

0silvia0
10. nov 2025

@anonym_autor v prvom rade ho požiadaj, nech syna vozí on, lebo ty nemáš za čo. Ostatné sa ani nedá komentovať. Nechápem, že mu nie je blivno zo seba.

viestta
10. nov 2025
@anonym_e3dbee

@viestta samozrejme ze nesuhlasim. Je to trapne, ponizujuce a ubohr od neho. Ale tak hladajme riesenie na zlepsenie situacie. Rozvod a este v zlom nikomu neprospeje.

@anonym_e3dbee tak navrhni nejake riesenie, ktore by bolo pre toho pripeceneho kolenovrta priechodne. Myslim si, ze toto je ziarivy priklad financneho tyrania manzelky tak navrhni co ma zadavtelka spravit aby nebola obetou tyrania.

autor
10. nov 2025
@maryetta

Dnad sa mu nikdy nic nestane ze bude on bez prijmu a ty mu budes poziviavat... on sa v tvojom aute nevozi? Ani vase deti?
To nie je skupe. To je ubohe ze vlastnu zenu nebude podporovat ked to potrebuje.

@maryetta nie on sa v mojom nevozí on má tiež svoje akurát s tým rozdielom že má plnú nádrž a ja večne tesne nad minimom,ani nemôžem nazvať slabá polovica nádrže

viestta
10. nov 2025

Inac "strasne" sa mi paci ako zmenil admin nazov temy. Kurna, ako sa da zvladnut zivot so skupanom? No za mna nijak. Tam treba setsakramentsky tvrde a radikalne riesenie. Ten muster "ako zvladnut" sa stal u adminov velmi oblubeny.

anonym_c75acd
10. nov 2025

@anonym_autor ja ťa chápem. Tu múdre ženy, by aj tak nič nezmohli. Skús to vydržať do mája. Strechu nad hlavou máš, jedlo máš, drogériu máš. Mužovi povedz, že mu vrátiš, keď začneš robiť. Potom si tie peniaze od neho zober. Prácu si hľadaj hneď a potom ako ju budeš mať, tak sa môžeš na dementa vykašľať. Dovtedy ho dajako nedraždi. Potom, keď ti dôjdu peniaze z výplaty, môžeš uvažovať ďalej. Či s ním zostaneš, či sa rozvedies. Potom, keď budeš mať výplatu mu môžeš povedať, že mu nič nevrátiš, že v manželstve sa peniaze nepožičavaju. Ale vyskakovala by som, až keď budem mať výplatu vlastnú na účte. Dovtedy len nohy šúchať, aby ťa ešte nevyhodil s deckom na.ulicu. Keď budeš mať peniaze vlastne rozved sa a ním.

autor
10. nov 2025
@viestta

Inac "strasne" sa mi paci ako zmenil admin nazov temy. Kurna, ako sa da zvladnut zivot so skupanom? No za mna nijak. Tam treba setsakramentsky tvrde a radikalne riesenie. Ten muster "ako zvladnut" sa stal u adminov velmi oblubeny.

@viestta mňa by ale zaujímalo prečo z akého dôvodu ma nevzali do kauflandu a to malo byť dokladanie tovaru a tak. Ako prišli na to že som prekvalifikovaná? Akože v ponuke nebolo napísané prijímame len s výučným listom alebo so základným vzdelaním. Môj životopis je úplne obyčajný,len tri kurzy navyše, ale to je zdravotníckeho smeru. Ani som nikdy nebola v predchádzajúcom zamestnaní manažérka, že by ich také niečo odradilo

cimage
10. nov 2025

Keby si tie peniaze potrebovala na luxuxsnu kabelku, alebo zbytocny par topanok, tak chapem, ze ti iba pozicia, ale toto su bezne veci. Auto predpokladam pouzivas aj na prepravu dietata, tak by som navrhla, ze ho predam a z toho si budem platit ostatne zavazky a on moze rozvazat dieta.

anonym_e497c7
10. nov 2025

Pozri sa,ze ti on pozicia je chore.On ti nema,co poziciavam,v manzelstve su vsetky financie spolocne.My mame 1 ucet,chodia tam obe vyplaty,rodicak.Obaja mame od uctu kartu,takze mame obaja k peniazom rovnaky pristup.Tak isto aj poplatky,nam chodia vyplaty obom rovnako v danu sekundu takze sa poplatky platia z nasich penazi Nie,ze on plati,ja platim,on neplati,ja neplatim.A to je rozdiel.
Tak isto funguju aj manzelstva,ze 2 ucty ale obaja maju k nim pristup.
Pocitam,ze ani nevies kolko tvoj muz zarobi.
Rozved sa s nim cim skor,bude to horsie a horsie,si ekonomicky tyrana zena.Si to uz konecne uvedom.

autor
10. nov 2025
@cimage

Keby si tie peniaze potrebovala na luxuxsnu kabelku, alebo zbytocny par topanok, tak chapem, ze ti iba pozicia, ale toto su bezne veci. Auto predpokladam pouzivas aj na prepravu dietata, tak by som navrhla, ze ho predam a z toho si budem platit ostatne zavazky a on moze rozvazat dieta.

@cimage tak luxusnu kabelku som si ani ja sama nikdy nekúpila a mohla som ale nie som na také. Budem musieť si požičať lebo však nemôžem si dovoliť nezaplatiť splátku to je cesta do pekla. Ale rozmýšľam takú sumu ani nebudem môcť dať len tak z prvej výplaty. Ešte pomaly na splátky aby som mu to dávala

petamich
10. nov 2025

Ja to cele asi nechapem - co znamena, ze s tebou konci? Lebo, ak s tebou konci, tak potom ano kym vas nerozvedu poziadaj o vyzivne na seba a na dieta.

Alebo potom pokracuj v mode ako doteraz, "pozicaj si" od neho peniaze a ked budes mat pracu a prvu vyplatu na ucte, tak potom ries, ze od neho odides a vysporiadate sa. Lebo toto co ti robi sa vola ekonomicke tyranie.

A teda teraz je to zbytocne plakat nad rozliatym mliekom ale financovanie domacnosti pocas materskej, rodicovskej, vypadku prijmu a pod. su velmi dolezite veci, ktore treba mat vydiskutovane, velmi casto uz z rozhovoru identifikujes idiota.

anonym_f389fd
10. nov 2025

Skús si zarobiť upratovaním pred Vianocami, pečením...na preklenutie ťažkého obdobia...a potom urob správne rozhodnutie, či s ním chceš naďalej žiť :(

anonym_e3dbee
10. nov 2025
@viestta

@anonym_e3dbee tak navrhni nejake riesenie, ktore by bolo pre toho pripeceneho kolenovrta priechodne. Myslim si, ze toto je ziarivy priklad financneho tyrania manzelky tak navrhni co ma zadavtelka spravit aby nebola obetou tyrania.

@viestta takze tato kontraproduktivna rada je uzitocna? Ani neviete ci ma kam ist po rozvode. To uz jej bude lepsie? Uz zrazu bude zamestnana a mat peniaze na najom elektriku jedlo benzin?

viestta
10. nov 2025
@anonym_e3dbee

@viestta takze tato kontraproduktivna rada je uzitocna? Ani neviete ci ma kam ist po rozvode. To uz jej bude lepsie? Uz zrazu bude zamestnana a mat peniaze na najom elektriku jedlo benzin?

@anonym_e3dbee aha, takze treba tisko suchat nozickami. Vsak nic sa nedeje, len jej neda peniaze, nebije ju... To vyzivne na manzelku a dieta je lepsia rada ako vydrzat

anonym_ca799d
10. nov 2025

Dosť luxus pri takom manželovi nechodiť do prace. Prečo si sa nevrátila tak, kde si pracovala 6.5 roka pred materstvom?

anonym_4b16f4
10. nov 2025

Aby jeden muž povedal svojej MANŽELKE, že jej požičia peniaze a chce ich VRÁTIŤ??? To čo je za chuja. Vráť ty manžela do obehu radšej.

anonym_ca799d
10. nov 2025

@anonym_autor a k tomu. Prečo by si mala vracať peniaze manželovi? Zbytočná diskusia na 2 strany, nech ti peniaze dá a nič mu nevrátiš. Keď bude chcieť vrátiť, nech ťa dá na súd. Normalne povedz, že ok, nech požičia a dovi dopo

pribinak
10. nov 2025
@anonym_e3dbee

@pribinak radsej nic nez tresnut radu ktorou uplne pochova cele manzelstvo. Asi si neuvedomujes ze tymto si nepomohla

@anonym_e3dbee ty si uvedomím, že toto už pochované je, keď v manželstve muž dáva manželke pôžičku
Či podľa teba je zo normálne? Tak potom sa nemáme o com baviť

anonym_e3dbee
10. nov 2025
@viestta

@anonym_e3dbee aha, takze treba tisko suchat nozickami. Vsak nic sa nedeje, len jej neda peniaze, nebije ju... To vyzivne na manzelku a dieta je lepsia rada ako vydrzat

@viestta prosim ta neprehanaj. Beriem ta ako rozumnu babu so spravnymi nazormi tak nie je treba takto zvelicovat ani robit teatro.

mimikarol
10. nov 2025

To je teda pekná sviňa lakomá. S tým ťa nečaká nič dobré.

autor
10. nov 2025
@pribinak

@anonym_e3dbee ty si uvedomím, že toto už pochované je, keď v manželstve muž dáva manželke pôžičku

@pribinak to s tou pôžičkou bol moj nápad, nakoľko jeho ani nenapadlo/nenapadne sa spýtať či náhodou nepotrebujem nejaké drobné. Vie že nepracujem a nespýta sa. A podľa jeho reakcií mu je príjemnejšie mi ich požičať ako dať

autor
10. nov 2025
@petamich

Ja to cele asi nechapem - co znamena, ze s tebou konci? Lebo, ak s tebou konci, tak potom ano kym vas nerozvedu poziadaj o vyzivne na seba a na dieta.

Alebo potom pokracuj v mode ako doteraz, "pozicaj si" od neho peniaze a ked budes mat pracu a prvu vyplatu na ucte, tak potom ries, ze od neho odides a vysporiadate sa. Lebo toto co ti robi sa vola ekonomicke tyranie.

A teda teraz je to zbytocne plakat nad rozliatym mliekom ale financovanie domacnosti pocas materskej, rodicovskej, vypadku prijmu a pod. su velmi dolezite veci, ktore treba mat vydiskutovane, velmi casto uz z rozhovoru identifikujes idiota.

@petamich to majiteľ môj zamestnávateľ so mnou skončil

autor
10. nov 2025
@anonym_ca799d

Dosť luxus pri takom manželovi nechodiť do prace. Prečo si sa nevrátila tak, kde si pracovala 6.5 roka pred materstvom?

@anonym_ca799d firma u nás v meste skončila ešte počas mojej rd
Ja chcem ísť do práce nevyberám si ale momentálne sa mi nikto neozýva

anonym_e3dbee
10. nov 2025
@pribinak

@pribinak veru nemame ked mi vkladas do ust co som nepovedala

anonym_8440a1
10. nov 2025

Chod do práce a chlap nech zostane sedieť na riti doma s deckom. A dávaj mu ešte vreckové 200 eur, ved peniaze sú spoločné

pribinak
10. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak to s tou pôžičkou bol moj nápad, nakoľko jeho ani nenapadlo/nenapadne sa spýtať či náhodou nepotrebujem nejaké drobné. Vie že nepracujem a nespýta sa. A podľa jeho reakcií mu je príjemnejšie mi ich požičať ako dať

@anonym_autor to je otras. Jedna z funkcii manželstva je spoločne hospodárenie a toto u vás absolútne nefunguje
Evidentne ho tvoje potreby nezaujímajú

Chcela by som vidieť vyraz jeho tvare keby si mu oznamila, že sa vymeníte. On nech sedí doma s chorým dieťaťom a ty chod zarábať a potom mu poskytnes pôžičku

Úplný pako

kitycat
10. nov 2025

Podporu v nezamestnanosti si asi tiez uz vycerpala?

Je to smutne ked chlap takto otoci, nepytas si na blbosti...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal