Ako zvládnuť život so skúpym manželom?
Momentálne som bez práce a dvakrát do týždňa chodím do školy. Mala som nedávno takú prácu kde som chodila na záskok a pracovný čas bol pružný. Raz som odrobila 6 hodín,raz 9 hodín a bolo to ako majiteľ potreboval a nebolo to každý deň,preto môj príjem bol od počtu odpracovaných hodín. Bol to taký polovičný úväzok. Syn zostal chorý,tak som s ním musela byť doma takže to znamenalo málo odpracovaných hodín a malá výplata. Jedného krásneho dňa mi majiteľ oznámil že so mnou končí a zatiaľ som nenašla takú prácu kde mi umožnia dvakrát do týždňa študovať. = Ja bez práce. Môj muž bol s tým oboznámený a bol s tým ok, aspoň sa môžem venovať domácnosti,synovi a on sa môže realizovať pracovne ,tak sa vyjadril. Robím si ďalšiu strednú školu ale iný smer v ktorom budem pracovať keď budem mať maturitné v ruke. Momentálne mi dochádzajú už prostriedky na mesačný chod domácnosti... Platím telefón, benzín atď jednoducho potrebujem peniaze. Povedala som že by som potrebovala na december a január nejaké peniaze. Dá mi ale chce ich vrátiť. Neviem no. Zostala som zaskočená a rozhodla som sa že od decembra radšej pôjdem do práce ale zatiaľ sa mi ozvali len z Kauflandu že ma neberú lebo som prekvalifikovaná. Práca v nedohľadne a ja neviem z čoho vrátim peniaze manželovi....
@anonym_e3dbee co je prehananie? To, ze jej nedava peniaze aby uhradila zivotne naklady, ktore ma je fakt. Faktom je aj to, ze ak je manzelka bez prijmu, z akychkolvek dovodov, tak manzel ju ma zabezpecit. Aj financiami. Ak sa tak nedeje, tak je to financne tyranie. V manzelstve su peniaze spolocne, to je tiez nepopieratelny fakt, takze akoe "poziciavanie"?
@viestta chore toto,taketo manzelstvo.Najhorsie je,ze tato osoba si to vobec neuvedomuje.Zastava si ho,rozmysla ako mu to vrati a ine kraviny.Miesto toho,aby okamzite dala na sud vyzivovaciu povinnost na nu a dieta.
Narok na podporu nemas?
@viestta chore toto,taketo manzelstvo.Najhorsie je,ze tato osoba si to vobec neuvedomuje.Zastava si ho,rozmysla ako mu to vrati a ine kraviny.Miesto toho,aby okamzite dala na sud vyzivovaciu povinnost na nu a dieta.
@anonym_e497c7 ono nemusi hned bezat na sud. Stacilo by, ak by nebola taka submisivna a svojmu zakonitemu vysvetlila, ake su jeho povinnosti vyplyvajuce z toho, ze su spolocne uvedeni v sobasnom liste. Mimo ineho je to aj to, ze peniaze su spolocne a neexistuje aby jeden druhemu poziciaval. Z coho jej chce pozicat? Z tych spolocnych penazi? Z coho mu ona bude vracat? Z tych spolocnych penazi? Ale to by aj ten druhy musel mat kapacity aby tieto zakladne veci chapal. Ta zena nevyzera byt nejaka zlatokopka, toto je situacia, ktora je len docasna a ona sa snazi ju riesit. Nevyciciava ho ako pijavica, lebo je leniva chodit do roboty. Este si aj doraba skolu aby bola na trhu prace uplatnitelna. A tento toto.🙄 Toho by bolo treba vechtom pobsivat, aby sa spamatal. Chumaja
@anonym_e497c7 ono nemusi hned bezat na sud. Stacilo by, ak by nebola taka submisivna a svojmu zakonitemu vysvetlila, ake su jeho povinnosti vyplyvajuce z toho, ze su spolocne uvedeni v sobasnom liste. Mimo ineho je to aj to, ze peniaze su spolocne a neexistuje aby jeden druhemu poziciaval. Z coho jej chce pozicat? Z tych spolocnych penazi? Z coho mu ona bude vracat? Z tych spolocnych penazi? Ale to by aj ten druhy musel mat kapacity aby tieto zakladne veci chapal. Ta zena nevyzera byt nejaka zlatokopka, toto je situacia, ktora je len docasna a ona sa snazi ju riesit. Nevyciciava ho ako pijavica, lebo je leniva chodit do roboty. Este si aj doraba skolu aby bola na trhu prace uplatnitelna. A tento toto.🙄 Toho by bolo treba vechtom pobsivat, aby sa spamatal. Chumaja
@viestta tato tu,pocitam,ze ani nevie kolko jej muz zaraba.Staci jej mat strechu nad hlavou,jedlo a to staci.Chore toto,chore.
@som_realistka jedlo jem aj ja ktoré on nakúpil, som v teple on platí elektrinu, sprchujem sa v teplej vode za ktorú on platí
@anonym_autor no tak to by si mu mala ruky, nohy bozkavat. Alebo nie, radsej olizovat ako psik, ktoreho si on krmi a stara sa o neho 🙈 Boze, naozaj dufam, ze tu si niekto len robi srandu a tie komentare nepise skutocna zena.
@anonym_ca799d firma u nás v meste skončila ešte počas mojej rd
Ja chcem ísť do práce nevyberám si ale momentálne sa mi nikto neozýva
@anonym_autor ty tu prioritne riesis svoje zamestnanie a info o tom,ze tvoj muz je mimo ignorujes
@anonym_autor Ja som sa s takýmto mužom rozviedla. Ja som pracovala mali sme dcéru vtedy chodila do MŠ. Nedával mi nič, teda okrem vtedy 22€ prídavky čo dostával (bolo to viac ako 10 rokov). Pýtal ešte odo mňa peniaze na chod domácnosti. Čo nakúpil on na stravu mohol zjesť iba on, raz som zjedla "jeho" jogurt a to bolo peklo. Ja som s dcérou míňala elektriku, plyn , kvôli mne boli nedoplatky a on to musí platiť.... Keď som bola v obchode a chcela si niečo kúpiť , musela som mu volať a pýtať sa či si môžem kúpiť. Veľmi som sa za to hanbila pred rodinou. Ale nakoniec som sa s ním rozviedla. Bolo to veľmi vyčerpávajúce. Nechcel ísť s nami na dovolenku tak som pýtala nech nám prispeje tak radšej išiel aby mi nemusel dať peniaze.... Teraz je opäť ženatý a našiel si rovnakú držgrošku, dcéra tam ani nechce chodiť. Je to hrozné takéto povahy.
@anonym_autor keby som žila s taký exotom ako ty, tak by dostal mesačnú faktúru za starostlivosť o domácnosť + dieťa. Očividne máš doma debila a práve si dostala možnosť to zistiť. Ja som od začiatku tehotenstva s prvým dieťaťom dostala mužovu kartu, že keď budem niečo ja/dieťa potrebovať, nech ho nemusím otravovať a rovno to kúpim. Mám ju do dnes, napriek tomu, že zarábame veľmi podobne s mužom.
@anonym_autor ty tu prioritne riesis svoje zamestnanie a info o tom,ze tvoj muz je mimo ignorujes
@anonym_f8e5ef tazko sa to priznava, aj ked to mozno niekde v kutiku duse tusi. To s tym jedlom, elektrikou, vodou, to mozno pocuvala za cele tie roky co bola na materskej a rodicaku. Uz jej to do hlavy vtlkol.
@janickacrazy
@pribinak to uz rovno moze poziadat aj o rozvod. Skvela rada.
@anonym_e3dbee Žiadať výživné je možné aj v manželstve
@anonym_autor https://www.hurtaj.sk/vyzivovacia-povinnost-med...
máš nárok na výživné od manžela. Manžel aktuálne porušuje zákon. Manželstvo je nefunkčné. Podala by som žiadosť o výživné na manželku a deti.
@sissy27 maturujem v máji 2026 potom samozrejme budem mať isté miesto u nás v nemocnici ale do tej doby kde zoženiem prácu aby mi umožnili dvakrát do týždňa chodiť do školy. Potrebujem vykryť 5mesiacov . Ak by mi požičal na tie poplatky čo mám, to je 120€ úver, 22€ paušál,na benzín aspoň 50€ lebo vozím syna do škôlky. To je 200€ mesačne čo potrebujem na poplatky. Plus mám 60€ prídavky. Niečo predám a plus 20€ mám k dobru. A to sú peniaze s ktorými ja osobne disponujem do ďalšieho mesiaca. Stravu drogériu čo sa potrebuje atď platí manžel, ale ja v peňaženke ani na karte nemám nič, nemôžem ísť ráno zo škôlky ani do drogérie si kúpiť riasenku lebo momentálne nemám,nezarábam
@anonym_autor pozical? to nieje jeho dieta co vozis do skolky? ty doma nic nerobis? nevlacis nakupy na tom aute milostivemu do huby a na utretie zadku na wecku? ci to si vsetko kupuje sam?
Myslím že intímne spolu nežijete, ak tak veľmi slabo...ale mohla by si si nechať platiť za to ..hm?
Ja by som si napoziciavala od neho, bez problemov. Co najviac. Aj na riasenky a kabelky. Nech si to aj zapise do zositka. Minimalne kym by som nesla do prace. A potom mu vratila velke trt. Co spravi? Da ta na sud? Sudca mu uz vysvetli BSM. Opusti ta? Najlepsie co by sa ti stalo, aj tam smerujete. Nelubi ta. Muz ktory zenu miluje, nebude chciet aby financne stradala, naopak bude hrdy na to ze sa o nu dokaze postarat. Nikto ma nepresvedci o opaku.
Myslím že intímne spolu nežijete, ak tak veľmi slabo...ale mohla by si si nechať platiť za to ..hm?
@anonym_46162b znížiť sa na takúto úroveň? To hádam nie. Okrem toho, nenapadlo ta, ze v intímnom živote s ním môže byť spokojná? Lebo inak nevidím dôvod s ním žiť.
@sissy27 maturujem v máji 2026 potom samozrejme budem mať isté miesto u nás v nemocnici ale do tej doby kde zoženiem prácu aby mi umožnili dvakrát do týždňa chodiť do školy. Potrebujem vykryť 5mesiacov . Ak by mi požičal na tie poplatky čo mám, to je 120€ úver, 22€ paušál,na benzín aspoň 50€ lebo vozím syna do škôlky. To je 200€ mesačne čo potrebujem na poplatky. Plus mám 60€ prídavky. Niečo predám a plus 20€ mám k dobru. A to sú peniaze s ktorými ja osobne disponujem do ďalšieho mesiaca. Stravu drogériu čo sa potrebuje atď platí manžel, ale ja v peňaženke ani na karte nemám nič, nemôžem ísť ráno zo škôlky ani do drogérie si kúpiť riasenku lebo momentálne nemám,nezarábam
@anonym_autor potrebuješ na benzín,lebo vozíš syna do škôlky.Ten syn nie je aj jeho??
@anonym_autor pozical? to nieje jeho dieta co vozis do skolky? ty doma nic nerobis? nevlacis nakupy na tom aute milostivemu do huby a na utretie zadku na wecku? ci to si vsetko kupuje sam?
@natalka13 Tam je asi system "co je tvoje, je aj moje. A co je moje, do toho ta nic".
@anonym_autor ja uz ani nejdem citát ďalšiu stranu. Nehnevaj sa na mna ale aby bola jedna žena takáto blbá sa mi neda veriť. Roztahujes mu nohy jedna radosť, urobíš si s ním decko, ťaháš domácnosť a nevies si otvoriť ústa a nárokovať si na polovicu toho co ma ten chuj na úcte. Vychovavas rovnakého primitiva ako mas doma a uz teraz ľutujem tu ženu co sa na neho ulakomi. Výborne autorka takto sa zariaďuje stastny život. Ked ste hlúpe nemnozte sa prosim.
@viestta tie poplatky čo som mala pred manželstvom,ako paušál, svoje auto = benzín, ročné poistné s tým spojené, jednu pôžičku na auto čo som si brala ako slobodná,tak to sú veci na ktoré mi chce dať mesačne peniaze ale s tým že ich chce vrátiť
@anonym_autor toto nie je normálne. Mala som svoje staršie auto pred svadbou, na ktoré som mala malý úver. Po svadbe manžel dal peniaze a úver sme vyplatili, aby nás nezaťažoval, keď ja budem na rodičaku. Auto sme predali, z manželovej výplaty sme doložili ďalšie peniaze a kupili sme nové auto, ktoré je naše, nie jeho. Jazdím na ňom ja a zabezpečujem logistiku našich detí a vôbec nemám pocit, že som manželovi niečo dlžná. Tvojmu povedz, že má smolu 🤦
@anonym_autor fuuu, tak toto ma zdvihlo zo stoličky. Ja tiež robím školu externé, partner mi vychádza maximálne v ústrety. Dokonca mi tankuje auto, aby som sa mala, ako dostať do školy. A to niesme zatiaľ zosobaseny a mame aj dieťa. Toto nemyslíš vážne! V tom momente, ako by mi toto povedal, by som si pýtala peniaze za všetko, čo doma robím. Niesme zobrati, ale žiadne peniaze sa nepoziciavaju a nevracujú. Ideme všetko spolu! Máme dieťa, mame domácnosť ,, spolu"
A keby ostanem bez prace, neverím, že by mi požičal a mala by som mu vrátiť! Prepáč, ale toto , čo máš ty je fakt hlupák....! Keď si bola na materskej ste, ako fungovali? Na pridel , alebo nad výdavky si mu musela vrátiť?
No moment,si už vôbec plnoletá, keď ešte chystaš maturovať?
No moment,si už vôbec plnoletá, keď ešte chystaš maturovať?
@anonym_f06a14 take si este nepocula, ze druha maturita?
A ty ho ľúbiš však?
@anonym_f06a14 take si este nepocula, ze druha maturita?
@viestta pýtam sa autorky
Také si nepočula, že sa nemusíš miešať do všetkého ako vegeta a odpovedať za autorky?
@viestta pýtam sa autorky
Také si nepočula, že sa nemusíš miešať do všetkého ako vegeta a odpovedať za autorky?
@anonym_f06a14 A také si nepočula, naučiť sa čítať autorkine odpovede?Lebo ona to už odpovedala, robí si druhú strednú, v poradí druhú maturitu, v odbore, kde chce ďalej pokračovať a predtým pracovala 6,5 roka...tak asi len TAŽKO NEBUDE PLNOLETÁ.
Ale tak lepšie sa anonymne odbaviť na @viestta, ako sa najprv naučiť čítať texty od autora s plným porozumením.
Hľadám to správne slovo, ktoré by ho vystihlo, za ktoré by ma ale zároveň odtiaľ nevyhodili..
Hľadám to správne slovo, ktoré by ho vystihlo, za ktoré by ma ale zároveň odtiaľ nevyhodili..
@oblecenie99 To hľadáme viaceré....
@oblecenie99 tazko najdes, mne skoro zabehlo, ked som precitala autorkinu odpoved na moj koment.

@viestta prosim ta neprehanaj. Beriem ta ako rozumnu babu so spravnymi nazormi tak nie je treba takto zvelicovat ani robit teatro.
@anonym_e3dbee co je prehananie? To, ze jej nedava peniaze aby uhradila zivotne naklady, ktore ma je fakt. Faktom je aj to, ze ak je manzelka bez prijmu, z akychkolvek dovodov, tak manzel ju ma zabezpecit. Aj financiami. Ak sa tak nedeje, tak je to financne tyranie. V manzelstve su peniaze spolocne, to je tiez nepopieratelny fakt, takze akoe "poziciavanie"?