icon

Ako zvládnuť život so svokrou pod jednou strechou?

Včera o 20:08

Ahojte ľudkovia bývame s manželom a dieťaťom u jeho rodičov čiže mojich svokrovcov je to viac generačný dom , býva tu aj švagriná s rodinou-áno viem najlepšie odsťahuj sa atd atd , riešime to už dlho žiaľ sa nam to ešte nepodarilo no dúfam zw čoskoro to tak bude . Zo začiatku bolo všetko ok , sem tam výmena názorov - nikdy nie hádka, no ako sa nam narodilo dieťa začalo mi všetko vadiť . Svokra sa mi snaží stále s niečím pomáhať , daj zoberiem ti ho lebo si ideš uvariť polievku , daj podržím ho lebo sa ideš obliecť … možno pre niekoho to je veľká pomoc - pre mňa ale príťaž . Snažím sa naše dieťa viesť určitým smerom výchovy - aby sa učilo hrať samostatne a pod - vždy som pri ňom len doňho furt nehundrem že pozri toto tu a toto tam ,normálne sa hráme ,tu sa ro však nedá keďže je nás stále plný dom . Hoci som niekoľkokrát povedala aby naň vkuse nerozprávali keď sa hra a pod. Keď je na zemi a hra sa svokra hneď podeň položí deku lebo zima - pritom je tu dostatočne teplo , prídeme z vonku položím ho na zem sadnúť len kým sa vyzujem a uz doletí a robí drámu že sedi na zemi . Posúva hore ponožky lebo asi zamrzne z jedného centimetra odhalenej kože doma v teple . Keď sa krmíme je pravidlo že sa nehrá s hračkami - proste obeduje, osamote sa nam to krásne darí zje celú porciu . Akonáhle je tam svokra robí žarty, podáva hračky - hoc som ju nato niekoľkokrát upozornila , so toho ma poznámky typu - ani ty nezješ celý tanier , celú porciu atd . Pritom porcie sú prispôsobené veku a dieťa nijako nenútim jesť , keď javí známky že si už neprosi už sa ďalej nekrmime.Ked obedujem a hrajú sa pri mne zapne mu všetky možné hračky zvukové , pohyblivé , do jednej ruky jedna hračka do druhej druha a mňa ide picnut lebo už vidím ako nezaspi lebo bude úplne prestimulovame a pre tie , ktoré už idu povedať tak jej to povedz - povedala som XYZkrat aj zobrala vypla a potom sa po mne pozerá ako po šibnutej a už vidím ako chce niečo povedať ale zahryzne si do jazyka.Dieťatko je ešte malé a neje sladkosti ani sa nesoli strava a ona je z toho celá nešťastná že nevie čo mu ma kúpiť v obchode , niekoľkokrát mi to povedala , ja vždy pekne poviem že netreba nič všetko máme alebo dám tip o by bolo fajn nabudúce ak chce ale toto máme stále dokola . Svokra navyše je každý deň doma takže už keď idem na rannú kávu stretneme sa , vlastne sme všetci stále spolu a ja nemám kam “ujsť” a mne to už začína pretekať cez pohár . Jednoducho sa mi stále montuje do mojej výchovy a tvári sa že vlastne ona nič .Je tu nejaká ktorá to mala podobne a povie mi že nie som jediná a ako to riešila - áno odsťahovať sa to viem a intenzívne na tom pracujem .

Strana
z2
anonym_cbd42c
Dnes o 08:06

@anonym_autor Snaha odísť bývať samostatne vyrieši veľa vašich problémov, ale mnohé pridá.Teraz máš svokru, ktorá to s pomocou trochu preháňa/nie je to však zákernosť,jednoducho má veľmi rada svoje vnúča/, keď budete vo svojom, možno budú chvíle, keď by si pomoc prijala,ale nebude poruke.Momentalne ti iné neostáva, len slušne svokre vysvetliť, že ako matka, chceš niektoré veci inak.

zuzana76
Dnes o 08:23
@anonym_e93824

@anonym_autor ja vidím problém v chlapovi, keby sa ma opýtal muž, " pod ideme bývať ku svokre," tak v tom momente je konec lásky. Ako načo???? Nerozumiem tým nedorobenym chlapom, čo musia s materami bývať. Chlap, čo chce s rodičmi bývať by sa vôbec nemal ženiť a ani decko urobiť. To je nič taký chlap. Akože je to výhodné, nemusíme platiť. Ale pre koho to je výhodné? Pre neho? ?? Lebo inú výhodu nevidím, okrem toho, že nevesta skončí na psychiatrii, skôr, čo neskôr.

@anonym_e93824 a svoju zenu znasilnil? Vinna je aj ona, ze s tym suhlasila.

anonym_b1ca9d
Dnes o 08:30

Ake hypo vam vychadza, ja by som kupila aj zrucaninu, ale vo svojom. Svagrinu neirituje?

anonym_7b03e9
Dnes o 08:35
@anonym_b1ca9d

Ake hypo vam vychadza, ja by som kupila aj zrucaninu, ale vo svojom. Svagrinu neirituje?

@anonym_b1ca9d Svagrina je mozno ina povaha a ak je to jej mama, berie to inak. A asi ju dokaze viac upratat.

zuzanka.zuzu
Dnes o 08:42

ak to neposerieš (áno, ty!) tak toto bude super babka 🥰 vnúčatá tam budú radi chodiť 😀 toto je presne ten typ ktorý sa aj rozkrája zo samej lásky 🥰 a tak to má byť, ty si mama, ty vychovávaj, babky sú za odmenu

a rada pre teba tu už odznela niekoľko krát - odsťahuj sa 🤷 dovtedy šúchaj nožičkami a buď rada za strechu nad hlavou pretože svokra nerobí NIČ hrozné akurát ľúbi svoje vnúča úzkoprsej nevesty 😜

hama007
Dnes o 08:50

@anonym_autor sama vieš, že ísť odtiaľ je najlepšie riešenie ale chápem, že si sa potrebovala vyrozprávať. Ja som chcela bývať vo vlastnom. U svokry sme mali byť len dočasne. Nuž muž sa rozhodol o nás bez nás, že zostávame. A ešte sa tváril čo preháňam. Sklamal ma. To, že chceme svoje bývanie svoj kľud pre mňa znamenalo gro dobrého vzťahu. Nejde vytvárať pohodu doma keď si so svokrou leziete do vlasov alebo chceš si viesť domácnosť po svojom v cudzom.... To ti píšem ako zlomená žena. Začni konať lebo budeš do konca života nešťastná.

veronikah96
Dnes o 09:03

Tu iné riešenie ako vlastné samostatné bývanie jednoducho nepomôže a čím dalej tak budete bývať takto spolu, tým väčší je predpoklad, že sa stále viac budete hádať a časom aj na úplných blbostiach. A prepáč, ale v tomto súhlasím aj s názormi vyššie a tvrdiť , že vlastné bývanie nijak raz nejde vyriešiť a nie je to možné, je niečo čo sa malo riešiť pred dieťaťom. Je logické, že pri rodičáku riešiť hypotéku je ťažšie ako pri pracujúcich 2 ľuďoch. Môj názor je, že rodina s dieťaťom má mať vlastné súkromie a pokoj. A nie každý dostane "štartovné " financie na vlastné bývanie alebo dedí. Veľmi veľa ľudí má bývanie len vďaka hypotéke a spotrebáku, a to aj v tejto dobe vysokých cien nehnuteľností.

anonym_3186ed
Dnes o 09:53

@anonym_autor mne naopak nepride jej prispevok ako od jednoduchej nesamostatnej mladej mamicky ....ALE, zial, neviem preco mate dieta ked nemate zazemie pre seba a byvate u rodicov .... ine ako trpiet dalej svokru v jej dome ti neostava, pokial s muzov nezacnete byt dospely rodicia a nepostavite sa na vlastne nohy.... to, ze je to dnes tazsie ako v minulosti, zabexpecit byvanie, je pravda ale v tom pripade ste nemali mat este dieta lebo ak ste do 30 rokov bol este cas, no ak nad 30 rokov, ste nesamostatny

0kristina0
Dnes o 10:39

Tieto temy "byvanie so svokrou" nejdem ani citat. Takto to dopadne ked chce niekto byvat "zadarmo". Osamostatnit sa je velmi jednoduche ak ste na to dvaja. Prizvukujem DVAJA. Pretoze postupnost je taka, ze najprv byvanie, potom svadba a nasledne deti. To by sa ale musel clovek zadlzit na cely zivot, co sa Vam asi nechcelo. A toto je dan za to. Takze verim, ze teraz sa Vam osamostatnuje tazsie lebo tam je uz dieta ale na toto ste mali mysliet dopredu. Komu neni zhuru dano v apotece nekoupi.

anonym_4103b2
Dnes o 11:36

@anonym_autor keby som mala bývať so svojou,no nebývala by som.Moj muž by pri nej totižto nechcel bývať 😉

anonym_26ecd6
Dnes o 11:56

@anonym_autor tak ja sa modlím, mám dvoch synov,že keď sa oženia,tak pôjdu svojou cestou,a neostanú bývať doma,stále im hovorím,že ich ľúbim,ale ja si neviem predstaviť v dome aby nejaká mne cudzia žena bývala, takže ty buď rada,že sa svokra delí s vami o svoje súkromie,a nie,že ešte si nevdačná

kiki68
Dnes o 12:38

Ja by som bola vdacna, ale ved tam len odstahovat a teda nemat pomoc ziadnu. Potom robis podla seba, ale jasne, ze nikto nepostrazi ani nic . Neviem co od toho chces, je to taky deal a nezmenis to. Nebudes tam doma a bud to kupis ako to je, alebo pojdes prec.

anonym_90b927
Dnes o 13:57
@anonym_26ecd6

@anonym_autor tak ja sa modlím, mám dvoch synov,že keď sa oženia,tak pôjdu svojou cestou,a neostanú bývať doma,stále im hovorím,že ich ľúbim,ale ja si neviem predstaviť v dome aby nejaká mne cudzia žena bývala, takže ty buď rada,že sa svokra delí s vami o svoje súkromie,a nie,že ešte si nevdačná

@anonym_26ecd6 Ach moje slová mne sa to splnilo ale s dcérou ľúbim ju najviac na svete ale som rada že nebývajú u nás a v podstate je rada aj ona mne stačí že prídu na pár dní a ešte lepšie keď odídu😀

Strana
z2