icon

Ako zvládnuť život so svokrou v dome?

6. júl 2025

Ahojte dievčatá, idem si k vám pre radu, lebo som na konci svojich síl. S manželom máme dom s veľkým pozemkom, kde na konci stojí záhradný domček. Svokra 70rokov sa rozhodla, že ona nechce bývať sama, ale s nami. Myslím v tom záhradnom domčeku. Čiže deň čo deň ju budem mať doma, lebo nemá kamarátky, nemá s kým tráviť čas. Ja som manželovi povedala, že s tým nesúhlasim, ale oni sa už rozhodli aj bezo mňa. Normálne som z toho ako obarená. Mám ju rada, ale kde je moje súkromie? Čo robiť, ako to zastaviť?

Strana
z7
diaalex
6. júl 2025

Nijako … tiež ju mám furt pred očami, furt sa kvôli tomu hádame a proste jemu to nedopína …

autor
6. júl 2025
@diaalex

Nijako … tiež ju mám furt pred očami, furt sa kvôli tomu hádame a proste jemu to nedopína …

@diaalex Super, nie som sama….

stellarstar
6. júl 2025

Zavolaj aj ty svoju mamu, ale z druhej str ak bude v tom domčeku a nie u vas v dome tak to by este šlo či nie?

zmrzlinka2021
6. júl 2025

Nesúhlasiť. Manžel má mať na prvom mieste teba, nie svoju mamku. Ries muža.

smoulingirl
6. júl 2025

Fuha..akoze oni sa dohodli bez tvojho vedomia? Svokra je samostatna, chodiaca alebo ma nejake zdravotne problemy?

mandzula
6. júl 2025

A uz aj rozmyslali, co v zime? Kuri sa tam ci na zimu sup k vam do domu? Sralo by ma nenormalne, ze muz ma pri rozhodovani o takej vaznej veci obisiel.

autor
6. júl 2025
@stellarstar

Zavolaj aj ty svoju mamu, ale z druhej str ak bude v tom domčeku a nie u vas v dome tak to by este šlo či nie?

@stellarstar aj toto som použila, ale odpoveď bola, ale vieš tvoja mama není sama.

autor
6. júl 2025
@smoulingirl

Fuha..akoze oni sa dohodli bez tvojho vedomia? Svokra je samostatna, chodiaca alebo ma nejake zdravotne problemy?

@smoulingirl nie, ona je čiperná, fungujúca, všetko si sama zariadi a vybaví

doriiis
6. júl 2025

Ak by to bola tvoja mama,odmietla by si tiež?

laurinka27
6. júl 2025

Dom je váš spoločný? Toto by som v žiadnom prípade nedovolila, že by sa "svokra rozhodla", že bude bývať vo VAŠOM, bez TVOJHO súhlasu. Urob si ultimátne poriadky s mužom. Inak toto nebude len záhradný domček, ale budeš ju mať stále na očiach všade.

smoulingirl
6. júl 2025

Na muza by som bola mega nastvata, ze sa to udialo poza moj chrbat a velmi vazna debata by ho cakala.

autor
6. júl 2025
@doriiis

Ak by to bola tvoja mama,odmietla by si tiež?

@doriiis určite vy som to riešila s manželom a nie ho postaviť pred hotovú vec. A ešte sa k tomu dozvedieť, že ona už predala byt a ani som o tom nevedela. Čiže to spolu plánovali dávno.

deti95060810
6. júl 2025

z akého dôvodu chce bývať... a čo chce robiť so svojim domom - bytom kde bývala doteraz.
je ten domček schopný aby tam svokra bývala aj v zime? je zateplený, okná ok, je tam kúrenie ? bude tam 24/7 a či od rána už bude u vás do neskorého večera?

doriiis
6. júl 2025

Áno,to je hnusne,ako sa zachovali.A keby muž odmietol tvoju mamu,ty by si ju odmietla tiež?

januska12323
6. júl 2025

Veľmi by som rozmýšľala či s mužom ostanem keď také vážne rozhodnutia robí bezo mňa.

cyberk
6. júl 2025

Postav velky plot medzi vasim domom a tym zahradnym domcekom, manzelovi to len oznam 😅🤣 ale teda toto by som nestrpela, taky podraz od neho..

autor
6. júl 2025
@deti95060810

z akého dôvodu chce bývať... a čo chce robiť so svojim domom - bytom kde bývala doteraz.
je ten domček schopný aby tam svokra bývala aj v zime? je zateplený, okná ok, je tam kúrenie ? bude tam 24/7 a či od rána už bude u vás do neskorého večera?

@deti95060810 áno domček je po kompletnej prerábke už pol roka, čiže tu mám aj odpoveď, prečo sa to prerábalo.

zuzana76
6. júl 2025

kolko ma svokra rokov?

mdse
6. júl 2025

Ťažká situácia, asi by mi to vážne narušilo manželstvo.

sweet20
6. júl 2025
@zuzana76

kolko ma svokra rokov?

@zuzana76 keby si citala prve 4 riadky z prispevku, vedela by si , ze ma 70.. to je tak ked komentujes nieco co necitas

zuzana76
6. júl 2025
@sweet20

@zuzana76 keby si citala prve 4 riadky z prispevku, vedela by si , ze ma 70.. to je tak ked komentujes nieco co necitas

@sweet20 ano, uz vidim, prebehla som to

zuzanockamt
6. júl 2025

Autorka
Dom je spoločný? Je to určite náročná situácia, no nikdy by som neodmietla rodiča, ktorý žije sám. Svoju matku by si tiež vyhodila? Bude predsa v osobitnom dome.

deti95060810
6. júl 2025
@zuzanockamt

Autorka
Dom je spoločný? Je to určite náročná situácia, no nikdy by som neodmietla rodiča, ktorý žije sám. Svoju matku by si tiež vyhodila? Bude predsa v osobitnom dome.

@zuzanockamt ale je rozdiel sa s manželom o všetkom najskôr dohodnúť a rozdiel len povedať akoby nič manželke že od zajtra ide do domčeka mama...

zuzana76
6. júl 2025

Ak je to osobitny domcek, urcila by som si pravidla, nie ze bude u vas non-stop, najhorsie je, ze manzel ti o tom nepovedal. Mohla si sice nesuhlasit, ale aspon by si vedela, ze nieco take chysta.

doriiis
6. júl 2025

Ja si vždy tu na koňovi pri téme svokra prídem ako z inej planéty.Ja mám svoju svokru rada a dokonca dobrovoľne som jej navrhla,aby u nás bývala.Obe strany z toho čerpajú iba výhody.

deti95060810
6. júl 2025

a kde dala babka peniaze.... či ich má manžel v "kešeni" ...

zuzanockamt
6. júl 2025
@deti95060810

@zuzanockamt ale je rozdiel sa s manželom o všetkom najskôr dohodnúť a rozdiel len povedať akoby nič manželke že od zajtra ide do domčeka mama...

@deti95060810 Dotyčný manžel asi vie,čo má doma. Takto si ušetril polroka cirkusu a hystérie.

biba_18
6. júl 2025
@zuzanockamt

Autorka

@zuzanockamt a čo že žije sama? je samostatná. iba jej chýba spoločnosť. nech začne chodiť do klubu dôchodcov, nie že sa k neveste nasťahuje…

zuzanockamt
6. júl 2025
@biba_18

@zuzanockamt a čo že žije sama? je samostatná. iba jej chýba spoločnosť. nech začne chodiť do klubu dôchodcov, nie že sa k neveste nasťahuje…

@biba_18 Ja to vnímam inak, keďže máme doma ozaj iné vzťahy než tu, čo čítam.

smoulingirl
6. júl 2025

Citam ta dalej autorka a pre mna by toto bola ultimatna zrada, niekde na urovni nevery. Akoze wtf, ze muz s mamou planuju jej stahovanie do vasho domu bez TVOJHO vedomia. Ja napriklad by som rodica neodmietla, ani z jednej strany, moji svokrovci su skveli po kazdej stranke, ale ak by muz riesil ich stahovanie bezo mna, to by bola asi konecna.

Strana
z7