Aký iný zmysel života ste našli, keď sa vám nepodarilo založiť rodinu?
Prosim zeny, ktore sa neuspesne snazili otehotniet, a ani po rokoch sa nedockali dietatka, aby sa podelili o svoje skusenosti s tym, ako najst iny zmysel zivota ako deti. Ja ho zatial bohuzial nevidim a uprimne mi z toho prepina. Zaroven prosim vsetkych ostatnych, ktori si podobnou cestou nikdy nepresli, aby sa k teme radsej nevyjadrovali. Hlupych pripomienok mam za tie roky uz dost. Vopred dakujem za respektovanie.
@srdiecko35 vidim, ze stale nie som na tom tak zle ☹.... mrzi ma to za Teba. Budem ti drzat silno palce, ja mam "len" 30, doprajem viac Tebe 😉. Daj o sebe vediet, ako sa ti dari.
@dada_sepina vidis, vsetko je v zivote po prvy raz 😉
@dada_sepina takisto si prva, kto mi hovori, co moze a nemoze byt zmyslom mojho zivota 😉. Vo vsetkej pocestnosti 😀.
@renimac , dakujem,chcela by som mat 30 😝 .....rozmyšlali sme s partnerom aj nad tym, že čo sme si nepodali žiadost o adopciu už po 2 IVF..., ale po každom ivf, sme dufali, že otehotniem.,a darcovské sme este nevyskušali, ale mam strach z toho... ach jaj, nechcem zostat sama na staré kolená, počkam este na výsledky z reprodukčnej imunologie a uvidime, ale to čakanie ma nebavi..som z toho zufala...neviem, ako dalej...najradšej by som sa vystrelila do vesmíru 😕
@srdiecko35 pozri... ani pre mna nie je adopcia idealne riesenie, ale na druhej strane viem, ze ma to dostane do kludu, a to je hlavne. Na druhej strane, to som ja. Kazda sme ina, nikto nema patent na to, ako pomoct kazdej jednej. Co je pre jednu samozrejme, pre druhu je "no go". Moje videnie sveta je ine ako videnie niekoho druheho. Nemozem ti vnucovat svoj pohlad na vec. Pre mna je adopcia (metaforicky) cestou z pekla... riad sa vlastnym pocitmi, ak sa na to necitis, tak do toho nechod. Detto darcovske. A mozno nam za ten cas prestane na tom tolko zalezat, ktovie.
@renimac tak si to daj ako zmysel zivota! naco hladat plan B a podobne somariny. cim viac na to mysliet a dat si to ako "zmysel zivota"!!! si na dobrej ceste podla mna.
@renimac hej, momentalne som vo faze rozmyslania nad darcovskými a adopciou...ale čas ma tlačí, skôr moj vek ...uvidime podla vysledkou, ale budem sa musiet rozhodnut čím skôr tym lepšie pre mna...aby som už konečne našla pokoj...dobre, že si nahodila tuto temu, presne na nu som čakala 🙂
@srdiecko35 nahody neexistuju 😉 nech sa akokolvek rozhodnes, budem drzat palce.
@renimac vdaka, aj ja tebe....budem sledovat tuto temu 😎
ahoj. manželovi zistili pred13 rokmi že to deti mat nebude hned sme si podali žiadost o adopciu a popri tom cakani sme skusali aj umele to vsak nevyslo osvojili sme si syna ktrory mal vtedy 9 mesiacov teraz ma 9 rokov ked sme už dieta prestali riešit tak som otehotnela a teraz mame 1,5 rocnu dcerku. kamoska otehotnela a vsak babo prestalo rast musela ist na potrat neskor jej zobrali vajecnik mala len jeden už stracali nadej a vsak po 7 rokoch manželstva sa im narodila dcerka teraz ma už 4 roky držim palce a ak chcete mat dieta a rodinku možnost je tu vždy len netreba hadzat flintu do žita podajte si žiadost medz cakanim si uživajte jeden druheho a ked sa vsetko ukudni tak pride hadam aj tehu a hlavne mysli pozitivne povedz si že mama budes tak ci tak ci sa ti babo narodi z bruska alebo zo srdiecka . držim palce velmi moc 🙂
@majka2 pekne napisane...keby som sa vedela tak rychlo rozhodnút, bolo by to ovela lahšie, a gratulujem k dcerke aj k synovi.
Ahoj, tiez som nevedela dlho otehotniet.... striedali sa u mna fazy ze to v kuse riesim, potom ze sa snazím na to nemysliet, zamestnávala som sa pracou, záujmami, chodili sme na výlety, dovolenky - dookola.... az raz prislo obdobie, ze v jednom mesiaci bolo vela prílezitostí posediet pri vínku... a " víno obveseluje srdce cloveka", zamestnalo moj mozog a uvolnilo moje telo a ja som nemohla uverit ked som zistila ze som tehu... a to som prvý rok ked sme chceli otehotniet nebola v strese ale iste vnútroné ocakávania tam boli... nechcem ta nahovarat na alkoholizmus alebo nieco podobné... ale skuste si s manzelom vecer sem tam otvorit flasu dobreho vinka....
Baby nebojte sa adopcie kamarátka sa rozhodli adoptovať po desiatich rokoch manželstva a trápenia čo sa pokúšali o bábo možnými i nemoznymi cestami..nakoniec si adoptovali synčeka, ešte bábo,v aprily bude mat už tri roky a dokonca sa na nich aj podoba.je to ich život,ich poklad a neskutočne ho milujú a takisto on ich.
@renimac no máš to ťažké, ti verím.... čítam tvoje odpovede....
Ak vidíš zmysel života v tom, že budeš mať biologické dieťa, treba skúšať.... ale len do tej miery, aby ti to nezobralo zdravie a čistú hlavu....
Ak vidíš zmysel života v rodine, adoptované dieťatko je riešením.
Ale ako som už písala, niečo sa deje pre niečo .... srdcu nerozkážeš, rozum vieš ako tak nasmerovať a myšlienky utriediť. Vnímať krásu toho čo máš a snažiť sa dať životu zmysel v tejto chvíli. Veľa čítať a rozprávať sa... veľa rozjímať a užívať si..... nejaký recept na sto percent nie je a neexistuje. Je potrebné si to prebrať sama so sebou, a v sebe.
A za nás len pre zaujímavosť - 7 x ivf, 1x spontánny potrat, 1 x MA, vyšetrení x, peňazí kopec stálo (nevadí), postavili sme dom, aj strom zasadili, na x dovolenkách boli, zvierat máme viac jak v útulku, školu som vyštudovala ... a ešte kopec čo ma nenapadá.... A som tu 😉
mám kamarátku kt. sa roky snažili a nič...jej diagnostikovali v 30 rokoch hormony vo veku 60 ročnej pani bez tvorby vajíčok. Vraj nemá šancu nikdy mať svoje vlastné dieťa. Podstúpila liečbu na tvorbu vajíčok, bohužiaľ sa ich tvorilo tak málo, že bola nulová šanca otehotnieť. Viem že navštívila nejakú liečiteľku v Piešťanoch a po návrate od nej otehotnela behom 2 mesiaca. Dnes sa tešia z krásneho synčeka...neviem či ti táto informácia pomôže, ale máš iba 30, stále máš nádej, treba iba nájsť pôvod. Kolega má adoptovaného syna a majú z neho naozaj veľkú radosť.
@renimac no ako sa s tým dá žiť, to ti neporadí nik, to je ako naučiť sa žiť s ťažkou chorobou, po úraze a pod...viem, znie to necitlivo, ale len ty a tvoj manžel musíte nájsť cestu (alebo riešenie) prešli sme si tou cestou takže ti rozumiem ale pamätám si na slová svojej sestry, keď sme zistili, že nebudeme mať dieťa, ona mi hovorí, že mám muža, ona je sama, nemá šťastie na správneho chlapa..takže jej uhol pohľadu je zasa iný..a držím palce 😉
@renimac Ahoj 🙂 Viem o com pises 🙄 My sa s manzelom snazime uz 11 rokov a stale sme bez babatka 😨 Mame za sebou nespocetne mnozstva vysetreni a ja navstev u gynekologov az az 🙄 Niekedy sa s muzom smejeme ze moju susku uz videlo pol Slovenska 😀 😀 😀 Mam za sebou sedem vkladov IVF z toho jedno mimomaternicove tehotenstvo a 6 potratov 🙄 Ale uz som si jednoducho povedala dost ze uz do toho nejdem,nebudem sa stale trapit,vzdy prisla nadej v podobe tehotenstva a potom BUM a bolo po vsetkom....Tak sme sa dohodli ze si adoptujeme malinke babinko 😀 Manzel nebol velmi za to,ale ked sme absolvovali tu psychologicku pripravu pred adopciou,tak sa dokonca tesiiiii jak maly chlapec 😀 Bude to sice trvat nejake 2-3 roky,ale nevadiiii my si pockame,ked uz tolko cakame 🙂 A to mame obaja 38 rokov 😝 A este ti poviem ze mame este 5 zmrazenych embrii,geneticky vysetrenych ale nepojdem na IVF ani za svet 🤐 Tesime sa na nasu bambulku 🙂
@srdiecko35 dakujem
@yoyo123 Kamarátka tiež si adoptovala bábatko a oni čakali len rok, tiež som bola prekvapená, že ako rýchlo a také pekné dievčatko im dali, nádherné bábo. Teraz má už 15 rokov a stále im robí radosť. 🙂 Držím palčeky aj vám.
ja poznam kocku, co tiez nemohli mat deti, nevedela som to, nastupila som do firmy ako nova. A ona prisla s 3 mesacnym babatkom a ja hovorim - ty si cely tato ! Aj ten jej muz tam robil tak som ho poznala. Presne take iste male cierne ocka ako tato.. A kocka mi hovori - je adoptovane... by som sa najradsej bola videla niekde...Ale fakt sa to male adoptovane podobalo na otca.
@rusalkablack si im vlastne polichotila 😉 ze sa na seba podobaju, akoby boli pokrvni pribuzni 😉
Dievcata, zajtra rano odchadzame na dofcu a rozhodla som sa dat si na nejaky cas pauzu od MK. Dakujem za rady, mnohym aj za krasne spravy a prajem Vam krasny koniec leta a nadhernu jesen. Majte sa tu krasne a prajem vsetko len to NAJ.
@puntadura inak možno mimo témy ale v bazenoch sa dá krásne nachytat ureaplazma a podobné veci ktoré tiež bránia v otehotneniu, ja keď som sa preliečila tak som otehotnela.... príčina je niekedy jednoduchá zvlášť keď doktori tvrdia že su obaja zdraví... no alebo npr také chlamýdie, ja do bazéna nevleziem ani keby mi za to zaplatili... žiaľ z bazénov a víriviek mám len negatívne skúsenosti

@renimac tak macicku, alebo papagaja