Aký je váš názor na predaj zbytočných darčekov?
Chcem sa spytat na vase nazory, lebo my sme po Vianociach zaplaveni uplne zbytocnymi darcekmi.
Ja som z toho na nervy. Zijeme v 3-izbovom byte, ja, manzel a nase 2 dcerky a byt ma urcite kapacity, ktore mam v merku len ja. Viem,v akom stave su skrine a co su zbytocnosti.
Rozhodla som sa, ze zbytocne veci idem popredat. Za mesiac sa nam nakopili 3 salky Frozen - nie je to kde davat. Zbytocne oblecenie. Toto vsetko nakupili svokra so svagrinou. Poviem vam, nemam s nimi taky vztah, aby som im diktovala, co maju kupit. Ani sa nespytali.
Popredali by ste nevhodne darceky? Aky mate na to nazor? Ako ste na tom vy s darcekmi, ktore nepotrebujete alebo su male?
Mam aj respekt, ze pokial by mi na to prisli, tak by to zle prijali, ze predavam ich darceky,manzel by ma tiez nepochvalil a skoncilo by to hadkou. Moji rodicia dali detom peniaze, lebo nech ja im nakupim co potrebuju.
Nepotrebné darčeky posúvam ďalej. Darujem niekomu koho potešia.
@evaachesa Ahoj, dakujem za nazor. Trapi ma to. Je to skor manzelova rodina ako moja (jeho rodicia aj sestra - moja svagrina). Oni ma diferencuju, ze nie som ich krv a tak diferencujem aj ja ich - cize nie je to moja krv a citim z nich odstup. Manzelovi som tuto verziu povedala, ale nepreslo mi to u nho, tak som to nehovorila ani dalej. Chcela som, nech sa kupuju darceky len detom - v rodine mame len tie nase dievcatka, svagrina je zatial bezdetna. Pravda je, ze ja nemam v tej jeho rodine velke slovo. Cize mi to neprejde. Nezarabame vela, manzel cca 1200 v cistom a ja som na rodicovskej dovolenke. Cez Vianoce idu nenormalne peniaze do darcekov jeho rodine. Bola aj hadka kvoli tomu. Ja im kupim striedmo - som na rodicovskej. Gro islo z manzelovych zarobenych vyplat. S nimi sa jednoducho nedohodnem. Ale viem, ze aj ked budem zarabat a vratim sa do prace - odmietnem toto bezduche kupovanie darcekov pre svokru, svokra aj svagrinu. Ja si toto jednoducho neprajem a z mojich vyplat uz vobec nie. To radsej odlozim peniaze pre moje deti.
Nejake prakticke drobnosti odloz a ked pojdu tvoje deti na narodky kamosom tak budes mat, nemusis potom kupovat darcek. Hrnceky Frozen a spol su na to idealne. Ostatne predaj alebo daruj, kedze si upozornila, ze tolko darcekov nepotrebujes, podla mna nemusis mat vycitky.
Bože to je hrozné toto. 😳 Našťastie v našej rodine sa to na 2 pokus pochopilo...švagrine to asi bolo blbé že nemá nič kupovať a nepochopila že to myslím vážne a tak ďalšie Vianoce ešte niečo kúpila. Ale nasledujúce už fakt nič. Ja som bola kvôli tomu nakupovaniu len zbytočne v strese že čo kúpiť, kde, či stíham a nehovoriac o peniazoch čo sa zbytočne vyhodili. Potom tie darčeky čo sme dostali skončili v aukčných skupinách a predala som ich po 1-2 eurách, alebo som potom darovala na charitu. Nech mi niekto povie naco je toto vôbec dobre? Na tvojom mieste si dupnem a aj keď sa nahnevaju alebo urazia, tak na to kašli. Tie darčeky pre mužovu rodinu nakupuje muž, alebo ty? Možno keď to necháš úplne na ňom, tak si to aj sám rozmyslí. Hlavne munzrataj koľko peňazí išlo do darčekov mimo vašich detí a nech porozmýšľa, či sa nedali investovať aj lepsie. My sme napríklad ako deti mali vždy darčeky len doma, nikdy nie u babiek a tiet a bolo to úplne krásne a pohodové.
Take veci darujem. Nie je o com. My sme dostali niekolko kusov oblecenia aj kozmetiky, ktore nikdy nevyuzijeme, takze vzdy nazhromazdim viac a potom to dam na inzerat na darovanie.
@ropucha6 Oni su materialisti, hlavne svokra a svagrina. Tazko povedat, ale dajme tomu okolo 200€ - 250€ spolu. Co sa mi zda dost.
Vytriedila by som byt, na fb by som si našla súkromnú darovaciu skupinu pre moje mesto/ sídlisjo- tak, aby príspevky videli len členovia skupiny, a ak tvoja rodina nie je členom skupiny, tam by som nahodila príspevky a darovala zbytočné predmety.
Ja sa Ta rovno opytam, ze ci tato suma je podobna aj co dostanes ty s rodinou? Alebo to funguje tak, ze im treba nakupit za 200-250 EUR a vy dostavate lacne sprchace, zlacnene veci z vypredajov, pripadne veci, co oni nechcu? Lebo aj take som zazila.
@muchotrafka298 Vyborna otazka✅ Manzel a deti dostavaju krasne hodnotne darceky. Ako som spominala v zakladani diskusie: deti aj duplicitne dary, co uz mali doma, pripadne zle velkosti,pripadne nie som spokojna s umelym materialom pyzamka - tak to im neoblecem, chcem pre nich bavlnu. Cize dajme tomu, ze tieto veci pre manzela aj deti (okrem umelych materialov) su krasne, hracky krasne a drahe. Ja? Veci z vypredajov, tricka za 1€ z New Yorkera. Niekedy som zhrozena. Ale seba prezijem. Zvacsa to konci v kosi, lebo by som sa hanbila to niekomu darovat, alebo s tym umyvam okna a mam z toho handry na upratovanie.
Spravne tomu chapem, ze darceky rodine kupujete s manzelom osobitne? Cize on nakupi darceky svojim rodicom a surodencom, ake on vyberie, a este aj ty im vyberas a kupujes dalsie darceky? A to preco takto?? A este ked zjavne ani nemate spolocne financie s muzom, podla toho co pises (ze ty si na RD a teda minimalny prijem)..? No z vysoka by som sa na to vykaslala. Ak to maju takto blbo v rodine nastavene, ze si kupuju take drahe dary (a mozno uplne zbytocné) a nemienia z toho popustit, tak ja by som im isto nic nekupovala, maximalne nejaku drobnost za 10-15€ (knihu ap.), ale pravdepodobne ani to nie, vsak za 200-250€ co im kupujete, tam musi byt hrba veci (hodnotnych aj menej hodnotnych). A rovno by som im povedala, ze ty od nich nic nechces a teda ani ty im nic nic nebudes davat (samozrejme nejako diplomaticky slusne to povedat, ale tak aby pochopili o co ti ide). A darceky, ktore dostanes ty alebo deti, no su z akehokolvek dovodu u vas nepouzitelne, zbytocne, by som bez pardonu posunula dalej (predala ci darovala).
@zuzka102 Ano, je to tak. Manzel im kupuje a ja z mojho rodicaku len malickosti. A o ich dary vonkoncom nestojim. A dokonca ani nase deti nie su na ich dary odkazane. Cele mi to pride riadna fraska, az je cloveku z toho na vracanie.
Chapem ta. Treba si to jasne vykomunikovat. Ty s muzom a on so svojou rodinou, alebo aj ty priamo s jeho rodinou. Lebo inak sa dalej asi nepohnete. A ak si aj tak budu robit po svojom, tak si aj ty rob po svojom (t.j. ty pre nich nekupuj ziadne darceky a co vam daju nevhodne, posuvaj dalej). Inak, a to muz aj pre tvojich rodicov a surodencov kupuje take hodnotne dary?
A to prečo kupujete darčeky obaja? U nas sa da kazdemu po 1 balicek- cca 2 alebo 3 darčeky na osobu a hotovo.
@zuzka102 Nie. My sa s mojimi rodicmi nestretavame, manzelova raz nechtiac urazili. Je to zlozite. Ja im kupujem len malickosti a ani nic nechcu, lebo vedia, ze som na rodicaku. Oni mne obalku s peniazmi pre mna a deti.
@alanko20 Preco? Lebo to tak maju zauzivane ako chori na hlavu, kazdy ma po 5-6 darcekov, cim viac - tym lepsie. Toto zazivam 5 rokov 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Joj ja som darčekovanie so sestrou a jej mužom zrušila, lebo mi to išlo na nervy a máme obe svätý pokoj. 6 darov nedostanem ani ja ani moje dieta doma pod.stromom. načo je to dobré.
Šálky Frozen a podobné veci by som vyložila ku kontajnerom a nech si vezme, kto chce. Ešte si budeš kvôli takej blbosti pridávať prácu s predajom? ☹️
Vždy nechcené a nepotrebné a nevhodné darčeky predám za symbolické ceny. Áno predám, lebo z peniažkov, ktoré za to dostnem kúpim deťom to, čo využijú. Ale u nás v rodine je to super. K darčekom mi pribalia aj bloky z obchodu v prípade, že to chcem vrátiť/vymeniť za niečo iné, inú veľkosť atď.
A ak náhodou blok nie je, tak sami členovia rodiny povedia, že kľudne nech predám a kúpim deťom niečo iné. Žiadne urážanie sa, žiadne odúvanie sa...veď sme dospelí ľudia predsa. A manžel sa mi do toho nemieša, on je toho istého názoru ako ja a celá rodina.
Tak toto mi už príde choré že ste manželia, jedna rodina, ale fungujete ako samostatné jednotky kde každý kupuje darčeky zvlášť. Wau.😳
Byť tebou, okamžite to stopnem aj za cenu že sa nahnevaju a urazia. Toto je totálne na hlavu.
Vies co, moj muz mal tiez taketo tendencie zo zaciatku (potom ako sme sa vzali), ze "co ja kupim jeho rodicom na Vianoce" a ze co "on ma kupit mojim rodicom na Vianoce", pricom kazdy primarne vyberal darceky pre svojich rodicov, kedze si predsa len vlastneho rodica poznas lepsie a mas s nim aj iny vztah, no tak prve dva roky som teda "ja" kupila jeho rodicom knihu a asi aj nejaku kozmetiku, on dal mojim tusim darcekovu poukazku do nakupneho centra, no ale potom som to zrusila taketo darcekovanie, nemala som na to nervy (hlavne ked som videla, ze jeho matka ofrflala aj polovicu darcekov od neho samotneho), a povedala som mu (ako oznamenie, nie otazku), nech on kupuje co chce svojim, ja nebudem nic vyberat, a tiez on ze nemusi nic vyberat, kupovat mojim, tych riesim ja. A takto mam viac kludu a menej nervov (vlastne ziadne nervy, lebo moji rodicia sa uprimne potesia vsetkemu, a muzovych rodicov absolutne neriesim).
Nepotrebne veci zahod alebo daruj do humany kontajnerov…takto ti na to nepridu. Ked sa nahodou opytaju- salka sa rozbila, tricko sa zaspinilo a neslo vyprat, atd….ja darceky od zlych ludi takto vyhadzujem, nech mi ich nepripominaju…hotovo
@zuzka102 Ticho Ti zavidim 😭
Tak to si treba vykomunikovat s muzom, za mna vela penazi a zbytocne nervy. Moja mama si vypyta, alebo jej kupujem, co viem, ze pouziva a potrebuje, ale to nemusia byt ani Vianoce. Ostatnym dospelym sa nekupovalo nic, len detom.
No ved sprav to tak isto.. 😉
99% vecí čo mám v bazáre sú nevhodné darčeky. Aj teraz svokra kúpila deťom Kúzelné čítanie, ktoré už máme. Načo nám to bude? Musím si nad to večer sadnúť a pridať to do bazáru 🙂
Ja by som pánovi manželovi oznámila, že keďže trvá na tom, že si musíte naďalej vymieňať zbytočne dary a zároveň máte obmedzeny skladovaci priestor, tak preto je potrebné vyhodiť jeho veci v rovnakom objeme, v akom deti dary dostali. Tj. ak decká dostali meter kubický haraburd, ktoré ON chce, aby dostali, tak musí vyhodiť SVOJ meter kubický veci. Skladový priestor nenafuknete. Ak nevyberie on, vybrala by som mu ja a dočasne odložila niekde u kamošky, aby pochopil, že to myslím vážne a dala mu ultimátum, že buď jeho veci sa vrátia alebo detské veci idú do preč.

Poradím ti zrušiť toto bezhlavé nakupovanie mimo rodinu švagrovcom, neteriam a synovcom a máš po probléme. Ja som to zatrhla hneď na začiatku ako sa nám narodilo dieťa. So súrodencami si nič nedávame, ani ich deťom, ani oni našim a každý si rieši darčeky vo svojej rodine. Jedine starí rodičia aby neboli smutní kúpia jeden darček (alebo im ho dám rovno ja) a ten zabalia a dajú pod náš stromček. Darčeky sa mimo náš domov nedávajú a tým pádom nehrozí že budem musieť po sviatkoch riešiť predaj nevhodných darčekov. Skús ďalší rok.
Ešte pred deťmi ale už keď sme mali vlastné rodiny, tak sme si kupovali aj so súrodencami, švagrinami, no katastrofa tie darčeky "kúp len aby sa nepovedalo" a potom som rozdávala Avon a Oriflame blbosti čo sa mi nakopili. 🤦🏻♀️