Aký je váš pohľad na osobu, ktorá je 2x rozvedená?
Ahojte. Potrebujem radu, povzbudenie, niečo.
Prvý raz som sa vydala veľmi mladá /21/, rozviedli sme sa po 5 rokov - dôvod svokra. nemali sme deti. Druhý raz som sa vydala už ako tehotná. Myslela som si, že to zvládneme, ale už dlhšie nám to neklape. Uvažujem, čo ďalej. Často sa pristihnem pri myšlienke, že sa na to vykašlem. Ale potom si zas poviem, že budem mať nálepku "dvakrát rozvedená" ... Už po prvom rozvode sa na mňa rodičia tak dívali, že "sa môžem vrátiť domov", keďže sme nemali deti. Reálne som s rodičmi od prvej svadby nebývala, ani teraz by som k nim nešla.
Inak sa pozerá na človeka, keď je 2x rozvedený? Alebo sa to nerieši?
A bola by si schopná žiť vo vzťahu s niekým, s kým to dlhodobo nefunguje, len kvôli tomu čo si myslí okolie o druhom rozvode? A to “ti okolo” žijú tvoj život, či si ho žiješ sama? Mne bolo odjakživa suma fuk čo si okolie mysli, ja žijem svoj život nie oni môj. Ak by mi to neklapalo a nedalo by sa to utriasť, kľudne sa rozvediem aj tretí krát…
Mne to je ukradnute🙂
Necitam komentare, je vela hodin. Mam kolegov a kolegyne, ktore su 2 3 razy rouvedeni, 3x zenati, v 60tke stale slobodni... pocet rokov so statusom zenaty/vydata bol od 3 do 17. absolutne neriesim a ani nikto iny... skor sa kni pozastavia nad tymi, co su dlho vo vztahu (dlho rozumej viac ako 10 rokov).
Čítam si tvoje odpovede a zaujímavé je že si odišla od prvého ako píšeš dobrého manžela "lebo svokra." Lebo jej chcel vyhovieť. Za mňa toto dôvod na rozvod nie je. Pripomínas mi kolegyňu ktorá sa rozviedla, pretože jej manžel je naozaj dobrý človek ale čo z toho keď s ňou nechodí na túry. A ona chce aby chodil. A on nechce. Bum. Rozvod.
Včera som mala rozhovor s 92 ročným dedkom. A nebudem rozpisovať o čom bol ale na konci rozhovoru povedal, no nemôžem, lebo čo by ľudia povedali 😄😄😄 Áno celý život budeme stále sledovať čo ľudia povedia a pritom najdôležitejší je náš názor na seba samých 😍...Človek nikdy nebude šťastný ak budem pozerať na seba cez oči druhých.
Úprimne, ja si pomyslím, že asi má ten človek problém pracovať na vzťahu. Pre mňa je to red flag.
Zato ja.poznam vztahy cele roky su spolu a maju tske problemy ze si za chrbtom poziciavali atd chodia len na akcie spolu, moja teta riaditelka skoly a tak aj tocje zivot ako s kamosom raz za tyzden niekde idú za chebtom si kazdy robí svoje, moja kamoska tiez, vyplakava aky je jej muz hentaky co musí vsetko. Zostavaju ludia prisebe aj koli vyhodam nevyhodam pri rozvode vacsinou deti financie a kto sa bude starat ked budu starí, Je to realita.
Pary su aj co sa rozviedli a totalne s druhou inou povahou zeny si rozumia dokonca bum za dva roky svadba. A moze vam to byt jedno. :/ dolezite co cítis ak mas deti stastne tak na ludí aj zabudneš. Fakt zabudnes. Lebo budes spokojna jak nikdy .
Ja poznam dvoch 2x rozvedenych, obaja znovu zenaty a vydata. Aj deti sú v tých vztahoch, aj finančne zalezitosti, samozrejme sa ten život pred nedá vymazat a všetko sa to medzi viacerymi ludmi zdiela, riesi, dohaduje. Ale su to normalni ludia a je im sveta žiť , vsetci spokojni (teda ti rozvedeni a ich nové rodiny, neviem, ako stastni su ti ich byvali)
Mám kamarátku, čo je vydatá už tretíkrát. A? Osoba je to tá istá, len šťastná. Z prvého manželstva dve deti, z druhého jedno a terajším mužom si žijú, užívajú... on je tiež už raz rozvedený. Proste, konečne šťastný
Posudzujem človeka a nie je počet svadieb, človek sa moze viac krát spáliť,mam kamosky úžasné,dve manzelstva,dve deti a vždy sa stali snich debili po svadbe akoby si boli istí,že uz je jeho
Ja keď mám povedať za seba je mi to úplne jedno, maximálne by som si asi povedala že sakra nešťastie v láske má taká osoba. Ale že by som sa nad tým nejako veľmi pohorsovala, tak to nie
Absolutne neodporucam rozvod. Iba ak je vo vztahu nasilie. Bije tak, alkoholizmus, gamlerstvo... Ja som sama 10 rokov, urobila som chybu, ze som isla do rozchodu. Bolo to ako z raja do pekla. Muz bol dobry, len som mala zle obdobie v zivote. Po 10 rokoch som sa rozhodla ist na zoznamky. Po 5 mesiac aktivnej ucasti na zoznamkach, ti mozem povedat, ze treba na sebe maximalne makat, byt v dobrej nalade, mat extremnu odolnost na tych zoznamkach. Doslova tahat informacie od muzov s tym, ze vacsina muzov sa aj tak s tebou nebavi. Plus velke riziko, ze vletis do horsieho vztahu ako mas teraz. 2x rozvedena je ok. Tak si najdes 2x rozvedeneho. Ale ak mas dieta, bude to faaaak tazke a obrosky sebarast do toho budes musiet vlozit. Ak mozes, pozri si online videa na youtube ako ozivit vztah, ako zacat vizarovat to, co si vyzarovala pred 5 rokmi. Vsetko sa da. Nooo nezelam nikomu byt slobodna matka. Iba naozaj ked tvoj manzel je narcista.
2x je v pohode, si len pomyslim, ze mozno len nemal/a stastie na vztahy, mozno tazka povaha, mozno pritahuje blbych partnerov, mozno zbrkle rozmyslanie a mozno vsetko dokopy a dalej neriesim.
2x je v pohode, si len pomyslim, ze mozno len nemal/a stastie na vztahy, mozno tazka povaha, mozno pritahuje blbych partnerov, mozno zbrkle rozmyslanie a mozno vsetko dokopy a dalej neriesim.
@ndrag ja som zazila ako dieta naozaj extremne komplikovany vztah mojich rodicov, kde otec ostal len koli detom a vobec asi boli obaja uplne slepy... Volakedy rozvody neboli bezne. Cize mimo rodinnych dovoleniek to bolo u mna v detstve dost huste. Ja sa venujem psychologii a proste je to naozaj tazke, ak zena vyrastie v nejakej debilnej domacnosti a este horsiej ako dieta. V dospelosti proste nevie vobec fungovat v normalnom vztahu. Pride problemove odbodie a konec. A ked je dnesna doba este taka, ze rozvody su ok... Ale ak je muz naozaj narcista, manipulator, bije deti a zenu... tak toto fakt treba ujst. Inac to nema zmysel.
Inac za 5 mesiacov, co hladam vztah po 10 rokoch single matky... pozrela som si fakt xy youtube videi. A co sa odporuca je, na chvilu si dat pauzu od muza. Staci ist na 5 dni k rodicom pozriet alebo na dovolenku a nemysliet na toho muza. Lebo denno-denny zivot ten vztah proste nici. Anglicky je to detachment. A netreba sa toho bat na kratku dobu. Urcite odporucam pozriet vzorce, ktore vam dala vasa matka v detstve a potom aj otec. Lebo aj po rozvode, budete musiet proste prekopavat vsetko od detstva a este dieta v tom, sud a hnev koli rozpadnutej rodine... Nooo nezelam vam to naozaj, je to tazke.
Absolutne neodporucam rozvod. Iba ak je vo vztahu nasilie. Bije tak, alkoholizmus, gamlerstvo... Ja som sama 10 rokov, urobila som chybu, ze som isla do rozchodu. Bolo to ako z raja do pekla. Muz bol dobry, len som mala zle obdobie v zivote. Po 10 rokoch som sa rozhodla ist na zoznamky. Po 5 mesiac aktivnej ucasti na zoznamkach, ti mozem povedat, ze treba na sebe maximalne makat, byt v dobrej nalade, mat extremnu odolnost na tych zoznamkach. Doslova tahat informacie od muzov s tym, ze vacsina muzov sa aj tak s tebou nebavi. Plus velke riziko, ze vletis do horsieho vztahu ako mas teraz. 2x rozvedena je ok. Tak si najdes 2x rozvedeneho. Ale ak mas dieta, bude to faaaak tazke a obrosky sebarast do toho budes musiet vlozit. Ak mozes, pozri si online videa na youtube ako ozivit vztah, ako zacat vizarovat to, co si vyzarovala pred 5 rokmi. Vsetko sa da. Nooo nezelam nikomu byt slobodna matka. Iba naozaj ked tvoj manzel je narcista.
@greengirl s týmto co pises vobec, ale vôbec nesuhlasim. Ani jeden z mojich 2 ex nebol ani nahodou ani jedno z toho co píšeš, ze je jediny dovod na rozvod podla teba. Za mna NIE a ak to naozaj takto vnimas, tak to mi je ta trocha luto (myslene len v dobrom). Stastne manželstvo naozaj potrebuje ovela, ovela viac, ako len to, aby chlap nebol alkoholik, iny zavislak, alebo nasilnik. Ak s niekym nezdielam tie iste predstavy na buducnost, hodnoty, smer vo vychove a starostlivosti o dieta, chlap ti musi prejavovat uctu, city... Juj milion veci tam proste musi byt, aby to naozaj bolo spokojne manželstvo. Mne napr stacilo, ze som druhého ex prestala lubit a chcela som, aby nasiel niekoho, kto ho lubit bude a da mu dieta, co sa ja uz nechcela. Vies co, spravila som velmi, velmi dobre v oboch pripadoch mojich ex. Oni sa maju lepsie a ja sto percent sa mam lepsie, ale u mňa je aj rozdiel v tom, ze ja ziadneho dalsieho nehladam, nasla som sa v tom zit sama, byt samostatna, sebestacna.. proste tak to malo byt. Nikdy nikomu by som nenapisal, aby za kazdu cenu ostal vo vztahu, aj ked je zly a dotycni sa trapia. Mne vyhovuje nieco ine, tebe nieco ine, xy ludom zas nieco ine. Kazdy nech si urobi to, co povazuje za dobre a vhodne pre seba a svoje deti.
@greengirl s týmto co pises vobec, ale vôbec nesuhlasim. Ani jeden z mojich 2 ex nebol ani nahodou ani jedno z toho co píšeš, ze je jediny dovod na rozvod podla teba. Za mna NIE a ak to naozaj takto vnimas, tak to mi je ta trocha luto (myslene len v dobrom). Stastne manželstvo naozaj potrebuje ovela, ovela viac, ako len to, aby chlap nebol alkoholik, iny zavislak, alebo nasilnik. Ak s niekym nezdielam tie iste predstavy na buducnost, hodnoty, smer vo vychove a starostlivosti o dieta, chlap ti musi prejavovat uctu, city... Juj milion veci tam proste musi byt, aby to naozaj bolo spokojne manželstvo. Mne napr stacilo, ze som druhého ex prestala lubit a chcela som, aby nasiel niekoho, kto ho lubit bude a da mu dieta, co sa ja uz nechcela. Vies co, spravila som velmi, velmi dobre v oboch pripadoch mojich ex. Oni sa maju lepsie a ja sto percent sa mam lepsie, ale u mňa je aj rozdiel v tom, ze ja ziadneho dalsieho nehladam, nasla som sa v tom zit sama, byt samostatna, sebestacna.. proste tak to malo byt. Nikdy nikomu by som nenapisal, aby za kazdu cenu ostal vo vztahu, aj ked je zly a dotycni sa trapia. Mne vyhovuje nieco ine, tebe nieco ine, xy ludom zas nieco ine. Kazdy nech si urobi to, co povazuje za dobre a vhodne pre seba a svoje deti.
@luizina s detmi je to ine a to kompletne. Ved nech si to autorka rozmysli. Vas pripad maximalne chapem, tam je to presne ako ma byt.
@luizina s detmi je to ine a to kompletne. Ved nech si to autorka rozmysli. Vas pripad maximalne chapem, tam je to presne ako ma byt.
@greengirl
Mas velmi nizke naroky na muzov, len aby nepil, nebol gembler, zenu nebil
A co ked laska je prec a zena je pre muza len spotrebic, ako zena ho uz nezaujima, intimita ziadna a ostali len spolubyvajuci
Niektore vychcane ostavaju len kvoli financiam alebo klasika vyhovorka kvoli detom.Len deti budu takymto nevztahom a chladom svojich rodicov poznacene a raz budu zrejme take iste.Takze tym akoze ,, obetovanim,, detom len skodia, tie nie su hlupe.Najhorsie je ked je zena vo vztahu ale osamela, ked jej vlastny muz po nej netuzi, ako zena pre neho zhasla.To sa na psychike kazdej zeny prejavi.Nedobra psychika sa moze prejavit v celkovo chatrajucom zdravi
Vzdy lepsie zene samej a stastnej ako v nenaplnenom vztahu.Zivot je tak kratky, deti raz odidu, preco sa trapit v niecom co je uz davno mrtve?
Takze dovody pre rozvod nie su len tie, co uvadzas.Je ich daleko viac.Ale poznam aj take jednoduche zeny, hlavne, ze muz donesie peniaze , maju strechu nad hlavou, to ze deti trpia, ze rodicia sa nelubia im je jedno. Ostavaju aj keby ich muz v priamom prenose podvadzal.Ale pre zeny so sebauctou je to dovod na rozvod aj keby mali byt do konca zivota same.
@greengirl
Mas velmi nizke naroky na muzov, len aby nepil, nebol gembler, zenu nebil
A co ked laska je prec a zena je pre muza len spotrebic, ako zena ho uz nezaujima, intimita ziadna a ostali len spolubyvajuci
Niektore vychcane ostavaju len kvoli financiam alebo klasika vyhovorka kvoli detom.Len deti budu takymto nevztahom a chladom svojich rodicov poznacene a raz budu zrejme take iste.Takze tym akoze ,, obetovanim,, detom len skodia, tie nie su hlupe.Najhorsie je ked je zena vo vztahu ale osamela, ked jej vlastny muz po nej netuzi, ako zena pre neho zhasla.To sa na psychike kazdej zeny prejavi.Nedobra psychika sa moze prejavit v celkovo chatrajucom zdravi
Vzdy lepsie zene samej a stastnej ako v nenaplnenom vztahu.Zivot je tak kratky, deti raz odidu, preco sa trapit v niecom co je uz davno mrtve?
Takze dovody pre rozvod nie su len tie, co uvadzas.Je ich daleko viac.Ale poznam aj take jednoduche zeny, hlavne, ze muz donesie peniaze , maju strechu nad hlavou, to ze deti trpia, ze rodicia sa nelubia im je jedno. Ostavaju aj keby ich muz v priamom prenose podvadzal.Ale pre zeny so sebauctou je to dovod na rozvod aj keby mali byt do konca zivota same.
@luizina
@konicekmodry a prosím vás keď sa dávali dokopy tak prečo to ten partner mal a zrazu nie ? Laska nie je niečo čo len je a nezmizne. Láska sa musí udržiavať doslova ako oheň. A ak aj nachvíľu zhasne tak sa v istých prípadoch dokáže rozhavit opäť ak obaja chcú a pracujú na tom. Takže treba sa na to pozerať aj z tohto uhla. Dnes sa každý rád rozvádza lebo si myslí,že je to najľahšia cesta.
Tu hľadáš márne odpovede. Možno si komplikovaná ty. Už máš dieťa. A do ďalšieho vzťahu? Možno očakávaš od partnera toho veľa. Možno si ty ten slabší článok vo vzťahoch. To sa dozvieš len u odborníkoch. V prvom prípade bol muž dobrý a ty si ho nechala? Vieš čo by som urobila ja keby mi prišla svokra rozbíjať partnerstvo? Vieš aké sme mali my problémy keď môj muž odišiel od rodiny a oženil sa ? Bol posledný slobodný. A to nie len so svokrou, ale s celou rodinou!!! Sme spolu už 13 rokov. Si nezrelá a pravdepodobne si takých partnerov vyberáš. Ja ti poradím, aby si si išla sadnúť k odborníkovi, ten ti presne povie čo si mala robiť. Buď poslúchneš, alebo ti dá lieky, aby si život zvládala. Nebudeš prvá ani posledná. Ty sa rozhodni a to už kvôli dieťaťu.
Tu hľadáš márne odpovede. Možno si komplikovaná ty. Už máš dieťa. A do ďalšieho vzťahu? Možno očakávaš od partnera toho veľa. Možno si ty ten slabší článok vo vzťahoch. To sa dozvieš len u odborníkoch. V prvom prípade bol muž dobrý a ty si ho nechala? Vieš čo by som urobila ja keby mi prišla svokra rozbíjať partnerstvo? Vieš aké sme mali my problémy keď môj muž odišiel od rodiny a oženil sa ? Bol posledný slobodný. A to nie len so svokrou, ale s celou rodinou!!! Sme spolu už 13 rokov. Si nezrelá a pravdepodobne si takých partnerov vyberáš. Ja ti poradím, aby si si išla sadnúť k odborníkovi, ten ti presne povie čo si mala robiť. Buď poslúchneš, alebo ti dá lieky, aby si život zvládala. Nebudeš prvá ani posledná. Ty sa rozhodni a to už kvôli dieťaťu.
@ollynka lieky by som nebrala. To je humus, cloveka do doslova nici. Odbornici pomozu len ak clovek chce a su drahy. Ja napriklad ficim na youtube a zaplatila som si online kurzy na seba-rast. Zaklad je vzdy rodina v detstve, ona nam dava vzorce do partnerstva. Ak sme v tomto stastie nemali, mozme sa jedine stat samy sebe dobrymi rodicmi. Ostatne suhlasim s tym, co pises.
@luizina
@konicekmodry a prosím vás keď sa dávali dokopy tak prečo to ten partner mal a zrazu nie ? Laska nie je niečo čo len je a nezmizne. Láska sa musí udržiavať doslova ako oheň. A ak aj nachvíľu zhasne tak sa v istých prípadoch dokáže rozhavit opäť ak obaja chcú a pracujú na tom. Takže treba sa na to pozerať aj z tohto uhla. Dnes sa každý rád rozvádza lebo si myslí,že je to najľahšia cesta.
@barbie2023 Na vztah treba dvoch !
Co ked jeden z paru odmieta na vztahu pracovat a pocity toho druheho su mu ukradnute?Odmieta rozhovor, poradnu
To su presne tie nefunkcne, mrtve vztahy kde to jeden vzdal a bude sa len trapit.V tom pripade, ked su vycerpane vsetky moznosti pre zachranu vztahu je jedina moznost rozchod alebo sa do konca zivota trapit.
Ja sa mam rada a nezostala by som v mrtvom vztahu len preto aby nejaký muz bol, aj ked ten uz napriklad ma tu zenu davno na haku.Zeny, muzi v tychto mrtvych, neuspokojivych vztahoch su nachylnejsi aj na neveru.
@luizina
@barbie2023
Píšeš
,,ak obaja chcú a pracujú na tom. ,,
Presne tak, len ked jeden z nich odmieta pracovat na vztahu, ma partnera v pazi, jeho pocity su mu ukradnute, trva to roky, ziadna zmena nastava problem kde su len dve moznosti- rozchod alebo sa trapit v niecom, čo je davno mrtve.
@barbie2023
Píšeš
,,ak obaja chcú a pracujú na tom. ,,
Presne tak, len ked jeden z nich odmieta pracovat na vztahu, ma partnera v pazi, jeho pocity su mu ukradnute, trva to roky, ziadna zmena nastava problem kde su len dve moznosti- rozchod alebo sa trapit v niecom, čo je davno mrtve.
@greengirl
@konicekmodry skuste si precitat knihu manzelov, ktori si presli vaznou krizou a ozaj tam dlho bola len jedna strana, ktora pracovala na vztahu - Takmer kazde manzelstvo sa da zachranit - https://www.martinus.sk/2313417-takmer-kazde-ma...
@barbie2023 Na vztah treba dvoch !
Co ked jeden z paru odmieta na vztahu pracovat a pocity toho druheho su mu ukradnute?Odmieta rozhovor, poradnu
To su presne tie nefunkcne, mrtve vztahy kde to jeden vzdal a bude sa len trapit.V tom pripade, ked su vycerpane vsetky moznosti pre zachranu vztahu je jedina moznost rozchod alebo sa do konca zivota trapit.
Ja sa mam rada a nezostala by som v mrtvom vztahu len preto aby nejaký muz bol, aj ked ten uz napriklad ma tu zenu davno na haku.Zeny, muzi v tychto mrtvych, neuspokojivych vztahoch su nachylnejsi aj na neveru.
@konicekmodry velmi vela muzov ostava v nefunkcnych vztahoch koli detom. Potom ked deti maju 15 a viac rokov, tak sa rozvedu. Poznam aj osobne take priprady z prace a susedstva a aj zo zoznamiek, kde som aktivne travila 5 mesiacov. Kvalitny muz si najde zenu rychlo. Treba si vsetko dobre rozmysliet. Niektore deti rozchod znasaju horsie, niektore to skryvaju.
@greengirl
@konicekmodry skuste si precitat knihu manzelov, ktori si presli vaznou krizou a ozaj tam dlho bola len jedna strana, ktora pracovala na vztahu - Takmer kazde manzelstvo sa da zachranit - https://www.martinus.sk/2313417-takmer-kazde-ma...
@barbie2023 suhlasim. Americke sudy koli vysokej rozvodovosti normalne nahovoraju manzelstva s este maloletymi detmi, aby to nevzdavali.
Kazdopadne, ak sa rozhodnete ostat spolu ako rodina, tak dalsie dieta uz spolu neplodte. Uzi te si to jedno, ktore mate. Pri dalsom by to uz mohlo dopadnut naozaj zle.

Žiješ vlastný život alebo predstavy druhých? Keď raz budeš na jeho konci a budeš môcť rekapitulovat (lebo nikto nevieme kedy to príde), čo si povieš? Som spokojná ako to bolo alebo by si to urobila inak? Tieto otázky si klad teraz, nie potom keď ich už nebudeš môcť zmeniť. 🍀