Aký máte názor na matky alkoholičky?
Aký názor máte na matky alkoholičky? Myslím že sa to v tejto dobre trošku rozrástlo, popíjanie na materskej. Nehovorím pohár vínka raz za čas. Ale aby bolo matka opitá? Už viac krát som bola svedkom toho, ako boli matky so svojim malym dieťaťom (do 2r) v kočíku v obchode, a kupovali si alkohol. Nie víno, alebo liter vodky alebo veľké 1,5L pivo. A samozrejme boli opité a tiahlo z nich ako zo suda.
Mňa by hanba fackovala ísť takto s batoľaťom do obchodu…
Ak ozaj ťa matka pije tak si myslím že je to tak na facku a keď sa nepreberie na odobratie dieťaťa. Mňa napríklad bežné videli kúpiť alkohol a bola som aj s deťmi v obchode. Ale tak keď sa chystala oslava a potrebovala som kúpiť čo už. A to nepijem vôbec. Vždy treba rozlišovať či kupuje pre seba alebo pre niekoho prípadne na príležitosť. Ale keď z nej tiahne to je už ozaj hnus. Mne sa nepáči ani prístup že povie matka, že si musí dať večer víno , kôli deťom. Tak to väčšinou vie začať. Lebo piť každý večer i keď len malé množstvo je riziko.
Aj ja som včera videla mamičku, ktorá mala cca 3 ročne a polročne babo a z košíka nakladala do auta asi 3 veľké prepravky piva. Prišlo mi to hrozne. Ak to bolo pre ňu, je to strašne, ak pre jej muza, tak úbohosť, že zenu posiela nakupovat takto alkohol, keď ma deti
Ja sa im ani necudujem😂
ze su nestastne a mali by to riesit
.
@tramtada31 a ak to bolo na nejakú guľáš párty,oslavu, robotníkom...či mala na čele napísané?
..neviem či horšie "matky alkoholičky"alebo supy, čo hľadia druhým do košov a kde,kto, čo nakupuje...
@miskakyska presne. Ja som minule nakladala 2prepravky piva a asi 6flias alkoholu 😁 a bolo to na party pre cca 35ludi
Podla niektorych som alkoholicka a to ja nepijem
Je to hrozne podľa mňa. My keď sme bývali na sídlisku v paneláku, mali sme pod oknom krčmu . A tam plno matiek s malými deťmi v kočíkoch, alebo väčšie už behali okolo nich a to na dennom poriadku. Proste od kedy otvorili krčmu tam sedeli vonku s tými deťmi a popíjali si až do neskorého večera. Stále mi tak prišlo ľúto tých deti, že vyrastú s tým, že toto je normálna vec. A čo vlastne majú za detstvo chudáci… prídu po prázdninách do školy, všetci spolužiaci im budú hovoriť ako super strávili letné prázdniny a tie deti môžu povedať akurát, že boli každý deň pred krčmou ..
Moja mama je alkoholicka. V detstve som jej chodila ,resp má ona posielala ako 7 ročna ( v tom čase som mala ešte dvoch mladších súrodencov 4 a 1 r ) cez pol sídliska na sudove víno do jednej vinotéky . Pamätám sa ,že raz som jej víno nedoniesla naschvál ,a vymyslela som si ,že mali zatvorené . Nechcela som ,aby bola opitá .
Ona tam však zavolala .a keď zistila pravdu , dosť ma varechou ubila.
Mám 36, tri deti ,a šťastnu harmonicku rodinu . No nikdy nezabudnem na svojich prvých 15 rokov života ,ktoré boli pre mňa ( po smrti mojej dcérky ) druhým najhorším obdobím . Úzkosť ,neistota , žiaden pocit domova a bezpečia . Presne to zažíva dieťa alkoholika .
V zivote som nestretla v obchode zenu s dietatom si kupovat tvrdy alkohol ani ze mala vypite a citilo z nej. To v akej romskejj osade zijes?
@tramtada31 k tomuto pivu . Keď sme stavali dom , mali sme tu partie zivnostnikov . Občas kamoši ,čo prišli pomôcť . Áno kúpila som aj 3 prepravky piva . Aby som mala na dlhší čas pokoj , a zároveň chlapov na stavbe spokojných ( nie každý je tak zvyknutý ,no v našom kraji si ten murár jednoducho to pivo - dve za ten deň otvoril ) to isté si my s mužom ,nemáme problém mať v pivnici dve prepravky piva v zásobe pre návštevy ku záhradným grilovackam v lete .
Videla som mamičky nakupovať alkohol aj ja som kupovala ale to ešte neznamená ze som pila a už vôbec nie ze som bola. Opitá. Neviem v akom meste žiješ ty ale teda ja som ešte žiadnu opitu mamičku a malým dieťaťom nevidela...
Opitú matku nekomentujem to sa zhodneme, že je to cez, ale čo teba zaujíma kto čo nakupuje? Ako môžeš vedieť komu a načo to kupuje?
Kupovala som rum do koláčov tiež nie pre seba.
No keby si stretla mňa v obchode asi som alkoholička, keď vidím napríklad zľavu na nejaký dobrý alkohol predstav si ze kúpim a hotovo do rezervy lebo viem ze ho niekomu dáme na narodeniny alebo meniny 🙂,, ja skôr obdivujem matky co maju kočík alebo sú vonku z dieťaťom a dokážu si pri ňom zapáliť ako keby nevydržali, alkoholicky okolo seba nemám ale tieto na každom rohu
Ak máš podozrenie, ze niečo nie je ôk, tak kontaktuj sociálnu...
Tak ja som.nikdy nevidela aby si podnapita matka.kupovala alkohol a áno opitu matku.
@miskakyska v pondelok rano o 9tej asi nie na grilovačku. V každom prípade, ak je to pre robosov, tak to mal riesit muz, nie ona sa natahovat s prepravkami od piva (babatko nechala zavrete v aute a ona išla so starším dietatom vracat kosik), inak by som si ju ani nevsimla.
@tramtada31 ja robim nakupy pred 8rano,ked odveziem syna do skoly. Nevidim dovod preco by to aj u nej tak nemohlo byt
Nemyslim si, ze sa to nejako rozrastlo v tejto dobe, ono to existovalo vzdy, len teraz sa o tom viac hovori. Tvrdit o kazdej zene, co si da sem-tam dva pohare vina, ze je alkoholicka mi pride cez ciaru. Realne alkoholicky zeny vacsinou popijaju doma, natajnasa a flase zvyknu schovavat, takze velakrat to nevie o nich ani ich rodina, nieto este kamarati a cudzi ludia a pride sa na to az neskoro, ked uz je to popijanie neunosne.
Tak určite to nie je v poriadku. Ale zase nie každý, kto kupuje v obchode fľašu alkoholu, musi ihneď byt aj alkoholik. Ja napríklad minule som tiež kupovala fľašku vína a čokoládu, šli sme gratulovať a muž samozrejme zabudol po ceste niečo kúpiť. Takže som vbehla do obchodu, ešte som prihodila aj chlieb pre nás domov, takže to bolo tirz zábavné, čokoláda Milka, fľaška vína a veľký pecen chleba. 😆
Ja osobne som ešte nevidela v obchode ženu s dieťaťom, ktorá by kupovala nejaké fľašky a pritom z nej aj tiahlo "ako zo suda" a to žijem v oblasti, kde je skutočne veľa namiciek s deťmi.
Mali sme takú známu, už dávno. Bolo toho na ňu veľa, deti s ročným odstupom a začala piť. Ale stála pri nej rodina a vyriešilo sa to, netrvalo to dlho. Možno by som sa nad tým zamyslela, prečo ju takto nechajú. Ak teda nie je úplne sama.
Nákupy alkoholu si nevšímam, pokiaľ to naozaj nie je extrém. Je to v mnohých prípadoch darček, platidlo, grilovačka.
Ja som si to tiez vsimla a potvrdili mi to lekari gastroenterolog aj vseobecny, ze mamičky na materskej aktuálne dosť nasávajú .Nie ze by boli úplne opité a potacali sa ,skôr popíjaju pravidelne doma a pečeňové testy im pekne stúpajú.

Autorka je ti ľúto tých malých detí, ale asi nie až tak aby si to nahlásila socialke (keď si si teda taká istá ze sú alkoholicky aj keď ich nepoznáš). Tak dúfam ze sa ti aspoň uľavilo keď si si anonymne posťažovala na internete.