icon

Som závislý na alkohole a liekoch?

3. júl 2026

Viac ako 10 rokov užívam Stilnox, pretože trpím neliečiteľnou chronickou nespavosťou. Posledného pol roka však robím niečo, čo by sa robiť nemalo – keď Stilnox okolo polnoci nezaberá, zapijem ho vodkou, aby som zvýšil jeho účinok. Inak alkohol, víno ani pivo nepijem.

maca1984
3. júl 2026

Si závislý. Lieky prekrývaš alkoholom.

autor
3. júl 2026
@maca1984

Si závislý. Lieky prekrývaš alkoholom.

@maca1984
Takze ty chronicku insomniu ako diagnozu od neurologa neuznavas.

bystrozraky
3. júl 2026

To je uplne fuk ako si to pomenujes. Hlavne si tym poskodzujes zdravie - nicis pecen a vlastne vsetky organy, tvoj spanok nie je taky ako by mal a vela inych veci....skus najst iny sposob a porad sa s lekarom...

dvadsatosem
3. júl 2026

Keď ti už nezaberá ten liek tak sa o tom pobav z lekárom či nezvysit dávku. A akým množstvom vodky ho zapijas? Deci, tri alebo pol litrom?

anonym_2afe5a
3. júl 2026

Cize mna ked boli chrbat a zacnem zapijat lieky vodkou, tak nie som zavisla a sice chora, ale s vaznym problemom ano? Nerobis dobre, ale rob ako myslis, je to len a len tvoje zdravie.

maca1984
3. júl 2026
@anonym_autor

@maca1984

@anonym_autor uznávam chronickú nespavosť.
Ale sám píšeš, že lieky ti nestačia tak to zapiješ.
Prečo sa neporozprávaš s tým, čo ti lieky na nespavosť predpísal napr.o tom , že zvýšiť dávkovanie, zmeniť lieky ?
Keď nespavosť liečenú liekmi zapíjaš alkohol, áno, budeš, ak už nie si alkoholik.

anonym_c02c21
3. júl 2026

Nato aby sa dalo urcit ci si je najdolezitejsia otazka co sa stane ak si vodku nedas? Ak mas potom problem tak si alkoholik ak v pohode to zvladas nie si. Druha dolezita otazka je mnozstvo ak jeden poharik to je viac v pohode ako ked stiahnes celu flasu. Ale ja na tvojom mieste by som si dala ako prioritu poradit sa s neurologom o zmene liekov alebo zvyseni davky.

patrike
3. júl 2026

Mas zavislost od liekov a k tomu nabeh na alkoholizmus. Toto opis lekarovi, nech upravi liecbu.

autor
3. júl 2026
@anonym_c02c21

Nato aby sa dalo urcit ci si je najdolezitejsia otazka co sa stane ak si vodku nedas? Ak mas potom problem tak si alkoholik ak v pohode to zvladas nie si. Druha dolezita otazka je mnozstvo ak jeden poharik to je viac v pohode ako ked stiahnes celu flasu. Ale ja na tvojom mieste by som si dala ako prioritu poradit sa s neurologom o zmene liekov alebo zvyseni davky.

@anonym_c02c21
Problem je ze dalsi stupen liekov je ovela horsi ako alkohol
Na druhy den som sa citil ako by so vypil flasu vodky totalne oblbnuty. Plus su tiez navykove

anonym_c02c21
3. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_c02c21
Problem je ze dalsi stupen liekov je ovela horsi ako alkohol
Na druhy den som sa citil ako by so vypil flasu vodky totalne oblbnuty. Plus su tiez navykove

@anonym_autor informoval si o tom lekara, ze zvysena davka ti nesadla alebo sam si si zvysil rovnako ako naordinoval alkohol? Pochybujem, ze je len jeden jediny liek nato na celom Slovensku.

anonym_c487da
3. júl 2026

Treba riesit s lekarom. Zapijat z-hypnotika alkoholom nie je cesta, privedie ta to na horsie chodnicky.

anonym_0b4c0c
3. júl 2026

tiež mám problém s nespavosťou . Lekárka mi povedala že ak prestane účinkovať liek napr. sanval - predpíše iný. Lieky treba meniť, aby nevznikla závislosť popr. už nereaguješ tak dobre na liečbu ako na začiatku.
To si 10 r vydržal až moc pri jednom lieku.

anonym_4492a4
3. júl 2026

Stilnox, preboha. Tento liek vytvára závislosť už po pár týždnoch užívania a chlapec ho vraj berie 10 rokov.
Celé zle

euka210
3. júl 2026

@anonym_autor zmenit lieky, treba riesit s dr. Poharik je ok...ale nie s tymito liekmi!🤦‍♀️ jasne, ze zvysi jeho ucinok, ale nicis si pecen a zdravie. Treba zmenit lieky.
Melatonin si asi skusal.

patrike
3. júl 2026
@anonym_autor

@maca1984

@anonym_autor Typicke pre zavislost je jej popieranie a vysvetlovanie "dovodov", preco droga "pomaha".

rozculena
Včera o 11:35

ako to môže príčetný lekár predpisovať 10 rokov? Je to psychiater?
Mne obvodná predpísala 1 krabičku a že keď chcem viac,musím k psych.
našla som si iné "uspávadlo"

autor
Včera o 12:35
@rozculena

ako to môže príčetný lekár predpisovať 10 rokov? Je to psychiater?
Mne obvodná predpísala 1 krabičku a že keď chcem viac,musím k psych.
našla som si iné "uspávadlo"

@rozculena
Co si myslis som u jedneho lekara ? pocas rokov som minul tisice na liecenie aj pred dvoma tyzdnami iny neurolog 320€ , uz ma to nebavi ani lekarov.