Aký máte názor na nezvyčajný vzťah s mužom iného náboženstva, ktorého rodičia s tým nesúhlasia?
Ahojte,
Chcela by som sa asi vyrozprávať, možno počuť názor druhých, preto som sa rozhodla, že sem napíšem čo ma už dlhšie trapi.
S partnerom sme spolu skoro dva roky, nakoľko on vyznáva iné náboženstvo a ma iné tradície ako ja, jeho rodičia nesúhlasia s tým, aby sme žili spolu a to doslovne, stretli sme sa a jeho matka trvala na tom, aby sme sa rozišli a každý si išli po svojom.
My sme sa avšak nerozišli, nakoľko sme si my dvaja toho veľmi veľa prežili... nebudem všetko menovať.
Pred rokom som bola tehotná, ale boli sme spolu len pár mesiacov, keď oznámil rodičom, že čakáme dieťa tak trvali na potrate, proste psychicky ma vydierali, že to dieťa musí ísť preč a že sa musime rozísť a podobne.. bola som mladá a sprostá v tomto a to dieťa som si dala zobrať.. neskôr som začala mat z toho psychické problémy, návšteva psychiatria antidepresiva a podobne ( preto prosím, ak niektorá zvažuje takéto niečo, nikdy tomu nedovolte a neberte život nevinným)... zial toto je za nami už, ja som mu odpustila a zostali sme po tomto spolu.
Pár týždňov dozadu sme sa stretli ja on a jeho matka a pred ňu mi povedal, že jeho matka nevedela o tom, že ja a on sme stále spolu po interupcii, skoro mi oci vyskočili keď som sa toto dozvedela..
Pred mesiacom som bola opäť tehu, zial potratila som “missed abort” robili sme všetko preto, aby sa nič nestalo, no dopadlo to takto.. 2x čistenie maternice, problémy a podobne. Vo všetkom stoji pri mne, co sa týka lekárov.. cely čas čo som bola v nemocnici tak ma tam cakal na chodbe.
Akože neskutočnú podporu mám čo sa týka takýchto veci od neho, viem že ma lubi a ja lubim jeho.
Lenze problem sú jeho rodičia.. mne príde ako keby chcel byt aj so mnou za dobre a aj s nimi.
Veľa X som mu povedala, nech sa rozhodne či oni alebo ja proste, lebo nedá sa takto žiť že aj tak aj tak.
Teraz sme si zobrali byt, mame ho v nájme.. mesiac je takmer neobývaný, lebo on sa odsťahovať nemôže vraj až kým nebudeme zosobášený ( na úrade).
Tak sme si dali termín na pondelok.. malo to byt tento piatok, lenze vraj prednosta ochorel a tak nám sobas zrušili. Reku OK, pockam do pondelka ( do zajtra).. a uvidim ako sa to vyvinie.
Nechcem ho opustiť proste, lebo som zaslepená láskou a mám ružové okuliare na sebe asi ešte stále .... ale sklamalo ma to, keďže sme boli spolu aj na dovolenkách a podobne a jeho rodičia o mne nevedeli, klamal ich a aj mna, vraj len kvôli tomu, aby ma nestratil.. proste začarovaný “trojuholník” rodičia ja a on.
Do roboty nechodim, nechce aby som chodievala do roboty, živí ma on.. tak som súhlasila s výpoveďou a som polroka uz doma, vyhovuje mi zatiaľ takto.
—
Ale neviem proste čo mám robiť, proste ak zajtra si zase dačo vymysli, že sa zobrať nemôžeme tak asi by som to mala ukončiť.. a aj keď sa zoberieme, neviem obávam sa jeho rodiny, že stále bude skákať okolo jeho matky tak ako doteraz.
—
Prespavat u mna nemôže vôbec. Vonku býva max do 23:00 potom ide domov.. a nie nemá 20 ani 25 ma viac. Piť alkohol nepije, len keď tu nemá rodicov, vtedy aj prespí u nás 😁
Je tu viac takých veci proste, len by som sa strašne dlho rozpisovala. Z tohto ma aj zaludok boli už lebo neviem naozaj na čom som, či ma len taha za nos alebo to mysli vazne.
Keď sme sa spolu rozprávali o samote, povedal, že si ma zoberie za ženu a presťahuje sa do toho bytu a že všetko bude vraj inak.. a ja len čakám a čakám.. a potom nemaj žalúdočné problémy keď neviem na čom som.
Ten kto to dočítal dokonca ďakujem 😊 prosím názor na toto.
( napísala som len take podstatne veci o našom vzťahu)
Ďakujem
oprava nje manžel, ale priatel
Pane boze len do tohto neprived dieta!!!!!! Si normalna? Ako mozes byt tak sebecka?????? Ty sa s nim natahuj kolko chces,ale dietatu nevinnemu to nerob. Vyznie to hnusne,ale aj ten spontanny potrat ti naznacil,ze do takeho prostredia dieta nesmie prist. Mne je tak luto deti,do akych rodin zeny privedu deti a potom idu vyplakavat.
To čo je jediný muž na planéte?
Žena zobuď sa kým je čas a utekaj od neho kade ľahšie.Nikdy sa rodiny pre Teba nevzdá!Dokázal ti to už tým,že ťa pred rodinou tají!Je jedno či sa narodil na Slovensku alebo v ich krajine.Moslim zostane moslimom a to,že teraz svoju vieru nepraktizuje neznamená,že s tym nezačne,keď bude starší.Otvor oči a spamätaj sa kým je čas.Všetky tie,ktoré sme videli v novinách alebo správach potom čo prišli o deti tvrdili,že ich muž taký nebol,vieru nepraktizoval.Radšej by som ostala do konca života sama,ako žiť s moslimom.Máš 22 a celý život pred sebou,tak si ho nepokaz.
ved mas 22 rokov, este takych najdes dalsich 10, aj ked mas teraz pocit, ze bohvieco ste spolu prezili... urcite si ho neber v takejto situacii, raz to budes urcite lutovat.
Ked je taky super,tak preco cucis zavreta doma a nemozes ist ani do poondiatej roboty? Dievca zlate ty nedopadnes dobre. Praca slachti,to nepoznas? Lenze ty nechodis do roboty nie preto,ze ta on uzivi,ale preto,aby ta mal pod kontrolou. Kde mas svojich rodicov? Ti su stastni,ze vychovali handru pre moslima? Aby si tu raz neplakala,ze ti zavliekli dieta do cudziny,lebo to sa urcite stane
@habibim moj ex prisiel na Slovensko ako 14 rocny,cize este sa dal tvarovat.Zil "moderne" Moze bit narodeny v Zanzibare ale vychovu dostava doma od rodicov.Zeny moslimky ktore dosle na pečalbu na Slovensko sa nezriwkaju svojich zvykov a tradiciji.On NIKDY ne zahodi svojich rodicov kvoli zene ale ze nikdy.Ospravedlnujem sa za pravopis,som cudzinka
Mňa by zaujímalo, kam by sa diskusia odvíja la, keby autorka vynechala a nenapísala to, že sú inej viery a následne aj to, že je moslim... Každá by tu písala len o budúcej svokre a jej synacikovi a vyčítali by jej bez toho aby ste vedeli akeho je vierovyznania...
Jednoducho povedané, nikdy tento vzťah nebude dobrý, lebo ON je mamičkyn miláčik, s ON počúva len mamičku, nakoniec sa jej aj boji a ON nie je pilierom tohto vzťahu, ale necháva ešte aj svoje rozmýšľanie na svoju matku... Bez ohľadu, či je moslim... Mam takého suseda a ten je katolík,a co teraz..
Ja nepoznam ani jednu zenu,ktora by chodila ako privesok s muzom do prace 😀 ty si riadna chudera,taka si uz bola alebo to on z teba spravil?
Skús to brať tak, že to, že sa ti zrušili" svatba", nie je náhoda, takisto aj neuspešné tehotenstvo. Porozmýšľaj nad tým všetkým, ak máš kúsok viery v Boha, popros o pomoc. Je tam obrovský rozdiel medzi vami v morálke, ty od nich očakávaš súcit a prijatia, ale to môže očakávať od kresťana, nie od moslima. Oni majú úplne iné základy morálky pre nich "inoverec" nie je rovnoprávny človek s nimi. Oni môžu klamať napr. inovercom, z dôvodu, že by to nepochopili a iné. Súcit , odpustenie, prijatie, od nich nečakaj. To, čo sa ti stalo, je vážna vec, si v postraume z potratu. Veľmi psychicky zraniteľná. Nesnaž sa liečiť tú traumu tak, že sa za neho "vydáš", žiadne vyliečenie tam neočakávaj. Žiadna satisfakcia nepríde. Skôr sa porozprávaj s ľudmi , ktoré môžu pomôcť , čo sa venujú napr. aj kresťanom, čo sa venujú ženám po potrate, vedia byť veľmi súcitní, môžu ti poskytnúť psychologickú a duchovnú pomoc. Aby si sa prestala "viniť", lebo svadbou tu vinu nezmyjes. Druhá vec ta svadba nebude pre nich viac ako keď žije teraz bez papiera. Podľa mňa ty už teraz podvedome vieš, že pre nich nemáš "dostatočnú hodnotu", myslíš si , že vydajom ju získaš, ale nezískaš, práve naopak, len sa prehĺbi, prehĺbi sa ti aj trauma z potratu, ty nie si ok v stave, na to aby si rozhodovala. Vydajom nezískaš ani satisfakciu za ten potrat, uzdravenie. Samozrejme si silný človek, ak si toto prežila, začni psychicky sa o seba starať, skôr buď sama porozmýšľaj nad všetkým. Viem, že v človek v takej situáciu, nechce byť sám, lebo by sa to naňho prevalilo, ale každý človek musí sa raz stretnúť so svojimi skutkami, každý. O tej pomoci som ti vravela.
Ja so si myslela, ze potrat je moslimov tabu, proste v ziadnom pripade.
Ale to je asi moslim - moslim vztah, nie moslim - inoverec, ci?
@veronikaszabova
Beriem spat...az teraz citam, ze on je moslim...akosi som to prehliadla...
Dievca moje zobud sa.....nie je problem pre moslima vziat si krestsnku....no opacne....,tiez ich nechcem hadzat do jedneho vreca,no su to taki klamari a odrbavaci ,aky svet nevidel....mala som muza egyptana...viem o com hovorim.....najdi si muza.kt.ta nebude obmedzovat a bude stat za tebou....mne sa zda,ze mu to takto vyhovuje....
Ako konkretne ta jeho matka donutila ist na potrat? Drzala ti pistol pri hlave? Co ti za to slubila, peniaze? Ja mam z teba pocit, ze ty si zalubena do jeho penazi a do vidiny toho, ze nemusis makat a on si ta bude vydrziavat. Neverim tomu, ze zajtra nejaky sobas bude.
@evkano1402 Bola som 5 mesiacov tehotna z druhym synom a posielali ma na potrat.Mna,vtedy moslimku v moslimskej rodine,v rodine ktora plava v politickych vodach,v rodine ktora je "viac" v spol.kruchoh
Taketo rozpravky ma vzdy pobavia 🤣...ale vazne...ruzove okuliare hod do kosa a nohy na plecia. Pochopim, ze kazde nabozenstvo ma svoje specifika, co sa tyka fyzickeho kontaktu pred svadbou, ale kazdy normalny vztah ma zaklad v tom, ze si jeden druheho vazia, maju voci sebe uctu a navzajom sa podporuju. Tvoj priatel ta ma asi rad, ale je to slaboch. Bud rada, ze nemate spolu deti, to by si si to mohla rovno hodit. On keby chcel, tak rodicom vysvetli, ze si jeho partnerka a bodka a nemusi sa im v nicon zodpovedat. Ak Ti vyhovuje bohaty chlap, ktory sa o teba stara, najdi si ineho prachaca. Nemysli si, ze sa svadbou nieco zmeni k lepsiemu...skor k horsiemu, tipujem, ze jeho vierpvyznanie hovori, ze zena ma posluchat muza. Mala som partners ineho vierovyznania, nikdy viac. Ked budete mat deti, bude jeho matka buzerovat jeho aj teba a ked sa postavos na odpor, tak ta uprace aj tvoj muz, kde je tvoje miesto. Nechapem, preco si zeny myslia, ze papier nieco radikalne zmeni. Bud to funguje dobre aj bez papiera a svadba je len ceresnicka na torte, alebo skratka nie.
Nesedíš doma na zadku, ale mu pomáhaš? A ako, preboha? Už len to, že nesmieš chodiť do práce je divné...nechať sa vydržiavať nejakým egoistom ☹ Kontrolka by mi blikala ako šialená...
Dievčatá....škoda drať klávesnicu....tam ide len a len o prachy !!! Nič nerobiť, nechať sa vydržiavať matkiným otrokom a keď už teraz s ňou zametajú ako s prašivým psom, čo bude neskôr? Tisíc krát opakuje, že ho miluje 😅 Áno, miluje...ale jeho zlatým sprejom postriekaný falus😝
Pises, ze vas rozdeluje viera, ale ja nevidim, ze by ste sa drzali zakladnych hodnot... ako ten potrat napriklad, intimny zivot pred svadbou a tak. Tymto nechcem moralizovat, len poukazat na to, ze sa tej viery asi moc nedrzite, tak nechapem, ako vas moze rozdelovat. Otazka vztahu s jeho rodicmi... ak muz nestoji vedla svojej zeny, tak s tymi problemami zena nespravi nic. Toto ma v rukach on.
Prepáč ale nemás to v hlave v poriadku. Ak by ťa ten tvoj chlap naozaj tak miloval A s ničím iným by nebol problém, tak jednoducho ti nedovolí ísť na potrat. Keby mne sto svokier hovorilo, že si mám dať dieťa preč, tak sa otočím na pätea smejem sa im do očí. Tvoj chlap mal v tom momente povedať: mama, toto nie. mali ste sa zbaliť, spolu bývať, zobrať sa, hocičo, len nie ísť na kliniku na upt. Okrem toho na úrade neodovzdáva prednosta ale primátor alebo poslanci. A ak niekto ochorie na dohodnutý termín tak sa dáva záskok neruší sa sobáš.
Prepáč si ale neskutocne naivná.Uz teraz robíš všetko to čo chce on.Ohanas sa tu nejakými spoločnými zážitymi vecami.A to akože na čom stojí ten váš vzťah?Na jeho sladkých rečiach?Keď vtacka lapaju..pekne mu spievajú. A surovo by som ho oplula za ten potrat a jeho mater tiež. A to znesiem vela,ale toto je fakt moc.
ved to je čo čista groteska ľubi má ale jeho matka ked zistila že som tehotná ma nútila isť na potrat a schválil mi to aj on aby som išla a ja som ich poslúchla a išla ty máš čo IQ hojdacieho koňa ked by jeho mater nakazala aby si si dala odťať obe ruky ty by si to urobila on ťa neľubi nemôže somnou bývať tvoje slová lebo ma len 27 rokov hallo-hallo ty kde žiješ v rozprávke to odkedy sa ma 27 ročni pýtať matere že či sa môže spolu nasťahovať k priateľke snád beriem veci a idem dalšia vec odišla si z roboty nasľuboval ti hory doly a nakoniec ostaneš z holou riťou začo zaplatiš byt čo budeš jesť budeš čakať na pána urodzeného pokiaľ ti nedá milodar aby si si všetko zaplatila či budeš dýchať vzduch a a v lete sa pôjdeš napasť trávu vzali sme si do nájmu byt ako vzali ty si si vzala on tam nebýva že ti to sľubil no iste je pod nadvládou svojej matere on ťa ani nechce ani si ťa nikdy nevezme on matke neda zbohom nikdy už samotný fakt čakali sme spolu dieťa išla som na potrat dievča zlaté ty deti nikdy nemaj išla si na potrat to nič iné neexistuje baby box, hniezdo zachrany mohla si vynosiť a dať na adopciu alebo isť na anonymný pôrod kde je vôľa tam je cesta všetko sa da len treba chcieť lenže to jeho matka povedala dievča zobud sa ešte si nič v živote nezažila aha vlastne nejakého debilka moslima z jeho pošahanou materou zaostalou s 5 triedami zakládnej školy čo tu privandrovala ako emigrantka asi áno lebo jej zmýšľanie je tiež na urovni žiačky 9 ročnika otázka budeš druhý krát tehotná tak čo zasa mu povieš pôjdeš na druhý potrat spamätaj sa postav sa pred zrkadlo streľ si take dve poriadne facky po papuli a sa prebud nikdy s ak tebe nenasťahuje, nebude s tebou žiť vodi ťa za nos jeden deň tak na druhý už tak má 27 rokov tak nech si za tým stoji dve nevyzrete deti už len samotný fakt o tom svedči že si nezodpovedna nezrela jedine čo ťa napadlo idem na interupciu lebo neexistuju žiadne ine spôsoby a že zajtra budeš jeho ženou že v pondelok lenže v ktorom roku a ktorý pondelok zmier sa s tým s tebou manipuluje ak by ťa miloval ako ty jeho tak je logicke že na žiaden potrat by ťa neposielal tak zhod ružove okuliare a začni ziť chod nazad do roboty a zarabaj si sama na seba nečakaj aku omrvinku ti hodi ale bud nezávislá na nikoho nečakaj oklamal ťa aj s tym sobášom svatba sa pripravuje aspoň pol roka do predu nie večer si ľahnem a ráno mám sobáš nikdy sa to nestane ked svoju mamičku tak miluje cicik tak žeby ju nepozval na svatbu no to určite len ti namazal med okolo úst aby si bola ticho ale v skutočnosti žiadna svatba, žiadne deti, nechal sa živiť od rodičov ako pišeš robi teraz sám na seba tak čo je to za nezodpovedneho človeka nebola by si musela isť na potrat keby si dal na vtáka gumu čo kúpi všade mohla si mať pokoj a teraz pišeš mala som samovoľny potrat no bodaj by nie spamätaj sa pokiaľ nieje neskoro aj dajme tomu mali by ste deti čo si mysliš vzal by ti ich a hovoril by sa nemáš robotu s čoho ich uživiš takže bude to taká zamienka nikdy s tebou nebude vždy tam bude medzi vami jeho matka môžeš byť s nim aj 10 rokov keby ste mali po 15 rokov puberťaci nepoviem ale dospeláci nikdy sa to nenaplni o čom snivaš iba s nim stracaš čas zbytočne iba skúša či pribehneš ked on zapíska ty letiš si naivná máš ružové okuliare tak zbytočne s nim nemárni čas on ked by ti povedal že skoč z 10 poschodia skočiš asi áno lebo to povedal on užil si nestojiš mu zato keby si mu stála zato a miloval ťa už vychovavate spolu dcérku alebo syna a povie svojej matke aby sa do toho nemiešala že je to jeho život a stoji si za svojim rozhodnutim dospej a všetko naj k zajtrajšej svatbe dúfam že si to užijete a pôjdete aj na svadobnu cestu prajem ti to a ked sa budeš vydavať tak pred svatbou si daj ružove okuliare dolu aby si cez nich vydela lepšie do buducnosti a ešte raz sú hniezda zachrány a veľa iných možnosti antikoncepcia, guma na čvirika takže nabuduce ked budeš mať šteklenie v nohavičkách tak na to nezabudni že treba PRIMEROS a o 23:00 musi byť doma čo akurát vyšiel účňovku že toto matka rozkazuje ved to nemá ani hlavy ani päty potajomky chodiť na prácovné cestách áno tak ale čo keby sa tam v hoteli zjavila jeho mater to by bolo radosti neviem ako by jej to vysvetlil jej synáčik.
Myslim si, ze to babo vam nieje dopriate skrze nejaky dovod- mozno teraz stoji pri tebe ale ak by ste mali dieta, mozno by sa stalo to, ze sa ti odvrati chrbtom a da na svojich rodicov. Zivot ta chxe nasmerovat spravne no nie vzdy posluchneme ....a dat ti sancu na iny stastny zivot bez takychto problemov
Moji rodicia su katolici obaja...ja som taka poloromka.Mama sa zosobasila s romom.Rodicia moju mamu vydedili ked este mala 19rokov.Teraz ma 47 nikto z rodiny sa snou nebavi ani surodenci len zato ze biela si zobrala roma.My ich ani nepozname.Mama vravi ze to neolutovala.Ale vidim ked sa otom raz za rok rozpravame ze predsa jej to nebolo jedno zit cele tie roky takto..Ked jeho mama povedala bud oni alebo ty? On si vyberie teba..casom pridu konfliky medzi vami a on ti bude napominat ze kvoly tebe sa vzdal rodiny? Ja si to osobne neviem predstavit..Takze si poriadne rozmysli co spravis..vasu svadbu bude dokedy tajit? Nejde mi do hlavy ako mohla jeho matka rozhodovat o vasom dietatku? .Dokelu radsej budem sama bez chlapa vychovavat dieta ako keby som mala ist na potrat.Ved aj ty mas rodicov by ti nepomohli? by ma to trapilo cely zivot ze som zabila to nevinne male len kvoly svokre? To by mi svedomie spat nedovolilo.Ani teba nechapem ako si mohla na take nieco pristupit kvoly svokre.By som jej dala 😵
@vvveronicska ani nie kvoli "svokre", ale uplne cudzej osobe... pretoze de facto je to pre nu cudzia osoba

@habibim Predpokladam ze jej moslim urcite neni z Bosny,ale z Macedonska.Nikdy neporovnavaj moslimov z Bosni z ostatnimi moslimami ale nikdy.Bosnjaci su slaby odvar tichto ostatnih moskimov z byvalej Juhoslavie.