Ako riešiť vzťah, keď partner nemá čas?
Ahojte, skúsim byt stručná. Mám jednu novú známosť, intenzívnejšie sa poznáme od júna. On ma veľa aktivít, žije rušný život. Obaja máme 40 a po 1 dieťati. Už keď sme sa dohodli na 1. stretnutí čakala som 3 týždne na termín, ktorý neprichádzal. Potom sa to poradilo. Išli sme spolu von ešte dvakrát ( za 4 mesiace sme sa však stretli 3x na 2hod. vonku, 1 spoločný víkend, asi 3krat obed a párkrát krátke stretnutia) pomedzi to písanie. Už mám pocit, že sa vždy niekde len ponáhľame. Deti nie sú problem, týždeň keď je so synom rešpektujem ja mám dieta už väčšie. Ja si svoj čas viem pomerne dobre zorganizovať a prispôsobiť sa keď viem program dopredu. Avšak problem je ten, že akonáhle ja navrhnem nejaký čas (mimo pracovných dni) on nemôže. Čiže keď je voľno - on ma iný program. Keď je piatok a víkend - už ma dohodnutý iný program. Nie je tam ani ochota ho zmeniť, urobiť kompromis alebo ma napríklad uprednostniť. V tom celom sa cítim tak, že som sa ocitla vlastne v situácii že čakám kedy ON bude mat čas, aby som sa prispôsobila. A ak sa neprispôsobim, že fakt vtedy nemôžem - povie mi že veď nevadí, síce ho to mrzí, ale nabudúce (čiže cca tak za 2 týždne). Nevyčíta mi to, len je to proste pre neho v poriadku.. pre mňa vôbec, lebo takto sa pre mňa nedá udržiavať vzťah. Bez blízkosti. Včera som už vybuchla, pretože mi povedal že budúci týždeň budeme spolu. Že ma povedať kedy. Povedala som okej, že Teda v piatok mám voľno môžem aj prespať. Nato on zase že v piatok nie to ide na iný program. Že môže od utorka do štvrtka. Čiže mi ani nepovie, kedy nemôže ale čaká že sa trafím. Stále reči ako ma chce, ako chce aby sme boli spolu, ako konečne tento týždeň a potom zase toto .. ja chodím do práce a neviem cez týždeň len tak niekde prespavat. V tom celom som ešte ja ta zlá a už mi povedal že takto nevie fungovať keď teda robím problémy kde nie sú. Priznávam sa že som mu ironicky povedala, že nech dá vedieť kedy konečne bude čas pre mňa mimo pracovných dní a ja dufam že to ešte vtedy bude aktuálne .. A to ho nahnevalo .. Že on nemôže byť bez istot a podobne, že jeden deň dobre a druhý zle a už končím a niečo mu neustále len vyčitam a že ma pocit že vždy robí niečo zle. Čiže jeho predstava je asi taká, že nejaka žena na neho čaká mesiace, potom ked ma čas sa ozve a ona príde? Alebo keď nepríde aj tak v poriadku, veď niekedy sa stretnúť podarí …
Povedala by som mu, že nie som pre neho priorita. Ak by som bola, ja by som bola ten iný program a ostatné veci by prispôsoboval mne a dieťaťu. To majú byť jeho dve priority: rovnako by som mu povedala, že mne tento typ kamarátstva nevyhovuje a napriek tomu, že ho mám rada, zídem z kratšej cesty. A pekne by som sa rozlúčila...
Prečo si myslíš, že je tvoj priateľ?
Toto nema vobec zmysel....
Ved on ma cas na vsetko,iba na teba nie!
Prespavacka?
Na co???
Aby ste si vrzli a uz sa zasa ponahla???
Nie,toto fakt nepotrebujes!
Este si mlada.dobre si rozmysli,s kym stravis svoj zivot...
Prečo si myslíš, že je tvoj priateľ?
@anonym_b94908 veď to, že stále počúvam iba ako ma chce, ako mu na mne záleží ako ma má rád a je pravda, že žiadne iné “vyznanie” tam ani neprebehlo ..
po včerajšom mojom “výbuchu” som teraz ešte ja Ta zlá a vlastne on to nemôže vydržať somnou. Aj keď som ja riešila ten budúci týždeň, obvinil ma včera, že teda vytváram mu konflikty keď on je so synom a majú nejaký program (syn je maly a ozvala som sa po 19) a že mi nič nestačí, som nevďačná zato čo máme a strašne sa ma dotklo, to kvázi obvinenie že som si dovolila sa ozvať a práve vtedy keď oni mali nejaké podujatie s rodinou, ktoré som vlastne pokazila lebo on musel riešiť “môj konflikt” a moju opätovnú nespokojnosť. A to ja som sa len chcela dohodnúť na budúcom týždni ..
po včerajšom mojom “výbuchu” som teraz ešte ja Ta zlá a vlastne on to nemôže vydržať somnou. Aj keď som ja riešila ten budúci týždeň, obvinil ma včera, že teda vytváram mu konflikty keď on je so synom a majú nejaký program (syn je maly a ozvala som sa po 19) a že mi nič nestačí, som nevďačná zato čo máme a strašne sa ma dotklo, to kvázi obvinenie že som si dovolila sa ozvať a práve vtedy keď oni mali nejaké podujatie s rodinou, ktoré som vlastne pokazila lebo on musel riešiť “môj konflikt” a moju opätovnú nespokojnosť. A to ja som sa len chcela dohodnúť na budúcom týždni ..
@anonym_autor tak to nerieš, on nepotrebuje vzťah. On potrebuje len vyplnenie času, ak tam má náhodou chvíľu priestor, medzi svojimi prioritami. Prepáč, že to poviem, ale si momentálne jeho priorita číslo 27. A povedz mu, že toto nepotrebuješ. A aby sa ďalej nevytvárali konflikty, bude dobré, keď obaja pôjdete svojou cestou.
Prepač.ale na svoj vek by si už mala vedieť čo chceš a aj sa tak správať. Toho experta už nekontaktuj vôbec. Toto čudo ti k životu netreba.Jedine,ak stojíš o problémy. Ktovie čo je twn jeho iný prigram,kam teba nikdy nezapojil.Žeby ďalšie " priateľky"? Kašli naň.
Prepač.ale na svoj vek by si už mala vedieť čo chceš a aj sa tak správať. Toho experta už nekontaktuj vôbec. Toto čudo ti k životu netreba.Jedine,ak stojíš o problémy. Ktovie čo je twn jeho iný prigram,kam teba nikdy nezapojil.Žeby ďalšie " priateľky"? Kašli naň.
@janinah toto nie … Teraz v piatok ide ževraj hrať futbal - minulý týždeň (voľno sviatok) to bola nejaka akcia.
Hmmm toto je mi povedomé… Pravdu? Ukončila by som to, ihneď. Ako je tu už vyššie písané, jemu si ukradnutá. Keby si nebola, robil by všetko pre to, aby mohol byť s tebou. Neplatí to len u dvadsať ročných, je to rovnaké aj u štyridsiatnikov.
@janinah toto nie … Teraz v piatok ide ževraj hrať futbal - minulý týždeň (voľno sviatok) to bola nejaka akcia.
@anonym_autor a je ti jasne, ze ta ma na haku? resp. nie uplne.. on chce vsetko za danych podmienok a okolnosti.. pokial nebudes robit problemy..tak ta vie rolerovat ako prijemne spestrenie.. ak vsak problemy robit zacnes - zacnes byt nepohladlna, obmedzujuca a dramaticka.. len hvane ziadne ocalavania, ziadnu zodpovednost, ziadne naroky… to je to co nechce..
Videli ste sa 10-12 krat, evidentne ta ma len na doplnenie volneho casu. Ako daleko id seba ste? Toto vyzera len ako kamaratstvo s vyhodami.
@anonym_autor lebo mu to tak vyhovuje
Nestracala by som cas ak hladas nieco vaznejsie
Ak len nejake sem tam rozptylenie je to ok
@anonym_autor a je ti jasne, ze ta ma na haku? resp. nie uplne.. on chce vsetko za danych podmienok a okolnosti.. pokial nebudes robit problemy..tak ta vie rolerovat ako prijemne spestrenie.. ak vsak problemy robit zacnes - zacnes byt nepohladlna, obmedzujuca a dramaticka.. len hvane ziadne ocalavania, ziadnu zodpovednost, ziadne naroky… to je to co nechce..
@anonym_efeaf4 je mi to čoraz jasnejšie a začínam si to uvedomovať .. a ešte ja mám zo seba zlý pocit zo včerajšku, že som si vôbec dovolila ..
Ty si strašne naivná a hlúpa
Načo potrebuje tento chlap priateľku?
@anonym_autor on ta ma ako obcasne hobby, nie ako priatelku. S tebou je ked nema nic lepsie. Tak si daj otazku ci toto chces. Lebo je smutne ale len toto budes mat.
@anonym_efeaf4 je mi to čoraz jasnejšie a začínam si to uvedomovať .. a ešte ja mám zo seba zlý pocit zo včerajšku, že som si vôbec dovolila ..
@anonym_autor nemaj prosim zo seba blby pocit. Bud rada, ze sa zbavis cloveka, pre ktoreho nie si prioritou, ktoremu na tebe nezalezi. Tak mas aspon sancu najst niekoho lepsieho. Uz by som sa mu viac krat neozvala.
Ja som toto nepochopila ako ho môžeš nazývať priateľom,ste len nejakí známi ,prosim ta a ty nemáš svoj zivot?
Takéto dohadovanie ,ako deti o lopatku na pieskovisku
@anonym_autor a vieš že si za to môžeš fakt sama? Kebyže ja mám čakať na prvý termín u chlapa 3 týždne¡!!!!!!!! žiadne rande nie je!!! A nemusíš ani riešiť ďalej. Veď to ku doktorovi sa skôr dostaneš na rad ako u tohoto
vy nie ste priatelia, a o laske nemoze byt ani rec, si obcasne vyplnenie casu, jedna z mnohych ak si s nim spala daj si urobit testy na pohlavne choroby
dlheeee. Komu by sa to chcelo citat, Nechapem naco taky dlhy text pises..
dlheeee. Komu by sa to chcelo citat, Nechapem naco taky dlhy text pises..
@anonym_d57876 ja nechápem načo píšeš tento komentár .. Nečítaj a choď na kratšie príspevky je ich tu dosť.
@anonym_autor nemaj prosim zo seba blby pocit. Bud rada, ze sa zbavis cloveka, pre ktoreho nie si prioritou, ktoremu na tebe nezalezi. Tak mas aspon sancu najst niekoho lepsieho. Uz by som sa mu viac krat neozvala.
@watermelon ďakujem Ti pekne za povzbudenie.
@anonym_autor podľa popisu je to sebec, pretože uprednostňuje svoje záľuby, viazať sa nechce, iba si sem-tam s tebou užiť, okrem toho je nedotknuteľný.Nedivim sa, že je rozvedený.
Načo ti je takýto chlap.Ak ti navrhne nejaký termín, povedz, že máš akciu s kamarátkami, potom rodinnú akciu.Uvidis,ako sa bude tváriť,
keď si nebude môcť vrznut v termíne,kedy chcel byť s tebou.
Není to chlap pre pekné chvíle.
@anonym_autor prepáč ale celé zle.
Aj môj hral futbal ale ja som chodila na zápasy fandiť, hoc sa do toho nevyznám. A keď som mala čas šla som aj na tréning, proste aby som videla ako reaguje v rôznych situáciach.
Tak keď mu na tebe záleží a ma ta radí nech to ukáže ale raz za tri týždne. Toto nie je vzťah a jemu na tebe nezáleží
Ani jeden z vás nemusí byť blbec a určite by si sa nemala cítiť zle, len máte jednoducho odlišné predstavy a očakávania od vzťahu a spolu stráveného času, tam sa robí ťažko kompromis a keď sa on ani nesnaží, tak nie je o čom... buď sa budeš ty trápiť, že ste spolu málo alebo sa on bude trápiť, lebo ho to bude dusiť... ukončila by som to
@anonym_autor podľa popisu je to sebec, pretože uprednostňuje svoje záľuby, viazať sa nechce, iba si sem-tam s tebou užiť, okrem toho je nedotknuteľný.Nedivim sa, že je rozvedený.
Načo ti je takýto chlap.Ak ti navrhne nejaký termín, povedz, že máš akciu s kamarátkami, potom rodinnú akciu.Uvidis,ako sa bude tváriť,
keď si nebude môcť vrznut v termíne,kedy chcel byť s tebou.
Není to chlap pre pekné chvíle.
@2691 tak napríklad teraz som mu povedala že budúci týždeň nemôžem .. z toho času utorok - štvrtok, ale popravde nemám nič len som sa nechcela vsunúť do toho “jeho voľného času” ktorý mi dal. Tak mi teda napísal že dobre on to rešpektuje, ale je to účelové z mojej strany, že mu to teda len robím naschvál ..
Ty nemas vztah .. si len taka vypln volnych okien… keby ste mali realny vztah, tak si ten cas najde aj kazdy den. Keby prisla zena, ktora ho dostane do kolien, tak sice na futbal ide, ale po nom pride aj o polnoci… nemyslim si, ze mas vek a poziciu na to, aby si potrebovala cakat na chlapa, ktory ti dava terminy ako lekar

"keď je voľno - on ma iný program. Keď je piatok a víkend - už ma dohodnutý iný program. Nie je tam ani ochota ho zmeniť, urobiť kompromis alebo ma napríklad uprednostniť"
Dalej som len preskenovala ocami. Nic viac sa tu neda povedat, nie je co riesit.