Aký máte názor na ženu, kvôli ktorej bol muž neverný svojej manželke?
Predstavte si situáciu žena + ženatý muž = pomer.
1.Čo si myslíte o tej zene? Odhliadnuc od toho muža. Zaujíma ma len váš názor na ženu.
2. Zažili ste už, že ženatý chlap opustí ženu a ide za milenkou?
Ďakujem krásne za odpovede
@ckocka nehnevaj sa, ale tvoja interpretácia môjho príspevku je veľmi pokrútená. Ja netvrdím, že každý musí svojho partnera, s ktorým chce prežiť celý život, stretnúť na prvý pokus. Teda ak mi to nevyjde v mojej vlastnej rodine, ak nedokážem ďalej žiť so svojim mužom, môžem sa rozviesť a hľadať si iného muža. Muža, chlapa, ktorý ma bude milovať a spraví ma svojou manželkou. T.j. hľadám muža bez manželky, nie muža, ktorý svoju manželku odsunie nabok a do svojho hniezda si namiesto nej dosadí mňa. Asi by som si nevedela takého muža vážiť (ani samú seba).
Nikto ti nekáže zotrvávať v neuspokojivom vzťahu. Ale nikto ti ani nekáže rozbíjať inú rodinu. Každý nesie plnú zodpovednosť za všetko, čo v živote urobí. A v konečnom dôsledku sa stáva, že keď sa milenka stane manželkou, pochopí aj tú pôvodnú manželku (ale hold, ako hovoríš, život nie je ideálny, vždy ostane niekto zranený.. - to znie už horšie, ako tou zranenou máš byť ty/tvoje deti, nie cudzie).
@bolavyzub Mier, nechcela som sa hádať. A písaný text je zložitejší ako rozhovor.
Chcela som vypichnúť práve toto:
Teda ak mi to nevyjde v mojej vlastnej rodine, ak nedokážem ďalej žiť so svojim mužom, môžem sa rozviesť a hľadať si iného muža.
To urobí málokto, aby opustil neuspokojivú istotu a hladal niečo zatial neexistujúce lepšie. Ten impulz zmeny je stretnutie s osobou, ktorá sa mi zdá blízka, a časovo sa prekrýva s trvajúcim manželstvom. Dúfam, že som sa vyjadrila jasnejšie.
1. Zoberiem z môjho pohľadu akokeby som to bola ja.. Pokiaľ som slobodná, nemám záväzky ani partnera, chlap by sa mi páčil tak prečo nie? Ja nič zle nepacham, keby bol s manželkou šťastný tak nehľadá milenku predsa
2. Z vlastného okolia nezažila, ale zažila som, že žena po 16 rokoch povedala mužovi ze dcéra nie je jeho
@ckocka Stáva sa aj to, len ako som písala, nie vždy sa oplatí ten impulz nasledovať... a celkovo, to zakrádanie sa, skrývanie, pretvárka... z toho by mohlo vzniknúť niečo pekné? Život je ťažký, aj manželstvo nie je jednoduché, sú choroby, ťažké životné situácie. Tomu sa nikto neubráni. Len keď dvaja rozbíjajú rodinu, robia tým život ešte ťažším - tým deťom, manželke. A tento svoj podiel už nezakryjú vetou - život je ťažký/nie je ideálny.
Každopádne ja tu nie som nejaký morálny arbiter a nechcem súdiť žiadneho konkrétneho človeka. Len určité zákonitosti platia, niektoré skutky prinášajú do života viacerým ľuďom viac zlého, ako dobrého (aj z dlhodobého hľadiska).
@bolavyzub Beriem názor.
Ja som presvedčená, že odsúdiť človeka preto že sa zamiluje v manželstve do inej osoby nemám právo. A chápem aj to, že sa nebude rozvádzať hneď ako sa prvýkrát zahladia do očí.
A ďalej je milion riešení, ktoré možu a nemusia byť košer. Hlavne nezáleží na tom ako sa zdajú mne, ale ako vyhovujú/nevyhovujú zúčastneným osobám.
Dáme tomu nový rozmer. Ako by ste sa správali k vlastnej mame po tom čo ste sa dozvedeli, že vás skoro rok klamala a podvadzala svojho manzela teda môjho otca?
Sadla by som si s ňou pri káve a chcela by som, aby mi všetko porozprávala.
Potom si urobím nejakú mienku, ale nechám si ju pre seba, nebudem sa rodičom motať do ich vzťahu a života. To si musia vyriešiť oni.
Velmi záleží na doterajšom vzťahu k rodičom.
Asi by záležalo aj od toho, ako sa teraz správa k otcovi. Tiež by som sa s ňou chcela porozprávať, vedieť dôvod, vedieť, ako to celé vníma teraz. Pokiaľ to už celé uzavrela a chce ďalej žiť s Tvojim otcom, má ho rada, tak by som to asi neriešila a dúfala, že mu to možno vynahradí/prípadne že ju to prinúti riešiť s ním to, čo jej na manželstve s ním vadilo.
1. Na všetko treba dvoch, ako sa hovorí.
2. Nie.
1. tazko sudit niekoho koho nepoznam a nepoznam vsetky okolnosti..
2. ano poznam. Bola to laska a nie take ze muz hladal len nejake rozptylenie. Aj sa na nejaky cas rozisli, ale nakoniec sa muz rozviedol a su doteraz spolu, uz je to par rokov..
No co si asi mysliet o zene, ktora uhana zenateho chlapa?
Záleží od okolností ktoré k tomu predchádzali.
Ak by bol muž šťastný doma, nedovolil by žene aby k pomeru došlo.
No koniec koncov sme z opice a žijeme len raz a ľudia povedzme si úprimne, každý si prehodnotil situáciu na seba, ale nikto nie sme nevinný 😂. Každý má. Za sebou nejakú minulosť ktorú nechce vyťahovať, spomínať, či rýpať sa v nej. 🥰
Kašli na to. Chýbalo jej niečo ma svoje roky, život len jeden možno našla niečo čo ju robí štátnou. Buď to bude chvíľkove lebo všetko pekne je dočasne alebo to zájde ďalej no to už musíš hľadať chybu aj v otcovi. Žena neuteka od muža s ktorým je šťastná a obzvlášť po rokoch spoločného života
K matke by som sa spravala inac ako ku kamoske. Nevedela by som ju odsudit tak lahko. Asi je to tym ze je najblizsia rodina a tych beries a lubis takych ako su. Nech urobia cokolvek. Moj otec podvadzal moju mamu. Nepaci sa mi co robil ale nedokazem ho odsudit a mame stale normalny vztah.
Tvoj otec o tom vie? Ak nie, treba matke povedat aby sa otcovi priznala. Ak to nespravi, treba otcovi povedat pravdu. Nemozes mat dobry vztah s otcom ak vies ze je alebo bol podvadzany a nepovies mi to. Stanes sa spoluvinikom a pomocnikom podvadzajucej matky.
Maj najprv istotu, ze tvoj otec je nevinny, laskavy, dobry muz a tvoja mama nevyburena zena, ktorej uteka posledny vlak a potesena tym, ze kohosi zrazu este zaujala, nevie od radosti, co so sebou, tak podvadza.
Uisti sa, ze v minulosti tvojich rodicov nie je nic, o com nevies. Stava sa, ze otec v mladosti porobil podobne veci ako aj tvoj muz a mama to detom dokladne tajila. No trpkost a pocit ponizenej ostali a to ju po rokoch dohnalo k tomu, ze si to nakoniec predsa len chce vykompenzovat.
(Stava sa i to, ze rodicia sa zrazu rozvadzaju a az vtedy deti zistia, ze otec v mladosti vyvadzal a mama iba cakala, kedy vyletia z hniezda, aby sla zit svoj zivot).
Uisti sa, ze ti fakt, ze si bola ta “na druhom brehu”, nezastiera zrak a usudok. A aj to, ze na neveru treba troch (aj ty mas isty podiel na nevere svojho muza).
A ked si si vsetkym tym 100% ista, tak chod a vynadaj mame, ze v tvojich ociach klesla.
je mi nej luto , ze si zacala s takym chudakom ..
O tej milenke si osobne nic zle nemyslim. Je slobodna, prebehla chemia, sympatie a muz bol uprimny ze je zenaty. Obidvaja vedia do coho idu. Kazdy sam je zodpovedny za svoj zivot. Zivot pise aj taketo pribehy. Na druhej strane mnoho partnerov (nielen manzelky) sa nestara o svoju polovicku, zanedbava ho, nevenuje sa mu, ziadne prekvapenie, ziadna chut skusit nieco nove, len si plavaju kam ich prud zanesie. Potom je vyssia sanca ze clovek hlada to co doma nema. Stastny partner si nenajde milenku/ milenca. Par percent kurevnikov a ku*iev sa najde ale vzdy. Ako povedal jeden farar, pokial muz podlahne inej zene z dovodu ze vlastna manzelka ho odmieta, tak manzelka ma na svedomi polovicu z tohoto hriechu. A preto sa milujte manzelia.
Bola by to stále moja mama. A môj otec.
A po ďalšie, čo je to za silné puto v rodine, ak ani vlastné deti nič nepostrehnú. Nevšímajú si vlastných rodičov, či sú šťastní, či sa dotýkajú, objímajú, dávajú si komplimenty, alebo sú často preč, či vkuse na mobile atď.
Takže, každý si je strojcom svojho šťastia a každý nech znáša následky za svoje činy .
Ja by som ju nijako nenazval... odišiel predsa chlap od ženy k inej žene...
Zažil som aj to že vydatá žena šla za ženatým mužom...
a co v pripade ze su obaja v manzelstvach , ktore absolutne nefunguju , nieje tam laska ani nic , vzajomne o tom vedia a stretavaju sa , nakoniec sa rozvedu a su spolu ... a cela rodina je na strane byvalej manzelky , lebo ona cely zivot robila hovno a spoleihala sa na muzove peniaze a teraz ju kazdy lutuje ze muz ju opustil , kde mu nenavarila , nestarala sa o deti poriadne ..
Asi tak ze kazdeho vec..nech si robi kazdy co chce.

@bolavyzub Týmto vlastne hovoríš, že životnú lásku /do manželstva/ musí každý nájsť na prvý pokus. Ak sa mu to nepodarilo, nemože stretnúť správneho partnera a ak ho stretne, nesmie podlahnúť a skúsiť prežiť svoj život lepšie. Pretože bolo by ideálne, keby človek ktorý nie je 100% spokojný a čosi mu chýba povedal súčasnému partnerovi: chcem rozvod, necítim sa v tomto manželstve dobre. Nikoho nemám, až sa rozvediem, budem si ho hladať. Takto to ale nefunguje. Samozrejme tieto druhé pokusy nastávajú práve na popud toho, že už sme niekoho takého stretli.
Nežijeme v ideálnom svete kde je zaručené, že ak si dobrý chlapec či dobré dievča, nikdy ťa nič zlé nestretne a tvoj vyvolený bude pre teba jediný človek na svete, s ktorým si až do smrti budeš rozumieť.
Platí samozrejme pre mužov i ženy. A určite platí, že všetko sa dá riešiť slušne, ale nedá sa to vždy riešiť tak, že nikoho nezraníme. A áno, máme aj volbu zostať v neuspokojivom vzťahu a trpieť.
Život je pestrý, a napasovať ho do jedného pravidla nie je možné.