Aký máte život a vzťahy so svokrovcami?
Zienky, ake mate vztahy so svokrovcami? Zijeme s nimi zakial vyriesime byt otazku, spociayku sa vsetko javilo v pohode, so svokrou som si rozumela ako s kamoskou, no v poslednom case sa to otocilp. Zacinaju im vadit veci napr spotreba energii, vody /mame deti/ a stvat nas proti mojim rodicom. Ti na nich krive slovo nemali no svokrovcom asi prekazaju nase dobre vztahy, lebo u nich su zvyknuti podchvilou sa skriepit a nikdy nedat za pravdu /radsej poprekrucaju, aby boli ti dobri/. Uz nehovorim vsetko a drzim si odstup. Uz, aby sme byvali sami.
Mate podobne "zazitky?"
@monika494 tak sa odsťahujte do podnájmu a budete mat pokoj. V živote by som nebyvala ani s jednou stranou. Lebo aj dobre vzťahy sa pokazia. Keď mi niekto nevyhovuje a nadáva mi tak tam nebývam zadarmo a postarám sa sama o seba
@monika494 tak su to jasni zgrlosi 😀 preto aj vycitky za spotrebu energii
@miadi U nasich svokrovcov je to tak. Svokrovci kuria na 28°C a mladi vecne pindaju,ze musia vetrat. Ani sa im necudujem. Ked odchadzam od svokrovcom,je mi zle z toho prekureneho vzduchu a to svokra este sedi v svetri,ze jej je zima.
@marca12 ja vacsinu poznam takych co kuria menej aby usetrili. Jedine ked starenka mala este drevenu pec tak dala moc dreva aby vykurila hoci mala plynovy kotol. Potom sa vzdy tesila ze jej vratili preplatok. A voda 🙈tu setrila tak ze raz za tyzden vana a este nou splachovala ale tak dožila sa 94r ked bola mladsia toto nerobila. To ide s vekom kto vie ake budeme ak sa dožijeme. 😀
@oli18 Všimni si, ako je zapojený do všetkých diskusií....že sa vykresľuje ako najdokonalejší chlap na Zemi....ako všetko robí....že je dokonalý manžel a otec a bla....bla....bla....Katastrofa už len čítať tie jeho bláboly a celý deň sedí na MK...wtf čo je to za "chlapa" ??? Toto mať doma, tak si vpálim guľku medzi oči😂
No, voda je z vlastnej studne, kuri sa drevom /je ho vela uz kolko rokov/a uhlim. Energie iba za elektriku, plyn bombu a to uhlie. Internet platime. Varime si sami. Naco vykrikaju ked nechcu a ked dame tak opat zle. Zle ci das ci nedas.
@nefertiti5843 dnes ma dorazil úplne prvou odpoveďou na otázku baby, ktorá písala, že krváca z klitorisu 😂
@arcticcode To je pravda...ale keď nemám kde bývať neurobím si predsa dieťa nie to ešte deti :D Aspoň ja nie.
no neviem, par takychto diskusii tu uz v minulosti bolo a nemam pocit, ze by vacsina populacie preferovala zivot u svokrovcov a naopak :D
rodicia maju nad detmi casto velku moc, ktoru psychicky zneuzivaju a jedina obrana dietata je cez financnu samostatnost...ked vedia, ze nemas na vyber tak sa spravaju uplne inak ako ked sa mozes kedykolvek zdvihnut s deckami z navstevy ked sa ti nieco nelubi a zahadne "nemat cas" na dalsiu navstevu dalsi rok...lebo vacsinou (bohuzial) ina paka nie je, mnohi si mylne myslia, ze sa vztahy zlepsuju nejako magicky po odstahovani do vlastneho alebo s prichodom vnucat...vo vacsine pripadov vsak ide skor o strach zo staroby (zrazu im zalezi na vztahu s detmi) alebo ze neuvidia vnucata
daj tomu par mesiacov ked sa odstahujete a budete chodit len na obcasne navstevy, az cukrovku dostanes z toho ake to bude sladucke medzi vami :D zahadne...
@oli18 On je predsa odborník na všetko...Všade bol...všetko videl a všetko vie.
@modrykoniicek byvali sme v byte..
No, chcela som nejake vase skusenosti, ale zatial tu citam iba kritiku... sirsie okolnosti som tu nepodala, to by bolo na dlhoo. Kto pise,ze ste tam zadarmo tak trpte - dopriala by som vam to. Kto pise - bezte do podnajmu - zaplatim stovky eur za byt, kt nie je moj a prerabat budeme xrokov. Mudruje sa dobre.. opustam tuto debatu pretoze je bezducha..
@monika494 tak...pozri,ja by som rada sla k.niekomu byvat,kym si vlastny domcek postavim....no.nemam uz ku komu.
Cize...z mojho pohladu ti tie mozem povedat-mudruje sa ti dobre.
Vzdy su ludia ma tom.horsie ako my...treba sa snazit na nase problemy pozriet aj tak a byt vdacni.
@monika494 ak máte spoločný dvor aspoň predpokladám, že tam prerábate druhý dom bude to tak na roky.Vzdy k Vám prídu, budú sedieť na dvore, hovoriť ako sú deti oblečené a či už jedli.
Moja kamarátka tak stavala a svokra príde k nej a vynada jej, že načo v zime kupujú drahé uhorky a papriku.A to žena po 40 tke s teenegermi tiež uznala, že radšej mali mať hypo a nepocuvat ako im pomohli s pozemkom a ešte sú nevdacni.
@monika494 pozri. My staviame a aktuálne sme na čas v podnájme. keď sa jednoducho so svokrovcami nemusíte, tak my ti tu môžeme radiť čokoľvek, tie hádky tam budú. My sa nerozprávame s tvojou svokrou, jej nevieme dohovoriť. môžeme len tebe povedať, že ťahať za kratší koniec a musíš sa prispôsobiť, pretože si v cudzom. Keď tam bývate tak im proste musíte pomôcť. my nevieme čo konkrétne im vadí. Nevieme koľko rokov tam ešte budete. Keby to bolo také zlé, tak jednoducho do toho podnájmu Ideš aj tie peniaze neľutuješ. A čo sa týka poplatkov, že vy im nukate a oni nechcú, tak jednoducho dám na stôl alebo pošlem na účet alebo poviem toto je na elektrinu na nedoplatok. Ale z tvojho vystupovanie a svojich reakcií je zrejme, že tam nie je nejaká dobrá komunikácia medzi vami. Tak si proste vy stanovte, že stovku mesačnej dáte.
@monika494 Vies, tazko najdes idealny stav - ze ani neplatit stovky eur za byt, ktory nie je tvoj, aj mat docasne byvanie zadarmo a este nech je to byvanie uplne uzasne, nech tam nie je nikto otravny, nech nie su hadky a pod.
Ono to tak byva, ze ked byvas u niekoho, tak ta "dan" za to je vacsinou strata sukromia, horsie vztahy a pod.
Takze ludia to bud strpia a vydrzia, alebo investuju do podnajmu a sice prerabka alebo stavba vlastneho trva dlhsie, ale stoji im to za tu psychicku pohodu, alebo prerobia nevyhnutne a nastahuju sa a zvysok robia za pochodu... vzdy je to na ukor niecoho. Bud penazi, bud pohody...

@fokuska takze za to mne, muzovi a detom mozu pivedat,ze sme spine? /doslova/.. a kydat na mojich rodicov?