icon

Alkohol, dieťa a sociálka

cynthia87
14. nov 2018

Dobry vecer mamicky, potrebovala by som poradit v nasledovnom. 15 rocna dcera, chodi este na ZS, sa u kamaratky opila a kedze ju nevedeli prebrat, zavolali jej zachranku. Viem, ze nas navstivi socialka. Netusim ale co mozme ocakavat. Bude socialka informovat aj skolu? Skonci sa to len tou jednou navstevou socialky? Sme uplne normalna rodina, taketo problemy inak nemame. Dakujem.

marfikchov
16. nov 2018

@nevludna čo tu spomínaš židov??? Nemyslíš, že to sú dve úplne odlišné veci? Mladá sa opije do nemoty, vlastnou vinou si škodí a ešte by sa jej to malo len tak prepiect? Teba v práci pochvália, keď niečo zvrzaš? Jasné že si je každý zaslúži adekvátny trest za svoj čin, vhodný jeho veku a postaveniu

nevludna
16. nov 2018

@marfikchov ona nieco zvrzala ked bola v skole? Komu ublizila, ze ju treba trestat? Sama sa potrestala, urcite aj rodicia si s nou to vybavili, co viac treba? Buzerovat rodicov aj ju? Co s tym ma skola? Tvoj sef ta tiez zavola na kobercek, ked vo svojom volnom case urobis nejaku kravinu?

aneta1976
16. nov 2018

Ja mam tiez tenedzerku ma 14 a prezivam peklo. Uvazujem vychovny.ustav. stale ma klame nechodi na cas domov nedodrziava ziadne dohohody v skole som ako na pase. Proste uz nevladzem .pritom som jej davam co potrebuje najme lasku kedze som slobodna matka chodim do prace robi.m vsetko aby nam nic nechibalo.

marfikchov
16. nov 2018

@nevludna neuveríš, ale keby ja urobím prúser mimo pracovnej doby, mám vyhadzov

kittykat22
16. nov 2018

@marfikchov prosím ťa, robíš z toho frašku ako keby chúďa dievča opila do nemoty kojenca, alebo podpálila útulok. Tak sa opila omg. Je vidieť teľa sprosté, že ani nevie ako sa pije, pretože ožrať sa do bezvedomia 😂 to chce odvahu. Ja osobne dúfam, žee z toho problém so sociálkou nebude, a v škole sa to na ničom neodrazí. Hlavne, že sa jej nič vážne nestalo. a pre zakladateľku @cynthia8714 stalo sa mi to isté. Mala som 17. Dodnes - už mám vlastné dieťa - mám veľmi dobre v pamati, že ožrať sa do bezvedomia, nie je moc príjemné 😝😎😅

nevludna
16. nov 2018

@marfikchov no jedna praca z tisic...ale v tej praci si dobrovolne narozdiel od skoly;)

marfikchov
16. nov 2018

@kittykat22 no možno robím kovbojku, ale ako to tu bolo spomenuté, ak to má škola v školskom poriadku, tak z toho môžu vyvodiť dôsledky. A ešte, idem mať čoskoro 40 a opitá som nebola ešte v živote, a prežila som celkom zaujímavý život aj bez tejto skúsenosti.

marfikchov
16. nov 2018

@nevludna tak ako ona v škole, či ju tam za vlasy vidia?

kittykat22
16. nov 2018

@marfikchov nechápem ako si v 40 rokoch môžeš myslieť, že všetci musia žiť ako ty, a je to v poriadku. Nepochybne si ako dieťa tiež robila hlúposti. Nejdeš mi dúfam písať, že si bola svatá.

marfikchov
16. nov 2018

@kittykat22 tak ako ja nepochopím, ako sa niekto môže chváliť, koľkokrát bol zdrety a koľko toho stiahol....a neuveríš, nerobila, hoci svätá zatiaľ nie som

kittykat22
16. nov 2018

@marfikchov a kto sa chváli koľko krát bol zdretý a koľko stiahol. O čom to zase píšeš? Nechápem tvoju šialenú puritánsku povahu. Ty si ideál matky ktorej deti klamú.

elisskah
16. nov 2018

@nenne27
@mysicka36 za pobyt v nemocnici platí aj dospelý. Keď vravíš, že si mu volala záchranku pred pár mesiacmi, možno mu vyrozumenie z poisťovne ešte len príde, alebo možno už prišlo, len to nie je vec, s ktorou by sme sa po susedoch chválili, že? Môj otec tento rok spadol v opitosti z bicykla rovno na hlavu, no škaredý úraz mal, v nemocnici cca týždeň. O 3 mesiace list zo všeobecnej, zaplatiť 1800€. Doktor mi to povedal hneď ten deň po telefóne, že si to bude všetko platiť. Keď proste ma v záznamoch zapísané promile, tak poisťovňa vymáha náhradu. Od normálnych ľudí pýta, od bezdomovcov nie, lebo vedia, že by ich nedostali. Môj otec nie je žiaden alkoholik, veľmi dobrý otec a dedko, má choré srdce, tak nepije, sem tam pivko, príležitostne pohár vína alebo bavorák. Bol na návšteve v dedine, kde ho nahovorili na koštovku slivovice a nedomyslel následky, že na také pitivo on už nie je zvyknutý. No, riadne sa poučil, keď 1800€ ho to stálo. Plus bolesť čo si vytrpel a my deti zas strach o jeho život a zdravie.

marfikchov
17. nov 2018

@kittykat22 prepáč, nič nevieš o mne a dovolujes si nieco o mne tvrdiť, mala som prísnu výchovu a zároveň mám nejaký vnútorný blok na porušovanie pravidiel. Nikdy som napriek tomu od rodičov nedostala bitku a ani zaracha. Prosto to tak mám nastavené. A kto píše, že sa opil? No ty sama, v 17tke, paradka!

iguaza
17. nov 2018

@nevludna Ty si normalna? Ak je chuducka neni zvyknuta pit? Ma byt zvyknuta pit v 15? A kedy si mala zvyknut pit? medzi 13-15? Si precitaj svoje chore nazory.
U teba asi normalne v 15 byt zvyknuta byt, v 12 mat sex, v 17 brat dorgy. U mna nie

nevludna
Odpoveď bola odstránená
iguaza
17. nov 2018

@nevludna fajn, ozrierat sa v 15 a vobec skusat alkohol v 15 je podla teba tiez ok. Treba sa vycivict, aby v 18 uz zvladala ako chlap. Co ma co 15 rocne decko vobec pit?

nevludna
17. nov 2018

@iguaza fakt? kde som to napisala, ze sa ma vycvicit? ty si presne ta matka, ktorej deti nic radsej nepovedia...uplne si viem predstavit :D
nepisem, ze je to ok a ze to maju robit, ale ze to proste robia a nebudem sa tvarit, ze panebozee taka novinka na svete, budem vysilovat ako chora zenska :D

mircalla
17. nov 2018

Skola to bude asi riesit aj podla toho, aka je celkovo, ci neboli ine problemy so spravanim. U nas sa opila na firemnej Vianocnej party baba tak, ze museli volat zachranku a dokonca sa aj pobila. Vyhodili ju okamzite. Pre nu asi lepsie, pretoze este x rokov na to si o tom ludia hovoria

kittykat22
17. nov 2018

@marfikchov čo je na tom zlé sa v 17 opiť? Som bola najvačší jelimán z triedy. 😅 Ako som nikdy nepila, tak som neodhladla mieru a odviezla ma sanitka. Keby som bola skúsenejšia mohla som byť v pohode 😅 To by ma zaujímalo, čo ti doma robili v tej skvelej výchove, keď si tak pozitívne nastavená k trestaniu dieťaťa.

sorciera24
17. nov 2018

@kittykat22 co je zle na tom sa v 17 ci 15 opit do bezvedomia?.....no, mile mamicky, to uz musite zvazit samy......prezentuje sa to fakt ako normalka, ze kazdy bol v maldosti opity......no, nie! nebol! predstavte si, my podaktori sme mali svoje zasady a vedeli rozmyslat ci neist zodpovednsot az svoej ciny uz v 15tich, ci 17tich..... takze nie, nepride mi to normalne, ani ko bezny ajv u vsetkych.....trest....ekd to tak nazyvas je len schopnost neist zodpovednsot za svoje ciny, ak to 15rocne dieta nedokaze....tak nech mu to rodicia alebo skola alebo hocikto vysvetli.......dnes je tak moderne podporovat nezodpovednost......a potom to tak vyzera.....

nefertiti7
17. nov 2018

Nesudme...nevieme o čo tam išlo...to dievča vôbec nemuselo chcieť piť a nútili ho...a niečo mohli hodiť do nápoja a potom si už nepamätáš nič. Moja skúsenosť...tiež som mala 15 a chodila aj s kamarátmi von a bola som slušné dievča aj som...a stalo sa to takto...

kittykat22
17. nov 2018

@sorciera24 ale veď keď má 15 tak má občiansky 😀 takže nesie zodpovednosť za svoje činy, pokiaľ sa nemýlim. Problém je, že je na ZŠ. Ja som napísala, že čo je zlé sa v 17 opiť - nie do bezvedomia, tak prosím ťa nebuď hysterická, a nepíš hlúposti.

0silvia0
17. nov 2018

Ako fakt netusim, preco nemozete pisat aspon trochu k veci. Miesto toho niektore tu prezentujete svoje svatoziary a moralne bezuhonnosti a zivotnu dokonalost. To autorke velmi nepomoze.

dai
17. nov 2018

@marfikchov len to ako sa na tebe odrazila vychova je jedna vec, na tvojom surodencovi ta ista prisna vychova mohla vyvolat uplne ine spravanie...
Ja som napr. Z 3och surodencov - 1 brat nepil nikdy, uplny abstinent cely zivot, ja som uz pisala - prve pivko v 19tich - na vs som si uzila svoju oneskorenu pubertu ( asi tiez ze doma prisna vychova a potom zrazu sloboda ) - fakt je ze aktualne tiez viac nepijem ako pijem ( pijem veeelmi prilezitostne vino lebo mi chuti k niektorym jedlam ) ... ale 2hy brat bol ine kvitko - puberta ako z romanu - partia, ulica, alkohol... pritom ta ista vychova ale povahy ktore inak na nu reagovali.
Ja osobne by som urcite nebola nadsena keby sa mi dieta v takom veku aj pripije nieto zdruzga do bezvedomia - trest by tam urcite prisiel... ale nebudem sa hrat nato ze to neexistuje ci vdaka mojej genialnej vychove sa to nemoze stat - ale hej, moze... aj tebe a tvojim detom - staci zalubenie sa do zleho chlapca, ocitnutie sa v zlej partii, rebelia voci prisnej vychove, alebo len sproste pubertalne skusanie hranic... proste stat sa to moze dietatku farara ako aj poulicnemu hastrmanovi. Otazka skor je ako potom zareaguje rodic a ano, aj stat - dieta nie je totiz este dospele...

sorciera24
17. nov 2018

@kittykat22 nie som hystericka...ale mne osobne nepride normalne,a ni v dospelosti sa opit tak, ze mu volaju zachranku (ako tu niekto pisal).......a ak si enviem strazit hranicu, tak nepijem...... a nie ze, tos a moze stat kazdemu.....to je pre mna vzdy tak usmevna vyhovrka tu na mk...🙂)

kittykat22
17. nov 2018

@nefertiti7 ja si spomínam ako sa to stalo na tej chate. Mala som pár mesiacov pred 18 narodeninami. A nikdy som predtým nepila. Nemám k alkoholu vzťah. Prišli sme a všetci čo pijeme, a dohodli sa na víne. Tak som si dala pohár červeného vína. Pijem víno, a niekto príde, ty dnes piješ? Daj si so mnou štok - alebo niečo. Tak som si dala panáka. Panák mi prišiel rýchlejší lebo toho vína mi prišlo veľa, tak som si s nimi dala ešte jeden. Potom niekto priniesol pivo - to som o seba už moc nevedela, a potom hurá zapálený absinth 2x. Celá tá akcia trvala asi hodinu a pol? dve? A ja som bola už v sanitke 😅😅😅 To nie je tak, že dieťa pije celú noc. Ono to obyčajne ide tak, že si dá, 1x, 2x, 3x a ooops je zle 😀 Nikdy by som neverila, že sa opijem do bezvedomia. Nepoznala som alkohol, jeho mieru. A z počutia, že vodka je silná a víno nie, to je síce pekné ale pokiaľ to človek nezažije, tak to nepochopí.

kittykat22
17. nov 2018

@sorciera24 tak dieťa ktoré nepije asi nevie kde je hranica.

sorciera24
17. nov 2018

@kittykat22 presne tak...ak neviem,kde je...tak nepijem...a suhlasim, dieta to rozhodne nevie...
ci ako mame od 12tich deti potreossku ucit popijat, nech si zvyknu ?.......

0silvia0
17. nov 2018

@dai ja by som sa tiez super vychovou neohanala, vychova je len iste percento uspechu, povaha a nastavenie dietata je dalsi mega dolezity aspekt tak ako pises. Moj priklad: ja som mala velmi liberalnu vychovu a nikdy som to nezneuzila, moje vnutorne nastavenie to nedovolilo.

katka0905
17. nov 2018

@cynthia87 Ak pride socialka, tak budte v klude, vsak ked zistia, ze je to u vas ok, nebudu chodit viac. A mozno by som isla za triednou, v skole jej nemusia kvoli tomu znizovat znamku, to je ich rozhodnutie. Take veci sa stavaju. Ucim na ZS, prave tym slusnym detom sa taketo veci mozu stat, ked ich stiahnu ostatni, ktori uz mozno vedia, kolko vypit.