Alkohol, zanedbané deti a domácnosť, problémy so školou
Ahojte, trapi ma ako ziju moje sestry. Mam ich 4 . Dve su od mojho otca a mladsie dve od maminho priatela ktory je pijak a kleptoman :( . Doma su skoro na denodenom poriadku hadky zakrocovala uz aj policia a nie raz . Mamin priatel nadava na moje sestry do ku... pi ... a pri tom maju len 17 a 13 rokov. Ziju bez elektriky mama nema ani snahu a uz elektriku ani nechce co ma moznost aby ju zapojili . Ja zas nemozem kazdy vikend si brat stasie dve aby sa dali do kopy sprcha oprat sactvo a dalsie veci . Mama nedba na poriadok a cistotu . Starsie dve sa trapia . Nemaju ani dobry prospech v skole na kolko sa im nikto nevenuje starsia mala vymeskane za polrok 180 hod.Rozmyslam ze pojdem to oznamit na socialku aby konecne mama dostala rozum ! Deti si nezasluzia takto zit . Ked poviem mame svoj nazor alebo radu tak zacne vrieskat jak zmyslov zbavena . Neviem ako dalej ako a kde to nahlasit ci to bude mat nieaky ucinok . Ci ist aj do skol a spojit sa s ucitelmi .
@ninka72 tak no tvoja mamka by si mala najprv uvedomit co to bude obnasat ak pride socialka a vezme jej deti, ci bude pozerat na svojho priatela alebo na deti. Kazdopadne drzim prsty nech to dopadne co najlepsie, malicke deticky potrebuju hlavne hygienu, teplo a jedlo. Skus to poriesit cez tu socialku, mozno mamka trosku zmudrie a uvedomi si, o co vsetko pripravuje svoje deticky. Nevidim sice do vasho vnutra a ako si uz aj pisala, ty si ich vziat nemozes, no snad to nebude nutne riesit vobec a mamina pochopi, ze ma detii. Drzte sa.

@ninka72 Ak pojdu deti do detskeho domova a dokazes vsetko vybavit, tak si uvedom, ze tie malicke deti ta budu velmi, ale velmi potrebovat, lebo im tym zoberies mamu (aj ked nanic-mater, ale aj tak to je ich mama). Tym chcem povedat, ze nesmies na ne zabudnut a na tie vikendy ich bravat k sebe a navstevovat ich, aby vedeli, ze nie su siroty, ale su tam iba docasne a maju svojho "anjela" v podobe teba.
@denkaajejdeti napisala vsetko co treba. Ale ta 17-rocna sestra, tu treba potlacit a pripravit ju na to, ze o rok by sa mala postarat o tu mladsiu. Ak budete spolu riesit vsetky veci a pomahat si, tak to SPOLU zvladnete.
Nedovol, aby mali tvoje sestry zly zivot. Si ich jedina pomoc.
Ako stare su tie mladsie deti?