icon

Život s pudlom: Ako udržujete doma poriadok?

domix147
24. máj 2026

Ahojte baby,ktoré máte LEN tohto psíka..máte doma poriadok ? Alebo ako to u vás vyzerá ?
Nikde neviem nájsť fórum aby tam bolo popísané ako to je žiť s publikom ale v čistote...či to je možné ????😂vďaka ❤️

fkata
24. máj 2026

Ahoj, moja svokra má doma 2 pudlov a nemá problém udržať poriadok. Sú už starší, majú cez 7 rokov, hrajú sa, jedlo neroznášajú. Celé je to o výchove psa a majiteľovi.

domix147
autor
24. máj 2026
@fkata

Ahoj, moja svokra má doma 2 pudlov a nemá problém udržať poriadok. Sú už starší, majú cez 7 rokov, hrajú sa, jedlo neroznášajú. Celé je to o výchove psa a majiteľovi.

@fkata ďakujem ❤️

anonym_ee75b6
24. máj 2026

@domix147 mam jeden rok 6 rocneho kríženca pudla. A poriadok a cisto mame 😀 len hracky vsade, kedze pozornosť na jednej jej vydrží 5 sekúnd 🤣 a granule rozhádzané asi meter od misky, no to ma z minulosti a postupne sa to zlepšuje 😅

anonym_b06522
24. máj 2026

Výhodou tejto rasy je, že nepĺzne ako iné rasy. Ostatné ako je napísané - je to o pravidlách, výchove. Napr. ak prídeš z prechádzky, umyjem psíkovi labky a pod.

anonym_2203c1
24. máj 2026

@domix147 mám pudlíka, všade poriadok, akurát musím schovávať ponožky a topanky inak su po celom byte. Neplzne, je čistotný už naučený na kakanie vonku.

anonym_ffaed9
24. máj 2026

Velmi nerozumiem otazke 😂 co ma pudel -pes spolocne s tym ako clovek upratuje byt? Ved pokial ho naucis hygienicke navyky, das mu dostatok aktivity tak nebude doma nic nicit ale pokial to zanedbas tak bude robit neporiadok, nicit veci a robit potrebu v byte. Rovnako pokial zanedbas starostlivost o domacnost, ja naozaj neviem ako pes dokaze ovplyvnit poriadok. 🤔 Naozaj neocakavaj od pudla, ze ti domacnost zacne sam udrziavat 😂

fkata
24. máj 2026
@anonym_ffaed9

Velmi nerozumiem otazke 😂 co ma pudel -pes spolocne s tym ako clovek upratuje byt? Ved pokial ho naucis hygienicke navyky, das mu dostatok aktivity tak nebude doma nic nicit ale pokial to zanedbas tak bude robit neporiadok, nicit veci a robit potrebu v byte. Rovnako pokial zanedbas starostlivost o domacnost, ja naozaj neviem ako pes dokaze ovplyvnit poriadok. 🤔 Naozaj neocakavaj od pudla, ze ti domacnost zacne sam udrziavat 😂

@anonym_ffaed9 predpokladám, že autorka položila otázku, lebo počula fámy o tom, že pudel Ti urobí kompletnú rekonštrukciu bytu, ak zostane sám a chcela poznať názor chovateľov.

domix147
autor
24. máj 2026
@anonym_ffaed9

@anonym_ffaed9 asi tak že keď máš psa ktorý pláne a má ostré chlpy sú všade..sú pod názvom v gauči ,na lsitqch v dome,na zaluziach proste všade...v kuchyni dole na linke ...proste môžeš upratovať ako chceš ale pes ktorý plzne ,o takom vieš,že ho doma máš...a mozes upratovať aj celý deň Non stop...
Toto je plemeno ,ktoré neplzne a my sme dosť na poriadok...proste máme radi čisto...preto sa pýtam či nenudeme musieť uberat z nášho štandardu...ale v tom zmysle že či fakt nemajú.ludia z neho chlpy v dome a smrad psa.

anonym_ffaed9
24. máj 2026
@domix147

@anonym_ffaed9 asi tak že keď máš psa ktorý pláne a má ostré chlpy sú všade..sú pod názvom v gauči ,na lsitqch v dome,na zaluziach proste všade...v kuchyni dole na linke ...proste môžeš upratovať ako chceš ale pes ktorý plzne ,o takom vieš,že ho doma máš...a mozes upratovať aj celý deň Non stop...
Toto je plemeno ,ktoré neplzne a my sme dosť na poriadok...proste máme radi čisto...preto sa pýtam či nenudeme musieť uberat z nášho štandardu...ale v tom zmysle že či fakt nemajú.ludia z neho chlpy v dome a smrad psa.

@domix147 ale ved sa pytas priamo na pudla v prispevku "ktoré máte LEN tohto psíka" a jasne som sa vyjadrovala k nemu 😂 tak co teraz splietas o inych plemenach? 😂 Jednoducho ak bude mat PUDEL dost aktivity a nebude si ju musiet sam hladat a ak ako majitelia nezanedbate ucenie hygieny poriadok budete mat. Ale nikto nebude zato rucit, ako si naucis psa takeho mas.

anonym_ffaed9
24. máj 2026
@domix147

@domix147 a este k smradu ak zanedbas starostlivost o srst a dentalnu hygienu tak bude smrdiet. A z papieroveho pudla chlpy padat nebudu.

anonym_2b0320
24. máj 2026
@domix147

@domix147 určite budeš musieť ubrať z vášho štandardu. To nie je len o plznutí. To je o lízaní, mokrých packách, spliechaniu vody pri pití a pod. Niektorí psi sa veľmi potia cez labky, tak zanechávajú stopy na podlahe. Atd. Človek vie byť IN aj bez psa, ktorý je teraz moderný, obzvlášť, keď absolútne netuší čo je to vlastniť psa niekoľko rokov

domix147
autor
24. máj 2026
@anonym_2b0320

@domix147 určite budeš musieť ubrať z vášho štandardu. To nie je len o plznutí. To je o lízaní, mokrých packách, spliechaniu vody pri pití a pod. Niektorí psi sa veľmi potia cez labky, tak zanechávajú stopy na podlahe. Atd. Človek vie byť IN aj bez psa, ktorý je teraz moderný, obzvlášť, keď absolútne netuší čo je to vlastniť psa niekoľko rokov

@anonym_2b0320 vieš ja nechcem byť moderná veď nemám ani nikde žiadne foto nič...mne ide o radosť a také to šťastie,ktoré psík prináša,len nemôžem a nechcem mať plemeno ktoré plzne..keby neplzlo žiadne vezmem hocijake

anonym_19162c
24. máj 2026

Kamoška mala pudla v dome a bolo ho cítiť, to už žrádlo v miske cítiť, tiež bol zaťažený na ponožky a topánky..
On chodil po celom dome a nechával aj mláčky, im to nevadilo, raz to ospravedlňovali že je prechladnutý, potom že bol sám doma a bolo smutno atď(myslím že je to pes čo si robí čo chce)
Tiež mal nejakú dermatitídu a padali mu chlpy, kým mu dali pokožku do poriadku trvalo aj rok.
Pri zvieratku domácnosť nebude sterilná myslím.

anonym_857e3c
24. máj 2026
@anonym_19162c

Kamoška mala pudla v dome a bolo ho cítiť, to už žrádlo v miske cítiť, tiež bol zaťažený na ponožky a topánky..
On chodil po celom dome a nechával aj mláčky, im to nevadilo, raz to ospravedlňovali že je prechladnutý, potom že bol sám doma a bolo smutno atď(myslím že je to pes čo si robí čo chce)
Tiež mal nejakú dermatitídu a padali mu chlpy, kým mu dali pokožku do poriadku trvalo aj rok.
Pri zvieratku domácnosť nebude sterilná myslím.

@anonym_19162c ukáž mi sterilnú domácnosť...

anonym_19162c
24. máj 2026
@anonym_857e3c

@anonym_19162c ukáž mi sterilnú domácnosť...

@anonym_857e3c moja to nie je, ale moja kamoška má, dezinfikuje aj nákup čo donesie z obchodu..

anonym_857e3c
24. máj 2026
@domix147

@domix147 tak sa opýtaj normálne: padá pudlom srsť alebo nie? Ak chceš vedieť toto,tak nie,nepadá,ani nepĺznu,treba ho pravidelne česať,aby sa mu srsť nezachlpila.Treba mu vystrihávať srsť medzi vankúšikmi na packách

anonym_857e3c
24. máj 2026
@anonym_19162c

@anonym_857e3c moja to nie je, ale moja kamoška má, dezinfikuje aj nákup čo donesie z obchodu..

@anonym_19162c aj keby obliala všetko savom,nebude to mať sterilné.Predpokladám,že tam žije sama.Asi by sa mala liečiť.

domix147
autor
24. máj 2026

Ďakujem za info baby ❤️

anonym_19162c
24. máj 2026
@anonym_857e3c

@anonym_19162c aj keby obliala všetko savom,nebude to mať sterilné.Predpokladám,že tam žije sama.Asi by sa mala liečiť.

@anonym_857e3c no to si trafila, miluje voňu sava😂
Má rodinu, im to vyhovuje, oni ani paperik nepoložia na stol, letia s ním hneď do koša.
Je to minimalistická domácnosť a sterilne tam fakt je..

anonym_fa5360
24. máj 2026

Jasne, ze budes musiet ubrat zo standardu, a to velmi.
Chlpy su iba jedna cast z toho, ako psik “spini” domacnost. Asi si este necistila domacnost kde zije pes/pudel aj ked neplzne a neupratovala kychance, otlacky labiek (psy sa potia cez labky a v lete je podlaha nonstop otapkana), v zime zase zablatene packy - jedine, ze mas kupelu hned vedla dveri kde mu ich vies v jeseni a zime ihned umyt (a mat zas ciste ale mokre tapky vsade). Plus sliny. Otieranie sa o nabytok. Nanosi domov prach zvonku. Frkance z misky s vodou.
Ja mam psa a niesom vobec monk a ide ma z toho porazit. Svojho psa zboznujem ale citim sa ako otrok domacnosti.
Ak uz teraz riesit/bojis sa obmedzenia standardu tak ver, ze ta picne. Hlavne jesen a zimu prezit je utrpenie.
Moj pes ma hygienu zmaknutu na 100% a nehodu nemal uz roky ale toto je o inom

anonym_fa5360
24. máj 2026

A teda este doplnim po precitani diskusie, ze aj moj psik je cistotny, to s tym nic nema. Kazd ma iny hyg standard na domacnost. Mam aj kamosky psickarky co az tak tu hygienu domacnosti pri psovi neriesia - a ked k nim domov dojdes, hned vo dverach vies, ze tam zije pes aj ked ho nevidis

mandzula
24. máj 2026

My teda nemame pudla, mame ratlika a okrem chlpov nemame nic z toho, co sa tu opisuje - ziadnu naspliechanu vodu, nafrkane sliny ani otlacene labky ci smrad. Obcas daky flak na stene, kadial sa casto hybe, inak nic.

biba_18
24. máj 2026
@mandzula

My teda nemame pudla, mame ratlika a okrem chlpov nemame nic z toho, co sa tu opisuje - ziadnu naspliechanu vodu, nafrkane sliny ani otlacene labky ci smrad. Obcas daky flak na stene, kadial sa casto hybe, inak nic.

@mandzula zober baterku s uv svetlom ☺️

mandzula
25. máj 2026
@biba_18

@mandzula zober baterku s uv svetlom ☺️

@biba_18 Nie, dakujem, nie som Monk😃

biba_18
25. máj 2026
@mandzula

@biba_18 Nie, dakujem, nie som Monk😃

@mandzula joj, to nie preto ☺️ ja som tiež tvrdila to čo ty - až náhodou sa hrali decká v chodbe s uv baterkou 😏 ale je pravda, mali sme vačšieho psa…

mandzula
25. máj 2026
@biba_18

@mandzula joj, to nie preto ☺️ ja som tiež tvrdila to čo ty - až náhodou sa hrali decká v chodbe s uv baterkou 😏 ale je pravda, mali sme vačšieho psa…

@biba_18 Ono skor ide o to, ze takto bez UVcka to nevidim, takze ma to netrapi.😃 Je mi jasne, ze keby som ho pouzila, najdem kadeco aj po nas, ale to by som sa asi scvokla, keby som to riesila. Laby mu vzdy vyutierame a zerie, pije velmi kulturne, stena za miskami je cista, akurat na stene, kadial sa casto suchce, je smuha, tu suchnem jemnym smirglom a po psovi ani stopy.

anonym_28d860
25. máj 2026

V interiéri je vždy cítit, keď tam chovaju zviera. Ale väčšinou sú na to domáci navyknuti alebo to ani nevnimaju.

mandzula
25. máj 2026
@anonym_28d860

V interiéri je vždy cítit, keď tam chovaju zviera. Ale väčšinou sú na to domáci navyknuti alebo to ani nevnimaju.

@anonym_28d860 Pytala som sa viacerych ludi, ci psa citia. Necitil nikto. Je maly kratkosrsty, pravidelne kupany.

biba_18
25. máj 2026
@anonym_28d860

@anonym_28d860 nie je to pravda, sú psy ktoré necítiť ...