icon

Anonymný sused položil na náš kočík mastný zemiak

4. aug 2021

Ako by ste sa citili, keby nejaky sused polozi na vas kocik na chodbe mastny zemiak? Mame babatko, ktore ma 5 mesiacov. Na chodbe vedla dveri mame kocik, nakolko mame maly byt a do bytu by sa nam nezmestil. Chodba je velka, takze kocik urcite nezavadzia. Nase babatko je ozaj pokojne, teda prve 3 mesiace takmer ani neplakalo. Aj teraz v noci zaplace raz, ze chce papat. Nakrmim, a zase spinka. No teraz zacali dcerke rast zubky, a vcera cez den viac plakala. Ako odmenu sme si dnes rano na kociku nasli mastny zemiak polozeny. mam babatku zapchat

deti95060810
4. aug 2021

jasné kočík na chodbu nepatrí, ale zas ničiť susedovi kočík tak to chce poriadnu dávku drzosti...😈

kittykat22
4. aug 2021

tak to je to riziko ked si nechas veci v spolocnych priestoroch - ze ti niekto kocik oskrie, zaspini alebo ukradne. Akonahle ho nechas na chodbe tak okolo chodi xy ludi a moze sa stat. Nemuselo to byt naschval.

Ja by som ale kocik vonku nenechavala. Ludia su zvieratka a bala by som sa, ze by do neho niekto capkal spinavymi rukami a nechal tam spiny a bakterie.

mondolina
4. aug 2021

u nás sa susedke v kočíku v kočikárni okotila mačka...🙈🙊😂

sslobodnamama777
Autor odpoveď zmazal
maj98
4. aug 2021

Mňa skôr napadlo že keď niekto šiel vyniesť smeti mal možno dierku na smetnom vreci a vypadol od tial kúsok obeda a zrovna na tu strechu. Vieš ako je to s tým zakonom čo ti chlieb spadne vždy smerom dolu natretou stranou 😂 vôbec by som za tým nehladala pomstu

maj98
4. aug 2021

Nepozerala si či nie sú náhodou spadnute nejaké kusky jedla aj na iných poschodiach? Možno fakt nevedel že mu padá z deravého vreca

tykat
4. aug 2021

Davaj na kocik ochranny potah.

marsmykkok
4. aug 2021

Deti tam nemáte? Možno aj nuda cez prázdniny, tak zo srandy... Ak by ti chcel niekto ublížiť môže ho prerezať, opalit zapalovacom a tak, nie mastný fľak čo vycistis

sari24
4. aug 2021

Nahnevá to, ale neriešila by som to. Zbytočne tým budeš zaťažovať hlavu, aj tak neprídeš na to kto to bol. Ak by sa to opakovalo, tak vtedy by som to riešila nejak. Je ale pravda, že kočík by som si na chodbe nenechala nikdy.

elanor
4. aug 2021

nuz, chodby v barakoch maju byt podla zakona prazdne, nesmie tam nic. Ak vam pride kontrola, mozu a maju plne pravo ukladat celkom mastne pokuty.
To je jedna vec. Druha vec, kedze na SR sa bezne kradne aj to co je uviazane, nenechavala by som nic len tak vonku, a najma nie kocik, ktory urcite nebol lacnou zalezistostou.
Pokial ide o ten krumpel, tazko povedat ci to bolo umeselne, ci nedopatrenie, omyl, hocco.
V kazdom pripade, by som viac zauvazovala, ako kocik natrebat do bytu, lebo je suma fuk, ci je chodba velka, siroka, neviem aka, ten kocik (ani nic ine, ani kvety, ani botnik, ani topane) tam nema co hladat.

haanovajana
4. aug 2021

No nabudúce ti môžu ešte horśie spraviť,Balkón nemáte?aˇAlebo ho potom zakryť.

anega79
4. aug 2021

ja by som ho tam nenechavala, nabuduce ti tam nieco ine strci. my sme mali maly byt, a bol vzdy dnu, ked nie tak je aj balkon, alebo pivnica. viacerov susedov maju vonku, viem ze sa uz niekto na to stazoval, ale maju to tam stale, par deti uz v baraku vyrastlo, tak pomaly je ich menej

poopsie
4. aug 2021

Tie čo tvrdíte, že kociar na chodbu nepatrí, by ma zaujímalo kam by ste ho dali v paneláku bez výťahu 🤔bývate na treťom poschodí.. Kocikaren neexistuje.. Len pivnica a aj tá do podzemia ďalšie schody smerom dole...

elanor
4. aug 2021

@poopsie v prvom rade by som si nekupila byt v dome bez vytahu, s predpokladom, ze v blizkej dobe chcem dieta.
Ved ked mas par tisic na pokutu, kludne si maj na chodbe aj tigra...

tomas97
4. aug 2021

Pokiaľ viem, tak je na chodbách panelákov zakázané čokoľvek skladovať. Aj kočíky. NA to by mala byť v činžiaku kočikáreň. Tie chodby majú byť prázdne pre prípad, že by pre niekoho mala prísť záchranka a nedokázali by pacienta na nosítkach odniesť. A hranica, kedy niečo "zavadzia" a "nezavadzia" je veľmi subjektívna. Ak by tam každý jeden sused odložil kočík, tak by s tým bol asi veľký problém. Takže tak ... Samozrejme, že odsudzujem ničenie vecí. Isto máte zvonček, mal zazvoniť. Mohol napísať do schránky upozornenie a tiež to mohol riešiť cez domovníka.

poopsie
4. aug 2021

@elanor 🤣ok vyriešila si to.. Kôli kočiaru sa presťahovať a hľadať iný nájom 👍

elanor
4. aug 2021

@poopsie a co je natom cudne? rozmyslam dopredu, a viem co chcem a co nie. Do bytu bez vytahu by som nesla, ani do prenajmu, a uz vobec nie do kupy.
Ak do toho niekto ide, hold musi ratat s tym, ze sa nanosi, a musi si tieto veci vediet zariadit a vyriesit v ramci pidibytu, a neobtazovat s haraburdami po chodbach.

tomas97
4. aug 2021

@poopsie ano vyriešila. Takto ti to napíšem. Ak pôjdeš cez prechod na červenú možeš dostať pokutu. Ak neostaneš stáť na STOPke zoberú ti vodičák. Ak pojdeš do jednosmerky v protismere alebo dokonca ak ostaneš stáť autom pre vjazdom niekde do dvora.
Ak je chodba do 4 bytov a je "veľká" a každý by natrepal jeden kočík pred vchod, tak si zober, že by bolo treba záchranku a niekoho odniesť na nosítkach. Asi ťažko by sa tam zmestili. Ide o to, že je tiež rovnaká vyhláška ako na tie vyššie spomenuté prípady.
Takže môže byť autorka diskusie len rada, že nedostala ešte pokutu.

sterea
4. aug 2021

Ja si skôr myslím, že niekomu spadol zemiak na zem pri vašom kočíku a nejaká "dobrá" osôbka zemiak zdvihla zo zeme, lebo si myslela že padol vám a dala vám ho na kočík s tým aby ste si na to dávali pozor a nedomyslela, že je mastný ☹.

marpel
4. aug 2021

@poopsie dala by som ho do tej pivnice v podzemí. Ak by v nej bolo miesto. V jednom paneláku mali kočikáreň takto pri pivniciach dole. Tých pár schodov sa dá zísť. Alebo by som konštrukciu nechala v aute, v kufri a hore do bytu by som brala vaničku/športovú časť, ak by už do kufra nevosla.

lija22
4. aug 2021

waw davno som necitala absurdnejsi nadpis. aj predstavit si tu situaciu mam problem. mna to rozosmialo, prepac. neuveritelne co ludi napadne spravit. ta rada s odkazom ohladom zemiakov je vtipna a mohla by pomoct ;)

mamutka
4. aug 2021

Mňa napadlo, že to mohlo potajomky vyložiť dieťa ktoré s rodičmi odchádzalo od babky z návštevy. Šťastne prestastne, že keď už do seba natrvalo toľko dobrôt "no ved daj si ešte kúsok, nech babka nie je smutná", tak tie po vreckách poschovavane domáce lahôdky mohlo začať na tajnasa vykladať už cestou po chodbe kade tade 😅 toto sa v mojej hlave zrodilo len vďaka uctihodbej 40 ročnej spomienke ako takto vynášam z návštevy kúsok parku skrytého v ústach, keďže mi to strašne nechutilo. Ale teda vyklopila som to až doma, nie cestou niekomu na kočík 😁

jankapepe
4. aug 2021

Ako vieš že to bol sused. Kľudne to mohol byť jednoducho napr.potkan ktorého niekto vyrušil 🙂

poopsie
5. aug 2021

@marpel a dieťa by si si zavesila na chrbát nie?

marpel
5. aug 2021

@poopsie nie, normálne ho s vaničkou/športovou časťou vynesiem hore do bytu. 🤦🏻‍♀️

marsmykkok
5. aug 2021

@mamutka podľa mňa tiež deti, akurát tie prazdninujuce z nudy. Naša generácia tiež robila hocičo, zvonila a utiekla, striekala vodu z balkóna atď. Pre deti je príťažlivé byť v napätí či ich niekto nevymákne a urobiť nejakú vec čo je pre nich srandovna. Tak ich napadlo že smiešny bude zemiak na kočíku a či ten jeden z nich bude mať guráž ho ísť na kočík položiť.

domak2
5. aug 2021

@poopsie takže ak bývaš na 3., necháš kocik úplne dole v spoločnom vchode pre celú bytovku?

ankare
5. aug 2021

Ja si myslím,že to bolo dáke dieťa. Uvidíš,či sa to bude ešte opakovať... Prípadne si cez kočar dávaj ten igelit proti dažďu. Držím palce!

selu11
5. aug 2021

Ako sa už v niektorých príspevkoch písalo, kočík by naozaj nemal byť na chodbe pred bytom. U kamarátky vo vchode robili kontrolu hasiči, niektoré staré babky mali kvety v takých výklenkoch pri oknách na medziposchodiach . V podstate, ak niekto išiel okolo, naozaj nezavadzali. Ako vchod dostali pokutu a museli ju platiť všetci, či už kvety mali, alebo nemali - peniaze išli zo spoločného.

evka64
5. aug 2021

Nam raz niekto nechal vypite pet flase od piva vo vanicke....mali sme ho pod schodami v bytovke