Anonymný sused položil na náš kočík mastný zemiak
Ako by ste sa citili, keby nejaky sused polozi na vas kocik na chodbe mastny zemiak? Mame babatko, ktore ma 5 mesiacov. Na chodbe vedla dveri mame kocik, nakolko mame maly byt a do bytu by sa nam nezmestil. Chodba je velka, takze kocik urcite nezavadzia. Nase babatko je ozaj pokojne, teda prve 3 mesiace takmer ani neplakalo. Aj teraz v noci zaplace raz, ze chce papat. Nakrmim, a zase spinka. No teraz zacali dcerke rast zubky, a vcera cez den viac plakala. Ako odmenu sme si dnes rano na kociku nasli mastny zemiak polozeny. mam babatku zapchat
@poopsie moja sestra byvala ked sa jej narodilo prve dieta v podnajme na 4-tom bez vytahu a kocikarne a nechavala si kocik poskladany v aute ...ked isla kocikovat dieta posadila na chvilku do auta, vytiahla z kufra kocik a sla... cestou domov to iste...netrepala sa s kocikom ani hore ani dole ani nezavadzal na chodbe... potom sa prestahovali a mala poriesene.
@poopsie 🤦🏻♀️ Trebalo hneď povedať, že nehľadas riešenie, iba výhovorky. Nestrácala by som s tebou čas.
Dieťa vo vanicke nemá 10kg… veď tam máš väčšinou novorodenca do pár kg. Športová časť tiež nemá 10kg, tie sú oveľa ľahšie.
Stále ostala možnosť, dať kociar dole do pivnice - tam je dokopy možno 10 schodov. To by si už hádam zvládla.
Ak nie, vždy sa dá poprosiť susedu či by si u nej nemohla nechávať kociar. Ak máte dobre vzťahy.
Žiaľ, ak niekto býva v byte na 3. Poschodí, bez výťahu a kočikárne, tak musí hľadať iné, menej komfortne riešenia.
@marpel moj kočiar nezavadzal, tak isto ako nezavadzali bicykle, kvety, kolobežky.. Pre teba sú to výhovorky no pre mňa to boli realne podmienky života... V paneláku nebola kontrola 50 rokov, totižto toľko stojí na svojom mieste a ľudia si žijú svojim životom 😉bývali tam aj ľudia čo potrebovali opateru zdravotníkov a nebol problém, jediný problém ktorý sme všetci mali bol jeden susedko, čo si myslel, že je pupok sveta 😉
@poopsie netvrdím, že zavadzal. Pýtala si sa na konkretnu situáciu, dala som ti konkrétne riešenia, ktoré sme využívali aj my, keďže sme boli v podobnej situácii. (Kočikáreň síce bola, ale pravidelne sa do nej niekto vlámal, čiže sme tam kočík nechať nemohli… bývali sme v paneláku bez výťahu ale na 2. Poschodí, čiže až taký rozdiel to jedno poschodie nie je…). Akurát, že pivnicu sme mali takú maličkú, že sa tam kociar nezmestil.
@poopsie pravdu povediac radsej by som pred kazdou prechadzkou kociar zlozila a hodila do toho mini bytu...teraz su kociare maximlne lahko skladatelne a zaberaju minimum miesta kedze sa daju dat jednym chvatom do kufra auta, nech mi nikto nevravi ze nenajde tolko v byte jednu policku volnu kde by sa hodil kociar ...ja mam svoj poskladany v regali v technickej miestnosti lebo ho momentalne skoro nepouzivam a to mam dom a miesta habadej.... ked chcem vyrat tak to trva asi minutu ho poskladat... rovnako ako ked sestra vyberala a skladala z auta...
@janai1 hasici maju mat miesto aby sa vedeli dostat k poziaru, kocik nezavadzia, ako napr tazky velky kvetinac, alebo skrine, ty kokso co pises, zas treba rozlisovat, v petrzalke su cinziaky kde neprejdes po schodoch v ziadnom pripade, musis len vytahom. Povedz mi kolko zakonov sa nedodrziava ( to by si sa nedopisala) a kedy u vas horelo naposledy. Kocik pred bytom je to najmenej, chodby su niektore dostatocne priestranne, je to fakt najmensi problem pre poziarnikov v pripade poziaru. A teraz tu tvoju kolko poziarov si zazila ze za kocik sa poziarnici alebo ludia nevedeli dostat do bezpecia.
@vanda323
@sslobodnamama777 no nič.... Už fakt nemám silu na to vysvetľovať niektorým ľuďom 🤦♀️ robte si čo chcete... Potom to tak aj vyzerá
Nám sa stalo čosi podobné,na chodbe na kočíku sme našli vykydane ryžové rezance so zeleninou...ale teda mňa ani nenapadlo,že by to tam niekto dal naschvál.A kamera to aj potvrdila
..bol na nej zachytený susedov mladý syn,ako si vyjedá rezance,potom niekomu volá,mimovoľne ich položí na kočík,ktorý má poruke a oni sa tam prevažia a vysypú...jednoduché,logické...niekedy fakt netreba všade hľadať schválnosti.
@janai1 ako, čo sú požiare každý deň, či týždeň? A uhoreli ĺudia, lebo kocik znepriechodnil vstup do bytovky, ci cinziaku? Akoze ja nechodim vytahom a v tej peržke som musela nim ist, lebo sa nedalo prechadzat cez poschodia. Ja som mala aké nervy. A tiez jasne ma napadlo, ze hasici ako..v pripade poziaru a pokazeneho vyrahu ako utecú.. Ja viem ze ani na medziposchodí by nemalo nič byt, za poziar, ale kocík docasne ...vsetko to je o ludoch...ten kocik nikomu nezavadzia a nejaky hajzel ho znicil. Tak sú chodbičky a chodby, akoze fakt toto musime riesit, ked ide o nejakeho debila, co znicil kocik maminke, a budeme rozoberat požiar Ok tak ho nechce mat na chodbe. Zablatene kolesa, malá predsien, kocikarne us nie sú..
@sslobodnamama777 jediný kto ma tu furt označuje si ty 🤷♀️ mňa nezaujíma čo si myslíš
@sslobodnamama777 pozri tu nejde len o poziare a unikovy vychod...ok tak to nieje velka pravdepodobnost ale stat sa moze, na druhu stranu co zachranari? ani tich si v bytovke este nevidela? ved v bytovke su stovky ludi a ked maju niekoho komu ide o zivot
a minuty, no chudaci musia niest cloveka na nosidlach a odsuvat pri tom kociare lebo mamicky si nechcu zapratavat byt, ci kocik poskladat alebo riesit zablatene kolesa? mam svagra zachranara ten by ti vedel rozpravat ake to je naprd sa tadial predierat aj cez rozhadzane topanky a kvety nie to este zabrzdeny kociar ktory nieje kam premiestnit...
Mozno, ze nejake dieta. Aj ked som uz pocula o roznych akciach neprajnych susedov. Kto ma v sebe tolko zloby sa marne pytam. Neuveritelne.
A kludne mozes mat kocik na sirokej chodbe ak nebrani v ceste z bezpecnostneho a protipoziarneho hladiska. Ak niekto tvrdi, ze nemoze, tak potom je treba vyhodit z chodieb aj kvety a pod.

Bohuzial v bytovke je to tak...ze su ludia vselijaki...poriadni,ale i drzi...kasli nato...Nikoho neobmedzujes...Drzim palceky.