Bábätko a navštevovanie rodiny

lajla611
8. feb 2021

Dobrý deň, chcela by som vedieť váš názor. Ide o to, že s manželom sa stále dohadujeme ohľadom rodičov. Máme 6 mesačne dieťa a manžel pracuje celý týždeň do večera a aj soboty a ešte k tomu má vselake koníčky takže veľakrát príde až keď malá spí.. Každú nedeľu chodíme k jeho rodičom na celý deň a úprimne už ma to prestáva baviť, pretože vôbec si samii neuzivame čas ako rodina a manžel to nechce pochopiť a samozrejme aj svokrovci. A navyše k mojim rodičom ani nechodíme lebo není kedy a keď jednu nedeľu v mesiaci tam chcem ísť tak je oheň na streche. (nemá rád mojich rodičov, ja tiež moc s jeho rodičmi nevychádzam ale vychádzam s nimi kvôli manželovi, je veľmi tvrdá povaha). Takže k našim chodím sama v týždni. Prosím vás som naozaj zlá, keď mi to vadí, že tam musíme chodiť tak často. A ako to máte vy ? Ďakujem 😙😙

lilyianka
8. feb 2021

Každý potrebuje chvíľku pre seba,čiže aj vy ako rodina. Veď teda navštevujte svokrovcov každý druhý víkend a inak nech sa vám venuje muž. Prečo nemôžete ísť iba vy 3 ako rodina ss prejsť alebo si len užiť nedeľu. Osobne, tiež by ma to nebavilo. A otázne je,či sú s tým jeho rodičia ok. Aj som ti chcela písať,že keď si celé dni sama s dieťaťom, sa zober a choď k vašim ale to už robíš 😉

denden77
8. feb 2021

kamoska to ma tak isto, len kazdy druhy vikend.. jeden k rodicom, druhy k svokrovcom.. ja by som na toto uprimne nikdy nepristupila.. presne ako pises, chybal by mi cas "len spolu" my ako rodina..
ja sice svokrovcov nemam ale moji rodicia chodia naschval v tyzdni, aby sme vikendy mohli byt sami 🙏
potomok ma 5 mesiacov

pribinak
8. feb 2021

Normálne povedz mužovi že už máš toho dosť. A nedeľu si predstavuješ inak

deti95060810
8. feb 2021

u svokrovcov som bola asi pred 2 rokmi. Svokrovci u nás v lete - na rod. oslave. Manžel u rodičov asi pred 4 mesiacmi ....Nie , vôbec sa nehneváme. Stačia aj telefonáty. Ešte našu pomoc nepotrebujú, bývame od seba 30 km...
neviem si predstaviť sa trepať každú nedeľu s deťmi na návštevu...

jvasenka
8. feb 2021

@lajla611 trosku kompromis? K jeho chodite kazdu nedelu (aj ty) ale k vasim iba raz za mesiac (aj to len sama)? No ja by som si dupla a nebola by kazdy nedela u svokrovcov aj keby sa na hlavu postavi..dieta si potrebuje vytvarat vztah aj s tvojimi rodicmi nielen s jeho...dohodnite sa ze ak pojdete k svokrovcom dalsia navsteva musi byt u tvojej rodiny a nech tam pekne chodi aj on..naco ty vlastne s nim chodis k rodicom ked on k tvojim nejde?

nature01
8. feb 2021

No len raz by môj manžel skúsil vyčítať, že chcem aby sme chodili aj k mojim rodičom. Buď nebudeme chodiť ani k jednym alebo k obom rovnako. Každopádne aj to mi príde zvláštne, že chce, aby ste chodili každú nedeľu k nim, zrejme je až príliš pripútaný k svojim rodičom alebo čo. Mal by si uvedomiť, že teraz už má svoju rodinu, s ktorou treba tráviť čas a hlavne osamote 🙂 No a ak to nechce rešpektovať, tak si žiadnu rodinu ani nezaslúži, nech si pokojne žije so svojimi rodičmi.

nikpa
8. feb 2021

@lajla611 nie, nie si zla, co je na tom ze chces robit kompromisy. Prečo by sa malo chodit len k svokrovcom? Ja by som sa takto obmedzovat nenechala, mužovi to zrejme takto vyhovuje. Treba za s nim porozprávať a zmeniť to

alby2014
8. feb 2021

Tak, terazmas skvely dovod, ved je pandemia, lockdown, oni su ohrozena skupina, muz robi, nema home office, ved nechces nakazit rodicov....normalne . :D Kazdopadne, ja som mimo pandemie chodila s detmi pozriet moju mamu cez tyzden a muz po nas prisiel...inak sa vidia hlavne cez sviatky a oslavy, tak sa to vyvinulo. A k manzelovym rodicom zajdeme raz cca za mesiac v nedelu poobede, resp. zvykli mimo korony raz do tyzdna vyzdvihnut oni deti zo skolky...a staci, popritom si volame...navstevu babky, dedka a babky, mame ako spestrenie, nie povinnost. Sme k dispozicii, ak potrebuju pomoct. V podstate vy spolu ani nie ste a nemate sancu budovat rodinu. Nemusis tam travit vas jediny spolocny den. Bud, ked na tom muz trva, nech je pre vas sobota, alebo si to vynahradte na jeden den v mesiaci a cez tyzden mozu aj oni k vam prist, resp. ako by vam vyhovovalo OBOM

alby2014
8. feb 2021

....takto moj muz a moja mmama sa vidia hlavne cez sviatky, oslavy...mama vidi vnucata zez tyzden, ja tam s nimi po skolke zajdem a muz, kedze robi do 19tej, nas tam potom vyzdvihne. Aby bolo jasne. Moja mama a moj muz sa respektuju, ale zas naj kamosi nie su a ani nebudu, maju ine povahy a moj muz je taky trosku nespolocensky introvert, ja mam jeho rodicov rada, som spolocenska, cize tam nemam problem ist..

katkami123
8. feb 2021

Y musíš s nimi vychádzať, ale on s vašimi nemusí. Ty musíš chodiť k jeho rodicom, on ku vasim nemusí. Tak čo keby si pre zmenu nemusela aj ty? Osobne nemám rada, keď jedny očakávajú ofukovanie zadku a na druhých sa serie, pokým tam fakt nie je nejaký vážny dôvod. Čím sú práve tí jeho rodicia takí špeciálni?

misulienkamisa
8. feb 2021

Podľa mňa sú tvoje pocity opodstatnené. Mne by sa takýto systém tiež nepáčil, návštevy u rodičov by ste si mali proste podeliť rovnako, aby neboli takéto škriepky. A isto by som sa sním o tom porozprávala hlavne v tom smere, že by ste mali viac času tráviť spolu ako rodina

yoxinka
8. feb 2021

@lajla611 Máš to nastavené úplne zle. Nakomplet prispôsobuješ svoj život manželovi, jeho koníčkom, práci a ostatným želaniam. On môže všetko, lebo je tvrdá povaha a ty nič. Sú tri možnosti: 1.Sadnete si a urobíte konpromisy ako sa to robí v normálnych vzťahoch 2. Budeš to trpieť a celý život budeš robiť čo chce tvoj muž, lebo je “tvdrá povaha” tak čo už 3. Po nejakom čase, keď on nezmení prístup, budeš mať toho fakt dosť a rozíjdete sa. My sme mali tiež situáciu, že sme celé víkendy trávili u svokrovcov, mne to zo začiatku nevadilo, lebo my máme super vzťahy, ale keď som zbadala, že aj doma si chcem porobiť, aj byť len s mužom sama a aj byť proste len doma, porozprávali sme sa s manželom a dohodli sme sa, že tam budeme chodiť raz mesačne, prípadne, častejšie, ak sa nám obom bude chcieť, ale prvoradá bude naša domácnosť a naša rodina.

jancazvalova
8. feb 2021

@lajla611 nie, vobec nie si zla, je to uplne pochopitelne, ze ti to vadi. No bude to tazke, pokial to zmenis, kedze tvoj manzel je na to zvyknuti a aj tvoji svokrovci.

lija22
8. feb 2021

tynemusis. on nech tam ide s dietatom, ty sama k vasim s dietatom. vsetci budu spokojni

vilma7
8. feb 2021

Takže v žiadnom prípade by to u nás nebolo, že sa ide len k nim, pekne na striedačku, či sa mu to páči alebo nie. A ak by odmietol ísť s tebou k vašim, tak k svojim rodičom by mohol nacupitat pekne krásne sám s dieťaťom.

Ďalej dlhá pracovná doba a koníčky? Kde je rodina? Ako posledná priorita? Hneď by som mu koníčky zredukovala.

lubina
8. feb 2021

@lajla611 no ak uz chodit k rodicom kazdy vikend, tak na striedacku, raz k jednym a raz k druhym. Ale uprimne, nerobila by som to, ved vy mate byt spolu ako rodina, ked bude babatko vacsie tak ist spolu na vylet, aj ked v korona case je toho menej. Ale v kazdom pripade urcite by som kazdy tyzden k svokrovcom nechodila a to mam super svokru. Aj ona hovori, ze mlada rodina ma byt najma spolu ...chape to a ked prideme je samozrejme rada, ale nenuti nas prist kazdy tyzden.

vladka521988
8. feb 2021

@lajla611 urcite to stopnite,k nam chodila svokra kazdy tyzden ked sa maly narodil,vadilo mi to.Ale uz sme to obemdzili,vzdy ked chce bprist sa vyhovorime ze mamw iny program,no zalezi na muzovi...ci vas podporuje..treba sa o tom rozpravat..

lujza123
8. feb 2021

@lajla611 neviem si vobec predstaviť takto sa prispôsobovať partnerovi. Cele dni sama s dieťaťom lebo muž pracuje a potom sa venuje vseliakym koníčkom a každú, každucku nedeľu u svokrovcov ale k rodičom nikdy. A ešte dostať vynadane že tam chcem ísť.... Dúfam že máš aspoň čas na koníčky aj ty, nielen chlap

oblecenie99
8. feb 2021

@lajla611 My to máme tak, že momentálne je covid, a aj keď neznášam túto situáciu, perfektnejšia výhovorka ako zákaz vychádzanie nie je :D

Nie preto som si zakladala vlastnú rodinu, nie preto toľko makáme a platíme prachy za hypo - teda za ten byt, aby som každú každučkú voľnú chvíľu, kedy si môžem užiť súkromie vlastného obydlia a rodinu, bola nasáčkovaná u niekoho iného. By ma šľahlo, keby som mala muža, ktorý má za potrebu vysedávať vždy u rodičov.

Máme ročné dieťa a mňa osobne zalieva studený pot, keď si predstavím tú tortúru a balenie tak malého dieťaťa na víkend ku rodičom či svokrovcom. Corona, necorona, ja som aj doma povedala, že v zime (100 km) pôjdeme s malým iba ak si môžeme dovoliť časovo návštevu na viac ako 4 dni. V lete sme chodili na dva dni, bol to masaker, muž už skúšal na mňa aj v zime, ale to sme museli vyraziť už o tretej poobede, aby sme dorazili v normálnom čase domov, teda nie za tmy, cesty také aké sú.. decko rozhádzaný režim, umrnčané, zaspí/nezaspí v aute, prereve celú cestu.. rázne NIE. Rodina je fajn, starí rodičia sú na samozrejme jedným z najdôležitejších osôb, ale môj muž, moje dieťa, naša rodina, náš spoločný čas majú prednosť.