Bábätko v bytovke
Čo by ste robili keby mate za susedov bezdetných 50tnikov a vadi im aj plac dieťata cez den? Pocujem ako na nas nadavaju cez stenu (naco mame deri atd ked nevieme ich utíšiť atd) ,dokonca uz tu bola aj suseda vyklopkavat vecer o 18. Bábätko ma reflux a poslednu dobu reve pri kazdej činnosti,pokym nespi ..
Susedom furt niečo vadi
Iba vydržať oni aj vy. Ja ich chápem ale aj vás. My máme deti už väčšie a keď nad nami nonstop plakalo babo išlo ma rozhodit od jedu aj v noci aj ráno aj počas dňa ale nikdy som sa nebola sťažovať nejak sme vydržali a prešlo to babo už není malinke babo už je to 3r chlapček a trvalo to asi pol ci trištvrte roka... Ono sa to aj ozýva v tých bytoch niekedy je to o hubu vydržať ale nedá sa inak v bytovke niesu sami tak musia aj čosi vytrpiet ked to mam tak povedať. Nič netrvá večne..
Vy nic.Im treba ozrejmit,ze ziju v panelaku kde skratka taketo veci pocut a ak s tym maju problem este stale sa mozu odstahovat na samotu.
Ja ti napisem nas pribeh. Byvam s manzelom v bytovke uz 5 rokov. Krici sa tu, bucha sa po radiatoroch, pes steka. Ked sa narodilo moje prve dieta (kolika) sused bol u nas nonstop. Neotvarali sme samozrejme ale buchal, trepal nam na dvere. Za vsetko nas obvinoval, ze robime aj ked sme neboli doma. Narodilo sa mi druhe babo a on siel ako o preteky. Zavolal na mna socialku. Pani bola velmi ,,prijemna,, a ja nemam dokaz, ze to bol on. Ale potom volal na tu socialku asi 3x, len mi potom pani volala z uradu, ze co sa u nas deje. Nasledne volal ns policiu ale nepochodil. Momentalne idem podavat zalobu za obmedzovanie. Lebo moj starsi nemoze prejst cez chodbu, smiat sa .. vsade mam koberce penove, hracky uz pomaly nemam v byte. Drzim palce
Poslat ich kadelahsie... 😉
Asi zatrpknuti ludia co nevedia zaniest udel že vlastne nemali...🤷
Nemas sa žáco omluvat...ani mat pocit viny. To malinké babatko nemá ako dat vediet že mu nieco je, iba placom
Inak moj malý neplakaval moc. Ale raz tak dlhsie nariekal cez den, to Bolo toto leto, suseda, sestricka z pediatrickej ambulance (nie nasej) pod naším oknom (byvame na prizemi, bolo otvorene) tak na plnu hubu komentovala ten plac...ze len place a pláče...ah jak
Že ona takmer 50r žena si v nedelu podvečer otovri balkon, dá tam prehravac a na celu ulicu na plne gule pusta vaznu hudbu to je ok🤦🤦🤦🤣
Kašľať na nich,aj oni raz boli deti a plakali, musia to vydržať...
Poslať ich do pi....čo iné
Joooj ja by som si zgustla🤣🤣🤣ale.ja som sviňa....mali sme takého suseda ktorý mi prišiel odporučiť aby sme teojrocnemu kúpili papučky lebo ho je počuť ako chodí,alebo že si máme kúpiť koberce lebo je to estetickejsie😤😤😤keď prišiel o pol 2 keď sme mali návštevu a chystali sa všetci na kopke v chodbe vonku tak som sa tak nastala že som mu povedala že ak príde ešte raz zavolám políciu za obťažovanie a on si zaplatí výjazd za to že je debil,a buchla som mu dverami pred nosom.odvtedy už neprišiel. Susedka zas buchla druhej susede dvere pred nosom s tým že: ak vám to vadí odstahujte sa na lazy. Dovi dopo. Ja deti tiež usmerňujem,nech nie sú ako divé,ale odtiaľ potiaľ.nezakazem dieťaťu predsa chodiť🙈
@dada13288 čo ti mece 😂 iné psycho, obdivujem ťa
Povedz im nech si to uzivaju, lebo ked pride obdobie vzdoru, to este len bude veselo :D
Poviem vám takto,žiadny rodič nie je šťastny,že mu dieťa plače.a pokiaľ sa to milej susede nepáči,keď príde nabudúce,tak jej dať dieťa do náručia,anecj vám ukáže,ako máte tak malinké bábätko utíšiť,pokiaľ má nejakú bolesť(reflux)môj mal kolíky od samého začiatku,čo sa narodil a prešla mu až keď mal 5mesiacov.takzw ja to viem úplne pochopiť,ako je tá žena už v koncoch,a nedajbože aby mi ešte prišla suseda vyzvanat,že jej vadí plač.nastastie sme vtedy byvali v dome,tak to nikto neriešil.nad nami mali susedí bábätko,ktoré malo taktiež koliky,a vždy keď nás videli,tak sa nám ospravedlnili,že im je to ľúto(bábätko povecsine plával večer,keď moje deti šli spať,alebo už spali,pár krát sa nato zobudili,ale časom sme si všetci zvykli,a bolo.nikto si nevyberie,aké dieťatko bude mať.a keď chcú mať ticho,nech idú bývať na dom a niekde na sanitku,aby im nikto neprekážal.
A co by ta policia pokutovala za to, ze mas uplakane babatko? Prosim ta nic si z toho nerob. Normalny clovek to pochopi oni nie no, je to dieta a hotovo.
Ja som taka povaha, ze snazim sa s kazdym vychadzat, ale ked sa neda, tak sa neda. Susedov by som normalne poslala do p*** keby mi prisli klopat alebo by som ich pozvala dnu, nech mi to male utisia oni, ze asi to vedia lepsie.
@dada13288 no možno keby som si aj ja neupratala susedu hned v koreni toto mam mozno aj ja
su tam len obmedzovanie susedských práv hlukom, podla obcianskeho zakonnika, ale toto sa to nevztahuje, to by musel byt znalecky posudok, kde sa presne meria hlucnost je to napriklad na diskotekach , alebo pri velkych stavebnych projektoch , urcite nie plac novorodenca, aj pri tych obmedzeniach plati ze do 22,00 je to v zakonnej norme...
Ja som mala ako mala reflux len vtedy dlho trvalo kým prišli na to,čo mi je a keď raz zaklopala suseda že či si ma naši nevedia utíšiť, mama ma jej chcela dať do náručia že na, ber si ju, keď si myslíš,že pri tebe bude ticho a odvtedy nezaklopala a nesťažovala sa 🙂
Zlatá moja, polícia tu nič nezmôže ... veď tvoje bábätko neruší nočný kľud! Ak by zavolali políciu,
trhnu si len hanbu! Podobné trampoty mali istí ľudia len so psíkom, ktorý štekal. A susedia na nich zavolali políciu... a tá im vysvetlila, že pes je pes a teda havká a keďže sa nejedná o rušenie nočného kľudu, oni tam nemajú čo robiť!
Bábätko je bábätko a plakať bude. Viem, že sa tie poznámky od nich ťažko vytesňujú...ale ty potrebujes byt v pohode a nie sa nervovať s netolerantnými, zatrpknutými susedmi.
Ja by som im na tvojom mieste odporučila odsťahovať sa na samotu u lesa, keď im vadia zvuky bežného života 🤭 alebo nech si dajú zaizolovať svoj byt proti všetkým hlukom a potom si môžu otvoriť aj nahrávacie štúdio!
A aby som nepočula ich nemiestne poznámky , pustila by som si hudbu, rádio, relaxačnú hudbu, ...niečo pozitívne, čo máš rada a čo by tlmilo nepríjemný hluk z ich bytu!
@zuzulka558 ale coby, presne sme robili, ze sme prisli navrieskali a zavreli dvere. Nic. Chodil ako na klavir a cakal pred bytom kym niekto nevide von. Ked som vysla alebo prisla domov tak spustil. Jemu doslova prepina v hlave. Moje deti uz o pol 8 spia, maly pobehne ano ale hned upozornuje ze nesmie, sme casto von .. ako od podani zaloby mam uz 3 mesiace pokoj, teda od kedy zavolal policajtou a som pred nim povedala, ze davam podanie sa obmedzovanie a ohovaranie.
Určite nemôžu nič cez políciu. Keď im to tak veľmi vadí budú sa musieť odsťahovať. To im poradí aj polícia. Bohužiaľ vyhrali ste takú loteriu ze mate takých susedov akých mate. Pevné nervy prajem.Mas to ťažké s dieťaťom nie ešte aby ti susedia takéto niečo vyčítali. Keby mali deti tak by boli ticho. Lenže oni si asi neuvedomujú co to všetko obnaša, keďže píšeš ze sú bezdetni par.
Skus im navrhnut, nech sa odstahuju 🙃
No mna trafi slak, ze staznosti na plac novorodenca…
Ty koki, svět se v prdel vobrací…
Nech stara nema komplex z toho, ze nema deti a da si stuple do usi, ťapa blba. Akoze, toto su ine bomby.
Určite vám nehrozí pokuta ani nič podobné. Verte, že by ich na polícii vysmiali 👍😁🙈 My sme riešili rovnaký problém, len s tým rozdielom, že oni mali 8r chlapca. Ale teda, "pan" ich domácnosti bol totálny magor, hulvat a lajdak, ktorý len čakal, kedy mu štát uzná dôchodok, aby nemusel chodiť do roboty a len doma vysedaval 24hodin denne 😠 A tak mu vadilo úplne všetko. A on nám ale nevyklopkaval na dvere...on nám trieskal do steny 😠 Raz do nej tresol 3x po sebe tak, že MM už tiež stratil nervy a ranu opatoval 🙈🙈 Nebolo ešte ani 20hod. To už som ale narukovala k jeho dverám, čo ma stále za problém (podotýkam, nás drobec bol pokojne malé babo, len čo sem tam zaplakal ako každé dietatko)... Ale to som nemala robiť 🙈🙈 Je to na dlho, tak len v skratke...akoncilo to nabehnutim policajného komanda, prišlo na neho 6tazkoodencov 🙈🙈🙈 My sme boli ti, ktorí podali trestné oznámenie za narúšanie domáceho pokoja a jeho vysťahovali, nakoľko bol v podnájme. A to ho ešte stihli policajti vysmiať, že či je normálny,ze mu vadí dieťa. Ze ved aj on má syna, aj oni tiež majú malé deti a vedia, aké to je niekedy ťažké ich plač utíšiť alebo udržať ich, aby nebuchali hračkami...ze ved sú to úplne normálne veci 👍👍. Žiaľ, v bytovkách je toto jedno obrovské minus...ked sa nájdu zlí ľudia 🤷♀️🤷♀️ Nenechajte sa, veľa síl prajeme 💖💖
@dada13288 tak to potom uz len do blazninca poslat blazna
My se mali podobný problém. Nad nami bývali bezdetni 60-nici,syn bol placlive dieťa. A už sme len počúvali ako sused nadáva (najhoršie ako sa dá, nebudem vymenuvat). On bol taky zakerak, že do očí v pohode, úsmev... Až sme si raz našli oplute dvere, začalo sa to opakovať. Raz som ho cez kukatko nacapala a skonfrontovala- on samozrejme že o ničom nevie 🤦♀️ muž sa s ním poriadne pohádal a potom sme si povedali, že toto nie je dobre prostredie, kde by mal malý vyrastať a išli sme do domu. Ak sú susedia normalnejsi ako tento náš, tak sa s nimi normálne porozprávajte, že ma maly zdravotné problémy.... Ak nebudú chapavi, tak jednoducho ignorujte 😉
Predstavujem si tých 50-nikov....
Sú vo veku mojich rodičov....nasi si berú každý druhý víkend vnúčatá ,chodia do prace atd....
Pochopila by som takých 70+ ..predsa len aj kopu zdrav.probkemov atď...
Ale toto je už moc....nevšímaj si...
myslím si, že policajti by dali pokutu im za zbytočný zásah. To nie je, že vŕtaš alebo búchaš do panelu, či máš párty.
Ja som raz mala susedu, ktorej vadilo, ze som aj zachod splachla a ona to pocula, tak som jej raz pohrozila policiou za obtazovanie a mala som od nej nadobro pokoj. Pohroz aj ty. A neries. Kazdy by mal rad neplacuce babatko, ale nie vzdy je vsetko take idealne a oni nech idu do zadku. Tam to pocut nebudu.
Najlepsie je co mozes spravit - ignorovat. Nasi susedia su tiez notoricky stazovatelia. Uz ako sme sa nastahovali este bezdetny im furt nieco vadilo. Zacalo to udajne vrzgajucou bateriou na umyvadle! Ze ich to rusi, ked si ideme v noci umyt ruky po zachode! Boli sme hlupaci a vyhoveli. Bateriu sme utekali kupit novu. Potom bol problem hadzat hracku psovi, nasledne chodza psa po byte. Potom prislo dieta a zacalo peklo. Preco place, preco v noci nedame dudel ked place, preco ho nosim, preco sa hra v detskej izbe. Ma sa hrat v obyvacke, lebo oni robia denne/nocne a cez den velakrat spia. Potom si ma zacali odchytavat na ulici! Proste cele zle. Parkrat som ich poslala do haja, uvideli ze si nepomozu a prestali. Teraz uz len obcas buchaju na strop alebo pofrflu vo vytahu....

Podla mna maju pravo byt nahnevani, aj frustrovani. Matka dietata, rodicia, su na krik svojho babatka inak nastaveni ako cudzi ludia, co si chcu v klude doma byvat. Ja chapem, ze ich to obtazuje, aj cez den, aj v noci, aj deti co vrestia, dupu, teeneger s hroznhm hudobnym vkusom, hadky susedov… ale s tym sa asi nic neda robit, oni si mozu dat odhlucnit byt alebo sa odstahovat. Ja osobne by som sa snazila bud co najviac chodit von, alebo ist aspon do inej miestnosti ked place, nie nad spalnami, v noci. Ale to je o tom, ako je clovek nastaveny. Inak co s tym spravis, autorka. Ja by som sa im ospravedlnila, povedala, ze co mas robit, a kasli na to. Maju pravo byt nastvani, ale aj tvoje babo ma pravo kricat. Je to jediny sposob jeho komunikacie, a ze ho to musi sakra boliet pri tom refluxe. U nas prave reflux po asi 6m skoncil, klop klop, a veru nie raz som hovorila partnerovi, ze som rada, ze byvame v RD.