icon

Bábätko verzus kariéra

lucinkaprincess
10. mar 2016

Ahojte maminky,
tento rok končím v Bratislave VŠ zameranie ekonomické, študovala som celý študijný program v anglickom jazyku, praxovala som v banke. Na mojom mieste by ste si hľadali prácu a riešili kariéru a babatko by ste odlozili na neskor? Alebo riešili najprv bábatko, rodinu a kariera by počkala na neskor ?

Strana
z4
valy
11. mar 2016

podla mna sa zamestnaj a kludne baby zacni skusat,ak ho chces. moze sa totiz stat, ze to bude trvat, kym sa podari a medzitým aspon budes nieco robit a nie sediet doma.

nyusika
11. mar 2016

@lucinkaprincess tak s takymito myslienkovymi pochodmi ti radim to dietas...lebo na budovanie si kariery sa predpoklada urcita inteligencna uroven.
a tvoja otazka je hodna tak akurat fajky dymu 🙂

nataliuska
11. mar 2016

@nyusika nemyslim, ze je potrebne urazat zakladatelku temy. Jej to teda urcite nepomoze, jedine ze sa vy citite teraz lepsie aj ked tomu celkom nerozumiem.

shia
11. mar 2016

@nyusika 😀 zase sa ozvala Miss inteligencia, ktora do kazdej debaty vie vzdy nieco megainteligentne dodat, za kazdu cenu streli, len aby strelila 😀 @lucinkaprincess - z jej odpovede si voobec nic nerob, niektori ludia trpia komplexom slabsej inteligencie a ventiluju si to na kazdom, kto chce UZITOCNU radu a nie taketo drepty... 😀 aj mne sa tato zenska snazila "radit" tym, ze ABSOLUTNE neragovala k veci a len urazala vsetkych, co sa nieco pytali, uz by jej mali zakazat prispievat do diskusii svojim AKOZE nazorom ktorym si ventiluje nejake komplexy...neraguj na nu, ako nebudem reagovat ani ja, ale bavime sa tu dobre viaceri na jej "radach" ;) pekny den a komplexom zdar! 😀

nyusika
11. mar 2016

@shia nie som si ista, ci si ma s niekym nemylite, pretoze ja zas az tak casto neprispievam 🙂
a nemam vo zvyku urazat...ale toto je naozaj taka hlupa otazka 🙂

tak pardon, ze som si neodpustila vyjadrit svoj nazor 🙂

shia
11. mar 2016

@nyusika nie, nemylim, jeden jediny krat v zivote som si dovolila dat sem na MK otazku a vy ste mi tam pisali take odveci zvasty, az to pekne nebolo... to sa neda si nezapametat takeho cloveka... znechutilo mi to celeho MK a urcite nielen mne, a preto laskavo neznechutujte a neodradzujte aj ine baby v tom, aby sa nehanbili nieco spytat...ak sa vam to zda hlupa otazka, tak naco na to reagujete??? uprimne . myslite si, ze ta vasa "odpoved" nejako pomohla v rozhodovani danej slecne?? akurat co si o vas pomyslela to iste co ja a dalsich XX ludi co to citali a museli sa tiez smiat alebo krutit hlavou...na toto je jeden dobry vyrok a mali by ste si ho zapamatat - "DON´T TALK UNLESS YOU CAN IMPROVE THE SILENCE" - a kedze ste taka megainteligentna, isto vam to prekladat nemusim.

behati
11. mar 2016

Tak ja sa podelim s mojim totalnym extremom. Vydavala som sa po 3.rocniku VS. 2. Stupen som si robila externe,takze som si odpracovala a podarilo sa mi dostat k naozaj super robote. S muzom sme boli dohodnuti ze po magisterskych statniciach si urobime babatko. Ja som sa na toto uz naladila a nesmierne som sa tesila. Bohuzial sa vsetko tak nejak zvrtlo ze muz si nasiel inu, spravil dieta jej a my sme sa po magisterskych statniciach akurat tak rozviedli. Zrutil sa mi svet, ale tuzba po dietati ostala,a to velmi velmi silna. Po case som si nasla priatela, sme spolu rok, a ja som naozaj bola ochotna ist s nim do dietata po takej kratkej dobe,hormony mnou uplne lomcovali. Do toho som ale dostala taku pracovnu ponuku co sa neodmieta. Napriek tomu, ze o priatelovi som presvedcena ze bude ten najlepsi otec na svete a dieta si stale viem predstavit, dala som prednost kariere lebo viem ake velmi tazke bolo dostat sa tam kde som, a ze to sa podari naozaj malokomu. Dieta sa odklada na neurcito, niekolko rokov (mam 26). Mozno si poviete ze som karieristka, ja si ale myslim ze pocit, ze sa po materskej mam kam vratit je na nezaplatenie...

bluesgirl
11. mar 2016

Ja by som urcite riesila karieru. Diplom ma vahu len par rokov a potom je uz coraz tazsie presadit sa bez praxe. Navyse, ked mas uz dieta je ovela tazsie zacat.

bluesgirl
11. mar 2016

@behati Zaujimavy pribeh, osud to niekedy vie ozaj zamiesat. Podla mna nie je nic zle na tom byt karieristka, ved predsa sikovna zena ma ambicie tak preco ich nenaplnit. Je to uplne prirodzene. Chod za tym po com tuzis. Je lepsie robit to co chces a to co ta bavi nez to co sa ma. A dieta moze prist kludne aj neskor ked si das kariernu prestavku. 🙂

kale13
11. mar 2016

@lucinkaprincess no neda mi zareagovat, na "nechcem byt na stuzkovej svojho dietata dôchodkyňa" 😀 no ja by som praveze chcela🙂 sak tvoj dochodkovy vek bude okolo 65, ved to by si musela mat dieta po 45, aby si bola na stuzkovej dochodkyna ;) ak ocakavas, ze budes dochodkyna v 55 tak to uz, aby si si zacala poriadne setrit na sukromny dochodok teraz.. hlavne sa nepozeraj na zivot cez jednu zivotnu udalost, ktora sa vobec nemusi stat.. este stale ak budes mat dieta v 30tke a tvoje dieta bude mat dieta tiez v 30tke, tak je velka pravdepodobnost, ze budes stale zamestnana a nebudes moct pomahat ani so starostlivostou o vnucata.. tie 2 roky prace ti mozu vela dat..ovela horsie sa buduje kariera, ak mas male deti..tak flexibilita, ktoru mas teraz tam uz nie je, budes viac unavena, nevyspata, je lepsie sa po materskej vratit niekde kde to uz poznas, a nemusis sa zaucat, budes si vediet lepsie predstavit ako budes stihat skolku a sustredit na dieta, nie mat stresy z novej prace atd..

moonshine1
14. mar 2016
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

@m.i.r.i aj ked povedzme si otvorene ze na slovensku v tejto dobe este aj ked som zena je velmi tazke nadobudnut za par rokov slusny plat.

Strana
z4